negi niekas negalvoja apie velyku vaises?ka des ant stalo?gal ka naujo?gal ka ispudingo?prasom pasidalinti
Sugalvojau pabandyti štai tokį tortą pasigaminti http://www.maistoklu...o-kamuolys.html
As ir ieskau nauju ideju
Pasidalinsiu, vienu patiekaliuku
Labai megstu kiausinius tad ir kiekvienais metais gaminu
Kiausiniai su dziovintu baravyku idaru:
5 kietai virti kiausiniai, galima ir daugiau perpjaunam per puse isimam trynius, pasiruosiam geriausia is vakaro !gera sauja dziovintu baravyku uzsimerkiam
Juos paverdam pusvalandi, sumalam mesmale, tada pilam i keptuve aliejaus pakepinam svoguniukus su tais sumaltais baravykais, truputi padruskinam,papipirinam ir imaisome trynius,gaunasi tokia kosyte, dar majonezo imaisome ir viskas galima deti i kiausiniu puseles papuosti petrazoliu lapeliais.To idaro man visada lieka, as ant duonytes uztepu, tai prie to pacio dar sumustinukai gaunasi;)labai skanu:)
Skanaus!
Pasidalinsiu, vienu patiekaliuku
Labai megstu kiausinius tad ir kiekvienais metais gaminu
Kiausiniai su dziovintu baravyku idaru:
5 kietai virti kiausiniai, galima ir daugiau perpjaunam per puse isimam trynius, pasiruosiam geriausia is vakaro !gera sauja dziovintu baravyku uzsimerkiam
Juos paverdam pusvalandi, sumalam mesmale, tada pilam i keptuve aliejaus pakepinam svoguniukus su tais sumaltais baravykais, truputi padruskinam,papipirinam ir imaisome trynius,gaunasi tokia kosyte, dar majonezo imaisome ir viskas galima deti i kiausiniu puseles papuosti petrazoliu lapeliais.To idaro man visada lieka, as ant duonytes uztepu, tai prie to pacio dar sumustinukai gaunasi;)labai skanu:)
Skanaus!
QUOTE(asta48 @ 2013 03 29, 10:21)
Parašysiu savo firminę mišrainę.
Darau per visas šventes ir dar niekam neatsibodo. Produktai atrodo nesuderinami, bet labai skani. Siūlau pabandyt.
Fermentinis sūris (mažais gabaliukais)
agurkas (žalias)
kiaušinis (virtas mažais gabaliukais)
Duona (paskrudinta kubeliais)
apelsinas (atskiriu skiltelėmis ir supjaustau)
razinos
majonezas.
Viską sluoksniuoju, majonezu pertepu kas 2 sluoksniai bet daug nededu. Ant viršaus turi but apelsinai, razinos ir kepta duona. Ant viršaus majonezo jau nededu.
Labai gražiai atrodo jeigu patieki atskirose salotinėse (ledainėse). Bret labai graži ir skani ir bendram inde.
Siūlau pabandyt
Darau per visas šventes ir dar niekam neatsibodo. Produktai atrodo nesuderinami, bet labai skani. Siūlau pabandyt.
Fermentinis sūris (mažais gabaliukais)
agurkas (žalias)
kiaušinis (virtas mažais gabaliukais)
Duona (paskrudinta kubeliais)
apelsinas (atskiriu skiltelėmis ir supjaustau)
razinos
majonezas.
Viską sluoksniuoju, majonezu pertepu kas 2 sluoksniai bet daug nededu. Ant viršaus turi but apelsinai, razinos ir kepta duona. Ant viršaus majonezo jau nededu.
Labai gražiai atrodo jeigu patieki atskirose salotinėse (ledainėse). Bret labai graži ir skani ir bendram inde.
Siūlau pabandyt
noriu paklausti, apie kokią duoną kalbama - baltą ar juodą?
QUOTE(Muskari @ 2014 04 15, 22:03)
noriu paklausti, apie kokią duoną kalbama - baltą ar juodą?
