Įkraunama...
Įkraunama...

Kalytės sterilizacija (kastracija)

Bet juk ten ir rasoma, kad neliks nepatogumu, susijusiu su ruja. Reiskia vis delto jie lieka...
Atsakyti
Oztoko, papasakok prasau, kokios veisles tavo kalyte, kaip atlaike ta operacija, kokioj vet. klinikoj dare, ar gerai gijo, ar dabar neturi slapimo problemu, ar nesustorejo, neaptingo??? Buciau labai dekinga uz issamu atsakyma, nes pati planuoju sterilizuot savo kalyte. Ir ar darytum tai kitai savo kalytei??? Prasau, atsakyk!!!
Atsakyti
QUOTE(Wikunia @ 2005 08 18, 21:16)
Bet juk ten ir rasoma, kad neliks nepatogumu, susijusiu su ruja. Reiskia vis delto jie lieka...

taigi rašo vienas būdas atima galimybę kalei pastoti. Užtai sėkmingai rujoja.
Kitu būdu yra pašalinamos lytinės liaukos, todėl kalė negali pastoti, ir, kas svarbiausia, nerujoja..
Atsakyti
QUOTE(oztoko @ 2005 08 18, 10:10)
Tai va visai pasimeciau, pries pusmeti atliko musu kalytei sterilizacijos operacija, na o dabar..... ji vel pradejo sirgt. Tai kas cia dabar, nejau prapjove ir vel uzsiuvo, ar cia taip ir turi but?

Situacija tokia: Vienas is variantu, kaip dar budavo daroma labai senais laikais, kad paliekama viena kiauside, tokiu atveju kales rujoja bet lieka nevaisingos. Aisku islieka visi sansai tureti pieno liaukos auglius, kiauside gali supiktybeti ir .t.t. Niekur normaliose klinikose taip senai nebedaroma.
Kitas variantas, kad operacijos metu galejo likti nepasalinta maza( uztenka agounos grudo dydzio) kiausides dalis, kuri po to sekmingai regeneravo ir atlieka dabar tokia pacia funkcija kaip ir anksciau. Vienintelis gydymo metodas , pakartotina operacija, kurios metu pasalinama likusi kiausides dalis.
Trecias variantas, vadinamas gimdos likucio pyometra. Taip atsitinka, jei gimda pasalinama ne per kakleli, t.y siek tiek auksciau. Tokiu atveju, tame likutyje gali kauptis uzdegiminis skystis kuris aisku pasisalina per isorinius lytnius organs imituodamas ruja.
Kaip suprantate visos vadinamos komplikacijos susijusios su chirurgine technika, taciau net ir geriausiems chirurgams ( isskyrus pirma varianta kai tai padarome samoningai), gali taip atsitikti.
Neparasei kur daryta operacija, bet gali buti kad pakartotinai operacijai reiketu kreiptis pas geresnes kvalifikacijos chirurga. nors kita vertus, pirmasis kuris ja padare turetu pakartotina daryt nemokamai;)
Atsakyti
Dar aisku islieka nedidele galimybe kad atsirado auglys kuris kraujuoja lytiniuose takuose, bet cia jau pats maziausiai tiketinas variantas. ( aisku jei kale vyresnio amziaus 12-14m. reikia ir apie tai pamastyti).
Atsakyti
Cancer, na as ir vel nerealiai issigandau blink.gif cry.gif Tai kaip tada galima ryztis tokiai operacijai, jeigu pasekmes tokios baisios, jeigu labai lengvai galima suklysti ir kazko ten nepasalinti... Man labai baisu, jau buvau apsisprendusi, bet dabar apie sterilizacija bijau ir pagalvoti blink.gif Cancer, o gal tada geriau suniuku veisimas??? Kiek kartu gyvenime reiktu suleisti kalyte, kad butu kuo mazesne tikimybe tu visu augliu, netikru nestumu?
Atsakyti
QUOTE(Wikunia @ 2005 08 19, 11:08)
Cancer, na as ir vel nerealiai issigandau blink.gif  cry.gif Tai kaip tada galima ryztis tokiai operacijai, jeigu pasekmes tokios baisios, jeigu labai lengvai galima suklysti ir kazko ten nepasalinti... Man labai baisu, jau buvau apsisprendusi, bet dabar apie sterilizacija bijau ir pagalvoti blink.gif Cancer, o gal tada geriau suniuku veisimas??? Kiek kartu gyvenime reiktu suleisti kalyte, kad butu kuo mazesne tikimybe tu visu augliu, netikru nestumu?

Nepanikuok tu taip mirksiukas.gif Pirmiausia tai reikia išsirinkti gerą vetą, jug tos klaidos ne kiekvieną kartą pasitaiko. Ir kiek žinau veterinarai rekomenduoja kales nuo 7 metų ( nesvarbu ar buvo sukergta ar ne) kastruoti. O suleisti vieną kartą tikrai neužtenka, ir aš manu kad tai neapsaugo nuo ligų.
Atsakyti
QUOTE(Wikunia @ 2005 08 19, 02:08)
Cancer, na as ir vel nerealiai issigandau blink.gif  cry.gif Tai kaip tada galima ryztis tokiai operacijai, jeigu pasekmes tokios baisios, jeigu labai lengvai galima suklysti ir kazko ten nepasalinti... Man labai baisu, jau buvau apsisprendusi, bet dabar apie sterilizacija bijau ir pagalvoti blink.gif Cancer, o gal tada geriau suniuku veisimas??? Kiek kartu gyvenime reiktu suleisti kalyte, kad butu kuo mazesne tikimybe tu visu augliu, netikru nestumu?

