Įkraunama...
Įkraunama...

Kalytės sterilizacija (kastracija)

QUOTE(mexica @ 2010 01 29, 16:15)
O kiek laiko palaukti po rujos?

Geriausiai kastruot maždaug po 2 mėn.
QUOTE(mexica @ 2010 01 29, 16:15)
O jei tarkim kartais spetu susikergti, tai jau viskas? Reiks laukt suniuku?

Nebūtinai. Tokiu atveju - atskira "kalba" (operacija atliekama ir extra atveju; yra ir kita galimybė išvengt nepageidaujamo prieauglio - vaistai) ax.gif

Papildyta:
QUOTE(Vicious Vici @ 2010 01 29, 16:17)
o kam jūs esate?

Nebūtina iškart moralizuot - juk kalbama apie teorinę galimybę rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(mexica @ 2010 01 29, 15:55)
Ir jokiu nuolaidu niekur nera?

Šiuo metu Vilniaus m. galiojančios nuolaidos:
- Savininkas, pateikęs vet. gydytojo pažymą apie kastraciją, atleidžiamas nuo rinkliavos tai sumai, kuri buvo sumokėta už kastravimą, bet ne ilgiau kaip 12 mėn.
- Asmenys, pasiėmę globoti šunį iš Vilniaus m. gyvūnų globos namų, atleidžiami nuo vienkartinės įmokos už šuns registravimą ir nuo 12 mėn. įmokos už laikymą daugiabučiame name.
Atsakyti
QUOTE(Vicious Vici @ 2010 01 29, 17:17)
o kam jūs esate? jūs ką, nesaugote ir jūsų kalė visur kur nori spėja?

O jus kam esate? kad visiem per galva duot uz eilini klausima? g.gif
Mano suo ne koks jorkis, o didelis ir gan stiprus, taip kad as negaliu atmest galimybes, kad uzsidegus norui ims ir nuvers mane ant zemes, kai slidu ir des i kojas pas bernus.
QUOTE(Borzika @ 2010 01 29, 17:41)
Geriausiai kastruot maždaug po 2 mėn.

Nebūtinai. Tokiu atveju - atskira "kalba" (operacija atliekama ir extra atveju; yra ir kita galimybė išvengt nepageidaujamo prieauglio - vaistai) ax.gif
Papildyta:

Nebūtina iškart moralizuot - juk kalbama apie teorinę galimybę  rolleyes.gif
Papildyta:

Šiuo metu Vilniaus m. galiojančios nuolaidos:
- Savininkas, pateikęs vet. gydytojo pažymą apie kastraciją, atleidžiamas nuo rinkliavos tai sumai, kuri buvo sumokėta už kastravimą, bet ne ilgiau kaip 12 mėn.
- Asmenys, pasiėmę globoti šunį iš Vilniaus m. gyvūnų globos namų, atleidžiami nuo vienkartinės įmokos už šuns registravimą ir nuo 12 mėn. įmokos už laikymą daugiabučiame name.

Aciu, tu kaip visad pasiruosusi pagelbet 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mexica @ 2010 01 29, 21:09)
Mano suo ne koks jorkis, o didelis ir gan stiprus, taip kad as negaliu atmest galimybes, kad uzsidegus norui ims ir nuvers mane ant zemes, kai slidu ir des i kojas pas bernus.

Kol mergina "nekalta" tas noras perdaug uzsidegt neturetu, blogiau butu jei tuo paciu paciausiu momentu uztaikytumet ant "patyrusio" ir palaido didelio ugio kavalieriaus...
Atsakyti
Noriu paklausti (nors tai apie patiną, ale vis tiek į temą): ar geriau siūlė susiūta kad būtų "tipstančiais" siūlais ar įprastais, kuriuos reikia išimti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(mexica @ 2010 01 29, 20:09)
O jus kam esate? kad visiem per galva duot uz eilini klausima? g.gif