Juodą duoną
VELYKINIS VAISIŲ PYRAGAS
Tešlai
175 g miltų
175 g minkšto sviesto
175 g cukraus
150 g džiovintų vaisių (razinų, vyšnių ar kt.)
3 kiaušiniai
1 šaukštelis maišytų prieskonių (cinamonas, kardamonas ir kt.)
tarkuotos 2 citrinų žievelės
tarkuotos 1 apelsino žievelės
Įdarui ir papuošimui
450 g marcipano masės
1 kiaušinis aptepimui
2 šaukštai abrikosų džemo
1. Pamatuokite visus produktus ir sudėkite į maišymo indą. Maišykite, kol masė taps vienalytė. Išklokite 18 cm gilią apvalią kepimo formą kepimo popieriumi (patepkite riebalais) ir sukrėskite pusę tešlos, išlyginkite paviršių.
2. Marcipano masę padalinkite į tris lygias dalis. Paimkite trečdalį marcipano masės, iškočiokite iki formos dydžio ir uždėkite ant tešlos, esančios kepimo formoje. Vėliau užpilkite likusia tešla.
3. Kepkite pyragą įkaitintoje 170ºC laipsnių orkaitėje apie 2 valandas arba kol iškils, paruduos ir bus kietas. Jei pyragas ims smarkiai ruduoti, pridenkite jį folija. Iškepusį pyragą išimkite ir palikite atvėsti kepimo formoje.
4. Kai pyragas visiškai atvės, aptepkite jį šiek tiek pašildytu abrikosu džemu (tiesa, aš užmiršau tai padaryti, tačiau niekas nuo to nenukentėjo). Iškočiokite dar vieną marcipano dalį, apdenkite pyrago paviršių ir aštriu peiliu padaryti kryžminius pjūvius. Iš likusio marcipano padarykite 11 kamuoliukų.
5. Patepkite pyrago paviršių plaktu kiaušiniu, išdėliokite kamuolius ant pyrago kraštų. Kamuoliukų viršų taip pat šiek tiek patepkite kiaušiniu ir dėkite į karštą grilių (orkaitę), kad marcipanas apskrustų. Nepalikite pyrago ilgam, kadangi marcipanas greitai dega, užteks keletos minučių.
Itališka Velykų duona
Ingredientai
Tešlai
500 g miltų
230 ml šilto pieno
2 kiaušiniai
40 g cukraus
30 g tirpinto sviesto
10 g sausų mielių
šiek tiek druskos
Įdarui ir papuošimui
6 dažytų kiaušinių
pabarstukų
šiek tiek pieno aptepti duoneles
Instrukcijos
1. Supilkite miltus į didelį indą, pilkite druską, cukrų į vieną dubenio pusę, mieles į kitą. Ištirpinkite sviestą, išplakite kiaušinius, pašildykite pieną ir viską sumaišykite su miltais. Užminkykite tešlą.
2. Minkykite tešlą 5-10 minučių ant šiek tiek miltais pabarstyto paviršiaus tol, kol tešla taps minkšta ir glotni.
3. Dėkite tešlą į aliejumi pateptą indą, uždenkite rankšluosčiu ir leiskite pastovėti, kol tešla padvigubės (bent 1 valandą).
4. Kai tešla pakils, dėkite ją ant miltuoto paviršiaus ir minkykite, kol neliks oro burbuliukų, o tešla bus glotni. Padalinkite tešlą į 12 kamuoliukų. Iškočiokite 35 cm ilgio virveles. Paimkite 2 virveles, sujunkite jų galus ir susukite į nedideles pynutes, sujunkite galus. Taip į žiedus susukite visas virveles.
5. Dėkite tešlos žiedelius and kepimo popieriumi išklotos kepimo formos. Į vidurį sudėkite jau nudažytus kiaušinius. Uždenkite ir palikite 30 minučių pakilti.
6. Kai pakils, aptepkite duonelių viršų pienu ir pabarstykite spalvotais pabarstukais.
7. Įkaitinkite orkaitę iki 190ºC, kepkite apie 20 minučių.
