na jau kiek skanumynu net seile nutyso,o pietus tai dar toli
QUOTE(Elena @ 2008 06 25, 10:17)
o gal galetumei man tiksliau aprasyti zemaiciu blynus Na man kiek dariau,niekad nesigauna Gal sakau tokia kaip tu profe kokia paslapti isduosi ..
maltos mesos kepsniukai su idaru
Mesyte padarome kaip kotletukams.idarui ismirkome dziovintus grybus (galima ir be ju,kas nemegsta),apverdam ir supjaustom juostelem.Sutarkuojam morka, apkepinam.Pakepinam kartusu pjaustyta svoguna,idedam grybus,galima ideti ir zirneliu.Viska sumaisom.I blekute dedam mesytes isplotos gabaleli,truputi pakeliam krastus.Tada i viduri dedam darzoviu mases.Uzdedam surio.Surio netbeturejau per neapsiziurejima,tai aptepiau majonezu.Kepam 30 min.Skanaus.
Mesyte padarome kaip kotletukams.idarui ismirkome dziovintus grybus (galima ir be ju,kas nemegsta),apverdam ir supjaustom juostelem.Sutarkuojam morka, apkepinam.Pakepinam kartusu pjaustyta svoguna,idedam grybus,galima ideti ir zirneliu.Viska sumaisom.I blekute dedam mesytes isplotos gabaleli,truputi pakeliam krastus.Tada i viduri dedam darzoviu mases.Uzdedam surio.Surio netbeturejau per neapsiziurejima,tai aptepiau majonezu.Kepam 30 min.Skanaus.
QUOTE(aguonele @ 2008 06 25, 11:26)
o gal galetumei man tiksliau aprasyti zemaiciu blynus Na man kiek dariau,niekad nesigauna Gal sakau tokia kaip tu profe kokia paslapti isduosi ..
Tai kada darau kaip visi turbūt
Bulvės verdu su lupenom.Nulupu ir sumalu su mėsmalę, pridedu krakmolo, kiaušinių, druskos ir sumaišau.
Paruošta masė skirstau į gabaliukus, išploju, dedu įdaras, tada darau tokius blynus, apvolioju džiūvėsėliuose ir kepu.
Įdaras: virtą mėsą (šį kart buvo vištiena) sumaliau, biški prieskonių, svogūnas smulkiai pjaustytas.Kad nebūtu sausas įpyliau biški sultinio.
Šventes praleidome gamtoje, Mb prigaudė žuvies, taigi mūsų vakaryksštė vakarienė keptuvėje kepti ešeriai su šviežiomis bulvėmis ir salotomis
Žuvytę visą dieną palaikiau su žuvies prieskoniais, pipiriukais, druska. Paskui apvoliojau miltuose(į miltus visada įberiu šiek tiek prieskonių, plutelė skanesnė gaunasi) ir kepiau keptuvėje ant silpnos ugnies.
Žuvytę visą dieną palaikiau su žuvies prieskoniais, pipiriukais, druska. Paskui apvoliojau miltuose(į miltus visada įberiu šiek tiek prieskonių, plutelė skanesnė gaunasi) ir kepiau keptuvėje ant silpnos ugnies.
Imu žemaičius kaip skaniai atrodo
O žuvytė net matosi, kad buvo skanu aš žuvies, dėja, visai nemoku ruošti
O žuvytė net matosi, kad buvo skanu aš žuvies, dėja, visai nemoku ruošti
QUOTE(Elena @ 2008 06 25, 10:17)
[color=purple]Silkė su žiediniais kopūstais ir pomidorais (norėčiau žinot kas čia receptą parašė ...jau trečia diena iš eilės darau ) Silkė, pomidorai, žiediniai, aš dar agurko įdėjau, svogūnas, žalūmynai ir grietinė
Aš .Skanu,ane? Man kaip siemkės
QUOTE(mammka @ 2008 06 25, 13:29)
Aš .Skanu,ane? Man kaip siemkės
Nu sakiau sužinosiu kas...duosiu į akį
Man labai skanu
QUOTE(Elena @ 2008 06 25, 13:34)
akis už akį,žinok
QUOTE(kavute @ 2008 06 24, 23:56)
Neryte,aciu uz toki issamu paaiskinima Nerealiai gamini Man tik klausimas iskilo-kaip ta kisene padaryt? Ja poto su smeigtukais susegti ar kaip?
kisene darau ipjaunant su peliu... pasidedi gabaliuka vistienos, prispaudi ranka is virsaus ir per viduri ipjauni (lyg noetum perpjauti pusiau tik is visu pusiu nedapjauni), padarai kisene, susmaigstyti nereikia, neisbega suris
labai aciu uz komplimentus
QUOTE(Elena @ 2008 06 25, 09:17)
kaip skaniai atrodo jau kelinta diena noriu zemaiciu, bet tiek maisto namie, kad reikia ka turim pabaigti
QUOTE(*Spyglė* @ 2008 06 25, 11:12)
maltos mesos kepsniukai su idaru
apetitnai atrodo
QUOTE(JaNNeTe @ 2008 06 25, 11:44)
Šventes praleidome gamtoje, Mb prigaudė žuvies, taigi mūsų vakaryksštė vakarienė keptuvėje kepti ešeriai su šviežiomis bulvėmis ir salotomis
o siaube kaip noreciau tos zuvytes
Liko lašelis faršo,tai padariau kukulius,primečiau sojos kūbelių,bulvių,morkų,svogūnų ir pan.Įdėjau grietinės ir ištroškinau.Valgiau su šv.salotom (užpilas-šaukštelis garstyčių,aliejaus,citrinos sulčiu,druskytės).
Anądien karbonadus kepiau.Paprasčiausius(mėsą išmušam,prieskoniuojam,mirkom į džiūvėsius,kiaušinį ir kepam).
Anądien karbonadus kepiau.Paprasčiausius(mėsą išmušam,prieskoniuojam,mirkom į džiūvėsius,kiaušinį ir kepam).
Merginos gal kas prisimenat padažiuką prie šašlykų, nebeprisimenu net kas buvo įdėję Žodžiu atrodė labai skanus:pomidorų padažas, svpgūnai, lygtai marinuoti agurkukiai o kas dar nepamenu?
ačiū už pietus
o bulviniai blynai iš senų dar bulvių ar jau nebe
ačiū už pietus
o bulviniai blynai iš senų dar bulvių ar jau nebe