As pagaliau kastravau savo kalyte. Ji turejo 3 rujas, po visu pasireiksdavo tariamas nestumas, galedabau suniukus maitint su pienu, kurio ji prigamindavo. Po paskutines rujos sonai ispliko, kailis eme krist. Palaukiau, kol visos blogybes pasibaigs ir tada isoperavo man ja. Sunku buvo tik kelias dienas po operacijos, nes jai labai skaudejo, dar savaite slapindavosi namuose, dabar praejus menesiui po operacijos ji jauciasi kuo puikiausiai. epastebejau tokiu minusu kaip tukimas, slapinimasis pastovus. nors del tukimo, dar gal ankstoka, bet as jai leidziu pasiganyt be pavadelio, nedidinu porciju, gal viskas pasitaisys.
Savo kalytę sterilizavom sausio pradžioje. Tuomet kalytei buvo maždaug pusė metų.
Savaitę po operacijos katytei buvo sunku, tačiau girdėm vaistus, tvarstėm pilvuką, tepėm vaistais. Mūsiškė nesišlapino namie. Išnešdavau į kiemą, susitvarkydavo riekalus ir vėl parnešdavau namo. Po geros savaitės žaizda užgijo, teko šiek tiek prižiūrėt, kad mažiau laižytųsi ir tiek. Praėjus dviems savaitėms nuo operacijos į namus atkeliavo antras šuo. Tai dar porą savaičių pristabdydavom žaidimus, kad kartais nebūtų nelaimingo nutikimo.
Dėl svorio priaugimo ar kažkokio nutukimo. Iš pradžių šėrėme sausiaku. Svorio šiek tiek priaugo, tada sumažinau normą. Dabar šeriame mėsa (RAW), jokių svorio problemų nėra. 10 kg sveriantis šuo per parą gauna 200 gr mėsos. Rudenį, sumažėjus fiziniam krūviui, sumažinsiu normą iki 180 g. Nemanau, kad svoris pasikeis.
Savaitę po operacijos katytei buvo sunku, tačiau girdėm vaistus, tvarstėm pilvuką, tepėm vaistais. Mūsiškė nesišlapino namie. Išnešdavau į kiemą, susitvarkydavo riekalus ir vėl parnešdavau namo. Po geros savaitės žaizda užgijo, teko šiek tiek prižiūrėt, kad mažiau laižytųsi ir tiek. Praėjus dviems savaitėms nuo operacijos į namus atkeliavo antras šuo. Tai dar porą savaičių pristabdydavom žaidimus, kad kartais nebūtų nelaimingo nutikimo.
Dėl svorio priaugimo ar kažkokio nutukimo. Iš pradžių šėrėme sausiaku. Svorio šiek tiek priaugo, tada sumažinau normą. Dabar šeriame mėsa (RAW), jokių svorio problemų nėra. 10 kg sveriantis šuo per parą gauna 200 gr mėsos. Rudenį, sumažėjus fiziniam krūviui, sumažinsiu normą iki 180 g. Nemanau, kad svoris pasikeis.
QUOTE(villijaa @ 2010 09 15, 10:26)
na jei gerai supratau, kalytė dar pusmetinukė, tai manau jokia čia tragedija jai bute atsidurti, na aišku pastresuos porą dienelių, pacypaus dėl pasikeitusios aplinkos, bet juk tokio amžiaus viskas įdomu, viskas rūpi, turėtų greitai apsiprasti.
ji dar jaunesne 4 menesiu neturi bet nuo gimimo ji lauke tai kai atsinesiau i buta labai stresavo... teks turbut namo nestis...
QUOTE(Frekė @ 2010 09 15, 11:43)
ji dar jaunesne 4 menesiu neturi bet nuo gimimo ji lauke tai kai atsinesiau i buta labai stresavo... teks turbut namo nestis...
Pratinkit po truputį gyvent, jaunutė ir įpras.
QUOTE(Frekė @ 2010 09 15, 10:50)
veterinaras tik sterilizacija pasiule kas man kol kas nepriimtina
Kalytė veislinė?
QUOTE(Frekė @ 2010 09 15, 10:50)
kalyte kol kas ne pas mane
Toks nekuklus klausimas - o kodėl?
