Aš noriu saviškę sterealizuot, tik dar labai abejoju..
Jai 3,5m, patarkit..
Indra A., kastracija turi ir pliusų, ir nemažai minusų.
Dėl kokios priežasties norite kastruoti?
Dėl kokios priežasties norite kastruoti?
Aš taip pat planuoju po mėnesio sterilizuoti saviškę ( 1m.9mėn. keribliūterjerė) todėl, kad neketinu veisti. Bet labai bijau dėl galimų pooperacinių komplikacijų, tokių, kaip jau čia minėtas šlapimo nelaikymas...
QUOTE(Aist @ 2010 05 03, 13:16)
Aš taip pat planuoju po mėnesio sterilizuoti saviškę ( 1m.9mėn. keribliūterjerė) todėl, kad neketinu veisti. Bet labai bijau dėl galimų pooperacinių komplikacijų, tokių, kaip jau čia minėtas šlapimo nelaikymas...
Nuo komplikaciju neapsaugotas manau nei vienas,bet sterilizuot vistiek geriau.
Aist, bet vien dėl to, kad neketinat veisti, nebūtina juk iškastruot Nebent ruja būtų labai varginanti tiek Jums, tiek pačiai kalei, ar pan.
As irgi noriu kastruot savo bigle. Nes kartu auga dar berniukas mopsiukas ir bijau, kad rujos metu jam nesusuktu smegeneliu ir nepradetu jis zymet namu, dar kas nors. Ir siaip kale nemaza, ruja trunka ilgai, dar nenusaugosiu kada, ka reiks augint ? biglmopsus? Bet taip pat baiminuos del pooperacinio periodo. Juk ji judri, nemaza(20kg) nepanesiu jos, o ir negalima man sunkiai nest. tai vat ir pergyvenu. Kiek Kaune siuo metu kainuoju, ir kur tai atlikti, kad butu kuo mazesne komplikaciju tikimybe, bet ir ne milijonas kainuotu.
QUOTE(SummerXXX @ 2010 05 03, 16:21)
Bet taip pat baiminuos del pooperacinio periodo. Juk ji judri, nemaza(20kg) nepanesiu jos, o ir negalima man sunkiai nest. tai vat ir pergyvenu.
Mes savo mišrūnę kastravome prieš 3 savaites, amžius 6 mėn, svoris 20 kg - nešti nereikėjo - pati ėjo tik svirinėdama. Parą vėmė skrandžio sultimis kol narkozė visiškai praėjo. Daugiau jokių problemų nebuvo - pasivaikščiojimai trumpesni, su kitais šunim nedraugavom, nes labai žaist mėgėja.
Vienas minusas - po operacijos praėjus gerai savaitei porą kartų yra pridarius laiptinėje, bet tik tuo atveju jei lėtai eidavom (4 aukštas) ir po labai ilgo nevedimo - tai net nežinau ar čia galiu laikyti komplikacija
Žodžiu jei turėsit kas padės įkelt/iškelt iš mašinos parvežant iš gydyklos (o tai gali būti betkoks praeivis ) ir būsit skudurėlių pasiruošus, jei būtų bloga ar balučių - daugiau nepatogumų dėl jūsų aprašytų būgštavimų neturėtų kilti. Kai kurie šunys ir narkozę lengviau perneša.
QUOTE(Vicious Vici @ 2010 05 03, 16:38)
o varge... nesubrendusį šunį...
Tikrai jokiu komplikaciju nebus.Pats laikas kastruot.
QUOTE(Vicious Vici @ 2010 05 03, 16:38)
o varge... nesubrendusį šunį...
Labai ilgai svarstėme, bet kol šilta ji gyvens lauke be jokios tvoros...
QUOTE(Borzika @ 2010 05 03, 14:48)
Aist, bet vien dėl to, kad neketinat veisti, nebūtina juk iškastruot Nebent ruja būtų labai varginanti tiek Jums, tiek pačiai kalei, ar pan.
Rujos normalios. Kalei viskas ok, man, žinoma, nepatogu- neišsilaižo, tai dedu kelnaites ir keičiu įklotus, nors vis tiek kažkaip randu ant užuolaidų raudonų dėmių, 3 savaites negaliu paleisti nuo pavadžio. Ne tragedija. Bet... geriau jau tų rujų nebūtų. Brač, kaip sunku apsispręsti
Borzika, mieloji, bet Taviškės magaitės juk sterilizuotos sėkmingai. Aš pas tą pačią Tavo veterinarę užsirašyti ketinau.
QUOTE(Aist @ 2010 05 03, 18:09)
Rujos normalios. Kalei viskas ok, man, žinoma, nepatogu- neišsilaižo, tai dedu kelnaites ir keičiu įklotus, nors vis tiek kažkaip randu ant užuolaidų raudonų dėmių, 3 savaites negaliu paleisti nuo pavadžio. Ne tragedija. Bet... geriau jau tų rujų nebūtų. Brač, kaip sunku apsispręsti
Borzika, mieloji, bet Taviškės magaitės juk sterilizuotos sėkmingai. Aš pas tą pačią Tavo veterinarę užsirašyti ketinau.
Aš irgi sterilizavau. Labai blogas jausmas šunį savanoriškai žalot, nes maniškė labai sunkiai pernešė narkozę... Rodos, tokiu priekaištingu žvilgsniu žiūrėjo.... . Bet:
-be jokių komplikacijų;
-regis, išsprendėm problemą dėl alergijos, kuri, mano manymu, buvo hormoninė;
-na ir jokių problemų dėl rujos....
Apsispręsti reikia pačiai...