PASCHA
1kg varskes,
8 kiausiniai,
2 stiklines cukraus,
200g sviesto,
1 indelis grietines,
migdolai, vanilinas, razinos
Varske 3-4 kartus permalti, issukti kiausinius su cukrumi, sudeti permalta varske, uzkaisti. Suskysteja verdant, tada isjungti, siek tiek pravesus sudeti sviesta, razinas, migdolus, vanilina. Visa mase supilu i kiauraindi, kuris istiestas marle. Palieku nuvarveti, tada padeu i saldytuva. Is ryto perkeliu i lekste, papuosiu migdolais.
Buvo periodas kai dariau su varskes sureliais, be glaisto kur. Migdolai nulupti ir susmulkinti. Galima deti ne tik razinas, bet ir kitus dziovintus vaisius, kai kurie jau i atvesinta prideda sokolado gabaleliu.
labai idomiai atrodo, ir vargo atrodo nedaug. Reiktu isbandyti. kiek pavirti reikia ta mase? O kaip ji ta pascha atrodo , kai is to kiauro indo perdedame i lekste? Koks tas kaiuras indas, ar didelis turi buti? O jeigu su saldziais sureliais daryti, tai gal tada nereika malti ju ? NEs neturiu tokio daikto kaip varskes maliklis