Na, dar
Labai patiko idėja bulvėms sudėti:
Kiaušiniai su ikrais:
Sakykit mergaites, kai ta torta is vafliu arba napaleono lakstu darot su skubre ir tt juos pertepamnt majonezu jie sudreksta ir suminksteja. Ar taip ir turi buti ar si torta reiktu daryt pries patiekiant ant stalo kad vafliai ar kitas pagrindas nespetu sumonkstet. Padekit, negaliu apsisprest ar ji gamint sestadieni ir sekmad ryte?
Idėja Kiaušiniai- siurpizas
QUOTE(kibirkstele* @ 2011 04 16, 23:30)
Sveikos, gal kas gali atsiusti parsiuko recepta ar kaip ji daryti el pastu eglute.k@gmail.com ar ideti nuoroda kur galeciau pasiziureti?
[
[
QUOTE(Lietuvaitee @ 2011 04 17, 20:51)
Sveikos
Kiek skaiciau tema daug kartu maciau krokodilo foto, ale kaip ji gaminti????
Kiek skaiciau tema daug kartu maciau krokodilo foto, ale kaip ji gaminti????
29 šios temos puslapyje yra įdėtas krokodilo receptas (po jo foto). Manau, kad ir paršiukas iš tos pačios tešlos.
Nu ir šaunuolės mamytės, tiek visko ruošiasi. Aš dar džiaugiuosi, kad vis pas tėvus važiuojam ir nereikia pačiai daug laiko virtuvėj praleist, nes man total košmar tas gaminimas . bet čia užėjus radau nerealių idėjų tinkančių man, kur greitai ir nesudėtingai patiekaliukai pasigamina, ačiū jums
Super ., šitą žadu būtinai daryt, kažkas naujo ir įdomaus mano akim žiūrint
Jaučiu irgi skanu būtų, bet trupėtų tai dar baisiau nei vafliai spėju
QUOTE(rabelkyte @ 2011 04 09, 18:13)
Uzkandziu tortas
receptas turbut is SM, bet as ji gavau is kitos moteriskes ir siek tiek savaip pakoreagavau Taigi reikes:
apvaliu vafliu
2 k.r. skumbres
krabu lazdeliu
5kietai virtu kiausiniu
majonezo
eiga
is vieno kiausinio isimty tryni ir pasideti papuosimui, visa kitus sutrinti sakute ir sumaisyti su majonezu. Skumbre nurinkti nuo kaulu.
ant vaflio lakstelio tepti majoneza, deti isvyniotas krabu lazdales, vel laksta aptepta majonezu, tada skumbe , vel laksta su majonezu ir kiausiniu mase apdeti, ir vel nuo pradziu. Virsutini vafli aptepti majonezu ir papuosti kiausinio tryniais ir krabu lazdelem, arba pagal fantazija
receptas turbut is SM, bet as ji gavau is kitos moteriskes ir siek tiek savaip pakoreagavau Taigi reikes:
apvaliu vafliu
2 k.r. skumbres
krabu lazdeliu
5kietai virtu kiausiniu
majonezo
eiga
is vieno kiausinio isimty tryni ir pasideti papuosimui, visa kitus sutrinti sakute ir sumaisyti su majonezu. Skumbre nurinkti nuo kaulu.
ant vaflio lakstelio tepti majoneza, deti isvyniotas krabu lazdales, vel laksta aptepta majonezu, tada skumbe , vel laksta su majonezu ir kiausiniu mase apdeti, ir vel nuo pradziu. Virsutini vafli aptepti majonezu ir papuosti kiausinio tryniais ir krabu lazdelem, arba pagal fantazija
Super ., šitą žadu būtinai daryt, kažkas naujo ir įdomaus mano akim žiūrint
QUOTE(rabelkyte @ 2011 04 10, 12:18)
turbut galima, o kazi kaip butu jei issikepus sluoksniuota bemiele ir pertept taip
Jaučiu irgi skanu būtų, bet trupėtų tai dar baisiau nei vafliai spėju
QUOTE(svytejimas ezero dugne @ 2010 04 08, 03:52)
gal galetum pasidalinti pasteto receptu
QUOTE(Svajone_25 @ 2011 02 26, 15:57)
Sveikos,
gal ka is saldaus kuri galetu pasiulyti pasigaminti, bet ne itin sudetingo, nes nesu labai didele maisto gamintoja ir megeja terliotis prie puodu, tinka, kas skanu, greita ir lengvai paruosiama
gal ka is saldaus kuri galetu pasiulyti pasigaminti, bet ne itin sudetingo, nes nesu labai didele maisto gamintoja ir megeja terliotis prie puodu, tinka, kas skanu, greita ir lengvai paruosiama
Aš darysiu tokį torčiuką, jau 1 k. dariau, pavyko, "kepa" jis šaldytuve, tai man super patinka tokių tortų darymas :
MEDUOLIŲ - BANANŲ TORTAS
* 500 g meduolių (aš dedu ir daugiau, +/- apie 600 g);
* 500 g grietinės (dedu 700-800 g, man skaniau, kai daugiau to kremo gaunas, o ir ant viršaus dar lieka užtepti):
* 2-3 v. š. cukraus (kas nemėgsta, galima ir mažiau);
* 2-3 dideli bananai (dedu daugiau skaniau man taip).
