Įkraunama...
Įkraunama...

Velykų vaišės

QUOTE(1000inis @ 2011 04 21, 12:43)
gal galiu paklaust blush2.gif

musu sventimas prasideda apie 12 val. sedimu prie nukrauto stalo nuo kiausiniu dauzymu ir valgymu...  ir tas visu bendravimas tesiasi iki gilaus vakaro biggrin.gif  Dazna rasote, kad ruosiate karstus patiekalus. Kelis metus vis ka imarinuodavau, bet kepsnys likdavo tik antrai dienai, nes nieks jau nepajegia valgyti jo. Kada jus ji valgote? Kaip vyksta sventimai kitur ir maisto derinimai blush2.gif


siulyciau pradeti nuo karsto, pvz leist sumust po kiausini ir po trumpo laiko tiekti karsta... ir neprisigamint per daug saltu... mirksiukas.gif

QUOTE(audronele @ 2011 04 21, 18:43)
kazkaip niekas siemet velykiniu meniu nesidalina g.gif o jau nuo rytojaus verkiant reikia pradeti ruostis doh.gif zmoniu nemazai, o dar sveikata slubuoja.... net nezinau nuo ko pradeti - galva tuscia g.gif gal patiekaliukais pasidalinsite 4u.gif ryt dar gal speciau viska susipirkti ir jei sveikata leis kibti i darbus smile.gif


velykinis meniu kiekvieno skoniui butu kitoks, bet galima paimprovizuoti ir gal jums patiks... blush2.gif
Mano manymu kiausiniu patiekalu kuo maziau,nes ir taip vieni kiausiniai valgomi, po to kita diena vartojami likuciai, tad nevertetu vien kiausiniais apsiriboti ir tiekti ju patiekalus.
Pagamnit pora salotu, pvz:
Cezario salotos
Labai nesudetingos ir skanios salotytes.Reikės:
1.aisbergo salotu (jos skaniausios,turi traskuma, bet galima pamaisyt ir kitu)
2.dziugo arba parmezano suris tarkuotas
3. vistienos krutinele kepinta mazais kubeliukais
4.balto batono kubeliai pakepinti saukste sviesto
5. majonezas ir saukstas giretines
Viska ismaisome norimom ir turimom proporcijom, geriausiai salotu daug, surio maziau, batono ir vistienos maziausiai,bet po lygiai.Labai socios ir super susivalgo,visi giria,na bent jau mano sveciam labai patiko.
sluoksniuotos Tuno salotos
Isvirti su lupena 3 vidutines bulves
2 siek tiek didesnes morkas,
3-4 kiausinius
Du indeliai konservuoto tuno savo sultyse
Melyno svoguno didesne galva
Majonezas
Gilia salotine,geriau permatoma isklojam nusunktu tunu,uztepam majoneza, toliau sluoknsiuojam tarkuotas bulves, vel majonezas, tada tarkuotos virtos morkos, vel sutepam majonezu, tada svogunas supjaustytas itin smulkiai, tada kiausinio baltymas sutarkuotas, majonezas ir ant virsaus trynys sutarkuotas, galima puost zalumynais. Man tikrai skanu, tik tos proporcijos nelabai tikslios,reik paciam pasikoreguot pagal save ir nuovoka (kas skaniua,ko daugiau megstat). Mano manymu majonezo galima det maziau. Pirmam kartui gavos super,bet su antru kazkas nutiko, ir galvoji,kad sluoksniai per stori,sunku kabint buvo,neina tuno pasiekt biggrin.gif
Lekste mesyciu
Nuperkamos ivairios skirtingos mesytes, parukytos, pasudytos, pavirtos ar pakeptos ir graziai isdeliojamos leksteje. Visu vyru megstamiausias patiekalas prie alkoholio.
Lekste surio
Man labai patinka tokia lekste,todel ja visad per balius ruosiu.Keliu ivairiu suriu ir dar kokiu riesutuku ir dar kokia vynuoge, ir su pelesiu surio,na zodziu improvizacija, bet man labai patinka, nes dazniausiai geriu raudona vyna,tai tikrai gardu prisikast.
Karstam patiekalui cia buvo pasiulymas KELMAS
TAI MAN LABAI PATIKO TA IDEJA,kad is sonkauliuku susukti ir i vidu farso pridet. Kelis puslapius pavartykit sitos temos,tai itkrai rasit recepteli.
Saldumynam visai paprasta ir tikrai grazu tas avinelis kur pasiule cia kepti... nuostabus ir grazus ir skanus ir isvaizdus... 4u.gif
Neaisku kiek zmoniu pas jus ir kokio didumo vaises ruosiate, kiek valgot ar tik pasiragaujat ar kramsnojat visa diena... Galima dar kazka is darzoviu pridet ant stalo,kad butu skanu,marga ir tikrtu prie kepsnio... ax.gif
Tad kol kas tiek su paisulymais butu tongue.gif
Atsakyti
[quote=_Saule_,2011 04 22, 14:31]
siulyciau pradeti nuo karsto, pvz leist sumust po kiausini ir po trumpo laiko tiekti karsta... ir neprisigamint per daug saltu... mirksiukas.gif
velykinis meniu kiekvieno skoniui butu kitoks, bet galima paimprovizuoti ir gal jums patiks... blush2.gif
Mano manymu kiausiniu patiekalu kuo maziau,nes ir taip vieni kiausiniai valgomi, po to kita diena vartojami likuciai, tad nevertetu vien kiausiniais apsiriboti ir tiekti ju patiekalus.
Aciu labai 4u.gif 4u.gif 4u.gif uz toki dideli darba,manau gal ir dar kam pravers smile.gif As tikrai pasinaudosiu... Siek tiek sveikata pasitaise tai ir minciu atsiranda smile.gif Planuoju karkos ir vistienos vyniotinius issivirti, aisku saltiena man turi buti kiaulienos mentes gabaliuka obuoliu sultyse pakepsiu. Salotas sv. darzoviu reiks prigamint ir Jusu Cezario patiko reiks pagamint. Na kaip ir piesiasi tas velykinis stalas smile.gif Dar karta aciu uz varga 4u.gif 4u.gif 4u.gif Geru Jums velyku 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2011 04 21, 18:47)




