Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjos

QUOTE(Deire @ 2008 06 16, 21:25)
aš kai pirmą kartą pamačiau (čia buvo apie kovo pradžią) - labai išsigandau...tada ieškojau pagalbos čia ir rojaus soduose...bet niekas nebuvo susidūręs...tada dar laukiau kad gal kas išsiris (maniau, kad kokie kiaušinėliai)...bet irgi nieko...žodžiu tų rutuliukų ten nemažėja (gal net daugėja), bet va pati gėlytė bujoja ir vargo nemato - vis naujų žiedų krovimas manau tai įrodo  ax.gif

man ten i kazkoki grybeli dar uznesa ax.gif g.gif

QUOTE(lucky @ 2008 06 16, 23:29)
Palinksminsiu jus nakciai biggrin.gif  Noriu parodyti, kaip atrodo TIKRAS miniukas lotuliukas.gif  Cia mano reanimuojamas miniukas, salia dezutes gigantes lotuliukas.gif

aha, gudruole padejai didelia deze ir tipo miniukas salia lotuliukas.gif juokauju tongue.gif

o as miltonija i reanimatoriu ikisau, ar bandet kas atgaivinti toki padara g.gif ar cia verta su ja prasidet, ar i siuksline jau ismest g.gif
Atsakyti
QUOTE(rena @ 2008 06 16, 22:47)
aha, gudruole padejai didelia deze ir tipo miniukas salia lotuliukas.gif juokauju tongue.gif

GAliu ant delno nufotkint lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(lucky @ 2008 06 16, 23:53)
GAliu ant delno nufotkint lotuliukas.gif

vyro? g.gif tongue.gif hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(Taniushka @ 2008 06 16, 21:06)
papasakosiu istorija  biggrin.gif  padovanojau savo mamai phaloenpsi mamos dienos proga, graziausias  buvo lapai tvirti, daug ziedu ir ka? sugebejo ji numarinti ir taip greit, supuvo viduriukas ir nuluzo tie lapai (3 rodos buvo) bet saknys iki siol labai sveikos ir grazios, apatiniai du lapai irgi labai geri ir zydi ir gerai, kaip galvojat kas bus toliau? ar mirs ar vaika gal koki uzaugins, paciam juk jam nera kur augti...

nebūtinai mirs. Dezinfekuok šerdį, kad nesupūtų visisškai (gali peroksido užpilti) ir kišk į reanimatorių. Pas mane toks su išpuvusia šerdimi jau antrą keikį nuo šaknų leidžia. Žiedkotį reikia pjauti.
Atsakyti
QUOTE(Gaurė @ 2008 06 17, 00:11)
nebūtinai mirs. Dezinfekuok šerdį, kad nesupūtų visisškai (gali peroksido užpilti) ir kišk į reanimatorių. Pas mane toks su išpuvusia šerdimi jau antrą keikį nuo šaknų leidžia. Žiedkotį reikia pjauti.

bigsmile.gif nu geras thumbup.gif

nu kas mano phalikui vienam daros doh.gif viena ziedstiebi tik snapa iskiso ir nebeaugina, kita ziedstiebi, daugiau nei snapa iskises ir vel stop doh.gif trecias ziedstiebis dabar kalasi g.gif ir ka jis sau masto mastau.gif saknis auginasi, akip isprotejes, o dabar dar ziuriu ir vel lapa leidzia mad.gif jau as tuoj ant jo pykti pradesiu ir man atrodo reiks eit biski keleta zodeliu graziu papasakot aggressive.gif
Atsakyti
Labas vakaras. As jau persodinau orchidejas savo tas vargses, kur pasakojau. Tai ta , kur dar zydi, labai viskas normaliai atrodo, saknys geros, nenupuve visai.
O tos kitos 2, tai nelabai koks vaizdelis- vienos liko gal 3-4 trumpos saknys, nes nupuvusias iskarpiau, o kitos gelytes, gal irgi panasiai, arba net ciut trumpesnes, silpnesnes tos saknys. Visas pasodinau i substrata, bet neliejau, tik papurskiau lapus. Ar gerai? O kelis kartus per diena jas papurksti? Nes baisu, kad gali neisisaknyti, tos silpnesnes, nes mazai saknu, o dar ir laistyti negalima?
Ar butinai reikia i permatoma vazona sodinti? AS tai pasodinau i nepermatoma. Ar blogai?
Ir dar - jei tos silpnesnes gelytes liko vos su 3-4 saknimis, gal jas reikejo deti i vadinama reanimatoriu? Bet Kaune neturiu kiminu? schmoll.gif Teks vaziuoti i teviske, ten tai zinau bent kur rasti, tik teks i raista eiti kelis km- as misku dukra esu. biggrin.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(rena @ 2008 06 17, 00:16)
bigsmile.gif nu geras thumbup.gif
nu kas mano phalikui vienam daros doh.gif viena ziedstiebi tik snapa iskiso ir nebeaugina, kita ziedstiebi, daugiau nei snapa iskises ir vel stop doh.gif trecias ziedstiebis dabar kalasi g.gif ir ka jis sau masto mastau.gif saknis auginasi, akip isprotejes, o dabar dar ziuriu ir vel lapa leidzia mad.gif jau as tuoj ant jo pykti pradesiu ir man atrodo reiks eit biski keleta zodeliu graziu papasakot aggressive.gif

Mano vienam reanimuojamam irgi reikėjo porą žodžių pasakyti blink.gif Išsiaugino vieną šaknį kokia 10 cm ir viskas, daugiau nieko, nei šaknytės nei lapuko. Tai prieš kokią savaitę pagrąsinau, kad išmesiu, jei taip tinginiaus. Šiandien žiūriu - šaknytė nauja kalasi. Išsigando bestija lotuliukas.gif
Atsakyti
Pirkau žemę orchidėjoms, parašyta "Substraktas orchidėjoms", kaina 6 Lt, maišelis violetiniais užrašais ir orchidėja nupiešta, rašo ir ir kažkokiems kaktusams tinka. Ar kas į tokią žemę sodinat gėlytes?
Atsakyti
QUOTE(Filia @ 2008 06 17, 08:20)
Pirkau žemę orchidėjoms, parašyta "Substraktas orchidėjoms", kaina 6 Lt, maišelis violetiniais užrašais ir orchidėja nupiešta, rašo ir ir kažkokiems kaktusams tinka. Ar kas į tokią žemę sodinat gėlytes?

Į tokią žemę gali sodinti pvz. Ludisia ar kitus brangakmenius, dar cymbidium. Kitoms orchidėjoms substratas, kuriame yra durpių netinka.
Atsakyti
QUOTE(Gaurė @ 2008 06 17, 08:36)
Į tokią žemę gali sodinti pvz. Ludisia ar kitus brangakmenius, dar cymbidium. Kitoms orchidėjoms substratas, kuriame yra durpių netinka.

Ačiū. O Cambrijai tiktų?
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti