Cancer, man reiktų konsultacijos
mūsų kalytė, neveislinė, nedidelė, 1 m., jai pirma ruja jau buvo prieš pora mėnesių. dabar jai matyt netikras nėštumas. miega su žaislais, kartais namie šneka ir beveik neėda, bet pieno nėra. šiaip labai guvi ir linksma.
buvom pas veta, tai viskas kaip ir normaliai. šiek tiek pakilus temperatūra. suleido vaistelių ir vitamino C.
viena iš forumiečių mane bais nugasdino kad reik gal sterilizuot. vetas, mum apie tai net neužsiminė.
mes anksčiau turėjom kalaitę toiterjera ir jai netikras nėštumas beveik kas kart būdavo. niekas nesakė, beje iš vetų kad sterilizuot reiktų. jinai ir pikta būdavo ir guolį gindavo ir pieno turėdavo. šiaip mirė jinai nuo širdies ligos, tai kaip ir jokių kitų pasekmių tas netikras nėštumas tai neturėjo
ar tikrai reikia mūsų atveju operuot? aš šiaip būčiau nelinkus, nes pas tėvus katė yra išoperuota, jinai labai stipriai nuo sterilizacijos pastorėjo ir tingi pasidarė.
būtau dėkinga už atsakymą
QUOTE(filifjonka @ 2005 08 23, 23:50)
Cancer, man reiktų konsultacijos
mūsų kalytė, neveislinė, nedidelė, 1 m., jai pirma ruja jau buvo prieš pora mėnesių. dabar jai matyt netikras nėštumas. miega su žaislais, kartais namie šneka ir beveik neėda, bet pieno nėra. šiaip labai guvi ir linksma.
buvom pas veta, tai viskas kaip ir normaliai. šiek tiek pakilus temperatūra. suleido vaistelių ir vitamino C.
viena iš forumiečių mane bais nugasdino kad reik gal sterilizuot. vetas, mum apie tai net neužsiminė.
mes anksčiau turėjom kalaitę toiterjera ir jai netikras nėštumas beveik kas kart būdavo. niekas nesakė, beje iš vetų kad sterilizuot reiktų. jinai ir pikta būdavo ir guolį gindavo ir pieno turėdavo. šiaip mirė jinai nuo širdies ligos, tai kaip ir jokių kitų pasekmių tas netikras nėštumas tai neturėjo
ar tikrai reikia mūsų atveju operuot? aš šiaip būčiau nelinkus, nes pas tėvus katė yra išoperuota, jinai labai stipriai nuo sterilizacijos pastorėjo ir tingi pasidarė.
Matai, pirmas dalykas kales storeja ne nuo sterilizacijos o ne netinkamai subalansuoto maitinimo po sterilizacijos. Medziagu apykaita pas kai kurias kales po operacijos suleteja ir jei jos gaus tokio pat kaloringumo ir toki pat kieki kaip iki operacijos tikimybe kad priaugs svorio gana didele. Velgi tai priklauso nuo individualiu savybiu, nuo to koks aktyvus kales gyvenimas, nes jei jinai dienas leidzia ant sofos ir isvedama pasivaiksciot du kart per diena po 15-20 min, tai be abejo jinai priaugs svorio palyginus su tokia kale kuri gyvena aktyvu gyvenimo buda.
Del netikro arba tariamo nestumo. Siaip tai nelaikoma kazkokiu susirgimu, tai yra daugiau prisitaikymo mechanizmas islikes nuo tu laiku, kai sunys gyveno didelemis gaujomis, ir pvz zuvus vienai kalei kitos galedavo be problemu ismaitint likusius suniukus. Faktas kad ta problema po sterilizacijos issisprendzia. Ar pastovus pieno turejimas pakenks ateityje? Sunku pasakyt, vieni autoriai teigia kad tai gali turet itakos pieno liaukos augliu atsiradimui kiti, kad tai neirodyta. Kad del to gali atsirasti mastitai, kuriuos po to reikes gydyti antibiotikais tai faktas. Visumoj dauguma veterinaru rekomenduoja sterilizacija jau vien anksciau minetu rimtesniu priezasciu.
gal ir pasikartosiu, bet man irgi įdomus kalių sterilizavimo klausimas. Vistik, ar nepakinta jų elgesys? vyras vedžiodamas mūsų taksiukę sutiko kitą šuniuką, berniuką, sterilizuotą, tai jo šeimininkas labai nusivylęs - sako, lyg kas pakeitęs šunį būtų, nežaidžia, kaip koks mietas, sustorėjęs (na, dėl to lyg ir aišku), nejundrus... brr... dabar aš vėl labai suabejojau ta sterilizacija...
ir vistik man neaišku, ka geriau daryti kalytei, kad nerujotų - sterilizaciją ar kastraciją, kas geriau jos sveikatai ir charakteriui?
Tiesiog labai pasimetusi esu. Galvoju, gal reiketų, kad kartelį šuniukų atsivestų ir paskui "išromyti", bet paskui vėl...
Veterinarė tai siūlo sterilizuoti...
ir vistik man neaišku, ka geriau daryti kalytei, kad nerujotų - sterilizaciją ar kastraciją, kas geriau jos sveikatai ir charakteriui?