ideja kaip suprantu is cia
http://peho.typepad...._easter_ba.html
Atsakyti
hi.gif
SOS 4u.gif 4u.gif 4u.gif
gyvenime nesu ragavusi paschos blush2.gif bent kiek atsimenu ax.gif
o šiemet sugalvojau daryti ax.gif (pagal čia kažkur buvusį receptuką, kur nevirta)
kažkaip susiviliojau, kad toks šaltas ir gal biški šlapias reikalas biggrin.gif
gal galėtumėte pakonsultuoti biški blush2.gif ar ten tinka pvz. aguonos ir konservuoti vaisiai? g.gif ar tik džiovinti ir riešutai? g.gif
AČIŪ 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*tigriukas* @ 2010 04 01, 23:59)
O aš darau tokia:

100 g sviesto 
125 g miltinio cukraus 
2 šaukštai romo 
2 tryniai 
2 šaukštai citrinos sulčių 
1 šaukštas tarkuotų citrinos žievelių 
1 šaukštas tarkuotų apelsino žievelių 
125 g grietinės 
60 g kapotų migdolų 
320 g džiovintų vaisių 
750 g varškės 
 
Džiovintus vaisius pamerkti į romą su trupučiu vandens 2 val.
Sviestą išsukti su cukrumi iki putų. Po vieną įmušti trynius. Suberti migdolus, žieveles, supilti citrinos sultis. Sudėti pertrintą arba sumaltą varškę ir supilti grietinę. Viską gerai išmaišyti. Sudėti vaisius.
Formą iškloti marle ir sudėti visą masę, gerai suspausti. Uždengti polietileno plėvele, paslėgti ir palikti nakčiai šaltai.
Išimti paschą iš formos, patiekti papuoštą džiovintais vaisiais.Skanaus  smile.gif



va pagal šitą receptą dariau ax.gif
man patiko, kad virti nereikia
ir panašu, kad visai baika gavosi - rytoj tauta įvertins cool.gif
tik man tie 2 šaukštai romo vaikiškai pasirodė, tai aš fleškutę bobelinės supyliau hihihi.gif ir mirkiau gal 6 val. tongue.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(priklausomybe @ 2011 04 19, 17:09)
Aš darysiu tokį torčiuką, jau 1 k. dariau, pavyko, "kepa" jis šaldytuve, tai man super patinka tokių tortų darymas  lotuliukas.gif :

MEDUOLIŲ - BANANŲ TORTAS

* 500 g meduolių (aš dedu ir daugiau, +/- apie 600 g);
* 500 g grietinės (dedu 700-800 g, man skaniau, kai daugiau to kremo gaunas, o ir ant viršaus dar lieka užtepti):
* 2-3 v. š. cukraus (kas nemėgsta, galima ir mažiau);
* 2-3 dideli bananai (dedu daugiau – skaniau man taip).

