Įkraunama...
Įkraunama...

Kalytės sterilizacija (kastracija)

QUOTE(Giedruma @ 2010 01 13, 21:01)
Jeigu manote kad del jos neramumo kalta ruja tai manau verta sterilizuoti,bus geriau jums ir suniui,maziau stresuos nes dings hormonu audros,beto negi veisi tokia kalaite-gali visai uzstresuoti..  rolleyes.gif  ,o del konsultaciju tai susiraskite gera dresuros mokykla

Ačiū, aš dresūra/elgsena domiuosi, dresuojamės nuolatos, nors ir neintensyviai, pas Ievą aikštelėje.
Veisti aš jos tikrai nežadu, per rują vaikštom su dviem pavadžiais cool.gif Bet pjaut, kad išpjaučiau nematau reikalo, susitvarkom su kavalieriais ir taip.
Dėl hormonų audrų, tai man atrodo, kad jos kaltos, bet aš ne veterinarė, taip norėtųsi su kuo nors kvalifikuotu pasikonsultuot.. Gal kas galit patart, kuris veterinaras Vilniuje tuo domisi ir nėra aklai už pjaustymą? Nes dresūra/ elgesio korekcijos čia nepadės, per daug sezoniškas sutrikimas mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveiki,
girdėjau kelių veterinarų nuomonę, kad sterilizuotos kalytės gyvena vidutiniškai 5 metais ilgiau nei nesterilizuotos g.gif
Tik man asmeniškai baisi pati operacija, narkozė, būsena po jos ir t.t. unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo marselina: 24 sausio 2010 - 00:25
QUOTE(marselina @ 2010 01 24, 00:25)
Sveiki,
girdėjau kelių veterinarų nuomonę, kad sterilizuotos kalytės gyvena vidutiniškai 5 metais ilgiau nei nesterilizuotos  g.gif
Tik man asmeniškai baisi pati operacija, narkozė, būsena po jos ir t.t.  unsure.gif

drinks_cheers.gif Aha, man irgi, labai pergyvenau po operacijos, sakiau ,,niekada daugiau". Bet dabar kai matau lakstančią linksmą ir sveiką kalytę, tuo tik džiaugiuosi smile.gif
Atsakyti
sveiki,
mūsų kalė "išoperuota" šviežiai - praeitą ketvirtadienį. Ir, tfu tfu tfu - jokių problemų.. Nesilaižo siūlės, nepanašu, kad blogai jaustųsi. Ir jokios tos blogos būsenos - na, porą valandų "po" pabuvo kiek mieguista.. Bet atsistojo pakankamai greitai (mes vakare operavom, 20 val jau buvo baigta,tai ryte jau vaikščiojo).

O veterinaro klausiau, ar kalėms nekenkia ta sterilizacija. Tai kaip tik sakė, kad kalei tai viena iš geriausių išeičių sprendžiant rujos problemas..
Atsakyti
QUOTE(marselina @ 2010 01 24, 00:25)
Sveiki,
girdėjau kelių veterinarų nuomonę, kad sterilizuotos kalytės gyvena vidutiniškai 5 metais ilgiau nei nesterilizuotos  g.gif
Tik man asmeniškai baisi pati operacija, narkozė, būsena po jos ir t.t.  unsure.gif

kai oficialiai bus publikuota tokia statistika patikimuose šaltiniuose, tai gal ir patikėsiu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Vicious Vici @ 2010 01 26, 18:50)
kai oficialiai bus publikuota tokia statistika patikimuose šaltiniuose, tai gal ir patikėsiu rolleyes.gif

Tai ir sako, kad "girdėjo". O nežinia, gal ir buvo kur publikuota patikimuose šaltiniuose. smile.gif
Atsakyti
O kur patartumer vilniuje vezti kalyte? tiksliau, kur nepatartumete, kad zinociau kuriu kliniku vengti g.gif
Ir ar galima sterilizuoti pacios rujos metu? Kiek pazystamu klausiau sake, kad galima, bet noriu isitikinti.
Ir jokiu nuolaidu niekur nera? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mexica @ 2010 01 29, 15:55)
O kur patartumet Vilniuje vezti kalyte?

Maniškę jaunėlę kastravo R.Žilinskienė- absoliučiai jokių priekaištų jai neturiu. Atvirkščiai, esu be galo patenkinta rezultatais.
QUOTE(mexica @ 2010 01 29, 15:55)
Ir ar galima sterilizuoti pacios rujos metu? Kiek pazystamu klausiau sake, kad galima, bet noriu isitikinti.

Kates iš bėdos galima. Kalių - tikrai ne.
Atsakyti
QUOTE(Borzika @ 2010 01 29, 16:07)
Maniškę jaunėlę kastravo R.Žilinskienė- absoliučiai jokių priekaištų jai neturiu. Atvirkščiai, esu be galo patenkinta rezultatais.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif Aš irgi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Borzika @ 2010 01 29, 17:07)

Kates iš bėdos galima. Kalių - tikrai ne.

O kiek laiko palaukti po rujos? g.gif
O jei tarkim kartais spetu susikergti, tai jau viskas? Reiks laukt suniuku?
Nes draugu taksui tai pasalino gimda su visais suniukais doh.gif
Atsakyti
QUOTE(mexica @ 2010 01 29, 16:15)
O kiek laiko palaukti po rujos?  g.gif
Nes draugu taksui tai pasalino gimda su visais suniukais doh.gif

Kiek prisimenu 2-3 mėn.
Atsakyti
QUOTE(mexica @ 2010 01 29, 16:15)

o kam jūs esate? jūs ką, nesaugote ir jūsų kalė visur kur nori spėja?
Atsakyti