QUOTE(Frekė @ 2010 09 15, 11:10)
negi man ja i buta reiks veztis
Jūs ją ketinat ne bute augint?
kalyte be dokumentu, tai kaip ir neveisline, kergti du vokieciu aviganiai. o kai be dokumentu tai vadinu tiesiog suniu turinciu panasumu i vokieciu avigani
ne pas mane, nes butas nuomuojamas, ne nuosavas, o kitais metais kelsimes i nuosava nama, ten jau bus voljieras. prie statybu ja palikt per maza... nes visteik ten nevazinejam kas diena. o pas uosvius nuvaziuojam kas dvi dienas beto maisto ji gauna kas diena.
dabar pas uosvius, jie nuosavoj valdoj gyvena tai ten tiesiog begineja sau laisvai...
o sterilizacija nepriimtina, nes veliau gyvens voljiere tai lai sau rujoja gi nepabegs... nors prisiskaiciau dabar visokiu ligu, tai ir vel susimeciau... turiu dar laiko apsispresti bet pasiieskoti kitu alternatyvu irgi galima, ania?
ne pas mane, nes butas nuomuojamas, ne nuosavas, o kitais metais kelsimes i nuosava nama, ten jau bus voljieras. prie statybu ja palikt per maza... nes visteik ten nevazinejam kas diena. o pas uosvius nuvaziuojam kas dvi dienas beto maisto ji gauna kas diena.
dabar pas uosvius, jie nuosavoj valdoj gyvena tai ten tiesiog begineja sau laisvai...
o sterilizacija nepriimtina, nes veliau gyvens voljiere tai lai sau rujoja gi nepabegs... nors prisiskaiciau dabar visokiu ligu, tai ir vel susimeciau... turiu dar laiko apsispresti bet pasiieskoti kitu alternatyvu irgi galima, ania?
QUOTE(Frekė @ 2010 09 15, 13:06)
tai, kad man žinomi tik trys atvejai: nedarai nieko ir saugai per rujas, slopini vaistais, kas yra labai blogai arba sterilizuoji. O ar nesigailėsi nedarius nieko ir ar nekibs ligos, tai niekas tau nepasakys, lygiai taip pat kaip ir ar nesigailėsi sterilizavus, nes tai yra invazija į organizmą, vienas dalykas jau operacijos metu kažkas gali nutikti, kitas dalykas, kad po jos nežinia kaip reaguos organizmas. Loterija, tu tos loterijos šeimininkė, kaip parinksi savo augintinei, taip ji ir turės.
Tiesa, yra dar toks kaip ir ketvirtas variantas - purškikliai nuo rujos kvapo, bet tai silpnas būdas, teko daug atvejų girdėti, kad blogai veikia.
QUOTE(Frekė @ 2010 09 15, 13:06)
o sterilizacija nepriimtina, nes veliau gyvens voljiere tai lai sau rujoja gi nepabegs
na gal ir nepabėgs, nors garantijos čia tikrai nėra, bet būna atvejų kai ir voljere tupinti kalytė atsiveda šuniukų, šunims tai nėra neįveikiama kliūtis. Taip, kad rujos metu ramiai palikti voljere vis tiek negalėsite.
Šunys kergiasi ir per voljero tinklą. Patikėkit, mačiau savo akim. O šiaip, niekas nėra garantuotas, kad Jūsų nusaugota kalytė nesirgs, neturės kažkokių bėdų lygiai taip pat kaip negali garantuoti, kad sterilizuota ji bus sveika. Šiuo atveju aš vis tiek šalininkė sterilizacijos. Kad ir voljere gyvenančios kalės. Ir man ramu, ir kalei norai neužeina
sveiki
Rugsėjo mėnesį mano kalei buvo padaryta pilna sterilizacija-kastracija,buvau paskaičiavus,kad rujos vasario mėnesio pradžioj-sausio mėnesio pabaigoj, ir šiandien ji pradėjo labai laikstyt,greta neina ir vis laižosi tarpvietę,. Ta vieta nepadidejus ir kraujo nėra. Vadinasi taip turi būti?
Rugsėjo mėnesį mano kalei buvo padaryta pilna sterilizacija-kastracija,buvau paskaičiavus,kad rujos vasario mėnesio pradžioj-sausio mėnesio pabaigoj, ir šiandien ji pradėjo labai laikstyt,greta neina ir vis laižosi tarpvietę,. Ta vieta nepadidejus ir kraujo nėra. Vadinasi taip turi būti?
QUOTE(xjxuxsxtxex @ 2011 02 01, 08:14)
sveiki
Nemanau, kad tokį elgesį reikėtų sieti su rujom. Gal kalytė peršalo?
Aš parodyčiau veterinarui.
QUOTE(xjxuxsxtxex @ 2011 02 01, 08:14)
o atsisėdus ant užpakalio nečiuožia? gal liaukos užsikimšusios