Darysiu taip
salotas ryziu, krabu, su sv. agurku
zalias salotas
kepsiu kelma is sonkauliuku
mesos pyraga kur cia radau....
jai dar kas tai ir vista iskepsiu ar gatava nupirksiu....
zele uzpiltines lukstuose
pyraga su varske
ir velykine boba... su daug daug razinu persiku ir kitu dziovintu vaisiu.....
ko cia dar prie mano meniu truksta
na kiausiniu dazytu aisku.....
QUOTE(Eni @ 2007 03 14, 21:51)
O mane dar domina: ar gerai tas lukstas nusiima pvz. nuo zeles? Nes juk kiausiniai buna ojojoj kaip negraziai nusilupa tai jeigu su zele taip atsitiktu ar su biskvitu tai visas darbas butu perniek
Na su biskvitu tai nežinau, bet su želė tai labai paprasta - įmurkdyt į karštoką vandenį ir lukštas turėtų atšokti, panašiai kaip kad želė iš indo išimant.
QUOTE(Elemire @ 2007 04 03, 16:14)
Na su biskvitu tai nežinau, bet su želė tai labai paprasta - įmurkdyt į karštoką vandenį ir lukštas turėtų atšokti, panašiai kaip kad želė iš indo išimant.
Nu nezinau kur ten galėtų atšokti...
Šiaip luposi man tikrai lengvai
QUOTE(LIAN @ 2007 04 03, 19:20)
Na tai kaip ir su torto forma - pašildytam vandenį truputį palaikai, želė kuri prie sienelių prilipus nuo šilumos skystėja ir forma "atšoka" - na nešoka ji ten per kambarį, bet išimti želė galima be problemų. Taip ir su kiaušiniu, pašildysi ir nebebus prie lukšto prilipęs jei kartais taip atsitiktų.
VISKAS. PENKTADIENI NEINU I DARBA, O RUOSIU VAISES:)
DAR APIE TUOS KELMUS, TAI KAI JIS ISKEPA BE GRYBU GALIMA JI PAPUOSTI DAR IR IS POPIERIAUS ISLANKSTYTOM MAZOM GERVEM - ZINOKIT BUVO PER SESES VESTUVES TAIP KELMAI PAPUOSTI, TAI OJOJOJ KAIP GRAZU IR SKANU BUVO.
O JAU TU ZELINIU KIAUSINIU GROZIS - TAI PASAKA:)
DAR APIE TUOS KELMUS, TAI KAI JIS ISKEPA BE GRYBU GALIMA JI PAPUOSTI DAR IR IS POPIERIAUS ISLANKSTYTOM MAZOM GERVEM - ZINOKIT BUVO PER SESES VESTUVES TAIP KELMAI PAPUOSTI, TAI OJOJOJ KAIP GRAZU IR SKANU BUVO.
O JAU TU ZELINIU KIAUSINIU GROZIS - TAI PASAKA:)
QUOTE(LIAN @ 2007 04 02, 19:51)
Aš planuoju būtinai padaryti Drebučius kiaušinių lukštuose (iš sonatinos receptų) bei svarstau apie vištienos vyniotinį sulčių pakelyje (iš Glacee'es receptų). Dar turiu kelias idėjas užkandžiams, karštų nedarysiu
Ai dar krepšely margučiams kepsiu (iš Glacee'es idėjų)
Trūksta kažko tokio ypatingesnio...
Ai dar krepšely margučiams kepsiu (iš Glacee'es idėjų)
Trūksta kažko tokio ypatingesnio...
Sveikutės,esu naujokė.Skaičiau,skaičiau ir nebeištvėriau neprisijungus.
Labai sudomino krepšelis margučiams,kaip jį išsikepti?
Papildyta:
QUOTE(*jolita* @ 2007 04 05, 13:17)
Na va, vienu rūpesčiu jau mažiau - žinau, kuo nustebint uošvius. Ankstesniais metais vis nusipirkdavau ką iš Maximos ir nusiveždavau. O jau šiemet tai padarysiu tų želinių kiaušinių. Apaks visi pamatę.
Apie želinius kiaušinius:galima daryti iš saldžios želės,vaikams labai patinka.
Ir visokių spalvų primarginti,tipo sluoksniais,viena sustingsta,tada kitą ir t.t.
QUOTE(jowitukas @ 2007 04 05, 12:34)
Sveikutės,esu naujokė.Skaičiau,skaičiau ir nebeištvėriau neprisijungus.
Labai sudomino krepšelis margučiams,kaip jį išsikepti?
Papildyta:
Apie želinius kiaušinius:galima daryti iš saldžios želės,vaikams labai patinka.
Ir visokių spalvų primarginti,tipo sluoksniais,viena sustingsta,tada kitą ir t.t.
Labai sudomino krepšelis margučiams,kaip jį išsikepti?
Papildyta:
Apie želinius kiaušinius:galima daryti iš saldžios želės,vaikams labai patinka.
Ir visokių spalvų primarginti,tipo sluoksniais,viena sustingsta,tada kitą ir t.t.
