Įkraunama...
Įkraunama...

Kalytės sterilizacija (kastracija)

QUOTE(IngaU. @ 2008 10 08, 16:46)
mano katė po operacijos atsigavo po kelių valandų wink.gif

Turiu prisipažint, jog apie kačių kastravimą niekad nesidomėjau (nes gyvenime niekad nelaikiau), todėl nieko šiuo klausimu ir neišmanau blush2.gif

QUOTE(IngaU. @ 2008 10 08, 16:46)
Tačiau didelį šunį ko gero mieliau operuočiau su netirpiais siūlais dėl viso pikto.

O kodėl gi? 4u.gif

Pvz., mūsų Orda - tikrai ne iš mažųjų (ties ketera~55 cm, svoris~25 kg) mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Borzika: 08 spalio 2008 - 15:59
jau atrodo tiek šnekama apie aterilizaciją ir kastraciją, bet va ima žmogus ir parašo (temoje skelbimai) nu tookias nesamones...

QUOTE(Damute @ 2008 10 09, 11:40)
Sterelizacija, tai tas pats kaip gyvenimo prasmės atėmimas: keičiasi ne tik elgesys, bet ir charakteris, sutrinka psichika, ir iš viso gyvūnas tada jaučiasi nesaugus ir tampa agresyviu arba pernelyg visų baidosi ir t.t.

Kiekviena kalė karts nuo karto turi atsivesti šuniukų dėl savo pačios sveikatos.
Beglobiai nebūtinai beveislių šuniukų vaikai. Beglobiais dauguma gyvūnų tampa dėl neatsakingų šeimininkų elgesio.
Koks egoizmas  blink.gif Čia tas pats, kaip neturtingą vaiką iškastruoti, kad tokių pačių neturtingų vaikų "nepadaugintų". Geriau jau iš karto užmušti  gun_bandana.gif .

Ir iš kur tas snobiškas įsitikinimas, kad "dokumentiniai" šuniukai yra geresni nei "bedokumenčiai"?  g.gif

QUOTE(Damute @ 2008 10 09, 11:59)
tai būtent, mano nuomonė pasidomėjus susiformavo. O tamstos požiūris kaip tik yra iš tos operos "man taip geriau", bet nė kiek nesusimąstoma, o kaip geriau gyvūnui? tai geriau pirkti šuniuką, nei kalytę ir ją vėliau kastruoti

Atsakyti
QUOTE(Borzika @ 2008 10 08, 16:27)
Mūsų "mažutę" - Ordą kastravo R.Žilinskienė (Fabijoniškėse)  thumbup.gif
Esame labai dėkingi Ritai už tai, jog:
* operacija buvo atlikta sėkmingai (be jokių komplikacijų ar pan.);
* itin greit (po nepilnos paros) "mažutė" atsigavo - ir jautėsi (o ir lig šiol jaučiasi) ne ką prasčiau nei prieš operaciją;
* lig šiol viskas kuo puikiausiai klostosi.
Dar nepraėjo nė 2 mėn. po operacijos, o rando (pjūvio) jau praktiškai nė nesimato  thumbup.gif

* - šuns psichika sugadinta negrįžtamai verysad.gif

Esu kategoriškai prieš kastracijas ir sterilizacijas. Nebent nėra kitos išeities. Ir kalės ir patino charakteris per 6 mėnesius pasikeičia.. Pasidaro liūdni, vangūs, lyg depresuoti verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(villijaa @ 2008 10 09, 12:18)
jau atrodo tiek šnekama apie aterilizaciją ir kastraciją, bet va ima žmogus ir parašo (temoje skelbimai) nu tookias nesamones...

Labiausiai pasitaikanti frazė - motinystės džiaugsmas. Mačiau aš tą džiaugsmą pas savo klasiokę (kai paauglė buvau). Toks džiaugsmas kalei buvo...gulėdavo paguldyta per prievartą kol 8 vaikiukus maitindavo, bėgdavo velniop nuo vaikų kai šie praaugo. Kažkaip į džiaugsmingai nusiteikusią mamytę niekada panaši nebuvo.

