Įkraunama...
Įkraunama...

Velykų vaišės

QUOTE(akvilyte @ 2006 04 13, 10:38)
aš kepiau pernai ir šiemet kepsiu thumbup.gif
user posted image


akvilyte, atrodo tas kelmas super, o ten ant virsaus kelmo tai farsas ar sonkauliai irgi kazkaip suformuoti? labai jau graziai atrodo wub.gif
Atsakyti
QUOTE(skorpiniuke @ 2006 04 13, 22:12)
tiesa o morkytes ir svogunus reikia kepint? is manes tokia seimininke  blush2.gif

skaniau pakepinti mirksiukas.gif

QUOTE(Nerytė @ 2006 04 14, 02:34)
akvilyte, atrodo tas kelmas super, o ten ant virsaus kelmo tai farsas ar sonkauliai irgi kazkaip suformuoti? labai jau graziai atrodo wub.gif

faršas ten... nuo apačios iki viršaus ax.gif
Atsakyti
o nuo ko tą kelmą pradėt pjaustyt g.gif ir kada jūs kepat šeštadienio vakarą ar sekmadienį ryte g.gif
Atsakyti
QUOTE(gytenis @ 2006 04 14, 14:12)
akvilyte parasyk savo kelmo recepta,nes iki velyku dar liko laiko smile.gif

nagi pasiskaityk puslapį prieš tai doh.gif mirksiukas.gif

QUOTE(davija @ 2006 04 14, 18:10)
o nuo ko tą kelmą pradėt pjaustyt g.gif ir kada jūs kepat šeštadienio vakarą ar sekmadienį ryte g.gif

kaip tortą tongue.gif gabaliukas šonkauliuko ir truputis faršo thumbup.gif
o kept galima bet kada.. skanus ir karštas ir šaltas... gali sekmadinį ryte kept.. aš kepu šiandien blink.gif jau kvepia.. nes vešiuos pas anytą ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Springlet @ 2004 02 19, 16:06)
PASCHA

1kg varskes,
8 kiausiniai,
2 stiklines cukraus,
200g sviesto,
1 indelis grietines,
migdolai, vanilinas, razinos

Varske 3-4 kartus permalti, issukti kiausinius su cukrumi, sudeti permalta varske, uzkaisti. Suskysteja verdant, tada isjungti, siek tiek pravesus sudeti sviesta, razinas, migdolus, vanilina. Visa mase supilu i kiauraindi, kuris istiestas marle. Palieku nuvarveti, tada padeu i saldytuva. Is ryto perkeliu i lekste, papuosiu migdolais.

Buvo periodas kai dariau su varskes sureliais, be glaisto kur. Migdolai nulupti ir susmulkinti. Galima deti ne tik razinas, bet ir kitus dziovintus vaisius, kai kurie jau i atvesinta prideda sokolado gabaleliu.


labai idomiai atrodo, ir vargo atrodo nedaug. Reiktu isbandyti. kiek pavirti reikia ta mase? O kaip ji ta pascha atrodo , kai is to kiauro indo perdedame i lekste? Koks tas kaiuras indas, ar didelis turi buti? O jeigu su saldziais sureliais daryti, tai gal tada nereika malti ju ? NEs neturiu tokio daikto kaip varskes maliklis doh.gif
Atsakyti
sakyk kepejeles, man toks klausimas iskilo ar reikia deti kiausinio i farsa kepant ta kelma g.gif
Atsakyti
QUOTE(Skarota Egle @ 2006 04 14, 21:32)
sakyk kepejeles, man toks klausimas iskilo ar reikia deti kiausinio i farsa kepant ta kelma  g.gif

reikia mirksiukas.gif aš dar džiūvėsių kartais dedu.... na žodžiu prikraunu ko negaila lotuliukas.gif
Atsakyti
Dar Velykoms iškepiau porą vištyčių smile.gif

Taip jos atrodė tik iškeptos

user posted image

o taip jau pabaigtos 4u.gif

user posted image
Atsakyti
o iš kur gaut vištyčių formas g.gif ir tos vištytės iš kokios tešlos, biskvitinės, meduolinės ax.gif
Atsakyti
Vištyčių (ir ne tik) formų galima nusipirkti čia smile.gif O tešla - keksas su kiaušinių likeriu... Galima naudoti bet kokią keksinę tešlą, tik nedėti vaisių ir riešutų, nes nesigaus graži forma...
Atsakyti
Dar pagaminau tokius drebučius ir želė kiaušinių lukštuose 4u.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
O dariau labai paprastai - kiaušinio storgalyje peiliu padariau apie 1 - 1,5 cm skersmens skylutes ir iškračiau kiaušo turinį lauk (sunaudojau kiaušinienėms ir pyragams...) smile.gif
Tuščius lukštus iškaitinau verdančiu vandeniu.
Pasiruošiau vyšninės ir citrininės želė iš pakelių, ant dugno įpyliau po kelis arbatinius šaukštelius želė, palaukiau kol sustings, dėjau įvairių šaldytų uogų (atšildytų) ir užpyliau želė.
Sudėjau į kiaušinių dėžutę skylėmis į viršų ir sušaldžiau. O paskiau atsargiai nulupau lukštą 4u.gif
Atsakyti