Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjos

QUOTE(GAPO @ 2008 06 16, 13:53)
Sveikos. 4u.gif
Mano orchidėjos vazone gyvena sliekas. Iš pradžių buvo didelis, bet jis pats savo išsigyvendino, bet dabar žiū, kad mažiukas yra dar doh.gif . Gal patarsite, ką daryti? Ar skelbti slieko medžioklę dabar ar laukti kol orcha nužydės?

Siaip sliekai bijo karsto vandens. Kitas geles as ikisu su vazoneliu i karsta vandeni ir sliekai pabega, bet nezinau, kaip i tokia procedura sureaguos pati orhideja g.gif
Atsakyti
QUOTE(Debesiene @ 2008 06 16, 13:55)
ar labai jis baisus? as tai palikciau, pats nukris ... mirksiukas.gif

nebaisus, net ne pageltes, tik nupiepes jau kokias 3 savaites..
aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(Rittule @ 2008 06 16, 14:00)
nebaisus, net ne pageltes, tik nupiepes jau kokias 3 savaites..
aciuks.gif

Patrauk nuo saules ir jis atsigaus thumbup.gif Nebuciau patikejusi, kad taip gali buti, bet patirtis rodo, kad jie kuo puikiausiai atsigauna, net ir spalva patamsejo thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(laurindre @ 2008 06 16, 13:00)
Siaip sliekai bijo karsto vandens. Kitas geles as ikisu su vazoneliu i karsta vandeni ir sliekai pabega, bet nezinau, kaip i tokia procedura sureaguos pati orhideja g.gif

doh.gif Tiksliai, kaip pati nesusiprotėjau. Po "karšto dušo" tas didysis ir išlindo. Reiks pakartoti procedūrą. Ačiū už paprotinimą, laurindre 4u.gif .
Atsakyti
QUOTE(shpika @ 2008 06 16, 13:06)
o sakykit, jeigu gelyte sukrovus pumpurus, galiu jos saknis apkarpyt? ar geriau man jos kol kas nejudint?  unsure.gif . nes viena saknis man tokia labai negrazi  unsure.gif . prisiskaicius cia jusu, bijau, kad nebutu koks puvinys isimetes  unsure.gif

siaip geriau neliesti schmoll.gif bet jei virsuj sudziuvusios saknys, tai gali apkarpyti mirksiukas.gif

QUOTE(Filia @ 2008 06 16, 13:09)
Norėjau paklausti, o Cambria kai nužydi, po kiek laiko vėl pražįsta?

na cia jau nuo seimininkes priklauso biggrin.gif

QUOTE(zhemaituke @ 2008 06 16, 13:31)
Deja, šiuo metu negaliu jos iš arčiau nufotkint, nes gėlė mamos. Gal vakare pavyks nufotkint. Mama ją laiko ant palangės, reguliariai laisto ir vandens perteklių išpila, kad lėkštutėje nebūtų.

ant kokios palanges? kas tas reguliariai?
o negali but tie taskai, nuo skersveju ir saules g.gif

QUOTE(vvandene @ 2008 06 16, 13:36)
gavau dovanu mini phalaenopsis. bet jis tokiose paprastose zemese atrodo pasodintas g.gif  ar taip reikia?

zemese tai jau tikrai negerai schmoll.gif

QUOTE(zhemaituke @ 2008 06 16, 13:41)
ir dar mama gėle gavo nepermatomame vazone, gal tai negerai.Nes kiek pažiūrėjau pas visas peršviečiamas vazonėlis

phaleonopsiam reikalingas permatomas vazonas, o joms ne schmoll.gif
Papildyta:
QUOTE(Rittule @ 2008 06 16, 13:49)
Gal kas galetu patarti, laikiau savo orchideja ant rytines palanges, va kai kaitresnes dienos atejo, supratau, kad padariau klaida - vienas lapas "dehidratavosi", nepasakysi, kad nuvyto, bet jau nupiepo visai, matau, kad nelabai ir atsigaivins, gal ji reiketu nukirpti?

neskubek, kai jau bus be funkcijos (geltonas ar suvytes) tada ir nukirpsi mirksiukas.gif
patrauk nuo saules, kaip ir sake Laurindre drinks_cheers.gif

QUOTE(GAPO @ 2008 06 16, 13:53)
Sveikos. 4u.gif
Mano orchidėjos vazone gyvena sliekas. Iš pradžių buvo didelis, bet jis pats savo išsigyvendino, bet dabar žiū, kad mažiukas yra dar doh.gif . Gal patarsite, ką daryti? Ar skelbti slieko medžioklę dabar ar laukti kol orcha nužydės?

