Įkraunama...
Įkraunama...

Velykų vaišės

QUOTE(Linckutis @ 2012 04 05, 17:22)


Oi, kokie gražuoliai ir neatrodo, kad sunku būtų pagaminti thumbup.gif Ačiū 4u.gif

O aš jau prikepiau Sveikuolių sausainukų:

http://www.patiekalu...ai-sveikuoliai/

ir paprastučių, kad ir su vaikiukais galima būtų smagiai gaminti:

http://www.patiekalu...kes-sausainiai/

**************************

Darysiu sluoksniuotas ŠVEDIŠKAS salotas (kodėl jos švediškos-neturiu ŽALIO supratimo biggrin.gif):

Reikės 2 vištų krūtinėlių;
3 kriaušių;
3 avokadų;
150g. graikinių riešutų.
1a.š. kario;
druskos, pipirų;

Padažui sumaišyt 250ml majonezo, 2v.š. garstyčių ir 1a.š. kario.

Vištieną supjaustyt gabaliukais ir pakept su kariu, druskyte ir pipiriukais, po to atidėt į šoną atvėst.
Kriaušes ir avokadus-griežinėliais, graikinius riešutus susmulkinti.

Į indą sluoksniuoti kriaušes, avokadą (tada abu dar pašlakstau citrinų sultim, ad greit nepajuoduotų), vištiena, padažas ir puošiam dengdami riešutais.

Gražiausia būtų sluoksniuoti į peršviečiamą indą. Ir gražu ir skanu essen.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hippie: 06 balandžio 2012 - 13:30
QUOTE(Geriuke @ 2012 04 06, 11:06)
Aciu uz receptuka 4u.gif
O klausykit tas omletas pagrindas nesudegs,jei farsa zalia desim ir kol jis iskeps? g.gif

niekas nesudega, viskas gaunasi puikiai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(vixiuke @ 2012 04 06, 15:55)
niekas nesudega, viskas gaunasi puikiai  thumbup.gif

Reikes si reikala isbandyt.Aciu 4u.gif
Atsakyti
Kiekvienais metais darau šią pasha, labai labai skanu ir puikiai gaunasi blush2.gif
• Varškė, 1 k ilogramas
• Kiaušiniai, tryniai, 5 vienetai
• Grietinėlė, saldi, 35%, 200 gramų
• Sviestas, 200 gramų
• Cukrus, 300-400, gramo
• Cukraus pudra, 150-200, gramo
• Citrinos, didelė, 1 vienetas
• Vanilinis cukrus, 0.5 šaukštelio
• Razinos, šviesios, 100-150, gramo
• Abrikosai, džiovinti, 100-150, gramo
• Migdolai, 100 gramų
• Druska, truputį
Gaminimas:
Varškę ir minkštą sviestą pertrinam per sietelį, įberiam žiūpsnelį druskos, persijotą pudrą, vanilę, nutarkuotą citrinos žievelę (tik geltoną sluoksnį), išspaudžiam citrinos ir viską gerai išmaišom.
Razinas, abrikosus, migdolus nuplikom, supjaustom gabalėliais, migdolus pat susmulkinam (bet nemalam!).
Užvirinam grietinėlę ir praaušinam. Kiaušinių išplakam su cukrumi iki putų ir į atvirintą ir praaušusią grietinėlę.
Tada dedam puodo su verdančiu vandeniu ir maišant kaitiname kol sutirštės (apie 25 - 30 min). Sutirštėjusią į šaltą vandenį ir vėl nuolat maišant aušiname. Dar šiltoką dalimis į varškės masę ir gerai išmaišome vienalytės masės. Dabar suberiam abrikosus, razinas, (galima dėti ką turite, arba pagal skonį, įvairūs cukatai, aguonos užplikytos, želatinos gabalėliai ir t.t.) ir vėl išmaišome.
Dabar į turimą formą įtiesiame drėgnos marlės, ar drobinės medžiagos skiautę ir supylę tą varškės masę kraštais marlės ir paslėgę dedam vėsioje vietoje, kad subręstų ir parai laiko. Svarbu, kad nebūtų sandari, nes turi ištekėti skysčių (būtina paslėgti!). Aš pilu masę į metalinį sietelį konuso formos, graži pasha. Išverčiam (praėjus parai) ant lėkštės ir puošiam savo nuožiūra - riešutais, cukatais, vaisiais, saldainiais, ar tiesiog apliejam šokoladu.
Skanaus!
Atsakyti
Mergaitės, reikia pagalbos:
pirmą kartą darau paschą: kaitinau išplaktus kiaušinius su grietinėle ir po užvirimo pasidarė trupinukais, tai čia kaip suprantu sutraukė kiaušinius? ar čia taip ir turi būti? g.gif
Atsakyti
Tai zinoma kad sutrauke kiausini, reikejo kiausinius pilti i praaususia grietinele smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ViGaMa @ 2012 04 07, 16:02)
Tai zinoma kad sutrauke kiausini, reikejo kiausinius pilti i praaususia grietinele  smile.gif

Bet pagal šį receptą tai reikėjo viską kartu kaitinti, bandžiau dar kartą bet vėl kažkas pan. Na žiūrėsim kaip bus rytoj biggrin.gif
Atsakyti
Mergaiciukes, patarkit,
Nusipirkau vekuotu voveraiciu. Ir noreciau jas patiekti saltam uzkandziui. Gal galetumete patarti kaip ax.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
na as irgi pirma karta dariau Pascha ir jinai pranoko visu musu lukescius ir isivaizdavimus biggrin.gif nes niekad gyvenime tokio dalyko nebuvau valgiusi...tiksliau niekad nezinojau,kad tai yra kaip desertinis surelis ax.gif darysiu dabar sita dalyka kiekvienai rimtesnei progai ax.gif
Atsakyti
Laba diena, visas kas svencia, sveikinu su Sv.Velykomisuser posted image

Musu seimoje visos sventes svenciamos 2 kartus mirksiukas.gif
Si karta jos labai arti doh.gif tai reikia visu nauju patiekalu g.gif

Nusprendziau pabandyti padaryti PASCHA blush2.gif tik nezinau kur rasti forma, nes rusiskuose forumuose tokiu graziu yra wub.gif arba konusini sieteli, gal patarsite blush-anim-cl.gif
Atsakyti
radau info blush2.gif :
Geriausias indas paschai – medinė forma. Joje varškė suslegiama ypač gerai, skysčio perteklius nuvarva pro formos dugne esančias skylutes. Tačiau tinka ir keraminiai ar plastmasiniai vazonėliai, iškloti dvigubu marlės sluoksniu. Suslėgta varškė formoje laikoma 12-24 val. Per šį laiką ji ne tik netenka drėgmės pertekliaus, tačiau ir subręsta, įgyja vientisą skonį – nebesijaučia atskirų ingredientų.
Atsakyti
Ikeliu parodyti, kaip atrode musu Velyku stalas
user posted image
user posted image
Atsakyti