Kaip issikepti krepseli marguciams yra Glacee's receptuose
sveikos,
su artejanciom Sv. Velykom Jus ir Jusu seimas
pernai kepiau nuostabuji kelma, tiesiog paruko nuo stalo . nors buvo ir pirmas bet neprisviles blynas
o siemet kadangi turime mazaji siemos asmeni, tai laiko kur kas maziau tai apsiribojau paprastesniu meniu sventiniui stalui:
- karstam zaraziukai su slyvu ir svoguno bei kiausinio idarais, patieksiu su karstom bulvem keptom orkaiteje arba spalvotais makaronais
- gaminsiu pikantiskas salotas (pekino kopustas+pomidoras+poras+krabu lazdeles+butinai vegeta+majonezas), balta misraine ir gal kopusciuku misraine, nes bus vienas fanas prie stalo kopustu misraines
-sumustinukai su lasisa
-idaryti suriu cesnakais ir tryniu su majonezu kiausinukai arba vietoje idarytu kiausiniu krepseliai idaryti pomidorais+krabu lazdeles+mozarela suris ir viskas pakepta orkaiteje kol issilydys suris
-lekste su ivairiom mesytem pjaustytom uzkandziui greitam
-jei neperdegs entuziazmas darysiu zelinius kiausinius arba nupirksiu ka nors saldaus parduotuveje
nu ir manau pakaks, nes kad ir kiek pepadarytum maisto sventem vis tiek dar bus ka ismesti i siuksline
su artejanciom Sv. Velykom Jus ir Jusu seimas
pernai kepiau nuostabuji kelma, tiesiog paruko nuo stalo . nors buvo ir pirmas bet neprisviles blynas
o siemet kadangi turime mazaji siemos asmeni, tai laiko kur kas maziau tai apsiribojau paprastesniu meniu sventiniui stalui:
- karstam zaraziukai su slyvu ir svoguno bei kiausinio idarais, patieksiu su karstom bulvem keptom orkaiteje arba spalvotais makaronais
- gaminsiu pikantiskas salotas (pekino kopustas+pomidoras+poras+krabu lazdeles+butinai vegeta+majonezas), balta misraine ir gal kopusciuku misraine, nes bus vienas fanas prie stalo kopustu misraines
-sumustinukai su lasisa
-idaryti suriu cesnakais ir tryniu su majonezu kiausinukai arba vietoje idarytu kiausiniu krepseliai idaryti pomidorais+krabu lazdeles+mozarela suris ir viskas pakepta orkaiteje kol issilydys suris
-lekste su ivairiom mesytem pjaustytom uzkandziui greitam
-jei neperdegs entuziazmas darysiu zelinius kiausinius arba nupirksiu ka nors saldaus parduotuveje
nu ir manau pakaks, nes kad ir kiek pepadarytum maisto sventem vis tiek dar bus ka ismesti i siuksline
Bet jau kiaušinukai iš želė tai fantastika
Bet dabar suku vieną mintį - aš Velykoms važiuosiu į Palangą ( iš Vilniaus), tai kaip man tokį grožį pasidarius namie nusivešt? Kaži ar nebūtų šnipštas su tais kiaušiniais po tokio kelio?
Bet dabar suku vieną mintį - aš Velykoms važiuosiu į Palangą ( iš Vilniaus), tai kaip man tokį grožį pasidarius namie nusivešt? Kaži ar nebūtų šnipštas su tais kiaušiniais po tokio kelio?
QUOTE(KVN @ 2007 04 05, 12:49)
Bet jau kiaušinukai iš želė tai fantastika
Bet dabar suku vieną mintį - aš Velykoms važiuosiu į Palangą ( iš Vilniaus), tai kaip man tokį grožį pasidarius namie nusivešt? Kaži ar nebūtų šnipštas su tais kiaušiniais po tokio kelio?
Bet dabar suku vieną mintį - aš Velykoms važiuosiu į Palangą ( iš Vilniaus), tai kaip man tokį grožį pasidarius namie nusivešt? Kaži ar nebūtų šnipštas su tais kiaušiniais po tokio kelio?
Gal sakau bandyk ju nelupti. Jei bus laiko atvaziavus pries lupima dar ingrusk saldytuvan (nu cia jei truputi zele pasiltu) Nors jei patogiai ir minkstai juos 'isodinti' bagazineje tai ir nuvaziavus manau tau saldytuvo neprireiks
QUOTE(LIAN @ 2007 03 31, 17:15)
Na šeimininkės- MENIU velykoms jau tikriausiai sudarytas?
Pasidalinkit idėjomis, nes savaitėlė teliko...
Pasidalinkit idėjomis, nes savaitėlė teliko...
aš karštam darysiu kelmą
kitai dienai kepsiu kepsnius,su kaulu
šaltam pakepsiu vištienos kulšelių
šiaip mėsytės vyniotinį nupirksiu
žuvies darysiu su padažu
silkę su grybais
mišrainę baltą
prie karšto bus žalios salotos(pekinas,paprika,porai ,pomidorai)
krienų salotos(krienai,morkos,citrina,obuoliai)
saldžiam stalui bus tortas negriukas,keksas su dž.vaisiais,ir žele kiašiniai su grietinėle
dar gal ką ir sumąstysiu idėjų dar pasirinksiu is čia ir daugiau
beje...beveik viskas jau supirkta
Papildyta:
QUOTE(Elemire @ 2007 04 03, 19:14)
Na su biskvitu tai nežinau, bet su želė tai labai paprasta - įmurkdyt į karštoką vandenį ir lukštas turėtų atšokti, panašiai kaip kad želė iš indo išimant.
ir aš taip darau