Sveikos merginos,
Esu tikra kad mačiau kažkur forume vyniotinio nuotraukas. Bet va recepto neatsimenu. Vyniotinio esmė ta kad per vidurį sudėti cieli virti kiaušiniai. Ir pkaustant laaabai gražiai atrodo.
Tik va bėda, niekad nesu kepus/virus vyniotinių, net nežinau ką galėčiau paekserimentuot lyg ir iš faršo buvo? O gal ir iš karkos, a velnias žino
dar norejau paklausti gal kas atsimena is senu laiku kaip buvo daromas kukuruzu "vyniotinis" ar jie irisuose istirpintuose ismaisyti ir suspausti ar kaip?gal kas zinot?
QUOTE(sigasss @ 2010 03 24, 12:46)
parašykit į až emailą, persiųsiu failiukus su daug foto, nufotografuota kaip daromas, dar yra gražus apuokas
QUOTE(vixiuke @ 2010 03 25, 13:42)
parašykit į až emailą, persiųsiu failiukus su daug foto, nufotografuota kaip daromas, dar yra gražus apuokas
parasiau
QUOTE(tigreirko1974 @ 2010 03 23, 12:43)
Velykinis siurprizas
Paprikos,konservuotu kukuruzu,daktariskos desros,
1 kupinas saukstas zelatinos,1 kubelis vistienos sultinio,
350ml vandens,tusciu kiausinio lukstu.
Gamyba:
Zelatina uzpilu stikline virinto atvesinto vandens (200 ml) ir palieku, kad isbrinktu apie 20 min. Kubeli sultinio istirpinu 150ml verdancio vandens. Pasiruosiu kiausiniu lukstus: pramusu viename kiausinio gale nedidele skyle ir viska iskratau. Luksto vidu praplaunu verdanciu vandeniu ir juos sudedu i stoveli ar kur kitur,kad pradziutu. Paprika ir desra supjaustau mazais gabaliukais. Tada i luksto vidu sluoksniuoju paprika, kukuruzus ir desros ir taip susluoksniuoti iki virsaus.
Istirpinta vandenyje sultini uzverdu ir i ji supilu ant silpnos ugnies istirpinta zelatina. Gerai ismaisau ir si misini pilu i kiausiniu lukstus, kuriuose sudetas idaras. Sudedu i saldytuva, kad sustinktu. Kai zelatina bus sustingusi,lukstus reik atsargiai nulupti.Gaunasi fantaskiski velykiniai kiausiniai stalui papuosti
Paprikos,konservuotu kukuruzu,daktariskos desros,
1 kupinas saukstas zelatinos,1 kubelis vistienos sultinio,
350ml vandens,tusciu kiausinio lukstu.
Gamyba:
Zelatina uzpilu stikline virinto atvesinto vandens (200 ml) ir palieku, kad isbrinktu apie 20 min. Kubeli sultinio istirpinu 150ml verdancio vandens. Pasiruosiu kiausiniu lukstus: pramusu viename kiausinio gale nedidele skyle ir viska iskratau. Luksto vidu praplaunu verdanciu vandeniu ir juos sudedu i stoveli ar kur kitur,kad pradziutu. Paprika ir desra supjaustau mazais gabaliukais. Tada i luksto vidu sluoksniuoju paprika, kukuruzus ir desros ir taip susluoksniuoti iki virsaus.
Istirpinta vandenyje sultini uzverdu ir i ji supilu ant silpnos ugnies istirpinta zelatina. Gerai ismaisau ir si misini pilu i kiausiniu lukstus, kuriuose sudetas idaras. Sudedu i saldytuva, kad sustinktu. Kai zelatina bus sustingusi,lukstus reik atsargiai nulupti.Gaunasi fantaskiski velykiniai kiausiniai stalui papuosti
super
tik kaip ta skylutę nedidelę padaryti, kad nesugadint viso lukšto?
QUOTE(Mamma mia @ 2010 03 25, 18:52)
pradaužykit su peilio galiuku
QUOTE(Deresa @ 2010 03 25, 10:50)
dar norejau paklausti gal kas atsimena is senu laiku kaip buvo daromas kukuruzu "vyniotinis" ar jie irisuose istirpintuose ismaisyti ir suspausti ar kaip?gal kas zinot?
Štai visa tema apie tai
http://www.supermama...
QUOTE(convict @ 2010 03 24, 23:23)
Sveikos merginos,
Esu tikra kad mačiau kažkur forume vyniotinio nuotraukas. Bet va recepto neatsimenu. Vyniotinio esmė ta kad per vidurį sudėti cieli virti kiaušiniai. Ir pkaustant laaabai gražiai atrodo.
Tik va bėda, niekad nesu kepus/virus vyniotinių, net nežinau ką galėčiau paekserimentuot lyg ir iš faršo buvo? O gal ir iš karkos, a velnias žino
Esu tikra kad mačiau kažkur forume vyniotinio nuotraukas. Bet va recepto neatsimenu. Vyniotinio esmė ta kad per vidurį sudėti cieli virti kiaušiniai. Ir pkaustant laaabai gražiai atrodo.
Tik va bėda, niekad nesu kepus/virus vyniotinių, net nežinau ką galėčiau paekserimentuot lyg ir iš faršo buvo? O gal ir iš karkos, a velnias žino
gal kazkas panasaus tiktu? Kiaušinių faršo vyniotinis:
http://www.supermama...p;#entry5874897
QUOTE(pragma @ 2010 03 26, 13:02)
laaaabai skanus šis vyniotinis... dariau pirmą kartą pernai Velykoms, dabar per visas šventes darau.
sveikos merginos
noreciau paklausti,o ar darote koki padaziuka su kuriuo butu galima valgyti sudauzytus kiausinukus? pvz musu seima kada susirenka prie stalo dauzia kiausiniais na ir tada tuos sudauzytus reikia valgyt,pagrindiniai padaziukai tai majonezas,krienai ar kokios garstycios,bet siemet noretusi kazko naujo gal kokiu minciu turit?ar kokia nuorodele galetumet imesti? busiu labai dekinga uz bet kokia info
noreciau paklausti,o ar darote koki padaziuka su kuriuo butu galima valgyti sudauzytus kiausinukus? pvz musu seima kada susirenka prie stalo dauzia kiausiniais na ir tada tuos sudauzytus reikia valgyt,pagrindiniai padaziukai tai majonezas,krienai ar kokios garstycios,bet siemet noretusi kazko naujo gal kokiu minciu turit?ar kokia nuorodele galetumet imesti? busiu labai dekinga uz bet kokia info
QUOTE(Asta @ 2010 03 26, 12:53)
aciu
QUOTE(pragma @ 2010 03 26, 12:02)
labai skaniai vyniotinis atrodo ,reiks gal pabandyt Velykoms issikept