Įkraunama...
Įkraunama...

Velykų vaišės

QUOTE(Sonatina @ 2006 04 17, 13:24)
O dariau labai paprastai - kiaušinio storgalyje peiliu padariau apie 1 - 1,5 cm skersmens skylutes ir iškračiau kiaušo turinį lauk (sunaudojau kiaušinienėms ir pyragams...) smile.gif
Tuščius lukštus iškaitinau verdančiu vandeniu.
Pasiruošiau vyšninės ir citrininės želė iš pakelių, ant dugno įpyliau po kelis arbatinius šaukštelius želė, palaukiau kol sustings, dėjau įvairių šaldytų uogų (atšildytų) ir užpyliau želė.
Sudėjau į kiaušinių dėžutę skylėmis į viršų ir sušaldžiau. O paskiau atsargiai nulupau lukštą 4u.gif

O neskila visas lukštas, kai su peiliu pjauni? ax.gif Aš kažkaip bijau, bet šiandien vakarienei būtinai kepsiu kiaušinienę, kad pabandyti nupjauti taip kiaušinį, jei išeitų būtu tikrau nuostabu pasidaryti tokios žele. wub.gif
O būtinai storgalį?
Atsakyti
Kozete, na, šiek tiek bando skilti lukštas, bet labai atsargiai smailu peiliuku praduriu skylutę ir atsargiai ją padidinu. O storgaly skylė geriau, nes gatavi gražiau atrodys, kai smailagalys bus sveikas. Vis tiek nepavyks pripilti želės iki pat viršaus ir gausis duobutė, tad sustingusius padėsi ta duobute žemyn ir viskas smile.gif
Atsakyti
Na, va jau turiu 5 formeles pasiruošusi 4u.gif
Tik aš išploviau po tekančiu šiltu vandeniu. Ar dar būtinai reiktų ir verdančiu vandeniu perskalauti?
O skylutės darosi daug lengviau nei tikėjausi. rolleyes.gif
Atsakyti
Na, čia priklauso nuo to, kiek tu bijai salmoneliozės... Po to, kai padariau kelis tortus su žaliais kiaušiniais - bijau daug mažiau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Raseliuke @ 2007 03 09, 15:51)
akvilyte, gal galetum dar karta ikelt savo kelmo foto. neberodo man dabar, o taip noriu pamatyt kaip atrodo. gal iskepciau velykom 4u.gif

Va kelmo nuotrauka ir as noreciau pamatyt,skamba tai skaniai tas receptas,bet kazin kaip atrodo.O su kuo ji valgyti(turiu omeny garnyras) ka nors atskirai jam ruosti reikia ar tinka su visom esamom ant stalo misrainem g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Aurute_: 12 kovo 2007 - 15:05
QUOTE(Karosė @ 2007 03 13, 16:16)
kokie gražus kiaušiniai 4u.gif

as ir tuos kiausinius ziuriu ir nesuprantu kaiup juos padare???? nes tikrai faini.
Atsakyti
QUOTE(jurgutsiukas @ 2007 03 14, 14:15)
as ir tuos kiausinius ziuriu ir nesuprantu kaiup juos padare???? nes tikrai faini.


Kiaušinio gale su adata ar spec. prietaisu padarote skylę, iškratote skystą kiaušinį, išplaunate. Per skylę supilate skystą želė , pastatote į dėklą ir laukiate kol sustings. Nulupate lukštą. Taip galima daryti ir biskvitinius kiaušinius tik reiks kepti ir pilti reikia tešlos ne pilną kiaušinį.
Atsakyti
QUOTE(jurgutsiukas @ 2007 03 14, 12:15)
as ir tuos kiausinius ziuriu ir nesuprantu kaiup juos padare???? nes tikrai faini.


QUOTE(Sonatina @ 2006 04 17, 13:24)
O dariau labai paprastai - kiaušinio storgalyje peiliu padariau apie 1 - 1,5 cm skersmens skylutes ir iškračiau kiaušo turinį lauk (sunaudojau kiaušinienėms ir pyragams...) smile.gif
Tuščius lukštus iškaitinau verdančiu vandeniu.
Pasiruošiau vyšninės ir citrininės želė iš pakelių, ant dugno įpyliau po kelis arbatinius šaukštelius želė, palaukiau kol sustings, dėjau įvairių šaldytų uogų (atšildytų) ir užpyliau želė.
Sudėjau į kiaušinių dėžutę skylėmis į viršų ir sušaldžiau. O paskiau atsargiai nulupau lukštą 4u.gif



Atsakyti
QUOTE(tavi @ 2007 03 14, 11:23)
Kiaušinio gale su adata ar spec. prietaisu padarote skylę, iškratote skystą kiaušinį, išplaunate. Per skylę supilate skystą želė , pastatote į dėklą ir laukiate kol sustings. Nulupate lukštą. Taip galima daryti ir biskvitinius kiaušinius tik reiks kepti ir pilti reikia tešlos ne pilną kiaušinį.


Vaje kaip idomu thumbup.gif O bandei kepti biskvita lukstuose? I ka lukstus su tesla statyti g.gif Nu baisiai nagiukai niesti ka nors 'stebuklingo' velykoms padaryti wub.gif
O kazin (cia is pamastymu serijos lotuliukas.gif ) kaip ten tas lukstas temperatura atlaiko, viskas su juo gerai buna? blush2.gif
Atsakyti
O mane dar domina: ar gerai tas lukstas nusiima pvz. nuo zeles? ax.gif Nes juk kiausiniai buna ojojoj kaip negraziai nusilupa doh.gif tai jeigu su zele taip atsitiktu ar su biskvitu tai visas darbas butu perniek doh.gif

Atsakyti
galiu pasiulyti zuvies apkepa. radau knygoj apie velykas.

receptas toks:

zuvies apkepas

3 arbatiniai saukst. kvietiniu miltu
400ml pieno
75 g makaronu
ketvirtadalis poro
saukstelis druskos
pipiriuku
400g virtos zuvies
4 kiausiniai
100ml tarkuoto surio
50 ml dziuveseliu

pagaminame balta tirsta padaza is miltu ir pieno, atsaldyti. iberti virtu makaronu, plonai supjaustytu poru, prieskoniu, sudeti zuvi. sviezia, sudyta, rukyta zuvis taip pat tiks. imusti kiausini. supilti misini i riebalais istepta skarda, uzbarstyti surio, dziuveseliu. kepti 200-225 laispniu orkaitej apie 40 min, kol mase pasidarys lygi ir graziai pageltusi. patiekti kartu su virtom morkom ir bulvem. grietine tiks kaip padazas. niam mirksiukas.gif
Atsakyti
Aš planuoju būtinai padaryti Drebučius kiaušinių lukštuose (iš sonatinos receptų) bei svarstau apie vištienos vyniotinį sulčių pakelyje (iš Glacee'es receptų). Dar turiu kelias idėjas užkandžiams, karštų nedarysiu
Ai dar krepšely margučiams kepsiu (iš Glacee'es idėjų)
Trūksta kažko tokio ypatingesnio...
Atsakyti