Įkraunama...
Įkraunama...

Kalytės sterilizacija (kastracija)

QUOTE(Borzika @ 2008 07 18, 18:52)
Gali domėtis, kiek tik širdis geidžia, tačiau - VIENINGOS nuomonės šiuo klausimu taip ir nesužinosi, nes JOS paprasčiausiai NĖRA.
P.S.
Kastracija (kai nėra jokių komplikacijų - o tavo atveju būtent taip ir yra) - ne LIGA, kad reikėtų net per 3 temas ("ligos"/"beveisliukai"/"kalytės sterelizacija") to paties klausinėt.

Aisku man labai malonu kad mane cituoji, bet tu gal i moderatores eik, ar savo foruma sukurk ir daryk tvarka, nes jau nervuoti pradedi su savo komentarais, kur noriu ten ir rasau, beto jeigu is pokalbio isplaukia vienas ar kitas klausymas neprivalau sokineti per temas
Papildyta:
QUOTE(heizi @ 2008 07 05, 22:04)
Mes taip pat sterilizavom savo kales. Vok.aviganes - 7 metų amžiaus - šuniukų jos turėjo, - bet kai jau gimdymas joms būtų neįsveikatą - starilizavom. Nematau čia nieko blogo : švaru, gražu, patinai prie slenksčio apsiseilėję nesiburiuoja ... o be to ir į sveikatą, - jokių piometrų, pieno liaukų auglių ir t.t.  Charakteris dėl to tikrai nepasikeitė, kūno linijos taip pat.  ax.gif

o apetitas ne padidejo pas jas??
Atsakyti
QUOTE(KaZantipA @ 2008 07 22, 14:44)
tu gal i moderatores eik, ar savo foruma sukurk ir daryk tvarka, nes jau nervuoti pradedi su savo komentarais  

Tau pačiai iš pradžių reik su savo nervais SUSITVARKYT, o tik po to jau sau LEIST kitus/kitas kažkur "siuntinėt"!
Beje, ne aš viena tokia "blogietė" lotuliukas.gif Yra ir kitų forumo dalyvių, davusių tau ATITINKAMŲ-PROTINGŲ pastabų rolleyes.gif

QUOTE(KaZantipA @ 2008 07 22, 14:44)
beto jeigu is pokalbio isplaukia vienas ar kitas klausymas neprivalau sokineti per temas

Tu gi jau prieš 3 mėnesius buvai APSISPRENDUS kastruoti savo RIKI. Tai koks dar klausYmas tau gali "plaukt"...
Be to, jau esi rašiusi, kad:
1) turėjai "tikrai daug vargo dėl rujos" su savo ankstesne kale-pudeliu;
2) jūsų kieme tiek daug benamių šunų yra;
3) pati nori "nori atsikratyti rujos visam laikui"...

Atsakyti
QUOTE(Borzika @ 2008 07 23, 17:40)
Tau pačiai iš pradžių reik su savo nervais SUSITVARKYT, o tik po to jau sau LEIST kitus/kitas kažkur "siuntinėt"!
Beje, ne aš viena tokia "blogietė"  lotuliukas.gif Yra ir kitų forumo dalyvių, davusių tau ATITINKAMŲ-PROTINGŲ pastabų rolleyes.gif 
Tu gi jau prieš 3 mėnesius buvai APSISPRENDUS kastruoti savo RIKI. Tai koks dar klausYmas tau gali "plaukt"...
Be to, jau esi rašiusi, kad:
1) turėjai "tikrai daug vargo dėl rujos" su savo ankstesne kale-pudeliu;
2) jūsų kieme tiek daug benamių šunų yra;
3) pati nori "nori atsikratyti rujos visam laikui"...

yra vienaa neišspresta problema, prieš ar po rujos kastruoti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(KaZantipA @ 2008 07 24, 10:11)
yra vienaa neišspresta problema, prieš ar po rujos kastruoti  biggrin.gif

kiek aš tuo domėjausi, tai pralaukiama maždaug 3 mėn. po rujos ir čiach unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Vicious Vici @ 2008 07 24, 11:13)
kiek aš tuo domėjausi, tai pralaukiama maždaug 3 mėn. po rujos ir čiach unsure.gif

na as irgi linkus kad PO ax.gif
Atsakyti
QUOTE(KaZantipA @ 2008 07 24, 10:11)
yra vienaa neišspresta problema, prieš ar po rujos kastruoti  biggrin.gif

Tai yra dilema (kastruot PRIEŠ ar PO), o ne neišspręsta problema.