8. Atvėsinkite ant grotelių.
Velykiniai sausainiai
Ingredientai
Tešlai
150 g miltų
50 g rudo cukraus
65 g atšaldyto ir supjaustymo gabaliukais sviesto
45 ml skysto medaus
15 g kakavos
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis vandens
Papuošimui
100 g smulkinto baltojo šokolado
30 g smulkintų ir be luobelės migdolų
30 g smulkintų ir gliaudytų pistacijų
30 g smulkintų džiovintų spanguolių
Instrukcijos
1. Į smulkintuvą berkite miltus, kepimo miltelius, cukrų, medų ir sviestą, smulkinkite, kol susidarys trupiniai. Šį procesą galima daryti ir pirštais. Pilkite vandenį ir maišykite, kol susiformuos glotni tešla.
2. Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite 5 mm storio tešlą. Formelių pagalba išpjaukite norimos formos sausainius ir sudėkite ant kepimo formos.
3. Kepkite sausainius įkaitintoje 170 laipsnių orkaitėje 25 minutes. Prieš dekoruojant leiskite sausainiams visiškai atvėsti.
4. Papuošimui, ištirpinkite šokoladą dubenėlyje pastatytame ant verdančio puodo su vandeniu (vandens vonelės). Neleiskite dubens dugnui liesti karšto vandens. Maišykite šokoladą, kol ištirps.
5. Sutepkite kiekvieno sausainio vieną pusę tirpintu šokoladu, užbarstykite smulkintų riešutų ir spanguolių ant viršaus.
6. Prieš patiekdami leiskite šokoladui sustingti.
Šokoladiniai Velykų keksiukai
Ingredientai
Keksiukams
85 g miltų
110 g cukraus
110 g minkšto sviesto
25 g kakavos
2 kiaušiniai
žiupsnelis kepimo miltelių
Šokoladiniam kremui-glajui
150 g pieniško šokolado
3 šaukštai pieno
85 g sviesto
125 g cukraus pudros
Dekoravimui
Spalvotų šokoladinių mini kiaušinių
Pieniško šokolado drožlių
Gaminimo eiga
1. Maišykite sviestą, cukrų, miltus, kakavą, kepimo miltelius ir kiaušinius dubenyje, kol masė taps vientisa.
2. Su šaukštu paskirstykite tešlą į 12 keksiukių kepimo formą ir kepkite 15 minučių 190ºC laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Kai iškeps, keksiukius perkelkite ant grotelių ir leiskite atvėsti.
3. Gaminame šokoladinį kremą: dėkite šokoladą, sviestą ir pieną į dubenį virš karšto virinto vandens (neverdančio), maišykite, kol ištirps. Leiskite kiek atvėsti.
4. Pilkite cukraus pudrą į šokoladinį kremą ir maišykite, kol masė taps vienalytė. Atvėsinkite ir vėl išplakite. Keksiukus aptepkite kremu, dekoruokite su mini kiaušiniais ir pieniško šokolado drožlėmis.
Tešlai
175 g miltų
175 g minkšto sviesto
175 g cukraus
150 g džiovintų vaisių (razinų, vyšnių ar kt.)
3 kiaušiniai
1 šaukštelis maišytų prieskonių (cinamonas, kardamonas ir kt.)
tarkuotos 2 citrinų žievelės
tarkuotos 1 apelsino žievelės
Įdarui ir papuošimui
450 g marcipano masės
1 kiaušinis aptepimui
2 šaukštai abrikosų džemo
1. Pamatuokite visus produktus ir sudėkite į maišymo indą. Maišykite, kol masė taps vienalytė. Išklokite 18 cm gilią apvalią kepimo formą kepimo popieriumi (patepkite riebalais) ir sukrėskite pusę tešlos, išlyginkite paviršių.
2. Marcipano masę padalinkite į tris lygias dalis. Paimkite trečdalį marcipano masės, iškočiokite iki formos dydžio ir uždėkite ant tešlos, esančios kepimo formoje. Vėliau užpilkite likusia tešla.