Meduolius susmulkinu (aš smulkinu virtuviniu kombainu, bet galima sutrupinti rankomis, peiliu ar tarka), grietinę mikseriu sumaišau su cukrumi (kas nori mandriau, galima įdėti kakavos dėl spalvos).
Torto skardos pagrindą (tortui naudoju tokią formą, kur nusiima jo kraštas) iškloju kepimo popieriumi, kad nepriliptų. Tada į formą dedu storoką sluoksnį smulkintų meduolių, užlieju sluoksnį grietinės kremo, ant jo išdėlioju riekelėm supjaustytus bananus, tada vėl grietinės kremo ir meduolių – taip sluoksniuoju, kol viršuj gaunas meduoliai. Užpilu likusį grietinės kremą, paskirstau gražiai ir kaip nors papuošiu. Tada į šaldytuvą geram pusdieniui ir daugiau.
Prieš išimant iš formos patarčiau torto kraštus prasieiti su peiliu, nes tortas prilimpa prie formos kraštų ir, nuiminėjant šoną, gali šiek tiek išsikraipyti. Skanaus!
Galima įdėti ir kitų ingredientų – riešutų, džiovintų vaisių, aguonų ir t.t. Juos dedu sluoksniuojant į tarpus tarp grietinės kremo ir meduolių.


Šis tortas thumbup.gif dariau Velykoms, labai visiems patiko, tik niekas negalėjo atspėti iš ko padarytas lotuliukas.gif labai gaivus ir skanus tortas, o svarbiausia, kad labai greit padaromas thumbup.gif didelis ačiū už receptą mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Di8 @ 2011 04 25, 22:41)
Šis tortas thumbup.gif dariau Velykoms, labai visiems patiko, tik niekas negalėjo atspėti iš ko padarytas lotuliukas.gif labai gaivus ir skanus tortas, o svarbiausia, kad labai greit padaromas thumbup.gif didelis ačiū už receptą mirksiukas.gif

man tai jis per saldus schmoll.gif
Atsakyti
visciukai smile.gif
user posted image

idaras : trynys+suris+majonezas smile.gif
Atsakyti


pynute
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Saule_: 16 rugsėjo 2011 - 07:25
QUOTE(nilana @ 2012 02 15, 19:30)
As siom velykoms bandysiu gaminti naminius sokoladinius kiausinius....

o ar kas esate bande tuos sokoladinius gaminti? ten toks procesas su maizais balionais juos apliejant.  4u.gif

as esu darius kai is kiausinio isputi kaiusini ir ten pili sokolada dejau riesutus,bet man nelabai,nes ta plevele prilipo prie sokolado doh.gif
vat tokius dariauuser posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 27 vasario 2012 - 09:48
QUOTE(vaidulek @ 2012 02 15, 21:03)
as esu darius kai is kiausinio isputi kaiusini ir ten pili sokolada dejau riesutus,bet man nelabai,nes ta plevele prilipo prie sokolado doh.gif
vat tokius dariau


Fantastiskai tikrai! mirksiukas.gif Bet jie gavosi pilnaviduriai pas jus, taip? O as noreciau kazka panasaus i kenderius padaryti. smile.gif) Ten priputi maza balioneli ir aptepi ji lydytu sokoladu. Tik va skamba paprastai, o ar pavyks viskas taip. Kaip ji padaryti graziai? Zinau, kad paskui puseles galima lengvai sulipdyti (peili pakaitinus karstam vandenyj prideti prie vienos puseles ir ja patirpdzius suglausti su kita ir jos susiklijuos). Bet kaip taspuseles dailias padaryti? verysad.gif va kur mano problema. Sito dar nesumasciau. g.gif
Atsakyti
QUOTE(nilana @ 2012 02 16, 12:12)
Fantastiskai tikrai!  mirksiukas.gif  Bet jie gavosi pilnaviduriai pas jus, taip? O as noreciau kazka panasaus i kenderius padaryti. smile.gif) Ten priputi maza balioneli ir aptepi ji lydytu sokoladu. Tik va skamba paprastai, o ar pavyks viskas taip. Kaip ji padaryti graziai? Zinau, kad paskui puseles galima lengvai sulipdyti (peili pakaitinus karstam vandenyj prideti prie vienos puseles ir ja patirpdzius suglausti su kita ir jos susiklijuos). Bet kaip taspuseles dailias padaryti?  verysad.gif  va kur mano problema. Sito dar nesumasciau.  g.gif

cia foro ne mano tik as kaip pvz ikeliau,gavos panasiai,sonus ispiliau sokoladu o i viduri riesutu pridejua lazdino ir migdolo.
manau,kad lygios gautusi turit kaskoki maketa tureti ant baliono nesigaus lygiai g.gif isivaizduoju kaip buna dideli pastikiniai kiausiniaiant tokio bandyti gal
Atsakyti