QUOTE(simoselis @ 2009 04 13, 19:12)
Su sventem
Tiesiog super
Norejau paklaust del marguciu Nu man tokie nerealus, labai traukia aki. Tai vat, ant vieno margucio uzmaciau zvaigdutes tokias. Ka daret, kad jas isgautumet?
Tiesiog super
Norejau paklaust del marguciu Nu man tokie nerealus, labai traukia aki. Tai vat, ant vieno margucio uzmaciau zvaigdutes tokias. Ka daret, kad jas isgautumet?
Ačiū -tas kur su žvaigždutėmis- vienintelis nusižengia svaikam natūralumui - jam naudojau tokius lipdukus žvaigždučių pavidalo- apklijavau žvaigždutėmis, apdėjau smulkiai sukarpytais įviaraus senumo ir spalvos svogūnų lukštais, ir tvirtai aptempiau kojine. Į vandenį kuriame viriau dėjau papildomai svogūnų lukštų didelį kiekį. Išvirus lipdukus nuplėšiau, ir jų vietoje liko šviesios žvaigždutės. Bet Nerytė teisingai pataria- popieriaus karpiniai ne blogiau ir sveikiau tam pasitarnautų- tik man regis, geriau naudoti ne kokį vatmaną, o ploną ir atsparesnį vandeniui- pvz. kepimo popierių ar sviestinį gal kokį- tik karpyti smulkias detales sunkoka iš plono, tai aš tuos lipdukus panaudojau- jie nėra specialiai skirti kiaušiniams. Nelabai gerai šiaip, bet kiti margučiai visiškai natūralūs Esu kažkada dariusi ir su popieriumi- jei perilgai nevirsi, tikrai efektas gausis panašus, jei netingėsi karpyti žvaigždučių smulkių.
Bet kai darai su visokiais tokiais atspaudais- karpinių, nėrinių, augalų lapelių, svogūnų lukštų- pagrindinė taisyklė- neapmūturiuoti kiaušinio storu sluoksniu svogūnų lukštų, o sluoksnis turi būti toks, kad aptrauktas kojine ir apdėtas sv. lukštais bei visu kuo kiaušinis išlaikytų savo kontūrus ir kiaušinio formą- t.y. nebūtų panašus į kokią gniūžtę, ar apvalainą gniutulą, ir ne koks gumbuotas ar grublėtas, o kad būtų akivaizdu iš ryšulio formos, kad tai kiaušinis- taip stipriai viskas turi būti priplota prie kiaušinio- kitu atveju popierėlių ar lipdukų ar žolelių, atspaudai nesigaus, po jais pateks dažų. Todėl pagrindinė taisyklė yra nepaprastai stipriai aptempti kojinę apie kiaušinį- aptrauktą kojine kiaušinį patrynus nykščiu kojinė neturi slankioti faktiškai nei per milimetrą- tik tada raštas garantuotas, nes aptraukta pakankamais tipriai. Aš traukdama kojinę apie kiaušinį netgi pasidedu dubenį po juo, kad ištryškus turiniui neišsiterliočiau- taip stipriai reikia būt nusiteikus aptraukti kiaušinį kojine. Pagrindinės klaidos, kurias daro žmonės dažydami atspaudais- karpinių, žolelių, sv. lukštų- tai, kad jie per silpnai aptraukia kiaušinį medžiaga, vietoj kojinės naudoja visokias medvilnes ar kitas medžiagas kurios yra storos ir nesitampo- todėl jos neprispaudžia deramai tų aplikacijų. Kita klaida- bijant kad žolelės ar lukštai nenusiplautų- apmūturiuoti storai jais visą kiaušinį- tačiau tai duoda priešingą efektą nei atrodo- storai apmūturiuoti lukštai nepakankamai gerai prisiploja prie kiaušinio ir nepriploja tų karpinių ar lepelių (aplikacijų)- nes reikia kad aplikacijos prikeptų arba visiškai priglustų prie kiaušinio- o stori lapai ar storas popierius ar storas sluoksnis lukštų neturi savybiės tvirtai prikepti
Sėkmės marginant Velykos jau baigėsi, o aš dar skutinėjau šiandien margutį, ir dar dažysiu- išpūstus žinoma:oh