3. Kepkite pyragą įkaitintoje 170ºC laipsnių orkaitėje apie 2 valandas arba kol iškils, paruduos ir bus kietas. Jei pyragas ims smarkiai ruduoti, pridenkite jį folija. Iškepusį pyragą išimkite ir palikite atvėsti kepimo formoje.
4. Kai pyragas visiškai atvės, aptepkite jį šiek tiek pašildytu abrikosu džemu (tiesa, aš užmiršau tai padaryti, tačiau niekas nuo to nenukentėjo). Iškočiokite dar vieną marcipano dalį, apdenkite pyrago paviršių ir aštriu peiliu padaryti kryžminius pjūvius. Iš likusio marcipano padarykite 11 kamuoliukų.
5. Patepkite pyrago paviršių plaktu kiaušiniu, išdėliokite kamuolius ant pyrago kraštų. Kamuoliukų viršų taip pat šiek tiek patepkite kiaušiniu ir dėkite į karštą grilių (orkaitę), kad marcipanas apskrustų. Nepalikite pyrago ilgam, kadangi marcipanas greitai dega, užteks keletos minučių.
Itališka Velykų duona
Ingredientai
Tešlai
500 g miltų
230 ml šilto pieno
2 kiaušiniai
40 g cukraus
30 g tirpinto sviesto
10 g sausų mielių
šiek tiek druskos
Įdarui ir papuošimui
6 dažytų kiaušinių
pabarstukų
šiek tiek pieno aptepti duoneles
Instrukcijos
1. Supilkite miltus į didelį indą, pilkite druską, cukrų į vieną dubenio pusę, mieles į kitą. Ištirpinkite sviestą, išplakite kiaušinius, pašildykite pieną ir viską sumaišykite su miltais. Užminkykite tešlą.
2. Minkykite tešlą 5-10 minučių ant šiek tiek miltais pabarstyto paviršiaus tol, kol tešla taps minkšta ir glotni.
3. Dėkite tešlą į aliejumi pateptą indą, uždenkite rankšluosčiu ir leiskite pastovėti, kol tešla padvigubės (bent 1 valandą).
4. Kai tešla pakils, dėkite ją ant miltuoto paviršiaus ir minkykite, kol neliks oro burbuliukų, o tešla bus glotni. Padalinkite tešlą į 12 kamuoliukų. Iškočiokite 35 cm ilgio virveles. Paimkite 2 virveles, sujunkite jų galus ir susukite į nedideles pynutes, sujunkite galus. Taip į žiedus susukite visas virveles.
5. Dėkite tešlos žiedelius and kepimo popieriumi išklotos kepimo formos. Į vidurį sudėkite jau nudažytus kiaušinius. Uždenkite ir palikite 30 minučių pakilti.
6. Kai pakils, aptepkite duonelių viršų pienu ir pabarstykite spalvotais pabarstukais.
7. Įkaitinkite orkaitę iki 190ºC, kepkite apie 20 minučių.
8. Atvėsinkite ant grotelių.
Velykiniai sausainiai
Ingredientai
Tešlai
150 g miltų
50 g rudo cukraus
65 g atšaldyto ir supjaustymo gabaliukais sviesto
45 ml skysto medaus
15 g kakavos
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis vandens
Papuošimui
100 g smulkinto baltojo šokolado
30 g smulkintų ir be luobelės migdolų
30 g smulkintų ir gliaudytų pistacijų
30 g smulkintų džiovintų spanguolių
Instrukcijos
1. Į smulkintuvą berkite miltus, kepimo miltelius, cukrų, medų ir sviestą, smulkinkite, kol susidarys trupiniai. Šį procesą galima daryti ir pirštais. Pilkite vandenį ir maišykite, kol susiformuos glotni tešla.
2. Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite 5 mm storio tešlą. Formelių pagalba išpjaukite norimos formos sausainius ir sudėkite ant kepimo formos.
3. Kepkite sausainius įkaitintoje 170 laipsnių orkaitėje 25 minutes. Prieš dekoruojant leiskite sausainiams visiškai atvėsti.
4. Papuošimui, ištirpinkite šokoladą dubenėlyje pastatytame ant verdančio puodo su vandeniu (vandens vonelės). Neleiskite dubens dugnui liesti karšto vandens. Maišykite šokoladą, kol ištirps.