Meduolius susmulkinu (aš smulkinu virtuviniu kombainu, bet galima sutrupinti rankomis, peiliu ar tarka), grietinę mikseriu sumaišau su cukrumi (kas nori mandriau, galima įdėti kakavos dėl spalvos).
Torto skardos pagrindą (tortui naudoju tokią formą, kur nusiima jo kraštas) iškloju kepimo popieriumi, kad nepriliptų. Tada į formą dedu storoką sluoksnį smulkintų meduolių, užlieju sluoksnį grietinės kremo, ant jo išdėlioju riekelėm supjaustytus bananus, tada vėl grietinės kremo ir meduolių taip sluoksniuoju, kol viršuj gaunas meduoliai. Užpilu likusį grietinės kremą, paskirstau gražiai ir kaip nors papuošiu. Tada į šaldytuvą geram pusdieniui ir daugiau.
Prieš išimant iš formos patarčiau torto kraštus prasieiti su peiliu, nes tortas prilimpa prie formos kraštų ir, nuiminėjant šoną, gali šiek tiek išsikraipyti. Skanaus!
Galima įdėti ir kitų ingredientų riešutų, džiovintų vaisių, aguonų ir t.t. Juos dedu sluoksniuojant į tarpus tarp grietinės kremo ir meduolių.
QUOTE(priklausomybe @ 2011 04 19, 16:09)
Aš darysiu tokį torčiuką, jau 1 k. dariau, pavyko, "kepa" jis šaldytuve, tai man super patinka tokių tortų darymas :
MEDUOLIŲ - BANANŲ TORTAS
* 500 g meduolių (aš dedu ir daugiau, +/- apie 600 g);
MEDUOLIŲ - BANANŲ TORTAS
* 500 g meduolių (aš dedu ir daugiau, +/- apie 600 g);
Skaniai skamba receptukas Svarbiausia paprastai
O kokius meduolius naudojate? Tokie tinka http://www.marisgild..._arbatiniai/800 ?
QUOTE(Merelanta @ 2010 04 01, 08:54)
Sveikos merginos,velykom ruosiuosi kepti kelma,bet viena problema iskur gauti sonkauliuku?nes jie dazniausiai buna sukapoti siaurom juostelem,o is tokiu kelmas tia nelabai koks,gal kas zinot kokia slapta vietele kaune?
Tikrai tikrai bazėj yra, aš tai perku pačiam turgaus gale pas tokias 2 moteriškes, ten ir faršą gali sumalti, toks skyrelis priešais kepyklėlę
QUOTE(svytejimas ezero dugne @ 2010 04 08, 02:52)
O kokie čia grybai ? Nepanašu į pievagrybius
Papildyta:
QUOTE(Gustyte @ 2011 04 19, 18:59)
Skaniai skamba receptukas Svarbiausia paprastai
O kokius meduolius naudojate? Tokie tinka http://www.marisgild..._arbatiniai/800 ?
O kokius meduolius naudojate? Tokie tinka http://www.marisgild..._arbatiniai/800 ?
Tinka tinka. Aš pirkau pačius paprasčiausius ir pigiausius, sveriamus IKI, manau visur jų turėtų būti.
sveikos
Kadangi Velykas svenciam pradzioje pas uosvius, po to vaziuojame pas tevus, tai as gaminu tam reikalui saldumynus darysiu simtalapi, Napoleoną ir kiausinius bandysiu graziai tuos želinius sumeistravoti
Kadangi Velykas svenciam pradzioje pas uosvius, po to vaziuojame pas tevus, tai as gaminu tam reikalui saldumynus darysiu simtalapi, Napoleoną ir kiausinius bandysiu graziai tuos želinius sumeistravoti
QUOTE(Lietuvaitee @ 2011 04 20, 08:54)
sveikos
Kadangi Velykas svenciam pradzioje pas uosvius, po to vaziuojame pas tevus, tai as gaminu tam reikalui saldumynus darysiu simtalapi, Napoleoną ir kiausinius bandysiu graziai tuos želinius sumeistravoti
Kadangi Velykas svenciam pradzioje pas uosvius, po to vaziuojame pas tevus, tai as gaminu tam reikalui saldumynus darysiu simtalapi, Napoleoną ir kiausinius bandysiu graziai tuos želinius sumeistravoti
kas per zeliniai kiausiniai? kazkaip praleidau
O aš darysiu štai šitą faršo kepsnį. Tikiuosi, atrodys Velykiškai:)
Ir turbūt darysiu ankščiau minėtą bananų ir meduolių pyragą
Ir turbūt darysiu ankščiau minėtą bananų ir meduolių pyragą