Įkraunama...
Įkraunama...

Velykų vaišės

QUOTE(Gingerr @ 2012 04 05, 01:17)
Pakomentuokit kas nors, man sio torto grietines pertepima? tik grietine su cukrumi? neisbega per sonus? nereik jokios zelatinos, citrinos ir t.t.?
Kazkaip pamaniau, akd skonis labai jau grietiniskas turetu buti ir gali isbegti per krastus ar gi ne?

MEDUOLIŲ - BANANŲ TORTAS

* 500 g meduolių (aš dedu ir daugiau, +/- apie 600 g);
* 500 g grietinės (dedu 700-800 g, man skaniau, kai daugiau to kremo gaunas, o ir ant viršaus dar lieka užtepti):
* 2-3 v. š. cukraus (kas nemėgsta, galima ir mažiau);
* 2-3 dideli bananai (dedu daugiau – skaniau man taip).

Meduolius susmulkinu (aš smulkinu virtuviniu kombainu, bet galima sutrupinti rankomis, peiliu ar tarka), grietinę mikseriu sumaišau su cukrumi (kas nori mandriau, galima įdėti kakavos dėl spalvos).
Torto skardos pagrindą (tortui naudoju tokią formą, kur nusiima jo kraštas) iškloju kepimo popieriumi, kad nepriliptų. Tada į formą dedu storoką sluoksnį smulkintų meduolių, užlieju sluoksnį grietinės kremo, ant jo išdėlioju riekelėm supjaustytus bananus, tada vėl grietinės kremo ir meduolių – taip sluoksniuoju, kol viršuj gaunas meduoliai. Užpilu likusį grietinės kremą, paskirstau gražiai ir kaip nors papuošiu. Tada į šaldytuvą geram pusdieniui ir daugiau.
Prieš išimant iš formos patarčiau torto kraštus prasieiti su peiliu, nes tortas prilimpa prie formos kraštų ir, nuiminėjant šoną, gali šiek tiek išsikraipyti. Skanaus!
Galima įdėti ir kitų ingredientų – riešutų, džiovintų vaisių, aguonų ir t.t. Juos dedu sluoksniuojant į tarpus tarp grietinės kremo ir meduolių.
*

gaunasi panašu į medaus tortą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gingerr @ 2012 04 05, 02:17)
Pakomentuokit kas nors, man sio torto grietines pertepima? tik grietine su cukrumi? neisbega per sonus? nereik jokios zelatinos, citrinos ir t.t.?
Kazkaip pamaniau, akd skonis labai jau grietiniskas turetu buti ir gali isbegti per krastus ar gi ne?

MEDUOLIŲ - BANANŲ TORTAS


as tai darau viska taip pat kaip recepte tik grietine pakeiciu jogurtu ir i jy dedu pakeli megemo skonio zele, istirpdytos mazame kiekyje vandens. sumaisau, kai ima pamazu stingti tada tepu:)
Atsakyti
Sveikos,

Prekomenduokit, prašau, kuri sausainiukus Velykoms (tik ne keksiukus, nes jau atsivalgėm per dukrytės gimtadienį biggrin.gif), kad būtų praktiška transportuot su kitom vaišėm ilga (pusdienio) kelione traukiniu help.gif
Atsakyti
QUOTE(Hippie @ 2012 04 05, 17:35)
Sveikos,

Prekomenduokit, prašau, kuri sausainiukus Velykoms (tik ne keksiukus, nes jau atsivalgėm per dukrytės gimtadienį biggrin.gif), kad būtų praktiška transportuot su kitom vaišėm ilga (pusdienio) kelione traukiniu help.gif

http://www_neringa-b...e-crinkles.html

galit tokius pabandyt jei nabande smile.gif
Atsakyti
Mergaitės, kas darėt kiaušinių-faršo vyniotinų - jį valgyti reikia šiltą ar šaltą? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(TomaKa @ 2012 04 06, 09:34)
Mergaitės, kas darėt kiaušinių-faršo vyniotinų - jį valgyti reikia šiltą ar šaltą? ax.gif


skanus tiek šiltas, tiek šaltas. Labai gražiai atrodo ant vaišių stalo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(erika9 @ 2012 04 06, 11:58)
skanus tiek šiltas, tiek šaltas. Labai gražiai atrodo ant vaišių stalo  smile.gif

blush2.gif o kur receptas to kiausiniu-farso viniotinio?
Atsakyti
QUOTE(cius @ 2012 04 06, 10:40)
blush2.gif o kur receptas to kiausiniu-farso viniotinio?


čia receptas su instrukcija smile.gif

http://www.supermama...?...12285&st=48
Atsakyti
QUOTE(erika9 @ 2012 04 06, 12:49)

smile.gif aciu labai
Atsakyti
QUOTE(erika9 @ 2012 04 06, 11:49)

Aciu uz receptuka 4u.gif
O klausykit tas omletas pagrindas nesudegs,jei farsa zalia desim ir kol jis iskeps? g.gif
Atsakyti
mergaites skaiciau temute nuo pradziu iki galo, noreciau Jusu ismegitos paschos receptelio, is kaimynes pirkau siandien 1 kg namines varskes ir noreciau jau ismeginto ir skanaus receptelio, teko skaityti ir rusaiciu saituose apie paschas, bet vat kazkaip niekur neuzsikabunu ax.gif dekoju uz recepteli 4u.gif
Atsakyti
Pascha

1kg varskės,
8 kiaušiniai,
2 stiklinės cukraus,
200g sviesto,
1 indelis grietinės,
migdolai, vanilinis cukrus, razinos.

Varškę 3-4 kartus permalti, išsukti kiaušinius su cukrumi, sudėti permaltą varškę, užkaisti. Suskystėja verdant, išjungti, šiek tiek pravėsus sudėti sviestą, razinas, migdolus, vanilinį cukrų, grietinę. Visą masę supilti į kiaurąindį, kuris ištiestas marle. Palikti nuvarvėti, tada padėti į šaldytuvą. Iš ryto perkelti į lėkštę, papuošti migdolais.

Labai skanu.
Atsakyti