QUOTE(shpika @ 2008 06 16, 13:06)
o sakykit, jeigu gelyte sukrovus pumpurus, galiu jos saknis apkarpyt? ar geriau man jos kol kas nejudint?

. nes viena saknis man tokia labai negrazi

. prisiskaicius cia jusu, bijau, kad nebutu koks puvinys isimetes
siaip geriau neliesti

bet jei virsuj sudziuvusios saknys, tai gali apkarpyti
QUOTE(Filia @ 2008 06 16, 13:09)
Norėjau paklausti, o Cambria kai nužydi, po kiek laiko vėl pražįsta?
na cia jau nuo seimininkes priklauso
QUOTE(zhemaituke @ 2008 06 16, 13:31)
Deja, šiuo metu negaliu jos iš arčiau nufotkint, nes gėlė mamos. Gal vakare pavyks nufotkint. Mama ją laiko ant palangės, reguliariai laisto ir vandens perteklių išpila, kad lėkštutėje nebūtų.
ant kokios palanges? kas tas reguliariai?
o negali but tie taskai, nuo skersveju ir saules
QUOTE(vvandene @ 2008 06 16, 13:36)
gavau dovanu mini phalaenopsis. bet jis tokiose paprastose zemese atrodo pasodintas

ar taip reikia?
zemese tai jau tikrai negerai
QUOTE(zhemaituke @ 2008 06 16, 13:41)
ir dar mama gėle gavo nepermatomame vazone, gal tai negerai.Nes kiek pažiūrėjau pas visas peršviečiamas vazonėlis
phaleonopsiam reikalingas permatomas vazonas, o joms ne
Papildyta:
QUOTE(Rittule @ 2008 06 16, 13:49)
Gal kas galetu patarti, laikiau savo orchideja ant rytines palanges, va kai kaitresnes dienos atejo, supratau, kad padariau klaida - vienas lapas "dehidratavosi", nepasakysi, kad nuvyto, bet jau nupiepo visai, matau, kad nelabai ir atsigaivins, gal ji reiketu nukirpti?
neskubek, kai jau bus be funkcijos (geltonas ar suvytes) tada ir nukirpsi
patrauk nuo saules, kaip ir sake
Laurindre
QUOTE(GAPO @ 2008 06 16, 13:53)
Sveikos.
Mano orchidėjos vazone gyvena sliekas. Iš pradžių buvo didelis, bet jis pats savo išsigyvendino, bet dabar žiū, kad mažiukas yra dar

. Gal patarsite, ką daryti? Ar skelbti slieko medžioklę dabar ar laukti kol orcha nužydės?
pas mane irgi po karsto duso islindo vienas sliekas, poto dingo tokie mazi balti vabaliukai, kurie atsiranda nuo per daug dregmes