Įkraunama...
Įkraunama...

Kalytės sterilizacija (kastracija)

QUOTE(Cruella de Vil @ 2012 03 18, 15:10)

Joks abortavimas NĖRA chumaniškas . Visur jį smerkia. Ir ne šiaip sau
Atsakyti
Be abėjo, gėriau kibire nuskandint thumbup.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(canine @ 2012 03 18, 15:12)

Rodnega - tai išeitis Jūsų nuomone kalės nekastruoti? Išvis? Nes ar jai šalinti gimdą su šuniukai, ar tik gimdą tai narkozė tokia pati.

Aš esu prieš bet kokį nužudymą, pridengta chumaniškumo kauke
Papildyta:
QUOTE(Cruella de Vil @ 2012 03 18, 15:14)
Be abėjo, gėriau kibire nuskandint  thumbup.gif  lotuliukas.gif

Ne, geriau saugoti kalę kad ji stebūklingai nepataptu nėščia - Šv mergele su uodega lotuliukas.gif arba kastruoti iš anksto
Atsakyti
kur čia taip visur smerkia? Kažkaip aš susiduriu ir su tais kas nesmerkia ir ne kvaili žmonės. Nu bet ai, žadėjau nesiginčyt biggrin.gif. Ir šiaip uždrausim abortus visiems ir žmonėms ir šunims drinks_cheers.gif , ai dar ir katėms ir žiurkėnams
Atsakyti
Rodnega - Humaniska
Ne vieta cia diskusijoms apie abortus g.gif
pritariu pasisakancioms uz kastracija dabar
Atsakyti
QUOTE(tati @ 2012 03 18, 17:03)
Rodnega - Humaniska
Ne vieta cia diskusijoms apie abortus  g.gif
pritariu pasisakancioms uz kastracija dabar

Atsiprašau, nesusilaikiau, jūs teisi.
Atsakyti
QUOTE(Rodnega @ 2012 03 18, 15:27)
Aaaa. Tai nužudyti veterinaro rankomis skaitosi chumaniška?  doh.gif

tikrai ne chumaniska doh.gif bet humaniska. pasvarscius apie beglobiu sunu kieki Lietuvoje sad.gif
Atsakyti
QUOTE(canine @ 2012 03 18, 15:12)
Pritarsiu Zay. Jeigu žmonės nesugeba nusaugoti kalės voljere, arba nepasirūpina iš anksto jos sterilizacija - kaip Jums atrodo kiek pastangų jie įdės prižiūrėdami šunyčius? Ar nebus forume temelės "help, kalė ėda savo šuniukus"?  Ar galvojat, kad lengva surasti aštuoniems mišrūniukam atsakingus namus, kur jie bus prižiūrėti, mylimi ir KASTRUOTI?
Gražiai skamba "pagimdys, paauginti, išdovanoti laimingam gyvenimui", bet realybė kitokia. Pavasaris, šuniukų ir kačiukų pilnos pakampės, niekam jų nereikia...  Be to tikrai rūpestingi žmonės galvodami apie nelaimingo gyvūno priglaudimą ims iš prieglaudos arba iš gatvės, o ne iš namų kažkieno neatsakingo dauginimo rezultatą wink.gif Bent jau aš elgčiausi taip jeigu galvočiau pasiimti kokį nelaimėlį dvarniuką.

Rodnega - tai išeitis Jūsų nuomone kalės nekastruoti? Išvis? Nes ar jai šalinti gimdą su šuniukai, ar tik gimdą tai narkozė tokia pati.

