Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjos

QUOTE(Taniushka @ 2008 06 10, 12:19)
o pas mane vel laime  biggrin.gif 

nu ka tu tom kvietkom darai, kad taip daznai laime tave lanko bigsmile.gif biggrin.gif

QUOTE(gabiiiiiiii @ 2008 06 10, 12:55)
turiu klausimuka,kodel mano orchideu lapai tokie truputi suminksteje ir pradeda rauksletis,gal kazkas netinka?

arba dregmes trukumas arba gali but puvinys isimetes ax.gif
Atsakyti
QUOTE(gabiiiiiiii @ 2008 06 10, 14:14)
tai as jas nesenai persodinau prie men, nukarpiau supuvusias saknis.greiciausia saules per daug.bet jai per mazai jauciu irgi negerai?

Jei apkarpius saknis,nesugalvojai palaistyti,tada nepuvinys. Trauk nuo saules spinduliu kolkas.
Atsakyti
Pas mane vėl amarai. Nuvariau į senukus actaros, tai vos neišvarė moteriškė. Atseit namie nagalima šio chemikalo naudoti... Ir nedavė man jo unsure.gif
O ir palmytė jau amarais užsikrėtė, reikia visas staigiai nupurkšti. Ką manote, dar kartą mėginti ar yra ir kokių kitokių nuo amarų purškalų? unsure.gif

Kiek žinau, jei reanimuojama gėlytė leidžia žiedstiebį, tai jį reikia nukirpti, nes ji sudės visas pastangas kad pražystų, ir pati gali sunykti unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Kašariukė @ 2008 06 10, 15:10)
Pas mane vėl amarai. Nuvariau į senukus actaros, tai vos neišvarė moteriškė. Atseit namie nagalima šio chemikalo naudoti... Ir nedavė man jo  unsure.gif 
O ir palmytė jau amarais užsikrėtė, reikia visas staigiai nupurkšti. Ką manote, dar kartą mėginti ar yra ir kokių kitokių nuo amarų purškalų?  unsure.gif

dura ta pardaveja, pasakyk, kad purksi lauke ir viskas biggrin.gif man irgi karta aiskino, tai leptelejau, kad i lauka isnesiu ir nupurksiu, tai dave tada lotuliukas.gif
Atsakyti
Pas mane vėl amarai. Nuvariau į senukus actaros, tai vos neišvarė moteriškė. Atseit namie nagalima šio chemikalo naudoti... Ir nedavė man jo  unsure.gif 
O ir palmytė jau amarais užsikrėtė, reikia visas staigiai nupurkšti. Ką manote, dar kartą mėginti ar yra ir kokių kitokių nuo amarų purškalų?  unsure.gif
Kiek žinau, jei reanimuojama gėlytė leidžia žiedstiebį, tai jį reikia nukirpti, nes ji sudės visas pastangas kad pražystų, ir pati gali sunykti  unsure.gif

as jau anksciau sakiau,negalima tom pardavejom sakyti kad geles namie purksi smile.gif jos iskarto isvadina durnem doh.gif

QUOTE(rena @ 2008 06 10, 15:13)
dura ta pardaveja, pasakyk, kad purksi lauke ir viskas biggrin.gif man irgi karta aiskino, tai leptelejau, kad i lauka isnesiu ir nupurksiu, tai dave tada lotuliukas.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Kašariukė @ 2008 06 10, 14:10)
Kiek žinau, jei reanimuojama gėlytė leidžia žiedstiebį, tai jį reikia nukirpti, nes ji sudės visas pastangas kad pražystų, ir pati gali sunykti  unsure.gif

kalio permanganatas labai gerai nuo amaru ir baltu vabaliuku vazonuose. Geles veikia kai ptrasa, bet niekada nebandziau to su orchidejom wink.gif Vandenuka reikia daryti sviesiai ruzava.
Atsakyti
QUOTE(SoJa @ 2008 06 10, 13:55)
Mano gėlytės stovi ant pietryčių palangės, tai iš ryto gauna gan nemažą porciją saulės, bet nepasakyčiau, kad ji joms nepatinka. Kai buvau paslėpus į pavėsį, tai žymiai silpnesnė mano gėlytės buvo, o dabar bujoja sau ir vargo nemato. Pačiupinėju lapus, bet neįkaitę jie būna, tai netraukiu nuo tos palangės, nes jau antrą vasarą ant tos palangės ruošiasi jos gyventi, tai čia gal ne tiek tos pačios saulės kiek perkaitimo gėlytės bijo.

Orchidejos skirtingos mirksiukas.gif

Reikia, kad parasytu kokia orchideja.

Pas mane dendrikas, tai jo negalima ant saules laikyti ax.gif
Atsakyti

na siaip juk tuos mazius manau kai kurie augina kiminuose, tai matyt taip ir ikisa i substrata su kiminais, niekas tu kiminu nekrapstineja g.gif
[/quote]

kadangi kuo mazesnis vazonikas, tuo trumpiau dregme laikosi, todel tuos mazius ir sodina tiesiai i kiminus mirksiukas.gif ne beda tie kiminai, tiesiog atsargiau su laistymu ir bus viskas gerai.
Atsakyti
Skm labai tiksliai parase.
Atsakyti
QUOTE(kice @ 2008 06 10, 15:46)
kalio permanganatas labai gerai nuo amaru ir baltu vabaliuku vazonuose. Geles veikia kai ptrasa, bet niekada nebandziau to su orchidejom wink.gif Vandenuka reikia daryti sviesiai ruzava.

na kazkada bandziau as tuo ruzavu vandeniu palaistyt, bet man neisnyko schmoll.gif nebent gal per kelis kartus laistant g.gif o vat aktaras po pirmo sykio thumbup.gif

QUOTE(skm @ 2008 06 10, 16:36)
kadangi kuo mazesnis vazonikas, tuo trumpiau dregme laikosi, todel tuos mazius ir sodina tiesiai i kiminus  mirksiukas.gif ne beda tie kiminai, tiesiog atsargiau su laistymu ir bus viskas gerai.

tai matyt as is tos baimes permirkyt saknis, vis nedalaistau g.gif ax.gif
Atsakyti

niekad nereikia sakyt kam naudosi... tik pasakai kad reikia ir viska... koks kieno reikalas unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(rena @ 2008 06 10, 17:04)
na kazkada bandziau as tuo ruzavu vandeniu palaistyt, bet man neisnyko schmoll.gif nebent gal per kelis kartus laistant g.gif o vat aktaras po pirmo sykio thumbup.gif
tai matyt as is tos baimes permirkyt saknis, vis nedalaistau g.gif  ax.gif

na man vis tik geriau mazius laikyt substrate ir dazniau paliet... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(rena @ 2008 06 10, 17:04)

as tai laisciau dabar nepamenu 2 ar 3 kartus tai isnyko, bet cia kitas gelytes, orchideju nebandziau nes nebuvo dar tokio poreikio mirksiukas.gif ir viliuosi nebus
Atsakyti