Papildyta:
QUOTE(Vicious Vici @ 2008 07 24, 10:13)

Nesiginčyju, galbūt tu kur kas ilgiau šiuo klausimu domėjaisi nei aš.
Tačiau tiek, kiek man teko per pastaruosius vienerius metus domėtis (o domėjausi, patikėk, tikrai nemažai), vienareikšmio atsakymo, deje, taip ir neišgirdau/neperskaičiau/nesužinojau.

Papildyta:
QUOTE(KaZantipA @ 2008 07 24, 10:27)
na as irgi linkus kad PO  ax.gif

Tikriausiai pameni iš Beveisliukų temos, jog aš savo "mažutės" taip pat neišdrįsau kastruot IKI pirmos rujos, bet dabar dėl to jau kiek gailiuosi.
Atsakyti
QUOTE(Borzika @ 2008 07 25, 13:15)
Tai yra dilema (kastruot PRIEŠ ar PO), o ne neišspręsta problema.

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
vadink kaip nori, faktas lieka faktu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(KaZantipA @ 2008 07 25, 12:22)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
vadink kaip nori, faktas lieka faktu  biggrin.gif

Vadinti reik SAVAIS vardais!
P.S. o savo "lotuliukų" čia man gali nemėtyti - ne apie tai tema.
Atsakyti
Borzika, o tai kastravai savo merginas ar dar ne?
Atsakyti
QUOTE(Redos @ 2008 07 25, 14:30)
Borzika, o tai kastravai savo merginas ar dar ne?

Deje, lig šiol taip ir nesiryžau.
Mūsiškės "magaitės", nors ir absoliučios mišrūnės/beveislės, tačiau per tuos 1 metus, kai mes jas turim, neteko nė syk "skųstis" dėl jųjų sveikatos. Tad vis ranka kažkaip "nekyla"...
Atsakyti
QUOTE(Borzika @ 2008 07 25, 13:30)
Vadinti reik SAVAIS vardais!
P.S. o savo "lotuliukų" čia man gali nemėtyti - ne apie tai tema.

fool.gif
Atsakyti
QUOTE(Borzika @ 2008 07 25, 12:21)
Nesiginčyju, galbūt tu kur kas ilgiau šiuo klausimu domėjaisi nei aš.
Tačiau tiek, kiek man teko per pastaruosius vienerius metus domėtis (o domėjausi, patikėk, tikrai nemažai), vienareikšmio atsakymo, deje, taip ir neišgirdau/neperskaičiau/nesužinojau.

tai ne, be abejo, kad dvejopos tos nuomonės, bet aš čia ir sus savo nuomone dar parašiau, kad kai skaičiau apie tai ne dieną ir ne dvi praktiškai iš eilės, tai susidariau nuomonę iš argumentų, kitų patirčių, kad visgi geriau PO g.gif
Papildyta:
QUOTE(Borzika @ 2008 07 25, 12:21)
Tikriausiai pameni iš Beveisliukų temos, jog aš savo "mažutės" taip pat neišdrįsau kastruot IKI pirmos rujos, bet dabar dėl to jau kiek gailiuosi.

kodėl? dėl to, kad tipo reikia net nelsiti, kad organizme prisikauptų ar prisigamintų (na nemoku mediciniškai kalbėt, sorry) tų darinių, kurie atsakingi už rują? nu ta prasme, kad organizmas nė nebūtų pajutęs kas tai ruja? manai taip geriau? o subrendimas? juk daug žmonių iškastruoja ir nebūtinai po pirmos rujos, net po 10, kai šuo jau būna 5-6-7 metų ar pan. ir būna viskas gerai, jei organizmas stiprus, jei vetas labai kruoščiai atlieka savo darbą ir pan.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vicious Vici: 25 liepos 2008 - 17:48