Gal patarsit kokią želę geriau pirkt tiems velykiniams kiaušinukams, kad nepavestų ir gerai sustingtų?
QUOTE(KVN @ 2007 04 06, 08:32)
Gal patarsit kokią želę geriau pirkt tiems velykiniams kiaušinukams, kad nepavestų ir gerai sustingtų?
jeigu yra pardese tai lenkiska gelwe labai gerai
cia rasit kelmo nuotrauka
http://www.supermama...?...=4515&st=60
as pati dariau pernai, ir siemet darysiu, labai skanu ir grazu
http://www.supermama...?...=4515&st=60
as pati dariau pernai, ir siemet darysiu, labai skanu ir grazu
o as galvoju kad reikia pirsta imerkt i alieju ir istepliot kiausinio luksto vidu, tada tikrai gerai nusilups.... turiu jau 12 lukstu... bet dar kokie 4-6 nusimato....
QUOTE(Lemur @ 2005 03 26, 16:25)
Vandens laseli , buk gerute parasyk salotu su krevetem recepta
Gal dar kas zinot daugiau receptu su krevetem , ieskojau forume neradau.
Gal dar kas zinot daugiau receptu su krevetem , ieskojau forume neradau.
As su krevetem tokias darau salotas. Mano seimyna jas tiesiog dievina. Sumaisyti krevetes, smulkinta avokada, marinuoti agurkai ir salotu lapai. Salotu lapais galima iskloti lekste arba suplesyti i salotas. Viskas sumaisoma su svelniu majonezu. As naudoju Daumantu garduji.
parašysiu labai skanias salotas su žirneliais:
reikės:
vieno indelio žaliu vakuotu žirnelių
rūkytos šlaunelės
dvieju svogūnų nedidelių
majonezo
dvie skiltelių česnako
svogūnų laiškų
krapų,druskos, pipirų.
Suberti žirnelius į bliudelį,šlaunelę supjaustyti gabaliukais,svoguną ir česnaką susumulkinti ,viską gerai išmašyti sudėti majonezą ,druska ,pipirus ,krapus sv.laiškus viską išmašyti papuošti žalūmynais ,paprasta ir labai skanu
reikės:
vieno indelio žaliu vakuotu žirnelių
rūkytos šlaunelės
dvieju svogūnų nedidelių
majonezo
dvie skiltelių česnako
svogūnų laiškų
krapų,druskos, pipirų.
Suberti žirnelius į bliudelį,šlaunelę supjaustyti gabaliukais,svoguną ir česnaką susumulkinti ,viską gerai išmašyti sudėti majonezą ,druska ,pipirus ,krapus sv.laiškus viską išmašyti papuošti žalūmynais ,paprasta ir labai skanu
QUOTE(Rimulinka @ 2007 04 06, 13:13)
NA kur giros receptukas labai laukiam
Reikia :
6 l vandens,
0,5 kepaliuko juodos duonos,
30 gr. mielių (tik ne sausų, o šlapių),
0,5 kg cukraus,
saujelės razinų.
Pirmiausia užverdu 6 litrus vandens. Tada duoną supjaustau storomis riekėmis ir gerokai padeginu ant dujinės viryklės liepsnos (siūlau laikyt virš liepsnos pasmeigus peiliu mediniu kotu). Padegintą duodą sudedu į karštą užvirusį vandenį ir laikau užmerkus geras 1,5 val. Po to skystį perkošiu, (kad neliktų duonos), beriu cukrų ir išmaišau.Mieles ištrinu su trupučiu cukraus ir supilu į skystį, vėl pamaišau ir viską išpilstau į 2 trijų litrų stiklainius, į kiekvieną stiklainį įmetu po kelias razinas. Stiklainius uždengiu plastmasiniais dangteliais ir laikau šiltai virtuvėj per naktį (apie 12 val.) ryte išnešu į šaltą rūsį (jei rūsio neturit, kiškit į šaldytuvą). Kitą dieną galima gerti.
P.S. Jei pasirodys per mažai cukraus, tai galima ir daugiau, jei per daug, tai mažiau.
Papildyta:
QUOTE(Ugnužė @ 2007 04 06, 13:07)
Akrila, labai Tau ačiū. Jau to kelmo gražumas - stalo puošmena
Prašau
as turiu beda su tais kiausais labai lukstai musu kiausu silpni tai kol su svirksto adata skylute padarau tada jau pradedu ispilinet trauk kiauso turini ir sulusta
tai nzn kaip man gausis labai negeri dalykai
va parasysiu misrainikes kokias darysiu
gal kam dar truksta.
ingridientus visus imam pagal tai kiek norim jos padaryt zodziu proporcingai.
isvirto pastarnoko supjaustyt kubeliais
konservuotu kukuruzu
virtu raudonu pupeliu
virtu morku kubeliais
pjaustytos juostelem siaudeliais panevezio file
raugintu agurkeliu smulkiai kubeliais
kiausiniu virtu smulkiai pjaustytu
pjaustyta poro balta dalis viska apipilt majonezu koki megstat man tai helmans ir pabarstyt smulkiai tarkuotu suriu parmezanu ar siaip fermentiniu kokiu turit ir atvesint
viska parasiau is eiles ka ant ko dedu o siaip sluokniavimas laisvai pasirenkamas
tai nzn kaip man gausis labai negeri dalykai
va parasysiu misrainikes kokias darysiu
gal kam dar truksta.
