Įkraunama...
Įkraunama...

Kalytės sterilizacija (kastracija)

QUOTE(archeologe @ 2009 08 06, 19:47)
Na aš tiksliai nežinau ar visą gyvenimą, bet tėvų delmantinė rujojo iki 8 m. tikrai, daugiau nežinau išsikrausčiau iš tėvų, tai ruja nesidomėjau:)

Man tai tas klausimas naturaliai kilo, kai mano patinas pamates viena kale ir pauostes drebet pradejo ir apsiseiliojo blush2.gif sakau: "rujoja gal jusu kale?", o seimininkas atsake: "ne, baikit, jai jau 9m - neberujoja" blink.gif .
tai vat ir susimasciau, kaip cia tas mano patinas "apsipazino" g.gif nes reakcija tai audringa buvo. Ir susidomejau, kaip is tikruju su ta ruja yra ax.gif
Atsakyti
Mano 9 metu kale taip rujoja, kad oho, sienom lipa, kale rujoja visa gyvenima. Kadangi maniskei dabar labai sunkios rujos buna, tai nepaisant jos amziaus - sterilizuosim.
Atsakyti
QUOTE(meduliukas @ 2009 08 06, 23:37)
Mano 9 metu kale taip rujoja, kad oho, sienom lipa, kale rujoja visa gyvenima. Kadangi maniskei dabar labai sunkios rujos buna, tai nepaisant jos amziaus - sterilizuosim.

Taip ir galvojau, kad mano patinas zino i ka reaguoja cool.gif ale tai kaip zmogus, laikantis kale, gali nezinot, kad jos visa gyvenima rujoja doh.gif g.gif dar priverte mane jaustis neismanele, kad nezinau jog tokio amziaus nerujoja kales rolleyes.gif
nuosirdus aciu uz atsakyma 4u.gif
Atsakyti
na cia ziuriu apie kalytes, bat noriu paklaust ir apie patino kastracija...
kazin verta kastruot ar ne? nors veislinis , bet neparodinis, su broku doh.gif
Atsakyti
QUOTE(<>I love......<> @ 2009 10 06, 12:52)
na cia ziuriu apie kalytes, bat noriu paklaust ir apie patino kastracija...
kazin verta kastruot ar ne? nors veislinis , bet neparodinis, su broku doh.gif

na kiek teko su veterinarais kalbet ir dresuotojais, tai jei problemu neturit - nei vienas nerekomendavo kastruot... Nebent agresyvus patinu atzvilgiu butu ar neiseitu susitvarkyt. bet jei tokiu bedu nera - tai gal ir nereikia... juk vis delto narkoze, operacija...
Atsakyti
Labai nesunki operacija patinui, dariau savo patinui, veisliniam, kergiamam kai paseno. Labai patenkinta rezultatu, rodos šuniui 3 metus nuėmiau, atrodė ne kaip 8, o kaip 5 metų šuo ir elgėsi. Pasidarė daug linksmesnis, žaismingesnis. O operacija labai paprasta.
Atsakyti
Skaičiau temoje, kad gyrėte Justiniškių veterinarijos klinikoje atliekamas sterilizacijos operacijas. Lyg ir minėjote Ritos vardą. Gal galit, kas nors pasidalinti patirtimi apie sterilizaciją, atliktą šioje klinikoje, ir ar tikrai joje dirba mano paminėta Rita smile.gif. O kokia jos pavardė? g.gif