Beje, niekada nemaniau, kad kastracija yra būtina. Kiekvienas įsikišimas į organizmą nėra 100 proc teigiamas. Tiesiog turi pasverti visus minusus ir žiūrėti, kurioje lėkštės pusėje jų yra daugiau. Bet retai kuris žmogelis vardina rimtus medicininius minusus ir pliusus. Daugiausia visi kalba apie motinystės džiaugsmą ir kaip kalei (nepamirštam dar ir moteriai) sveika atsivesti šuniukų. Ir kodėl tos moterys vaikų pamečiui vienas po kito į pasaulį leisti nenori - juk kaip sveika būtų.

Papildyta:
QUOTE(Ula75 @ 2008 10 09, 12:35)
* - šuns psichika sugadinta negrįžtamai  verysad.gif

Esu kategoriškai prieš kastracijas ir sterilizacijas. Nebent nėra kitos išeities. Ir kalės ir patino charakteris per 6 mėnesius pasikeičia.. Pasidaro liūdni, vangūs, lyg depresuoti  verysad.gif

Ane? Man kažkaip nesiseka. Kažkaip vis matau kitokius. Va, ir vakar Gota lakstė su 5 metus (jau) kastruotu patinu. Duodasi vaikinas, tik spėk vytis.
Atsakyti
Reiškia nesiseka mums visiems, matom tik laimingus ir sveikus kastruotus gyvūnus. Ir kiek Pife esam kastravę, ir kiek sutinku šunų, ir mano pačios kastruotas šuo. Niekam nei charakteris nepasikeitė, nei susirgo kuo nors susijusiu su kastracija ar pan.
Tiesa, kaimynystėje gyvena ryzenas, atvežtas iš Rusijos, ligų maišas. Kiek jau jam bėdų buvo... Pirma su sąnariais, tada kriptorchizmą rado, kastravo, pjūvis blogai sugijo, siūlus ištraukus prasivėrė, visi viduriai ant asfalto, vos išgelbėjo, dabar su šlapimo akmenimis kankinasi, kažkokie vidinių organų uždegimai ir t.t. Nesuskaičiuosi visko. Čia vienintelis atvejis kiek girdėjau kad kažkas labai blogai būtų po kastracijos. Bet ir tai, kiti vetai užsiuvo ir sugijo gražiai viskas. Jokių problemų. Čia jau veterinarų klaida, ir nesvarbu kokią operaciją darytų. Charakteris irgi nepasikeitė. Koks buvo, toks ir liko.
Atsakyti
QUOTE(Ula75 @ 2008 10 09, 11:35)

Esu kategoriškai prieš kastracijas ir sterilizacijas. Nebent nėra kitos išeities. Ir kalės ir patino charakteris per 6 mėnesius pasikeičia.. Pasidaro liūdni, vangūs, lyg depresuoti  verysad.gif

Nesutinku.
Aš jokiu būdu nepropaguoju masinės sterilizacijos. Tačiau ir man teko kastruoti kalę dėl medicininių priežasčių. Tai štai, jai dabar 8 metai, ir praėjus pusmečiui po operacijos jos charakteris pasikeitė visai priešingai negu jūs rašote - ji tapo linksma, judri ir žaisminga, kaip jaunystėje.

Tos pačios kalės pavyzdys paneigia mitą apie teigiamą šuniavimosi įtaką sveikatai. Galbūt, jei šuniukai jai nebūtų nukramtę spenelių, ir auglys nebūtų atsiradęs?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daiva D.: 09 spalio 2008 - 12:16
neišsisaugojo mano ats, taigi rašau vėl:

Sterelizacija, tai tas pats kaip gyvenimo prasmės atėmimas: keičiasi ne tik elgesys, bet ir charakteris, sutrinka psichika, ir iš viso gyvūnas tada jaučiasi nesaugus ir tampa agresyviu arba pernelyg visų baidosi ir t.t.

