musu pietai.
vistienos file supjaustoma juostelemis ir pamarinuojama marinate. marinatas skystas medus citrinos sultys ir sojos padazas ir truputelis vistienos prieskoniai. (siuo atveju as emiau mazaja vistienos file taui nereikejo pjaustyti ir marinatui istirpinau sauksta su kaupu medaus ispjausta puse citrynos sultys ir pora valgomu saukstu sojos padazo.) marinate vistiena palaikoma bent pora valandu na kuo ilgiau tuo geraiu ir po to veriame ant pagaliuku ir kepama su truuteliu aliejasu ikaitintu gerai is abieju pusiu. garnyras ryziai ar dar kas megstamo ir aisku darzoves. skanaus
As siandien irgi gaminau lazanija:)
Originalus receptas (4 porcijos):
Reikes:
Druska
Sale - druska
Pepe - pipirai
Olio D'oliva - alyvuogiu al.
Burro: 100 G - sviestas
Uovo: 1 - kiausinis
Noce Moscata: 1 Grattata - muskatinis riesutas (truputi patrinti)
Panna: 200 G - grietinele
Spinaci: 600 G - spinatai
Ricotta: 300 G - rikota (as naudojau musu varske )
Formaggio Grana: 80 G - suris Grana (irgi naudojau paprasta lietuviska )
Pasta Tipo Lasagne: 350 G - lazanjos lakstu
Isvirti spinatus,gerai nuspausti,kad nebutu vandens,papjaustyti (arba kitaip pasmulkinti ) ir pakepinti su 50 g sviesto, iberti druskos ir pipiru pagal skoni.
I spinatu mase ideti rikota (arba varske), 50 gramu surio smulkiai sutrinto (granos), 150 g grietineles, kiausini, truputi muskato riesuto,druskos ir pipiru...
Isvirti lazanjos lakstus (italai dar juos po to sudeda i koki nors svaru ranksluosti,kad padziovinti... )
Paimti forma, istepti ja sviestu ir deti lakstus ,o po to spinatu mase...ir vel lakstus....spinatu mase...
Ant paskutinio sluoksnio uzpilti lydyta sviesta, grana ir grietinele (as visa sita pakeiciau besamel padazu (sviestas,miltai,pienas,druska,pipirai,muskato riesutas)
Kepti orkaiteje 30 min 180 C temperaturoje.
Kaip jau rasiau,ricota pakeciau varske (nors manu,kad su rikota butu svelnesnis skonis,kadangi ji saldesne uz musu varske), grana paprastu suriu, grietineles irgi nenaudojau,i spinatu mase ipiliau truputi pieno ir tarp sluoksniu naudojau besamel padaza...(daug )Gavosi visai skanu (pries tai dariau visada su mesa)
Originalus receptas (4 porcijos):
Reikes:
Druska
Sale - druska
Pepe - pipirai
Olio D'oliva - alyvuogiu al.
Burro: 100 G - sviestas
Uovo: 1 - kiausinis
Noce Moscata: 1 Grattata - muskatinis riesutas (truputi patrinti)
Panna: 200 G - grietinele
Spinaci: 600 G - spinatai
Ricotta: 300 G - rikota (as naudojau musu varske )
Formaggio Grana: 80 G - suris Grana (irgi naudojau paprasta lietuviska )
Pasta Tipo Lasagne: 350 G - lazanjos lakstu
Isvirti spinatus,gerai nuspausti,kad nebutu vandens,papjaustyti (arba kitaip pasmulkinti ) ir pakepinti su 50 g sviesto, iberti druskos ir pipiru pagal skoni.
I spinatu mase ideti rikota (arba varske), 50 gramu surio smulkiai sutrinto (granos), 150 g grietineles, kiausini, truputi muskato riesuto,druskos ir pipiru...
