QUOTE(Springlet @ 2004 02 19, 17:06)
PASCHA
1kg varskes,
8 kiausiniai,
2 stiklines cukraus,
200g sviesto,
1 indelis grietines,
migdolai, vanilinas, razinos
Varske 3-4 kartus permalti, issukti kiausinius su cukrumi, sudeti permalta varske, uzkaisti. Suskysteja verdant, tada isjungti, siek tiek pravesus sudeti sviesta, razinas, migdolus, vanilina. Visa mase supilu i kiauraindi, kuris istiestas marle. Palieku nuvarveti, tada padeu i saldytuva. Is ryto perkeliu i lekste, papuosiu migdolais.
Buvo periodas kai dariau su varskes sureliais, be glaisto kur. Migdolai nulupti ir susmulkinti. Galima deti ne tik razinas, bet ir kitus dziovintus vaisius, kai kurie jau i atvesinta prideda sokolado gabaleliu.
1kg varskes,
8 kiausiniai,
2 stiklines cukraus,
200g sviesto,
1 indelis grietines,
migdolai, vanilinas, razinos
Varske 3-4 kartus permalti, issukti kiausinius su cukrumi, sudeti permalta varske, uzkaisti. Suskysteja verdant, tada isjungti, siek tiek pravesus sudeti sviesta, razinas, migdolus, vanilina. Visa mase supilu i kiauraindi, kuris istiestas marle. Palieku nuvarveti, tada padeu i saldytuva. Is ryto perkeliu i lekste, papuosiu migdolais.
Buvo periodas kai dariau su varskes sureliais, be glaisto kur. Migdolai nulupti ir susmulkinti. Galima deti ne tik razinas, bet ir kitus dziovintus vaisius, kai kurie jau i atvesinta prideda sokolado gabaleliu.
O aš darau tokia:
100 g sviesto
125 g miltinio cukraus
2 šaukštai romo
2 tryniai
2 šaukštai citrinos sulčių
1 šaukštas tarkuotų citrinos žievelių
1 šaukštas tarkuotų apelsino žievelių
125 g grietinės
60 g kapotų migdolų
320 g džiovintų vaisių
750 g varškės
Džiovintus vaisius pamerkti į romą su trupučiu vandens 2 val.
Sviestą išsukti su cukrumi iki putų. Po vieną įmušti trynius. Suberti migdolus, žieveles, supilti citrinos sultis. Sudėti pertrintą arba sumaltą varškę ir supilti grietinę. Viską gerai išmaišyti. Sudėti vaisius.
Formą iškloti marle ir sudėti visą masę, gerai suspausti. Uždengti polietileno plėvele, paslėgti ir palikti nakčiai šaltai.
Išimti paschą iš formos, patiekti papuoštą džiovintais vaisiais.Skanaus