Niekas iš tavo paminėtų dalykų po sterilizacijos/kastracijos nesikeičia. Yra tikrai ne vienas pvz. Agresyvūs, nestabilios psichikos ir t.t. šuniukai atsiranda kai daugina bet kas, bet ką ir su bet kuo arba kai neteisingai auklėjama.

Kiekviena kalė karts nuo karto turi atsivesti šuniukų dėl savo pačios sveikatos.

Labai įdomu, kuo gi ta sveikata pagerėja? Kaip tik po nėštumo kalės ir katės būna suvargusios, juk nelengva išauginti 5-10, o kartais ir daugiau palikuonių.

Beglobiai nebūtinai beveislių šuniukų vaikai. Beglobiais dauguma gyvūnų tampa dėl neatsakingų šeimininkų elgesio.

Sutinku, bet gal pasižiūrėk, kiek ir kurių prieglaudose daugiau, kurie sulaukia naujo šeimininko, o kurie niekam nereikalingi ir masiškai užmigdomi, o kiek dar užkasama ir paskandinama kaimuose - kiek iš jų veislinių?...

Čia tas pats, kaip neturtingą vaiką iškastruoti, kad tokių pačių neturtingų vaikų "nepadaugintų". Geriau jau iš karto užmušti  gun_bandana.gif .

Nesupratau, geriau užmušti kalytę, nei kastruoti?!
Prie ko čia vaikai, tai du visiškai skirtingi dalykai (nors bomžai neturintys kaip pragyventi tikrai galėtų negimdyti vaikų ir nepalikinėti jų prieglaudose).

Ir iš kur tas snobiškas įsitikinimas, kad "dokumentiniai" šuniukai yra geresni nei "bedokumenčiai"?  g.gif

Žmonės nenusiteikę prieš bedokumenčius, beveisliukus, kaip tik rūpinamasi, kad jie nesikankintų prieglaudose ar gatvėje, nebūtų skriaudžiami kaimuose ir kt, nebūtų skandinami ar kitaip žudomi vos gimę ar, dar baisiau, paauginti keletą savaičių kol atsibos. Tais, kurie jau yra reikia rūpintis, bet nereikia leisti į pasaulį naujų nelaimėlių.

QUOTE(Damute @ 2008 10 09, 11:59)
tai būtent, mano nuomonė pasidomėjus susiformavo. O tamstos požiūris kaip tik yra iš tos operos "man taip geriau", bet nė kiek nesusimąstoma, o kaip geriau gyvūnui?

tai matyt mažai domėjaisi. Kaip tik pati nesusimąstai kaip geriau gyvūnui.
Jei žmogus TIKRAI gali nusaugoti savo kalytę ar katytę, kuris yra visiškai sveikas, niekas gi neliepia būtinai sterilizuoti/kastruoti, nes taip patogiau. Yra daugybė atvejų ir aspektų, pagal kuriuos sprendžiama.

Atsakyti
QUOTE(Ula75 @ 2008 10 09, 12:35)

Nesąmonė. Mano katinas virš 10 metų buvo kastruotas ir net garbingam amžiuje dūkdavo. O prieš kelis metus kastruotas šuo visai nepasikeitė į blogąją pusę (pliusų tuo tarpu yra daug) ir žaidžia su nekastruotais visiškai tiek pat.
Atsakyti

Atrodo tiek diskutuota, tiek kalbėta, bet vis išlenda tokie pasisakymai doh.gif

Tai, kas aprašyta pirmame sakinyje, atsitinka, duok Dieve, 5 procentams sterilizuotų gyvūnų (bent jau mano sterilizuotų gyvūnų šeimininkai nė vienas aplamai tuo nesiskundė, dėl to procentą šioje žinutėje rašau netgi per didelį). Visi kiti ramiai gyvena pilnavertį gyvenimą ir džiaugiasi buvimu su šeimininku. Jeigu esate prieš "gyvenimo džiaugsmo sunaikinimą" ir sugebate kalę išsaugoti rujos metu - prašom į sveikatą, gyvenkite be operacijų. Bet praktika rodo, kad daug dažniau žmonės paskui lekia į veterinarijos kliniką, prašydami "aborto", užkasinėja šuniukus doh.gif arba veža kales su visais šuniukais į prieglaudą.