atsiliepkit nors vienas, kurį sumušiau per galvą biggrin.gif neperdėkit, ok? g.gif
matai, net kažkokie jorkiai mokomi yra paklusnumo, o jei didelis ir stiprus tai kas be ko turėtų būti dresuojamas ir paklusnus ir neversti šeimininkų doh.gif kartą parvers, antrą ir galvelę nukas...
Atsakyti
Sveikos mergaites 4u.gif
turiu svarbu klausimeli... aisku reikia dometis klinikose ir pan, bet gal atsiras tokiu kurios susidure su tokia situacija...ar bent jau zino kazka konkretaus 4u.gif
Kaime pas seneli yra kalyte. jai siuo metu apie du metai. lapkricio menesi atsivede penkis vaikucius, kuriems dabar bandom surasti gerus namucius, bet kalba ne apie juos smile.gif
norejau paklausti ar imanoma kazkaip padaryti kad po sterilizacijos ja kazkas priziuretu? ji gyvena lauke, todel niekas jos nepaziures namuose,kad nenusilaizytu zaizdos ir pan. ax.gif
o pati deja irgi negaliu jos priziureti, nes gyvenu kitam mieste o i savus namus tokio suniuko negaliu parsivezti kad ir kaip noreciau, nes namuose gyvena mazius lelius ir pati mazai namuose bunu blush2.gif
aisku apie tai reikejo galvoti senoliams, kurie ja pasieme auginti pries pusantru metu, nepasitare su mumis, bet yra kaip yra, o tam kad jos neatiduotu i prieglauda ar nepamestu kur miske- noriu viska sutvarkyti, bet nezinau kaip doh.gif blush2.gif
todel labai prasau jusu pagalbos siuo klausimu 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ruta7777 @ 2010 02 22, 14:10)
Sveikos mergaites  4u.gif
turiu svarbu klausimeli... aisku reikia dometis klinikose ir pan, bet gal atsiras tokiu kurios susidure su tokia situacija...ar bent jau zino kazka konkretaus 4u.gif
Kaime pas seneli yra kalyte. jai siuo metu apie du metai. lapkricio menesi atsivede penkis vaikucius, kuriems dabar bandom surasti gerus namucius, bet kalba ne apie juos smile.gif
norejau paklausti ar imanoma kazkaip padaryti kad po sterilizacijos ja kazkas priziuretu? ji gyvena lauke, todel niekas jos nepaziures namuose,kad nenusilaizytu zaizdos ir pan.  ax.gif
o pati deja irgi negaliu jos priziureti, nes gyvenu kitam mieste o i savus namus tokio suniuko negaliu parsivezti kad ir kaip noreciau, nes namuose gyvena mazius lelius ir pati mazai namuose bunu  blush2.gif
aisku apie tai reikejo galvoti senoliams, kurie ja pasieme auginti pries pusantru metu, nepasitare su mumis, bet yra kaip yra, o tam kad jos neatiduotu i prieglauda ar nepamestu kur miske- noriu viska sutvarkyti, bet nezinau kaip doh.gif  blush2.gif
todel labai prasau jusu pagalbos siuo klausimu 4u.gif  4u.gif  4u.gif

Kadangi šuo gyvena lauke, tokie šunys yra gana atsparūs, aš manau, kad padarius operaciją jį ir reikėtų laikyti tomis pačiomis sąlygomis, gal tik sausiau šilčiau, nieko jam neatsitiks... Nereikėtų stresuoti šuns svetimais žmonėmis.
Atsakyti
QUOTE(Vitra @ 2010 02 22, 15:27)
Kadangi šuo gyvena lauke, tokie šunys yra gana atsparūs, aš manau, kad padarius operaciją jį ir reikėtų laikyti tomis pačiomis sąlygomis, gal tik sausiau šilčiau, nieko jam neatsitiks... Nereikėtų stresuoti šuns svetimais žmonėmis.

aciu labai uz nuomone 4u.gif
buvau pagalvojus kad vargsiukei butu labai daug streso del keliu dienu slaugos kazkur kitur... ji ir taip vargsiuke buvo kai ja pasiemem- bijojo visu aplinkui zmoniu, jei kas eidavo pro sali su kastuvu, sluota ar kitu daiktu- susiguzdavo ir begdavo salin unsure.gif o dabar kai jau daug labiau pasitiki, tiki zmonemis- gaila vel gasdinti ir nuvilti verysad.gif bet ir bijojau kad gal pati nesusitvarkys po operacijos blush2.gif
aciu dar karta uz nuomone- ieskosim mergytei daktarelio kuris atliktu operacija 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vitra @ 2010 02 22, 14:27)

Na nežinau...aš ir laukinei kalei 2 sav šiltus namus buvau suradusi. Kas kad gyvena kaime. Juk galima kuriam laikui i trobą įleisti. Tuo labiau, kad pirmą dieną dažnokai ir temperatūra kyla.
Atsakyti
QUOTE(Redos @ 2010 02 22, 16:27)
Na nežinau...aš ir laukinei kalei 2 sav šiltus namus buvau suradusi. Kas kad gyvena kaime. Juk galima kuriam laikui i trobą įleisti. Tuo labiau, kad pirmą dieną dažnokai ir temperatūra kyla.

suneraminot mane unsure.gif
na nueisiu kokia diena i veterinarijos klinika ir pasiklausinesiu ax.gif
dekui uz nuomone 4u.gif
Atsakyti
Viskas priklauso nuo to, kokia suniui yra iprasta vieta. Tevai turejo viena suni kaime, kuriam i namus ieiti buvo didziulis stresas. Tokiu atveju, kokios nors ukines patalpos tinka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vitra: 22 vasario 2010 - 17:30
QUOTE(Vitra @ 2010 02 22, 18:28)
Viskas priklauso nuo to, kokia suniui yra iprasta vieta. Tevai turejo viena suni kaime, kuriam i namus ieiti buvo didziulis stresas. Tokiu atveju, kokios nors ukines patalpos tinka.

tu teisi del sito 4u.gif atsiminiau kaip musu vokietukas buvo iprates lauke gyventi ir parsivezem ji i buta kelioms dienoms tam kad parodyt veterinarui ir pan. tai visa nakti vargsiukas begiojo po namus...tai prie manes tai prie duru laukiniu per plyseli koki pagauti gryno oro... o ryte kai nuejom pas veterinara jis pamatavo temperatura ir ji buvo sukilusi tad veterinaras pasake kad tai del to kad isvezem ji is jo aplinkos is jo namu ax.gif 4u.gif
Atsakyti