Įkraunama...
Įkraunama...

Kalytės sterilizacija (kastracija)

O kada visgi geriau sterilizuoti, prieš pirmą rują ar po? Jeigu prieš, tai kelių mėn? Man kažkaip sunkiai galai sueina. Jūs man tundrai paaiškinkite, ką keičia pasirinktas laikas?
Atsakyti
QUOTE(Redos @ 2008 04 09, 08:58)
O kada visgi geriau sterilizuoti, prieš pirmą rują ar po? Jeigu prieš, tai kelių mėn? Man kažkaip sunkiai galai sueina. Jūs man tundrai paaiškinkite, ką keičia pasirinktas laikas?

Prieš pirmą rują dar anksti kastruot, reikia leisti šuniui normaliai subręsti. Per anksti irgi negalima.
Kiek girdėjau, dažniausiai patariama kastruot po pirmos arba antros rujos. Manoji irgi po antros rujos operuota buvo.
Atsakyti
Mūsų kalytė sterilizuota prieš pirmąją rują, taip patarė veterinarai. Kol kas nieko blogo nepastebėjom, nei tunka, nei charakteris pasikeitė... g.gif Sterilizuota ji jau ~2 metai.
Atsakyti
QUOTE(Baisa @ 2008 04 09, 10:26)
Mūsų kalytė sterilizuota prieš pirmąją rują, taip patarė veterinarai. Kol kas nieko blogo nepastebėjom, nei tunka, nei charakteris pasikeitė...  g.gif  Sterilizuota ji jau ~2 metai.

O prieš pirmą rują, tai kelių mėnesių ji buvo g.gif . Baisiai bijau, kad vaikai išleis į kiemą ir bus man - labradvornių govėda doh.gif
Atsakyti
Na va, tai ir vėl skirtingų veterinarų - skirtingos nuomonės.
Aš tai esu įsikalus, kad prieš pirmąją rują šuo dar nebūna pilnai subrendęs ir "vaiko" kastruot dar negalima...
Manoji taip pat nei nutuko, nei lėtesnė tapo, kaip tik aktyvesnė sakyčiau pasidarė.
Atsakyti
QUOTE(Acacia @ 2008 04 09, 10:35)
Aš tai esu įsikalus, kad prieš pirmąją rują šuo dar nebūna pilnai subrendęs ir "vaiko" kastruot dar negalima...
Manoji taip pat nei nutuko, nei lėtesnė tapo, kaip tik aktyvesnė sakyčiau pasidarė.

O kas Vilniuje yra geras veterinaras būtent šioje srityje?
Atsakyti
QUOTE(Acacia @ 2008 04 09, 10:35)

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
čia jau nežinau koks vetas gali prieš pirmą patarti, aš nuo tokio iš tolo bėgčiau unsure.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(*VICI* @ 2008 04 09, 14:46)
drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif
čia jau nežinau koks vetas gali prieš pirmą patarti, aš nuo tokio iš tolo bėgčiau unsure.gif  g.gif

Bet šiaip, kuriuo gydytoju labiau pasitikėti? Kas gerai sterilizuoja kales?
Atsakyti
QUOTE(Redos @ 2008 04 09, 14:23)
Bet šiaip, kuriuo gydytoju labiau pasitikėti? Kas gerai sterilizuoja kales?

Na, aš saviškę vežiau pas Ritą į fabijoniškes. Viskas gerai buvo, neturiu ko pridėt ar atimt smile.gif
Dar labai geri atsiliepimai apie Piečiukaičio darbą, Jakovo klinikoj (na, ir pati esu su juo susidūrus, tik dėl kitokių šuns problemų - paliko labai gerą įspūdį). Bet jis ir kastracijos operacijas atlieka.
O daugiau su nieko neteko susidurt dėl rimtesnių bėdų ar operacijų, gal kas ką nors kitą parekomenduos.
Atsakyti
čia jau nežinau koks vetas gali prieš pirmą patarti, aš nuo tokio iš tolo bėgčiau unsure.gif  g.gif

Patarė mums Kriaučeliūno klinikoj ir dar konsultavomės pas pora veterinarų. Kriaučeliūno klinikoj lankomės eilę metų, pasitikim ir bėgt niekur nesiruošiam.
Atsakyti
QUOTE(Baisa @ 2008 04 09, 18:54)
Patarė mums Kriaučeliūno klinikoj ir dar konsultavomės pas pora veterinarų. Kriaučeliūno klinikoj lankomės eilę metų, pasitikim ir bėgt niekur nesiruošiam.

jūsų valia smile.gif
tiesiog aš pati turėjau nekokios patirties su daugeliu išgirta vete, tai man tas eilę metų ar kitų išgyrimas nuo šiol nebegalioja cool.gif
nuo šiol aš pati tikrinu info, ieškau sprendimų, o tik vėliau žiūriu ką sako vetas ax.gif
Atsakyti

Mums (t.y. mano 2 "magaitėm") taip pat labai aktualus šis klausimas.

Deja, VIENINGOS nuomonės šiuo klausimu nėra...
Vienuose literatūros šaltiniuose parašyta vienaip, kituose - kitaip.
Lygiai ta pati situacija ir su veterinarais: vieni pataria operuot prieš I-ą rują, kiti gi pataria sulaukt I-os rujos.

Atsakyti