ingridientus visus imam pagal tai kiek norim jos padaryt zodziu proporcingai.
isvirto pastarnoko supjaustyt kubeliais
konservuotu kukuruzu
virtu raudonu pupeliu
virtu morku kubeliais
pjaustytos juostelem siaudeliais panevezio file
raugintu agurkeliu smulkiai kubeliais
kiausiniu virtu smulkiai pjaustytu
pjaustyta poro balta dalis viska apipilt majonezu koki megstat man tai helmans ir pabarstyt smulkiai tarkuotu suriu parmezanu ar siaip fermentiniu kokiu turit ir atvesint
viska parasiau is eiles ka ant ko dedu o siaip sluokniavimas laisvai pasirenkamas
QUOTE(klincari @ 2007 04 06, 14:57)
As su krevetem tokias darau salotas. Mano seimyna jas tiesiog dievina. Sumaisyti krevetes, smulkinta avokada, marinuoti agurkai ir salotu lapai. Salotu lapais galima iskloti lekste arba suplesyti i salotas. Viskas sumaisoma su svelniu majonezu. As naudoju Daumantu garduji.
Krevetes indeliuose buna, sudytam vandenyje (jei kam idomu)
dar misrainike
virtos su luobelem bulves (apie kokias 5 dideles) isvirtos ir nuluptos supjaustytos apvaliai.
grybai marinuoti, truputi juos pasmulkinti ir ismaisyt su bulvem ir ipilti pora saukstu grybu vandens. supjaustyt svogunu laisku ir pabarstyt druska pipirai pagal skoni. pasildyti puse stiklines aliejaus ir sumaisyt su stikline rugscios grietines ir viska apipilt.
virtos su luobelem bulves (apie kokias 5 dideles) isvirtos ir nuluptos supjaustytos apvaliai.
grybai marinuoti, truputi juos pasmulkinti ir ismaisyt su bulvem ir ipilti pora saukstu grybu vandens. supjaustyt svogunu laisku ir pabarstyt druska pipirai pagal skoni. pasildyti puse stiklines aliejaus ir sumaisyt su stikline rugscios grietines ir viska apipilt.
QUOTE(Akrila @ 2007 04 06, 13:56)
Reikia :
6 l vandens,
0,5 kepaliuko juodos duonos,
30 gr. mielių (tik ne sausų, o šlapių),
0,5 kg cukraus,
saujelės razinų.
Pirmiausia užverdu 6 litrus vandens. Tada duoną supjaustau storomis riekėmis ir gerokai padeginu ant dujinės viryklės liepsnos (siūlau laikyt virš liepsnos pasmeigus peiliu mediniu kotu). Padegintą duodą sudedu į karštą užvirusį vandenį ir laikau užmerkus geras 1,5 val. Po to skystį perkošiu, (kad neliktų duonos), beriu cukrų ir išmaišau.Mieles ištrinu su trupučiu cukraus ir supilu į skystį, vėl pamaišau ir viską išpilstau į 2 trijų litrų stiklainius, į kiekvieną stiklainį įmetu po kelias razinas. Stiklainius uždengiu plastmasiniais dangteliais ir laikau šiltai virtuvėj per naktį (apie 12 val.) ryte išnešu į šaltą rūsį (jei rūsio neturit, kiškit į šaldytuvą). Kitą dieną galima gerti.
P.S. Jei pasirodys per mažai cukraus, tai galima ir daugiau, jei per daug, tai mažiau.
Papildyta:
Prašau
6 l vandens,
0,5 kepaliuko juodos duonos,
30 gr. mielių (tik ne sausų, o šlapių),
0,5 kg cukraus,
saujelės razinų.
Pirmiausia užverdu 6 litrus vandens. Tada duoną supjaustau storomis riekėmis ir gerokai padeginu ant dujinės viryklės liepsnos (siūlau laikyt virš liepsnos pasmeigus peiliu mediniu kotu). Padegintą duodą sudedu į karštą užvirusį vandenį ir laikau užmerkus geras 1,5 val. Po to skystį perkošiu, (kad neliktų duonos), beriu cukrų ir išmaišau.Mieles ištrinu su trupučiu cukraus ir supilu į skystį, vėl pamaišau ir viską išpilstau į 2 trijų litrų stiklainius, į kiekvieną stiklainį įmetu po kelias razinas. Stiklainius uždengiu plastmasiniais dangteliais ir laikau šiltai virtuvėj per naktį (apie 12 val.) ryte išnešu į šaltą rūsį (jei rūsio neturit, kiškit į šaldytuvą). Kitą dieną galima gerti.
P.S. Jei pasirodys per mažai cukraus, tai galima ir daugiau, jei per daug, tai mažiau.
Papildyta:
Prašau
o tą gira be laipsnių ?
QUOTE(Rimulinka @ 2007 04 06, 15:23)
o tą gira be laipsnių ?
Be laipsnių Na jei laikysi 5 dienas, pasidarys su laipsniais Tiesa, mieles reikia dėti į jau pravėsusį nuovirą.