taip, ir maniskei siuvo paslepta siule, bet kai pasakiau, kad laizosi sake vezkit vel uzdesim pleistra, nes siules laizymas stabdo gyjima.
QUOTE(Vitra @ 2009 11 07, 16:13)
Ar pasikeičia kalytės elgesys po sterilizacijos?
Bent jau į blogąją pusę neturėtų pasikeist
Saviškę 'jaunėlę' kastravau po pirmos rujos: jos elgesys pasikeitė būtent po rujos , o po kastravimo absoliučiai niekas nepasikeitė: nei elgesys, nei svoris, nei dar kas nors
QUOTE(Borzika @ 2009 11 07, 16:21)
Bent jau į blogąją pusę neturėtų pasikeist
Saviškę 'jaunėlę' kastravau po pirmos rujos: jos elgesys pasikeitė būtent po rujos , o po kastravimo absoliučiai niekas nepasikeitė: nei elgesys, nei svoris, nei dar kas nors
O kaip elgesys pasikeitė po rujos?
QUOTE(Vitra @ 2009 11 07, 16:27)
O kaip elgesys pasikeitė po rujos?
Na, maniškė 'jaunėlė' yra visiška beveislė, tad tikrai nežinau, su kuo sietinas elgesio pokytis po pirmos rujos Bet po I rujos ji pasidarė kur kas piktesnė, 'aršesnė'
P.S. bet noriu atkreipti jūsų dėmesį į tai, jog aš kalbu tik iš 'savo varpinės' - savo asmeninės patirties.
QUOTE(Borzika @ 2009 11 07, 16:38)
Na, maniškė 'jaunėlė' yra visiška beveislė, tad tikrai nežinau, su kuo sietinas elgesio pokytis po pirmos rujos Bet po I rujos ji pasidarė kur kas piktesnė, 'aršesnė'
Ir po sterilizacijos tokia liko?
Maniškė po rujos - atvirkščiai, pasidarė daug meilesnė nei iki tol... Nes ankstyvoj vaikystėj neįmanoma buvo net paglostyt, iš karto su dantimis griebdavo... Dabar jau 1,5 m. ir labai mielai bendraujam. Pirmadienį jau sutarta dėl sterilizacijos, o aš pradėjau panikuot...
QUOTE(Vitra @ 2009 11 07, 17:11)
Ir po sterilizacijos tokia liko?
Kokia buvo - tokia ir liko (jau daugiau nei metai yr praėję po kastracijos).
Maniškė po rujos - atvirkščiai, pasidarė daug meilesnė nei iki tol... Nes ankstyvoj vaikystėj neįmanoma buvo net paglostyt, iš karto su dantimis griebdavo...
Man net keista tai girdėt
Bet būtent todėl aš ir pabrėžiau, jog rašau remdamasi vien tik savo patirtim
Pirmadienį jau sutarta dėl sterilizacijos, o aš pradėjau panikuot...
Ir aš žliumbiau kaip mažas vaikas , kai savo "mažutę" užkėliau ant stalo, kad jai suleistų narkozę...
Bet patikėkit, jei tik jūsiškė kalaitė yr sveika, tai viskas gerai bus
QUOTE(Borzika @ 2009 11 07, 17:17)
Bet patikėkit, jei tik jūsiškė kalaitė yr sveika, tai viskas gerai bus
Labai to tikiuosi...
Sveiki.Galbut pasikartosiu.Norejau paklausti ir paprasyti patarimo:) Turiu maza toiterjeriuka,jaunas dar-2.5 menesio..Dabar kazkaip yra galimybe gauti kalyte,neveisline,irgi jaunute- ~2 menesiu.Galvoju,dviem kukuliam bus smagiau ,ir kai vieni liks(nes turbut tai neisvengiama) neliudes labaj baisiai
Bet jie uzaugs,ir manau tirkai nores pazaisti teti ir mama Svarstau,gal reikia kastruoti kalyte,o gal suniuka..O gal kastruoti nereikia,ir geriau kalytes net neimti
Bet jie uzaugs,ir manau tirkai nores pazaisti teti ir mama Svarstau,gal reikia kastruoti kalyte,o gal suniuka..O gal kastruoti nereikia,ir geriau kalytes net neimti
QUOTE(bemsya @ 2009 12 01, 12:56)
Sveiki.Galbut pasikartosiu.Norejau paklausti ir paprasyti patarimo:) Turiu maza toiterjeriuka,jaunas dar-2.5 menesio..Dabar kazkaip yra galimybe gauti kalyte,neveisline,irgi jaunute- ~2 menesiu.Galvoju,dviem kukuliam bus smagiau ,ir kai vieni liks(nes turbut tai neisvengiama) neliudes labaj baisiai
jei jau kažkurį kastruoti, tai tik patinėlį, jiems ši procedūra kiek lengvesnė, mažiau sudėtinga. Bet turint daug valios, atsakingumo, tai galima nė to, nė to nekastruoti, tiesiog laikyti atskirai per rują, ji juk nėra tokia ilga, daliai kalių nepilnas tik mėnuo ir taip porą kartų į metus, kartais tik kas 8 mėn.
be to, gal keistai nuskambės, bet tų situacijų įvairių būna... mano kaimynai turėjo patinėlį ir kalytę, tai tas patinėlis nė nebandė kergti niekada tos kalytės kažkaip globėjiškai, tėviškai į ją žiūrėjo, nes buvo vyresnis, kitus šunis nuo jos gatvėje atvaikydavo, bet pats niekada nelindo kaip spyna, nei pats ėmė, nei kitam davė
bet vat kas dėjosi su tuo kaimynėliu, kai mano kalytę pamatydavo... iš proto eidavo...
istorija tikra, neišgalvota
Sveikos mergaites,
mama turi sunyte, jau 8 metai eina jai, atseit nykstukinis pinceris, mazas suo ir tiek. Nesterilizuota ji, rujoja apie 2 kartus i metus, charakteris ir taip nera geras (neauklejimo rezultatas), o per ruja tampa irzlesne. Kaip manote, ar yra esme ja sterilizuoti? Ar tokiame amziuje nevelu?
mama turi sunyte, jau 8 metai eina jai, atseit nykstukinis pinceris, mazas suo ir tiek. Nesterilizuota ji, rujoja apie 2 kartus i metus, charakteris ir taip nera geras (neauklejimo rezultatas), o per ruja tampa irzlesne. Kaip manote, ar yra esme ja sterilizuoti? Ar tokiame amziuje nevelu?
QUOTE(Extraordinary @ 2009 12 18, 19:34)
Sveikos mergaites,
tai normalu tuomet, kad per rują irzlesnė. Čia jau jūsų reikalas kaip pasielgti, aš sveiko šuns, kurio rujos pakankamai normalios tai tikrai nepjausiu, bent jau šiai dienai po ilgo domėjimosi taip manau