Įkraunama...
Įkraunama...

Velykų vaišės

QUOTE(Springlet @ 2004 02 19, 17:06)
PASCHA

1kg varskes,
8 kiausiniai,
2 stiklines cukraus,
200g sviesto,
1 indelis grietines,
migdolai, vanilinas, razinos

Varske 3-4 kartus permalti, issukti kiausinius su cukrumi, sudeti permalta varske, uzkaisti. Suskysteja verdant, tada isjungti, siek tiek pravesus sudeti sviesta, razinas, migdolus, vanilina. Visa mase supilu i kiauraindi, kuris istiestas marle. Palieku nuvarveti, tada padeu i saldytuva. Is ryto perkeliu i lekste, papuosiu migdolais.

Buvo periodas kai dariau su varskes sureliais, be glaisto kur. Migdolai nulupti ir susmulkinti. Galima deti ne tik razinas, bet ir kitus dziovintus vaisius, kai kurie jau i atvesinta prideda sokolado gabaleliu.


O aš darau tokia:

100 g sviesto
125 g miltinio cukraus
2 šaukštai romo
2 tryniai
2 šaukštai citrinos sulčių
1 šaukštas tarkuotų citrinos žievelių
1 šaukštas tarkuotų apelsino žievelių
125 g grietinės
60 g kapotų migdolų
320 g džiovintų vaisių
750 g varškės

Džiovintus vaisius pamerkti į romą su trupučiu vandens 2 val.
Sviestą išsukti su cukrumi iki putų. Po vieną įmušti trynius. Suberti migdolus, žieveles, supilti citrinos sultis. Sudėti pertrintą arba sumaltą varškę ir supilti grietinę. Viską gerai išmaišyti. Sudėti vaisius.
Formą iškloti marle ir sudėti visą masę, gerai suspausti. Uždengti polietileno plėvele, paslėgti ir palikti nakčiai šaltai.
Išimti paschą iš formos, patiekti papuoštą džiovintais vaisiais.Skanaus smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tigreirko1974: 01 balandžio 2010 - 21:59
dar radau kam idomu:
http://www.say7.info...vorozhnaya.html
Atsakyti
QUOTE(Merelanta @ 2010 04 01, 09:54)
Sveikos merginos,velykom ruosiuosi kepti kelma,bet viena problema iskur gauti sonkauliuku?nes jie dazniausiai buna sukapoti siaurom juostelem,o is tokiu kelmas tia nelabai koks,gal kas zinot kokia slapta vietele kaune? tongue.gif

bazej tikrai yra sonkauliu juostu pirkt 4u.gif
Atsakyti
o Vilniuje tai Kalvarijų turguje rytoj anksti anksti iš ryto. Šiandien buvau 8 ryto, buvo jau per vėlu
Atsakyti
Sveikos merginos, su artėjančiais margučiais. Būkite geros atsiųskite kas nors tų apuokų,krokodilų foto...sharpeja@gmail.com Taip sugundė, kad net netveriu savo kailyje smile.gif

AČIŪ 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ROMA'ntike @ 2010 04 02, 14:36)
Sveikos merginos, su artėjančiais margučiais. Būkite geros atsiųskite kas nors tų apuokų,krokodilų foto...sharpeja@gmail.com Taip sugundė, kad net netveriu savo kailyje smile.gif

AČIŪ 4u.gif

user posted image
RECEPTAS 4u.gif
Atsakyti
Mano vėlykinė riestė smile.gif Receptukas jei kam įdomu mano bloge

user posted image


----------------------------------------------------------------------------------------


Mano darbai, mano blogas

Atsakyti
Vaikystėje valgiau PYRAGĄ ČIGONĄ su džiovintais vaisiais, bet niekur nerandu recepto verysad.gif
Atsakyti
keli puslapiai atgal buvo rasyta apie kiausiniu-farso viniotini, o ten kiausiniai virti dedas ar ne? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(kutvela @ 2010 04 02, 11:15)
bazej tikrai yra sonkauliu juostu pirkt 4u.gif



visada perku bazes turguje (nes megstu sventems kelmus kepti)
Atsakyti
QUOTE(kartitiesa @ 2010 04 02, 22:21)
keli puslapiai atgal buvo rasyta apie kiausiniu-farso viniotini, o ten kiausiniai virti dedas ar ne? blush2.gif

nevirti smile.gif
Atsakyti
As siemet kai ir pernai iskepiau kelma smile.gif
Atsakyti