Jei tai pirmas šuo ir jei tikrai visą laiką buvo saugoma voljere, tai tikiu, kad žmonės nežinojo kokių fintų atlieka šunys. Niekas negimė mokėdamas ir žinodamas viską. Tikėkimės, kad dabar jau žinos. Ir nemanau, kad tai tiesiogiai dabar susiję su būsimų šuniukų priežiūra ir kad jau tikrai neprižiūrės. Iš kur taip žinot?
Ir šioje situacijoje jau nebėra gero sprendimo, jis jau taip ar anaip yra blogas, pati situacija bloga.
O dėl prieglaudų irgi perspausta. Ne kiekvieno nervams, laikui ir kišenei imti šunį iš prieglaudos ir nereikia to primesti rūpestingumui.
Atsakyti
QUOTE(Vicious Vici @ 2012 03 18, 17:53)
...

Paėmiau blogiausią, kas gali būti, jeigu jau statomas klausimas humaniška ar ne humaniška, tai žmonės dažnai elgiasi visiškai nehumaniškai.
Duok, Die, kad čia pirmas netikėtas atsitikimas, kad žmonės mylį ir kalytę ir išleis krūvą pinigų šuniukų priežiūrai, šėrimui, nukirmėlinimui, skiepams, atiduos mažylius tik į atsakingas rankas ir ne jaunesnius nei du mėn.
Todėl aš manau, kad geriau yra kastruoti kalę dabar.
Atsakyti
QUOTE(Vicious Vici @ 2012 03 18, 17:53)
Jei tai pirmas šuo ir jei tikrai visą laiką buvo saugoma voljere, tai tikiu, kad žmonės nežinojo kokių fintų atlieka šunys. Niekas negimė mokėdamas ir žinodamas viską. Tikėkimės, kad dabar jau žinos. Ir nemanau, kad tai tiesiogiai dabar susiję su būsimų šuniukų priežiūra ir kad jau tikrai neprižiūrės. Iš kur taip žinot?
Ir šioje situacijoje jau nebėra gero sprendimo, jis jau taip ar anaip yra blogas, pati situacija bloga.

As tai manau, jei zmonems aplamai kyla tokia mintis, kad oi, kale daug eda, storeja, matyt pasilakste- gal galim ja sterilizuot su suniukais. tai taskas. jie tikrai nemasto kaip rupinsis suniukais, juos skiepys, sers, ieskos namu..jau geriau tokiu atveju tegu sterilizuoja, nes jie nuo pat trecios savaites pasmerkti buti nedaede, nepriziureti ir apleisti. o galbut net nesulauktu tu triju savaiciu, butu 'sutvarkyti' g.gif
Atsakyti
O kur rasti tas Atsakingas Rankas mišrūniukams? Tas, kurios jų nekergs toliau?
Nes kitaip, aš matau tik geometrinę progresiją tokių pačių mišrūnų atsiradimui.
Atsakyti
QUOTE(megeja @ 2012 03 18, 21:08)
O kur rasti tas Atsakingas Rankas mišrūniukams? Tas, kurios jų nekergs toliau?
Nes kitaip, aš matau tik geometrinę progresiją tokių pačių mišrūnų atsiradimui.

Bet kam rasti sunku, nereikia į vienus vartus, nes aplink vienas dauginimas, o ne veisimas vyksta ir jokie dokumentai nuo to neapsaugo. Reiktų ne vien dėl mišrūnų šviesti žmones, o apskritai kas tai yra šuo ir veisimas. Nes šuniukų kepimas, kad ir praėjus privalomas parodas bet belekaip, su savo turimu tuo pačiu patinu ar su kaimynės draugiaškos patinu prie gero irgi nepriveda. Pasaulyje ir tokie vaisiai prieglaudose sėdi. Pas mus jau kiek skelbimų, kad meta dokinį ir išvyksta, tik imkit, tik neškit... Egzistuoja šunų perteklius aplamai ir galit net nebandyti įrodyti kitaip, nes neįrodysit, tai akivaizdu. Šiai dienai švietimo misija apskritai turėtų būti: pirkti ar ne šunį? Bet aišku, koks pusmilijonis man nepritars cool.gif Nes: dirba su šunimis, jų prekėmis, paslaugomos, patys kepa tuos šunis ir prakišinėja ir t.t. ax.gif
Atsakyti