O vat antrasis sakinys jau yra visiškas briedas - ir iš kur jis toks gajus doh.gif . NEREIKIA kalės kergti dėl sveikatos - jei fabrike gamybos linijos neplanuojate paleisti pastoviam darbui, tai nėra ko ir pradėti. Visi pričindalai surūdys...
Atsakyti
QUOTE(Ula75 @ 2008 10 09, 11:35)

Nieko panasaus - pamatytumet kaip duksta thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Redos @ 2008 10 08, 14:01)
Šiuo metu nekraujuoja, išskyrų jokių nematau. Bet gėrė kraujavimą stabdančius vaistus. Tik nuo šiandien nebegeria, žiūrėsiu kas čia bus. Siūles išėmė, labai legvai. Kažkaip man baisiai atrodė tos siūlės. Pati niekada neturėjau siūlių, tai atrodė, kad čia kažkas baisaus. O pasirodo smulkmena visiška. Galų gale susitraukė papai, kurie tabalavo po rujos (net ir praėjus 3 mėn). Dabar mano mergina puikuojasi superine figūra - niekada dar tokia graži ir proporcinga nebuvo.
Ai dar vienas pastebėjimas. Kai vaikščiojom su tuo žiurstu, visi klausinėjo, kodėl oparavom. Kai pasakai - sterilizavau, prasideda - oi mažytė vargšelė ir pan. Net nejučia teisintis pradedi. O viena pana paskė, kad su jos tokia gražia galva, ją veisti reikėjo. Ir sunku jai buvo suprasti, kad man ir vieno labradoro namuose per akis, ir kad neturiu jokio noro, laiko ar žinių užsiimti veisimu. Vienu žodžiu - visuomenės reakcija apie sterilizavimą aiški - tu antžmogis  biggrin.gif .

Tai ir as tuoj antzmogis busiu lotuliukas.gif Nes sterilizavom uosviu ciuca, savo kate ir kale sterilizuosim greit.

Cia kazkokie briedai rasomi, kad reikia leist mazyliu turet ir pan. - kazkokie mitai is vidurio kaimo schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif Dar radau minti, kad kam tada kalyte imt, geriau suniuka - o jus ka manot visos kales turi gimdyti - ir taip jau prieglaudos perpildytos, ir pilni grioviai benamiu doh.gif
Koks skirtumas ka kastruot - suni ar kale, kalei tik operacija ilgesne ir pooperacinis laikotarpis - ir kada pas mus zmonems daeis, kad jeigu gyvunas neskirtas veisimui - reikia ji sterilizuoti.
O siaip patinuko as tikrai nelaikyciau ir ne del suniuku tikimybes, o todel kad sodyboje visus dekoratyvinius medzius numyza doh.gif lotuliukas.gif O jeigu imciau patinuka irgi butu kastruojamas, kad paskui ruras po gyvenviete nelakstytu pimpala pakabines, ot smile.gif
Atsakyti
Dar vienas mitas. Mama man sako. Žinai, sutikau kaimynę, ji kalytę paglostinėjo, paniurkė ir sako. Žinai, reikia leisti vieną vadą, o poto sterilizuoti - tada vėžio nebus. Nes jeigu neleisi vienos vados, o iškart sterilizuosi - bus vėžys lotuliukas.gif . Sakau vėžys kieno - nosies lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Nu sako neeee - gimdos. Tai kas tada sterilizacija? Va taip va. O patarimus dalina tokiu žinovės tonu biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Redos: 09 spalio 2008 - 15:49
Siaubas doh.gif kokiu yra zmoniu doh.gif nieko nezino, o vaidina visazinius blink.gif
Perskaiciau visa sita tema ir mano nuomone: UZ kastracija, bet del viso pykto paskaitynesiu dar kur nors mirksiukas.gif cool.gif
Atsakyti