Isvirti lazanjos lakstus (italai dar juos po to sudeda i koki nors svaru ranksluosti,kad padziovinti... )
Paimti forma, istepti ja sviestu ir deti lakstus ,o po to spinatu mase...ir vel lakstus....spinatu mase...
Ant paskutinio sluoksnio uzpilti lydyta sviesta, grana ir grietinele (as visa sita pakeiciau besamel padazu (sviestas,miltai,pienas,druska,pipirai,muskato riesutas)
Kepti orkaiteje 30 min 180 C temperaturoje.
Kaip jau rasiau,ricota pakeciau varske (nors manu,kad su rikota butu svelnesnis skonis,kadangi ji saldesne uz musu varske), grana paprastu suriu, grietineles irgi nenaudojau,i spinatu mase ipiliau truputi pieno ir tarp sluoksniu naudojau besamel padaza...(daug )Gavosi visai skanu (pries tai dariau visada su mesa)
QUOTE(Srove @ 2008 06 22, 11:08)
srove nors ir po vestuviu sedziu su didziausiu pilvu, apsiryjus juodaibet jau taip skaniai atrodo
o mes su mama turbut ryt kepsim varskes apkepa
QUOTE(uogute @ 2008 06 22, 21:49)
šito netrauksiu į bendrus, nes foto ne tavo, tiesiog parodei ką gaminai
QUOTE(vignola @ 2008 06 22, 22:36)
As siandien irgi gaminau lazanija:)
labai noriu kada padaryti kimštus makaronus su špinatais, turbūt pasinaudosiu tuo receptuku
noriu ir aš prisijungti
gaminau šiandien šonkauliukus:
marinavau juos per naktį dviejuose skirtinguose marinatuose. pirmasis - garstyčios, medus, majonezas + prieskoniai, antrasis - majonezas, ketčupas, česnakas ir įvairūs prieskoniai.
kepiau orkaitėje, ant grotelių, apteptų aliejumi, 1val. 200 laipsnių temp., galima trumpiau, bet norėjau, kad apskrustų
gaminau šiandien šonkauliukus:
marinavau juos per naktį dviejuose skirtinguose marinatuose. pirmasis - garstyčios, medus, majonezas + prieskoniai, antrasis - majonezas, ketčupas, česnakas ir įvairūs prieskoniai.
kepiau orkaitėje, ant grotelių, apteptų aliejumi, 1val. 200 laipsnių temp., galima trumpiau, bet norėjau, kad apskrustų
QUOTE(Gardee @ 2008 06 22, 22:28)
niam niam, pimas blynas neprisviles
prasom dazniau pas mus
QUOTE(Nerytė @ 2008 06 22, 23:09)
srove nors ir po vestuviu sedziu su didziausiu pilvu
O kur vestuviu pyragas? Negalvok, kad su apkepu atsipirksi, ko nors rimciau prasom imesti
QUOTE(Srove @ 2008 06 23, 09:58)
O kur vestuviu pyragas? Negalvok, kad su apkepu atsipirksi, ko nors rimciau prasom imesti
neliko
ka nors idesiu kantrybes merginos
Na pavarot su receptukais, seile net varva, o ypac kliuvo bulviniai blynai, tai su Mb sian gaminsim ir greiciausiai blynai bus su mesa mmmmm
Ilgai nebuvau cia pas jus,bet jau Nerytei tai skiriu nes taip viskas skaniai ir isvaizdziai atrodo jog ojojojjoj...
Visom kitom sekancios vietos Sroves vistu slauneles su grybukais jau sia savaite isbandysiu Aprasymas toks skanus buvo,kad net seiles nubego
Visom kitom sekancios vietos Sroves vistu slauneles su grybukais jau sia savaite isbandysiu Aprasymas toks skanus buvo,kad net seiles nubego
QUOTE(vignola @ 2008 06 22, 22:36)
owje kaip skanu dievinu sita lazanija gaila tik kad namiskiai nemegsta tokiu "stebuklu"