Įkraunama...
Įkraunama...

Velykų vaišės

QUOTE(ateresa @ 2011 04 20, 12:22)
kas per zeliniai kiausiniai?  blush2.gif  ax.gif  kazkaip praleidau  doh.gif


Cia sitoje temoje radau, mazdaug per vidury mirksiukas.gif ideja patiko, tikiuos kazkas gausis ax.gif
Atsakyti
Kaip serviruoti stala is serveteliu surisant zuikucius
user posted image
Atsakyti
QUOTE(lyja lyja lietus @ 2011 04 20, 14:27)
Kaip serviruoti stala is serveteliu surisant zuikucius
user posted image

Kaip gražu:) reiks bandyti puošti staląsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(lyja lyja lietus @ 2011 04 20, 14:27)
Kaip serviruoti stala is serveteliu surisant zuikucius
user posted image


man irgi labai patiko smile.gif tik turiu ideja deti marginta marguti smile.gif kaip zmogeliuka smile.gif
Atsakyti
gal galiu paklaust blush2.gif

musu sventimas prasideda apie 12 val. sedimu prie nukrauto stalo nuo kiausiniu dauzymu ir valgymu... ir tas visu bendravimas tesiasi iki gilaus vakaro biggrin.gif Dazna rasote, kad ruosiate karstus patiekalus. Kelis metus vis ka imarinuodavau, bet kepsnys likdavo tik antrai dienai, nes nieks jau nepajegia valgyti jo. Kada jus ji valgote? Kaip vyksta sventimai kitur ir maisto derinimai blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(1000inis @ 2011 04 21, 12:43)
gal galiu paklaust blush2.gif

musu sventimas prasideda apie 12 val. sedimu prie nukrauto stalo nuo kiausiniu dauzymu ir valgymu...  ir tas visu bendravimas tesiasi iki gilaus vakaro biggrin.gif  Dazna rasote, kad ruosiate karstus patiekalus. Kelis metus vis ka imarinuodavau, bet kepsnys likdavo tik antrai dienai, nes nieks jau nepajegia valgyti jo. Kada jus ji valgote? Kaip vyksta sventimai kitur ir maisto derinimai blush2.gif


Mes prie stalo sedame daug anskciau biggrin.gif po baznycios, paparastai apie 10 val ax.gif valgome margucius, ivairius saltus uzkandzius, kava+saldumynai, tada bendravimas keliasi i lauka, jei geras oras, ridename marguciu ir prie stalo sedame pietu metu tada ir valgome karsta biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Lietuvaitee @ 2011 04 21, 13:16)
Mes prie stalo sedame daug anskciau  biggrin.gif  po baznycios, paparastai apie 10 val  ax.gif  valgome margucius, ivairius saltus uzkandzius, kava+saldumynai, tada bendravimas keliasi i lauka, jei geras oras, ridename marguciu ir prie stalo sedame pietu metu tada ir valgome karsta  biggrin.gif



o tai jei oras blogas, sedit namie prie stalo, t.y. stalas vis tiek su lekstem lieka ar pilnai iki pietu nukraustot?
Atsakyti
QUOTE(1000inis @ 2011 04 21, 13:46)
o tai jei oras blogas, sedit namie prie stalo, t.y. stalas vis tiek su lekstem lieka ar pilnai iki pietu nukraustot?


paliekam minimaliai, taciau kazkaip niekas turbut ir nevalgo biggrin.gif
Atsakyti
kazkaip niekas siemet velykiniu meniu nesidalina g.gif o jau nuo rytojaus verkiant reikia pradeti ruostis doh.gif zmoniu nemazai, o dar sveikata slubuoja.... net nezinau nuo ko pradeti - galva tuscia g.gif gal patiekaliukais pasidalinsite 4u.gif ryt dar gal speciau viska susipirkti ir jei sveikata leis kibti i darbus smile.gif
Atsakyti
Velykų avinėlis

user posted image



Tešlai:


Miltų (N 405) 500 gr.
Sausų mielių 1 pakelis
Cukraus 100 gr.
Vanilinio cukraus 1 maišelis
Apelsino žievelėŽiupsnelis druskos
Kiaušinis
Margarino "VILNIUS" kambario temperatūros 100 gr.
Šilto pieno 200 ml.

Papuošimui:

Trynys 1 vnt.
Baltymas 1 vnt.
Pieno 1 šaukštelis
Lazdyno riešutas 1 vnt.
Cukraus pudra



Mieles sumaišyti su cukrumi ir 2-3 šaukštais pieno (iš bendro kiekio).Leisti sureaguoti kokias 10 minučių, kol užsidės putų kepurėlė. Iš likusių produktų užminkyti tešlą ir įmaišyti mieles. Gerai išminkyti tešlą ( aš tai darau kombaino pagalba) ir statyti šiltai, kad tešla padvigubėtu. Man užtenka 1 val.
http://1.bp.blogspot...yM/s640/023.JPG
[img][/img]

user posted image

Perminkyti tešlą, ir ant silikoninio kilimėlio iškočioti 1 cm. blyną. Uždėti TRAFARETĄ. Apipjaustyti.

user posted image

Avytės formą ištepti išplaktu kiaušinio baltymu. Iš likusios tešlos formuoti tarp delnų mažus rutulėlius ir juos lipdyti prie avytės. Vietoj akytės įklijuoti lazdyno riešutą.

user posted image

Kaušinio trynį išplakti su pienu ir patepti šepetėliu avytę. Dėti į 180 laipsnių orkaitė 30 min.

user posted image



Gausiai pabarstyti cukraus pudra.
Skanaus!


Gražaus ir gausaus Velykų stalo!
Atsakyti
[quote=Ulė,2011 04 21, 18:47]
Velykų avinėlis

oj kaip grazu wub.gif wub.gif wub.gif \gaila kad pas mane orkaite prastai kepa
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2011 04 21, 18:47)



uo tai tau!!! koks grozis wub.gif kadangi nebeturiu laiko simtalapiui, reiskias kepsim toki avineli! Dekui labai!!!!!
Atsakyti