Na nereikia panikuoti, as gi tik mazdaug apibudinau kas galetu buti pries tai aprasytu atveju. Siaip tokios ''komplikacijos'' gana retos, ir jei viska darai teisingai tikimybe tikrai nedidele. Man pvz. per visa savo 11 metu patirti teko taisyti tik 2 tokius atvejus ( kada buvo likusi kiausides dalis, operacijos buvo darytos kolegu;)). Kad kale atsives suniuku tas jos neapsaugos nuo pieno liaukos augliu ar pyometros ateityje, gal tik tikimybe bus siek tiek mazesne, kai tuo tarpu yra irodyta kad atlikus sterilizacija iki pirmos rujos arba is kart po pirmos rujos pieno liaukos augliu tikimybe sumazeja 95-97 %.
Atsakyti
padekit man 4u.gif Pas mane irgi kalyte,jai 6 men...Man rodos jei ruja jau prasidejo cry.gif Ir jus isitikine kafd taui truks apie 2-3 sawajtes? sad.gif Nuo jos kaskox kwapas fu verysad.gif Tajp labaj rami pasidarius net keista,kad kas netampo uzkelniu,nesokineja ne laksto schmoll.gif Mmmm nelabaj fajna verysad.gif Ji labaj smirda tikraj net sunku apsikwepuot sad.gif Ir dar sisialiuku labaj dauk daro doh.gif Ir miega miega miega ir dar karta miega ax.gif As ja taip myliu,bet man keista ja tokia matyt g.gif Ji mano mylimiausia wub.gif ,taj nenoriu jrei pakenkt visokiom operacijom...Del suniuku zinoki nbijom schmoll.gif ...Patarkit ka daryt cry.gif Beje ar taj tikra ruja,ar seip pavargus?Am?Nes sian atvaziaom tik is kaimo drinks_cheers.gif [COLOR=blue]nub bet kaip kwepint ja ar ka kad taip nesmirdetu? g.gif
Atsakyti
Tai va dabar viskas iš pradžių:
mano kalytė bulterjerų veislės. Po pirmos rujos praėjus 3 mėn. nuvažiavome į vet. kliniką (Šiauliuose) ir susitarėme dėl operacijos. Tiesa sakė, kad po tokios operacijos gali taip būti kad nelaikys šlapimo, tačiau tai išgydoma, t. y. jei toky dalyką pastebėsime, tai atvežti ir suleis vaistų, po kurių viskas susitvarko, sakė paprastai užtenka vieno karto (t. y. vaistų suleidimo).
Operacija praėjo gerai, kaip ir sakė po 3 dienų lakstė kaip stirna. Randas užgijo labai gražiai.
Tik va elgesys nepasikeitė nė kiek, t.y. kaip "lipdavo" ant pagalvių taip ir "lipo" smile.gif
Tačiau atėjus kitos rujos laikui, viskas buvo kaip ir pas neišoperuotas. Todėl nuvažiavau dabar pas tuos pačius veterinarus ir štai ką išsiaiškinau:
Vienu žodžiu jie išėmė viską, t.y. ir gimdą ir kiaušides. Tačiau galėjo likti arba maža dalelė kiaušidžių, dėl kurios taip vyksta. Sakė, kad šuniuku tikrai negalės turėti, ir nesibaiminant nesaugoti. (Tik bėda ta, kad ne dėl šuniukų neturėjimo darėme šią operaciją, o dėl to kad neberujotų sad.gif )
Pabaigai dar norėčiau pasakyti, kad renkantis kliniką svarbu atsižvelgti į jos švarą, keli ir kokie gyditojai atliks operaciją. Mums ši procedūra kainavo apie 80 Lt., tačiau svarbiausia ne pinigai, o kad turime sveiką ir gyvą mažylę.
P.s.: Mano vyras juokauja, kad tikriausiai mūsiškei viskas ką išpjovė ataugo. biggrin.gif
Atsakyti
Taigi, jei gimda pasalino, o liko maza dalele kiausides, tai kale ir toliau sekmingai rujoja, ant jos lips patinai, jinai gali pabegti ''nes gamta sauks'' galiausia tokios regeneravusios kaisides pavirs i cistas ar auglius kurie gali sukelt daug nemaloniu problemu ateity. Beto pieno liaukos augliu profilaktikai tokia "operacija" jokio itakos netures. Isvada: reikia pasalinti ta likusia kiausides dali. Siaip uz kales operacija 80lt itin pigu sakyciau dar pernai bent jau Vilniuje vidutine kaina buvo 125-150lt.
Atsakyti
Vaje nu va ir vėl vieni nervai, jau ir taip pergyvenom kai operavo, o dabar ir vėl cry.gif
O dėl kainos, tai buvome radę ir už 150, bet toks nepatikimas veterinaras pasirodė ir klinika purvina, todėl nežiūrėjom į kainą, o rinkomės geriausią ir kaip pasirodė, kad pigiai daro. Bet dabar tai jau jauciu vėl važiuosiu ir vėjus kelsiu, kad mąstytų ką daryt, nes ta mūsų mažylė tai vietoje vaiko mums wub.gif
Atsakyti