5. Sutepkite kiekvieno sausainio vieną pusę tirpintu šokoladu, užbarstykite smulkintų riešutų ir spanguolių ant viršaus.
6. Prieš patiekdami leiskite šokoladui sustingti.
Šokoladiniai Velykų keksiukai
Ingredientai
Keksiukams
85 g miltų
110 g cukraus
110 g minkšto sviesto
25 g kakavos
2 kiaušiniai
žiupsnelis kepimo miltelių
Šokoladiniam kremui-glajui
150 g pieniško šokolado
3 šaukštai pieno
85 g sviesto
125 g cukraus pudros
Dekoravimui
Spalvotų šokoladinių mini kiaušinių
Pieniško šokolado drožlių
Gaminimo eiga
1. Maišykite sviestą, cukrų, miltus, kakavą, kepimo miltelius ir kiaušinius dubenyje, kol masė taps vientisa.
2. Su šaukštu paskirstykite tešlą į 12 keksiukių kepimo formą ir kepkite 15 minučių 190ºC laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Kai iškeps, keksiukius perkelkite ant grotelių ir leiskite atvėsti.
3. Gaminame šokoladinį kremą: dėkite šokoladą, sviestą ir pieną į dubenį virš karšto virinto vandens (neverdančio), maišykite, kol ištirps. Leiskite kiek atvėsti.
4. Pilkite cukraus pudrą į šokoladinį kremą ir maišykite, kol masė taps vienalytė. Atvėsinkite ir vėl išplakite. Keksiukus aptepkite kremu, dekoruokite su mini kiaušiniais ir pieniško šokolado drožlėmis.
Mano Velykinis meniu
Įdaryti kiaušiniai
Omleto vyniotinis su rūkyta vištiena ir ananasais
Šaukšteliai su lašiša. Šaukšteliai su kumpiu
Mocarelos, bazilikų ir pomidorų vėrinukai
Pelėsinio sūrio padažas su daržovėmis
Kepenėlių paštetas
Vasariškos salotos
Vietoj karšto kepsim šašlykus
Medaus tortas
Įdaryti kiaušiniai
Omleto vyniotinis su rūkyta vištiena ir ananasais
Šaukšteliai su lašiša. Šaukšteliai su kumpiu
Mocarelos, bazilikų ir pomidorų vėrinukai
Pelėsinio sūrio padažas su daržovėmis
Kepenėlių paštetas
Vasariškos salotos
Vietoj karšto kepsim šašlykus
Medaus tortas
Jau susirašiau šių metų Velykų meniu ir ant atskiro lapelio- ką turiu ryt iš produktų nusipirkti. Ryt į turgų ir į parduotuvę, o šeštadienį valgio ruošimas
My Webpage
My Webpage
QUOTE(BakingSecrets @ 2014 04 18, 23:35)
Velykiniai sausainiai
Ingredientai
Tešlai
150 g miltų
50 g rudo cukraus
65 g atšaldyto ir supjaustymo gabaliukais sviesto
45 ml skysto medaus
15 g kakavos
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis vandens
Papuošimui
100 g smulkinto baltojo šokolado
30 g smulkintų ir be luobelės migdolų
30 g smulkintų ir gliaudytų pistacijų
30 g smulkintų džiovintų spanguolių
Ingredientai
Tešlai
150 g miltų
50 g rudo cukraus
65 g atšaldyto ir supjaustymo gabaliukais sviesto
45 ml skysto medaus
15 g kakavos
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis vandens
Papuošimui
100 g smulkinto baltojo šokolado
30 g smulkintų ir be luobelės migdolų
30 g smulkintų ir gliaudytų pistacijų
30 g smulkintų džiovintų spanguolių
išbandyti, labai skanu ir gražiai atrodo
Velykos jau ne už kalnų! Ruošiatės?
QUOTE(pašnekutė @ 2016 03 05, 06:35)
Velykos jau ne už kalnų! Ruošiatės?
Viena is ideju
https://www.facebook...54985557377588/