Aš darysiu tokį torčiuką, jau 1 k. dariau, pavyko, "kepa" jis šaldytuve, tai man super patinka tokių tortų darymas
:
MEDUOLIŲ - BANANŲ TORTAS
* 500 g meduolių (aš dedu ir daugiau, +/- apie 600 g);
* 500 g grietinės (dedu 700-800 g, man skaniau, kai daugiau to kremo gaunas, o ir ant viršaus dar lieka užtepti):
* 2-3 v. š. cukraus (kas nemėgsta, galima ir mažiau);
* 2-3 dideli bananai (dedu daugiau skaniau man taip).
Meduolius susmulkinu (aš smulkinu virtuviniu kombainu, bet galima sutrupinti rankomis, peiliu ar tarka), grietinę mikseriu sumaišau su cukrumi (kas nori mandriau, galima įdėti kakavos dėl spalvos).
Torto skardos pagrindą (tortui naudoju tokią formą, kur nusiima jo kraštas) iškloju kepimo popieriumi, kad nepriliptų. Tada į formą dedu storoką sluoksnį smulkintų meduolių, užlieju sluoksnį grietinės kremo, ant jo išdėlioju riekelėm supjaustytus bananus, tada vėl grietinės kremo ir meduolių taip sluoksniuoju, kol viršuj gaunas meduoliai. Užpilu likusį grietinės kremą, paskirstau gražiai ir kaip nors papuošiu. Tada į šaldytuvą geram pusdieniui ir daugiau.
Prieš išimant iš formos patarčiau torto kraštus prasieiti su peiliu, nes tortas prilimpa prie formos kraštų ir, nuiminėjant šoną, gali šiek tiek išsikraipyti. Skanaus!
Galima įdėti ir kitų ingredientų riešutų, džiovintų vaisių, aguonų ir t.t. Juos dedu sluoksniuojant į tarpus tarp grietinės kremo ir meduolių.
Ar grietinė 30 proc. riebumo tinka ar liesesnė?