pas mane irgi po karsto duso islindo vienas sliekas, poto dingo tokie mazi balti vabaliukai, kurie atsiranda nuo per daug dregmes ax.gif
Atsakyti
Cia mano ta vargsele su vabalais, kur buvo nuotrauku pasakele su laiminga pabaiga. Del to laimingumo suabejojau, kas cia tokio tie balti kur sakneles dygsta. Ne koks pelesis kartais? g.gif Dygsta, tai milzinisku greiciu!

user posted image

Kadangi tada su visais gyviais teko salinti ziedus, be to saknu mazoka buvo, bet pagailejau kirpti iki galo, va dabar lenda is ten, tik abejoju ar patemps tiek, siuo metu dar ir lapuka augina rolleyes.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Salza: 16 birželio 2008 - 14:15
tfu ftu pas mane jokiu gyviu nera buve nu bet jei slieka sutikciaut gali ir supykinti
Atsakyti
QUOTE(rena @ 2008 06 16, 12:44)
neuzsistok tongue.gif

As esu geriete ax.gif blush2.gif 4u.gif biggrin.gif
Atsakyti
isemiau savo grozi is vazonelio, galvoju pakelsiu ir apziuresiu.... pakeliau ir liko plikos saknys, nubyrejo visas substratas doh.gif o naujo neturiu ... susinervijau ir issigandau, bet aptikau paciam viduriuke tokiu nelabai graziu sakneliu, tik labai nedaug, tai nukirpau. Jos buvo tokios papuve. tada atgal idejau suvisom saknim, ir uzpylinejau senaji substrata... sazine grauzia jau dabar... o jeigu ji numes visus savo ziedelius ... doh.gif

blink.gif

o cia tos baltos saknys tai tokios ir turi buti? Ten paciam viduriuke buvo puvekas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(rena @ 2008 06 16, 12:47)
mastau.gif o kas cia per nauja rusis lotuliukas.gif

Nugi pirmadienis rolleyes.gif (galima ir biski nusisneketi) blush2.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
[FONT=Geneva]VUYLSTEARA CAMBRIA PLUSHcia yra COCHLODA,MILTONIA ir ODONTOGLOSSUM hibridas-liaudyje vadinama-CAMBRIA.
Temperatura:
diena 15-25*;
nakti 15-20*.
Oro dregnumas:
60-80%
Sviesa:
Reikalinga ryski sviesa,BET NE TIESIOGINIAI SAULES SPINDULIAI.
Laistymas:
Augimo metu-gausus.Ziema-substastas turi buti padziovinamas.Laisytmas 8 paru intervalu.
Tresimas:
Augimo metu tresiama 1-2 kartus per menesi.
Substrastas:
Rekomenduojamsa toks misinys:kminai,durpes,smulkintas porolonas+laabai geras drenazas.
Persodinimas:

Papildyta:

Geriausias laikas persodinimui,tai laikas po zydejimo arba kai jaunos atzalosbuna 5 cm.
Po zydejimo:
Ziedstiebis nupjaunamas,o pati orchideja laikoma sausiau nei iprasta 2*laipsniaiszemesneje temperaturoje.
Ramybes laikotarpis:
Kad augalas gausiai zydetu (iki pilno bulves subrendimo),rekomenduojama zemesne temperatura iki 16-18*laipsniu.Ypatingaitam rekomenduojamas cambria issodinimas pavasari-vasara,sode arba balkone.

Papildyta:
QUOTE(gabiiiiiiii @ 2008 06 16, 13:30)
sveikos visos,senai bebuvau cia.vakar buvau ermitaze nusipirkau dar viena orch.dendrobi.19.99 kainavo.
vazoneliu orch maciau did.grandus prekybos centre,antrame aukste kur floristikos parduotuve.

bet ziuriu jus jau visos taip susibendravusios. thumbup.gif  biggrin.gif

sVEIKINU SU NUOSTABIU PIRKINIU 4u.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Ką daryti su oncidžio samanėle aptrauktomis šaknimis:pačios samanos dar nėra, kaip žaliu dumbliu aptrauktos? (ne visos, tik dalis viršutinių šaknų). Jau kartuojuosi su siuo klausimu, bet gal kas pades blush2.gif Ir dar kaip su orchideju (orchiu ir falenopsiu) saknu apkarpimu vazono virsuje: jei ji iki puses arba visai nudziuvus, tai kirpti ties dziuvesio ir sveikos dalies sankirta?siaubeli, net karstis musa, pergyvenu as del ju, labai reik patarimo (beje visos zydincios)
Atsakyti