va jau iskepiau pyragelius su obuoliukais ir persikais
90g sviesto
100g grietines
1didelio obuolio ir viena skardine persiku puseliu
400g miltu
100g cukraus
saukstas cinamono
kiausinis.
issukt sviesta su grietine. dadet miltus ir isminkyt. as tik minkiau nes uz mane visa darba padare mano mikseris.
supjaustyt obuolius riekutem persikus taip pat idet i dubeneli su cinamonu ir cukrum ir ismaisyt. tesla iskociot ir supaustyt kvadratukais viniot i juos po skiltele vaisiaus. viena puse patept kiausinio plakiniu, pabarstyt cukrum ir cinamonu. kepti miltais bartytoj skardoj, kol graziai pagels.
turiu nuotraukyte bet negaliu prisegt nzn
Merginos,cia Kelmui Kaip ji papuosti
QUOTE(Akrila @ 2007 04 06, 14:29)
Be laipsnių Na jei laikysi 5 dienas, pasidarys su laipsniais Tiesa, mieles reikia dėti į jau pravėsusį nuovirą.
o netinka sausos mielės?
QUOTE(Rimulinka @ 2007 04 06, 15:42)
o netinka sausos mielės?
Gal ir tinka, įmesk paprastai į nuovirą, turėtų ištirpt. Nors aš tai tik su šlapiom darau
QUOTE(Sonatina @ 2006 04 15, 21:51)
Dar Velykoms iškepiau porą vištyčių
Taip jos atrodė tik iškeptos
o taip jau pabaigtos
Taip jos atrodė tik iškeptos
o taip jau pabaigtos
Sonatina, na tu tikra virtuves virtuoze , fantastika kokios visteles, o tie zele kiausinukai irgi puiki ideja. Reikies pabandyti velykoms padaryti.
O tas vistos formeles reikia dvi uzsisakyti, ar komplekte jau dvi buna. Ir gal dar galetum parasyti kaip darai toms vistelems glaju. O aptepi kokiu teptuku turbut. Busiu labai dekinga uz atsakyma
QUOTE(KVN @ 2007 04 06, 10:32)
Gal patarsit kokią želę geriau pirkt tiems velykiniams kiaušinukams, kad nepavestų ir gerai sustingtų?
Dr.Oetker geriausiai stingsta iš visų parduodamų LT.
O jeigu naudosi lietuvišką želę tai vandens pilk ne 500 ml pakeliui kaip būna nurodyta, o max 400 ml, gal netgi tik 300 ml
O į Dr.Oetker gali drąsiai pilt puse litro netgi šiek tiek daugiau, visada sustingsta
Na , brangiosios kulinarės , gal kuri žinote , kaip kepamas "Velykų zuikis" - toks kepinys orkaitėje iš maltos mėsos ir viduje farširuotas kiaušiniais? Galima iš to faršo ir sulipdyti kepinį panašų į zuikį. Aš kažkada seniau kepiau , bet dabar neatsimenu vieno svarbiausio dalyko - kaip faršą paruošti , kad jis kepdamas orkaitėj nesutrūktų ir kad iškeptų graži zuikio forma?...
QUOTE(Aurea @ 2007 04 06, 18:27)
Na , brangiosios kulinarės , gal kuri žinote , kaip kepamas "Velykų zuikis" - toks kepinys orkaitėje iš maltos mėsos ir viduje farširuotas kiaušiniais? Galima iš to faršo ir sulipdyti kepinį panašų į zuikį. Aš kažkada seniau kepiau , bet dabar neatsimenu vieno svarbiausio dalyko - kaip faršą paruošti , kad jis kepdamas orkaitėj nesutrūktų ir kad iškeptų graži zuikio forma?...
Į faršą dedu 2 vidutines žalias sutarkuotas bulves (vietoj kiaušinio), prieskonių, viską sumaišau ir formuoju "zuikį", įdėjus į kepimo skardą aptepu plaktu kiaušiniu ir kepu. Jei nori, kad būtų su kiaušiniais, tiesiog kietai išvirtus nuluptus kiaušinius įdėk į vidų faršo išilgai "zuikio".
