QUOTE(1000inis @ 2011 04 21, 12:43)
gal galiu paklaust
musu sventimas prasideda apie 12 val. sedimu prie nukrauto stalo nuo kiausiniu dauzymu ir valgymu... ir tas visu bendravimas tesiasi iki gilaus vakaro Dazna rasote, kad ruosiate karstus patiekalus. Kelis metus vis ka imarinuodavau, bet kepsnys likdavo tik antrai dienai, nes nieks jau nepajegia valgyti jo. Kada jus ji valgote? Kaip vyksta sventimai kitur ir maisto derinimai
musu sventimas prasideda apie 12 val. sedimu prie nukrauto stalo nuo kiausiniu dauzymu ir valgymu... ir tas visu bendravimas tesiasi iki gilaus vakaro Dazna rasote, kad ruosiate karstus patiekalus. Kelis metus vis ka imarinuodavau, bet kepsnys likdavo tik antrai dienai, nes nieks jau nepajegia valgyti jo. Kada jus ji valgote? Kaip vyksta sventimai kitur ir maisto derinimai
siulyciau pradeti nuo karsto, pvz leist sumust po kiausini ir po trumpo laiko tiekti karsta... ir neprisigamint per daug saltu...
QUOTE(audronele @ 2011 04 21, 18:43)
kazkaip niekas siemet velykiniu meniu nesidalina o jau nuo rytojaus verkiant reikia pradeti ruostis zmoniu nemazai, o dar sveikata slubuoja.... net nezinau nuo ko pradeti - galva tuscia gal patiekaliukais pasidalinsite ryt dar gal speciau viska susipirkti ir jei sveikata leis kibti i darbus
velykinis meniu kiekvieno skoniui butu kitoks, bet galima paimprovizuoti ir gal jums patiks...
Mano manymu kiausiniu patiekalu kuo maziau,nes ir taip vieni kiausiniai valgomi, po to kita diena vartojami likuciai, tad nevertetu vien kiausiniais apsiriboti ir tiekti ju patiekalus.
Pagamnit pora salotu, pvz:
Cezario salotos
Labai nesudetingos ir skanios salotytes.Reikės:
1.aisbergo salotu (jos skaniausios,turi traskuma, bet galima pamaisyt ir kitu)
2.dziugo arba parmezano suris tarkuotas
3. vistienos krutinele kepinta mazais kubeliukais
4.balto batono kubeliai pakepinti saukste sviesto
5. majonezas ir saukstas giretines
Viska ismaisome norimom ir turimom proporcijom, geriausiai salotu daug, surio maziau, batono ir vistienos maziausiai,bet po lygiai.Labai socios ir super susivalgo,visi giria,na bent jau mano sveciam labai patiko.
sluoksniuotos Tuno salotos
Isvirti su lupena 3 vidutines bulves
2 siek tiek didesnes morkas,
3-4 kiausinius
Du indeliai konservuoto tuno savo sultyse
Melyno svoguno didesne galva
Majonezas
Gilia salotine,geriau permatoma isklojam nusunktu tunu,uztepam majoneza, toliau sluoknsiuojam tarkuotas bulves, vel majonezas, tada tarkuotos virtos morkos, vel sutepam majonezu, tada svogunas supjaustytas itin smulkiai, tada kiausinio baltymas sutarkuotas, majonezas ir ant virsaus trynys sutarkuotas, galima puost zalumynais. Man tikrai skanu, tik tos proporcijos nelabai tikslios,reik paciam pasikoreguot pagal save ir nuovoka (kas skaniua,ko daugiau megstat). Mano manymu majonezo galima det maziau. Pirmam kartui gavos super,bet su antru kazkas nutiko, ir galvoji,kad sluoksniai per stori,sunku kabint buvo,neina tuno pasiekt
Lekste mesyciu
Nuperkamos ivairios skirtingos mesytes, parukytos, pasudytos, pavirtos ar pakeptos ir graziai isdeliojamos leksteje. Visu vyru megstamiausias patiekalas prie alkoholio.
Lekste surio
Man labai patinka tokia lekste,todel ja visad per balius ruosiu.Keliu ivairiu suriu ir dar kokiu riesutuku ir dar kokia vynuoge, ir su pelesiu surio,na zodziu improvizacija, bet man labai patinka, nes dazniausiai geriu raudona vyna,tai tikrai gardu prisikast.
Karstam patiekalui cia buvo pasiulymas KELMAS
TAI MAN LABAI PATIKO TA IDEJA,kad is sonkauliuku susukti ir i vidu farso pridet. Kelis puslapius pavartykit sitos temos,tai itkrai rasit recepteli.
Saldumynam visai paprasta ir tikrai grazu tas avinelis kur pasiule cia kepti... nuostabus ir grazus ir skanus ir isvaizdus...
Neaisku kiek zmoniu pas jus ir kokio didumo vaises ruosiate, kiek valgot ar tik pasiragaujat ar kramsnojat visa diena... Galima dar kazka is darzoviu pridet ant stalo,kad butu skanu,marga ir tikrtu prie kepsnio...
Tad kol kas tiek su paisulymais butu