Tiesiog labai pasimetusi esu. Galvoju, gal reiketų, kad kartelį šuniukų atsivestų ir paskui "išromyti", bet paskui vėl...
QUOTE(leu @ 2005 09 02, 22:03)
Lietuvoje dauguma zmoniu ir veterinarijos gydytoju neteisingai vartoja ir supranta terminus sterilizacjia ir kastracija. Tiesiog taip jau paplito ir dauguma priima sterilizacija kaip pateles operacija o kastracija kaip patino, nors teoriskai abiem atvejais daroma kastracija , t.y pilnas kiausidziu ir gimdos arba seklidziu pasalinimas. Sterilizacija butu tokiu atveju, jei patinams perristum seklatakius o patinamas kiausintakius. 99.99% visu operaciju Lietuvoje daromos kastracijos, ir tik kelis kart esu girdejes kad veislynuose ypac kaciu budavo laikomas sterilizuotas katinas, t.y toks kuris kergia kates bet ju neapvaisina;). Kalems ar katems sterilizacijos daryt nera jokios prasmes, nebent gyvunu bordeli ikurt . Mediciniskai nepasiteisina o ir ruja islieka( juk pagrinde del to daroma operacija!)
[quote=Cancer,2005 09 03, 18:44]
Kalems ar katems sterilizacijos daryt nera jokios prasmes, nebent gyvunu bordeli ikurt . Mediciniskai nepasiteisina o ir ruja islieka( juk pagrinde del to daroma operacija!)
Ačiū, Cancer, labai operatyviai ir išsamiai atsakinėji
na,del tos sterilizacijos jau aišku, bet kaip su pakitusiu charakteriu???
nenoriu, kad vietoj guvios ir protingos kalytės atsirastų zombis...
Kalems ar katems sterilizacijos daryt nera jokios prasmes, nebent gyvunu bordeli ikurt . Mediciniskai nepasiteisina o ir ruja islieka( juk pagrinde del to daroma operacija!)
Ačiū, Cancer, labai operatyviai ir išsamiai atsakinėji
na,del tos sterilizacijos jau aišku, bet kaip su pakitusiu charakteriu???
nenoriu, kad vietoj guvios ir protingos kalytės atsirastų zombis...
Del charakterio, man atrodo cia labai individualus dalykas, nes mano nuomone pirma pasikeicia suns svoris, o po to atitinkamai ir elgsena bei charakteris. Zinau daugybe pavyzdziu, kai kales po operacijos ir i medziokle puikiausiai buvo vedamos, ir zaisdavo ir tikrai i zombius nepavirsdavo. Kita vertus kai kuriais atvejais pasikeitus suns charakteriui neaisku ar taip atsitiko del operacijos ar del to kad suo ar kale tiesiog isaugo is jaunatvisko amziaus( taip sakant surimtejo ). Pasikartosiu, labai svarbu po operacijos serti kale mazesnio kaloringumo pasaru, stengtis palaikyti pastovu fizini kruvi, ilgus pasivaiksciojimus ir t.t.
QUOTE(Cancer @ 2005 08 21, 19:24)
Siaip uz kales operacija 80lt itin pigu sakyciau dar pernai bent jau Vilniuje vidutine kaina buvo 125-150lt.
na Vilniaus su Siauliais ner ko lygint,uztai ir kainu skirtumas
OZTOKO,speju,kad lanketes pas veterinarus Valanciaus gatvej? Mes netycia irgi apturejom tokia operacija,bet ne savo noru,o del to,kad musu sunuke pasigavo gimdos uzdegima ir vaistai nebepadejo,teko operuot.Po didelio streso baigiam atsigaut,atrodo sveikstam
Ačiū, Cancer bandysiu susivokti šiuose reikaluose
aišku, norisi, kad gyvūnai gyventų normalų gyvenimą , bet kad mes patys juos įspraudžiame į savo gyvenimo rėmus ...
aišku, norisi, kad gyvūnai gyventų normalų gyvenimą , bet kad mes patys juos įspraudžiame į savo gyvenimo rėmus ...
man irgi idomu ir tuo paciu baisu. vasari turesiu jorke tai manes irgi toks likimas lauks. dar idomu ar po operacijos ji ir toliau gales sekmingai dalyvauti parodose ir ar tas randas nebus labai baisus
Turiu sterilizuotą anglų koker spenielę. Viskas labai gerai, nei ji agresyvi nei ką. Tačiau labai palengvėjo, kai vaikai išveda į kiemą arba kai rujos metu nesekioja burys valkataujančių šunų. O dėl sustorėjimo, problemos taip pat nėra. Mano kalė ir taip turi gerą apetitą (prieš ir po operacijos), todėl maistą jai reikia riboti.
Vienu žodžiu, aš labai petenkinta padarius operaciją savo šuniui.
Vienu žodžiu, aš labai petenkinta padarius operaciją savo šuniui.
QUOTE(litle_angel @ 2005 09 20, 18:18)
man irgi idomu ir tuo paciu baisu. vasari turesiu jorke tai manes irgi toks likimas lauks. dar idomu ar po operacijos ji ir toliau gales sekmingai dalyvauti parodose ir ar tas randas nebus labai baisus
Rando iš vis nematyti Praėjus mėn nė žymės nėra kad daryta operacija, taip kad nebijok