Kažkaip nežinau nuo ko pradėt... ir dar kalytės gaila...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vitra: 20 spalio 2009 - 12:30
sterilizacija ir mano kalytei dare vet. gyd. Rita Zilinskiene. Tikrai labai kompetentingas zmogus - viskas puikiai pavyko, nors as be galo jaudinausi verysad.gif
po operacijos tai svirdinejo visa ir vos iki masinos dasliauze, bet jau vakare buvo pakankamai zvali. Savaite nelabai ede, bet paskui atsigavo visiskai ir viskas puiku dabar. thumbup.gif
http://www.vetcentras.lt/index.php
Atsakyti
QUOTE(Kshiste @ 2009 10 20, 14:26)
sterilizacija ir mano kalytei dare vet. gyd. Rita Zilinskiene. Tikrai labai kompetentingas zmogus - viskas puikiai pavyko, nors as be galo jaudinausi  verysad.gif
po operacijos tai svirdinejo visa ir vos iki masinos dasliauze, bet jau vakare buvo pakankamai zvali. Savaite nelabai ede, bet paskui atsigavo visiskai ir viskas puiku dabar.  thumbup.gif
http://www.vetcentras.lt/index.php

Labai dėkoju už informaciją 4u.gif Tai, vadinasi, minėta vet. gydytoja jau dirba savo klinikoje, Fabijoniškėse, o ne Justiniškėse? O kiek laiko kalytę palikote klinikoje? Ar buvote kartu? O po to po kiek laiko reikia pasirodyti? Ir kiek kainavo?
Atsakyti
kiek zinau gydytoja dirbo pries tai Jeruzales klinikoje, paskui ikure savaja Fabijoniskese.
Kalyte teko palikti porai valandu, nes reikai laiko ne tik operacijai, bet ir atsigavimui po narkozes, manoji tai net niekur nesiruose ajt kol as nepasirodziau, jokie seseliu ikalbinejimai nepadejo biggrin.gif
Kartu operacijos metu tikrai nieks neleis buti, nebent uz duru sedesite dvi valandas. Po to pasirodyti nebutina, nebent tai nurodo gydytoja. Mes vaziavom pakartotinai, nes nukrito pleistras, o ji laizesi siule, tai dejo pleistra per nauja ir dar "suknele" 4u.gif pirkom, kad nepasiektu laizytis, ale per maza mum buvo blush2.gif
Kaina priklauso ir nuo suns svorio, del anestetiku kiekio veikiausiai. As mokejau 308 lt, nes kalyte svere 35 kg. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Kshiste @ 2009 10 20, 14:46)
kiek zinau gydytoja dirbo pries tai Jeruzales klinikoje, paskui ikure savaja Fabijoniskese.
Kalyte teko palikti porai valandu, nes reikai laiko ne tik operacijai, bet ir atsigavimui po narkozes, manoji tai net niekur nesiruose ajt kol as nepasirodziau, jokie seseliu ikalbinejimai nepadejo  biggrin.gif
Kartu operacijos metu tikrai nieks neleis buti, nebent uz duru sedesite dvi valandas. Po to pasirodyti nebutina, nebent tai nurodo gydytoja. Mes vaziavom pakartotinai, nes nukrito pleistras, o ji laizesi siule, tai dejo pleistra per nauja ir dar "suknele"  4u.gif  pirkom, kad nepasiektu laizytis, ale per maza mum buvo  blush2.gif
Kaina priklauso ir nuo suns svorio, del anestetiku kiekio veikiausiai. As mokejau 308 lt, nes kalyte svere 35 kg.  ax.gif

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vitra @ 2009 10 20, 13:15)
Gal galit, kas nors pasidalinti patirtimi apie sterilizaciją, atliktą šioje klinikoje, ir ar tikrai joje dirba mano paminėta Rita

Tiek šioje, tiek temoje Veterinarai jau esu rašiusi atsiliepimus wink.gif

QUOTE(Kshiste @ 2009 10 20, 14:46)
dejo pleistra per nauja ir dar "suknele"  4u.gif  pirkom, kad nepasiektu laizytis, ale per maza mum buvo

O jūsiškei ne su paslėpta siūle užsiuvo?
Maniškei pleistriukas nukrito kitą dieną. Pasiskambinau ir pasakė, kad jį deda, galima sakyt, tik dėl šeimininkų akių - na, kad, pamatę pjūvį, didelio šoko nepatirtų biggrin.gif
Atsakyti