Bulvių-mėsos apkepas
aišku,joks čia šedevras,gan elementarus patiekalas,bet labai skanus
turi tik viena ženklų minusą- neįmanoma atsispirti
produktai: kiekiai iš akies,nes pagal skonį galima dėti kažko mažiau,kažko daugiau
taigi dideliai negiliai orkaitės skardai
apie
1 kg bulvių (kuo daugiau,tuo apkepas gaunasi labiau "troškintas")
mėsos (bet kokios mėgstamos,net galima su mažom "frikadelem" iš faršo daryti)
porą
svogūnų
morka
majonezo/grietinės
žalumynų (jei mėgstat)
česnakų
bulves,morkas,svogūnus supjaustau plonais grežinėliais (kuo ploniau-tuo skaniau).aš turiu tokia kaip tarką ar pjaustyklę
kuria kopūstus rauginimui pjausto plonai,tai labai tinka šiam atvėjui
bulves iškart sumaišau su prieskoniais ir druska
mėsą supjaustau nedideliais gabaliukais (svarbiausia nelabai storai,ypač kiaulieną),paprieskonioju.
dedu į aliejumi pateptą skardą eilėmis (ne sluoksniais): porą eilių bulvių (pakankamai tankiai vieną ant kitos),paskui mėsa,ant mėsos svogūnus ir vėl bulvės.šiuo atvėju nelabai tvarkingai atrodo,nes skubėjau ir bulvių likutį tiesiog paskirsčiau ant viršaus
todėl nelabai matosi tos "eilės" .taip sudedu viską ir prikaišioju kur papuola morką,nes MB jos nemėgsta
. šįkart šaldytuve radau kelis šampinjonus tai ir jos sukišau
jų negalima padauginti,nes per daug skysčio bus .galų gale sumaišau majonezą per pusę su neriebia grietine (kas nebijo kalorijų,gali vien majonezą dėti),maždaug 200-300 g viso gaunasi, su išspaustu česnaku,krapais,pipirais ir kitais prieskoniais be druskos,jei bulvės ir mėsa jau pakankamai papreskonioti.užtepu ant viršaus tą mišinį ir kepu 200 C apie 45 min (elektrinėse orkitėse ir 180 C užtektų,manau
) galima dar ir sūrio ant viršaus,bet man tai būtų kontrolinis šuvis
skanaus
Papildyta:
QUOTE(norilonyte @ 2008 06 25, 22:17)
aciu, bet cia, turbut, dideliame mieste tokios parduotuves tik yra
provincijoj ner... ieskosiu, kai uzklysiu i didmiesti
kad aš jų ir Maximoje mačiau prie lešių