Kiekvienais metais darau šią pasha, labai labai skanu ir puikiai gaunasi
Varškė, 1 k ilogramas
Kiaušiniai, tryniai, 5 vienetai
Grietinėlė, saldi, 35%, 200 gramų
Sviestas, 200 gramų
Cukrus, 300-400, gramo
Cukraus pudra, 150-200, gramo
Citrinos, didelė, 1 vienetas
Vanilinis cukrus, 0.5 šaukštelio
Razinos, šviesios, 100-150, gramo
Abrikosai, džiovinti, 100-150, gramo
Migdolai, 100 gramų
Druska, truputį
Gaminimas:
Varškę ir minkštą sviestą pertrinam per sietelį, įberiam žiūpsnelį druskos, persijotą pudrą, vanilę, nutarkuotą citrinos žievelę (tik geltoną sluoksnį), išspaudžiam citrinos ir viską gerai išmaišom.
Razinas, abrikosus, migdolus nuplikom, supjaustom gabalėliais, migdolus pat susmulkinam (bet nemalam!).
Užvirinam grietinėlę ir praaušinam. Kiaušinių išplakam su cukrumi iki putų ir į atvirintą ir praaušusią grietinėlę.
Tada dedam puodo su verdančiu vandeniu ir maišant kaitiname kol sutirštės (apie 25 - 30 min). Sutirštėjusią į šaltą vandenį ir vėl nuolat maišant aušiname. Dar šiltoką dalimis į varškės masę ir gerai išmaišome vienalytės masės. Dabar suberiam abrikosus, razinas, (galima dėti ką turite, arba pagal skonį, įvairūs cukatai, aguonos užplikytos, želatinos gabalėliai ir t.t.) ir vėl išmaišome.
Dabar į turimą formą įtiesiame drėgnos marlės, ar drobinės medžiagos skiautę ir supylę tą varškės masę kraštais marlės ir paslėgę dedam vėsioje vietoje, kad subręstų ir parai laiko. Svarbu, kad nebūtų sandari, nes turi ištekėti skysčių (būtina paslėgti!). Aš pilu masę į metalinį sietelį konuso formos, graži pasha. Išverčiam (praėjus parai) ant lėkštės ir puošiam savo nuožiūra - riešutais, cukatais, vaisiais, saldainiais, ar tiesiog apliejam šokoladu.
Skanaus!