Įkraunama...
Įkraunama...

Velykų vaišės

QUOTE(Jazira @ 2010 04 14, 13:01)
Svytejime! tai bent! įdomu kiek laiko užtruko pasiruošt? Aš tai labai pavargau besiruošdama tam Velykiniam stalui  verysad.gif

nu cia jo mastau.gif reikejo padirbeti is peties doh.gif
Atsakyti
http://www.facebook.com/home.php?#!/pa...51563671?ref=ts
arba
http://katinorecepta...h/label/Velykos
keletas paprastu, bet visai idomiu receptuku Velykoms smile.gif
Atsakyti
Gal kas jau pradeda ruostis 4u.gif
Atsakyti
Sveiki,
nors iki Velyku laiko dar yra, bet jau pradejau ziurineti receptukus, norisi kazko naujo nei kasmet blush2.gif Sugunde mesos kelmas, gal reiks pabandyti ax.gif Tik kazin kiek sveciu atvaziuos, ar uzteks g.gif Nes jei visi susirenka gaunasi apie 20 zmoniu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(SandraRupke @ 2011 01 31, 15:43)
Sveiki,
nors iki Velyku laiko dar yra, bet jau pradejau ziurineti receptukus, norisi kazko naujo nei kasmet  blush2.gif Sugunde mesos kelmas, gal reiks pabandyti  ax.gif  Tik kazin kiek sveciu atvaziuos, ar uzteks  g.gif Nes jei visi susirenka gaunasi apie 20 zmoniu  doh.gif


manau ideja tikrai sauni , tik manau vieno butu mazoka , tai dar ir graziau butu inesi kokius du kelmus , manau sveciams tikrai patiktu,
imetu as savo kelma tik as sonkauliukus ne ta puse dejau , reikejo atvirksciai , o dabar toks nevisiskas kelmas,(pirmas blynas ))

user posted image
Atsakyti
Sveikos,

gal ka is saldaus kuri galetu pasiulyti pasigaminti, bet ne itin sudetingo, nes nesu labai didele maisto gamintoja ir megeja terliotis prie puodu, tinka, kas skanu, greita ir lengvai paruosiama 4u.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajone_25 @ 2011 02 26, 14:57)
Sveikos,

gal ka is saldaus kuri galetu pasiulyti pasigaminti, bet ne itin sudetingo, nes nesu labai didele maisto gamintoja ir megeja terliotis prie puodu, tinka, kas skanu, greita ir lengvai paruosiama  4u.gif    blush2.gif

prikepkit velykiniu meduoliu, labai lengva, skanu ir grazu. tik tiek kad juos reikia issikepti 2 -3 svaites pries velykas, kad spetu suminksteti.
CIPCIUKO meduoliai

450 gr. miltų
150 gr. rudojo cukraus
100 g. margarino
2 kiaušiniai
100 gr. medaus
1 arb. šaukšteliai gesintos sodos
prieskonių meduoliams ( aš atradau IKI gurmanams prieskoniai)


Į dubenį įmušti kiaušinius, supilti cukrų, medų ir tirpintą margariną, viską išmaišyti. Dubenį dėti ant garų ( puodo su verdančiu vandeniu) ir maišyti, kol cukrus ištirps, nukelti nuo garų, supilti sodą ir gerai išsukti, tešla suputos- neišsigąsti smile.gif tada suberti miltus ir užminkyti maloniai minkštą tešlą ( jeigu per skysta pridėkite miltų ) , bet tešla turi buti ne kieta. Atšaldyti nereikia, iš karto kočiokite ir išspauskite norimas figurėles .
Orkaitę įkaitinti iki 220 C, kiškite meduoliukus, ir tik jiems iškilus traukite lauk.

Glajui :

1 baltimas
250 pudros
tirpintos citrinos rugštelės pagal skonį.


O papuosti galima va taip va, tikrai pavasariska ir velykiska.
http://picasaweb.goo...nikyVelkonocne#
Atsakyti
QUOTE(mamkaa @ 2011 03 16, 13:36)
prikepkit velykiniu meduoliu, labai lengva, skanu ir grazu. tik tiek kad juos reikia issikepti 2 -3 svaites pries velykas, kad spetu suminksteti.
CIPCIUKO meduoliai

450 gr. miltų
150 gr. rudojo cukraus
100 g. margarino
2 kiaušiniai
100 gr. medaus
1 arb. šaukšteliai gesintos sodos
prieskonių meduoliams ( aš atradau IKI gurmanams prieskoniai)
Į dubenį įmušti kiaušinius, supilti cukrų, medų ir tirpintą margariną, viską išmaišyti. Dubenį dėti  ant garų ( puodo su verdančiu vandeniu) ir maišyti, kol  cukrus ištirps, nukelti nuo garų, supilti sodą ir gerai išsukti, tešla suputos- neišsigąsti smile.gif tada suberti miltus ir užminkyti maloniai minkštą tešlą ( jeigu per skysta pridėkite miltų ) , bet tešla turi buti ne kieta. Atšaldyti nereikia, iš karto kočiokite ir išspauskite norimas figurėles .
Orkaitę įkaitinti iki 220 C, kiškite meduoliukus, ir tik jiems iškilus  traukite lauk.