QUOTE(klincari @ 2007 04 06, 15:52)
O tas vistos formeles reikia dvi uzsisakyti, ar komplekte jau dvi buna. Ir gal dar galetum parasyti kaip darai toms vistelems glaju. O aptepi kokiu teptuku turbut. Busiu labai dekinga uz atsakyma
Vištų formelės parduodamos po vieną - tiesiog aš pirmiausiai iškepiau vieną, tada kitą vištą Glajų pernai dariau iš Danisco sugar šokoladinių miltelių, o kitą vištą aptepiau pašildytu džemu ir apibarsčiau kokosų drožlėmis Aptepiau teptuku Šiemet glajų darysiu pagal šito torto užpilo receptą...
as pasiulysiu beprotiškai fantastiškai skanaus sūrio receptuką
500g saldaus pieno varškės,
250g sviesto, 4 virti tryniai,
100g šokolado plytelė,
100g pjaustytų migdolų,
100g razinų, 3/4 stiklinės cukraus pudros,
galima dar vanilinio cukraus, bet man jo kvapas nepatinka, nededu
Varškę ir trynius gerai istrinti ar sumalti (geriau gaunasi malti ) Razinas nuplikyti verdančiu vandeniu. Šokoladą smulkiai sutarkuoti (kad kaip milteliai gautusi, bet dabar galvoju, kad gal paprasciau kakavos ideti ). Sviestą ištrinti su cukraus pudra ( aš sviestą pakaitinu ir išsuku su pudra). Tada sukrėsti varškę ir vanilinį cukrų. gautą masę padalinti į dvi dalis. Vieną pusę sumaišyti su tarkuotu šokoladu, o kitą - su razinomis ir migdolais. Ant drėgnos marlės pakaitomis dėti varškės mišinius ir formuoti apvalų kepaliuką. Marlės kampus surišti, perkelti ant lentelės, kita lentele prispausti ir per nakti laikyti šaldytuve. Išėmus iš marlės, papuošti mėgstamais vaisiais ir uogomis.
man labai skanu, tiesa, dar į varškę įpilu šiek tiek grietinėles, kad nebūtų sausa labai
500g saldaus pieno varškės,
250g sviesto, 4 virti tryniai,
100g šokolado plytelė,
100g pjaustytų migdolų,
100g razinų, 3/4 stiklinės cukraus pudros,
galima dar vanilinio cukraus, bet man jo kvapas nepatinka, nededu
Varškę ir trynius gerai istrinti ar sumalti (geriau gaunasi malti ) Razinas nuplikyti verdančiu vandeniu. Šokoladą smulkiai sutarkuoti (kad kaip milteliai gautusi, bet dabar galvoju, kad gal paprasciau kakavos ideti ). Sviestą ištrinti su cukraus pudra ( aš sviestą pakaitinu ir išsuku su pudra). Tada sukrėsti varškę ir vanilinį cukrų. gautą masę padalinti į dvi dalis. Vieną pusę sumaišyti su tarkuotu šokoladu, o kitą - su razinomis ir migdolais. Ant drėgnos marlės pakaitomis dėti varškės mišinius ir formuoti apvalų kepaliuką. Marlės kampus surišti, perkelti ant lentelės, kita lentele prispausti ir per nakti laikyti šaldytuve. Išėmus iš marlės, papuošti mėgstamais vaisiais ir uogomis.
man labai skanu, tiesa, dar į varškę įpilu šiek tiek grietinėles, kad nebūtų sausa labai
QUOTE(Sonatina @ 2007 04 06, 20:15)
Vištų formelės parduodamos po vieną - tiesiog aš pirmiausiai iškepiau vieną, tada kitą vištą Glajų pernai dariau iš Danisco sugar šokoladinių miltelių, o kitą vištą aptepiau pašildytu džemu ir apibarsčiau kokosų drožlėmis Aptepiau teptuku Šiemet glajų darysiu pagal šito torto užpilo receptą...
Aciu uz patarimus, Sonatina. O gal dar galetum parasyti kuo sulipdai tas vistu puseles?
Turiu viena, tikriausiai ir kvaila klausima, apie KELMA-o kaip ji pjaustote?-ar prapjovus sonkauliukus neisbyra farsas?