Glajui :

1 baltimas
250 pudros
tirpintos citrinos rugštelės pagal skonį.
O papuosti galima va taip va, tikrai pavasariska ir velykiska.
http://picasaweb.goo...nikyVelkonocne#



Na taip labai grazu wub.gif Tik, kad man jau bus per sunku taip graziai papuosti, o tuos kiausinius gal jus i figureles kokias dejot? Tokie nuostabiai grazus.. thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Svajone_25: 21 kovo 2011 - 13:50
as irgi jau pra dometis patiekaliukais smile.gif zinau, akd kepsiu simtalapi, dar svarstau del napeleono torto, meduoliu papuosimai tuesiog uzbure, bet kaip taip dailiai papuosti, man tokie smulkus ornamentai, puosiant kaledini nameli, nesigavo niekaip... gal kas papasakotu placiau apie glaju?
dar susigundziau velyku kelmu.
kiausinius su zele dariau pernai, labai nesuzavejo, tad siemet jei darysiu, tai gal su kumpiu, kokuruzais ir kt.

tiesa sakant, siai temai taip truksta seile varvinanciu foto blush2.gif bet dar laiko yra, gal kas atsiras naujo smile.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Gingerr @ 2011 03 28, 20:40)
as irgi jau pra dometis patiekaliukais smile.gif zinau, akd kepsiu simtalapi, dar svarstau del napeleono torto, meduoliu papuosimai tuesiog uzbure, bet kaip taip dailiai papuosti, man tokie smulkus ornamentai, puosiant kaledini nameli, nesigavo niekaip... gal kas papasakotu placiau apie glaju?
dar susigundziau velyku kelmu.
kiausinius su zele dariau pernai, labai nesuzavejo, tad siemet jei darysiu, tai gal su kumpiu, kokuruzais ir kt.

tiesa sakant, siai temai taip truksta seile varvinanciu foto  blush2.gif bet dar laiko yra, gal kas atsiras naujo smile.gif ax.gif


Pritariu lotuliukas.gif foto truksta, kad seile istystu.
Atsakyti
as labai skania sviestine bulka noriu pasiulyti,velykom ji ideali wub.gif 4u.gif

Sviestinė bulka


user posted image



Tešla:

750 ml. miltų
25 gr. šviežių mielių
3/4 stiklinės pieno (stiklinė 250 ml.)
1 kiaušinis
1 trynys (baltymą nuo jo paliekame aptepimui)
100 gr.minkšto sviesto
1/4 stiklinės cukraus
žiupsnelis druskos


Pabarstukai:

1/4 stiklinės miltų
2 šaukštai cukraus
25 gr. sviesto

user posted image


Mieles su šaukštu cukraus išmaišome ir paliekame 5 minutėms. Pašildome pieną (kol pirštą įkišus bus tik vos vos šilta), sudedam į jį viską pagal receptą ir užminkome tešlą. Ją paminkome bent 8-10 min. ir pastatome šiltai pakilti. Kai tešla pakils, ją dar kartą išminkome, dedame į kepimo formą ir vėl paliekame pakilti. Kai tešla pakils, ją patepame baltymu, ant viršaus beriame pabarstukus.
Viską tarp pirštų triname, kol gausis stambūs trupiniai.
Bulką kepame apie 30 min. 190 laipsnių orkaitėje.

user posted image

Atsakyti
QUOTE(**sea** @ 2011 02 01, 19:19)
manau ideja tikrai sauni , tik manau vieno butu mazoka , tai dar ir graziau butu inesi kokius du kelmus , manau sveciams tikrai patiktu,
imetu as savo kelma tik as sonkauliukus ne ta puse dejau , reikejo atvirksciai , o dabar toks nevisiskas kelmas,(pirmas blynas ))



o kuria puse reikia deti g.gif blush2.gif

Uzkandziu tortas

receptas turbut is SM, bet as ji gavau is kitos moteriskes ir siek tiek savaip pakoreagavau smile.gif Taigi reikes:
apvaliu vafliu
2 k.r. skumbres
krabu lazdeliu
5kietai virtu kiausiniu
majonezo
eiga
is vieno kiausinio isimty tryni ir pasideti papuosimui, visa kitus sutrinti sakute ir sumaisyti su majonezu. Skumbre nurinkti nuo kaulu.
ant vaflio lakstelio tepti majoneza, deti isvyniotas krabu lazdales, vel laksta aptepta majonezu, tada skumbe , vel laksta su majonezu ir kiausiniu mase apdeti, ir vel nuo pradziu. Virsutini vafli aptepti majonezu ir papuosti kiausinio tryniais ir krabu lazdelem, arba pagal fantazija smile.gif
user posted image
Skanaus smile.gif
Atsakyti