Įkraunama...
Įkraunama...

Velykų vaišės

QUOTE(Auksesmama @ 2009 04 10, 20:17)
AS TAIP PAT GALVOJU APIE KIAUSINUKUS SU ZELE BET NZN GAL KAS DUODIT PATARIMA KAIP JUOS GRAZIAI NULUPT...MAN PERNAI NELABAI GRAZIAI LUPOS g.gif

As pernai dariau zele kiausinius tai pries lupant keliom sekundem imerkdavau kiausini i silta vandeni tai luposi labai gerai.
Atsakyti
sveikos 4u.gif
perskaičiau pusę temos bet neradau kas dedasi į krokodilo pilvą blush2.gif Gal pasidalintumėt? ax.gif (kumpelis, ferm sūris... Dar?)

Dar galvoju pasidaryti pascha.. tik va nelb daeina kaip ten ją suslėgti ir į kokią servetėlę dėti? Kažką panašaus į merlę?
Radau vieną visai įdomų receptuką a la pascha su želatinu... g.gif čia
Ir dar čia 4u.gif

Ir bandysiu pirmą kartą "Bobą" kept unsure.gif
Atsakyti
O aš varškės tortą "Marsą" gaminsiu ax.gif Dar bandysiu beliašus pagamint, mišrainę kokią, iš parduotuvės ko nors nusipirksim ir pakaks blush2.gif
O dėl paschos: skaičiau, kad masę reikia supilti į indą, išklotą marle arba plonu rankšluosčiu. Ant sustingusios vaškės atsispaus audinio faktūra. Šitaip "Žmonių" žurnale rašo, yra įdėtas receptas rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Helle*: 11 balandžio 2009 - 09:30
Argi į krokodilą nesidėdavo lašinukai? Arba rūkyta lašiša su morkomis? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Accept @ 2009 04 11, 11:48)
Argi į krokodilą nesidėdavo lašinukai? Arba rūkyta lašiša su morkomis? rolleyes.gif

Aš niekad apie jokius krokodilus negirdėjus hihihi.gif Tai žiūrėjau nuorodą : čia
Tai iš nuotraukyčių pasirodė, kad kumpukas... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Žūžū @ 2009 04 11, 08:21)
sveikos  4u.gif
perskaičiau pusę temos bet neradau kas dedasi į krokodilo pilvą blush2.gif Gal pasidalintumėt? ax.gif (kumpelis, ferm sūris... Dar?)

Dar galvoju pasidaryti pascha.. tik va nelb daeina kaip ten ją suslėgti ir į kokią servetėlę dėti? Kažką panašaus į merlę?
Radau vieną visai įdomų receptuką a la pascha su želatinu...  g.gif čia
Ir dar čia 4u.gif

Ir bandysiu pirmą kartą "Bobą" kept unsure.gif

galima dėti dešrą, sūrį olandišką, papriką, svogūną, dar kokių daržovių, na kaip picą kad darant... taip pat galima daryti vidų su varške..
Atsakyti
QUOTE(Žūžū @ 2009 04 11, 08:21)
sveikos  4u.gif

QUOTE(Accept @ 2009 04 11, 10:48)

As dejau varske su cukrumi, kiausiniais ir trupuciu sviesto. Labai skanu, viena padovanojom siandien, kita bandysim ryt Veluku proga prapjauti...
Gavosi toks:
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo fikuse: 11 balandžio 2009 - 21:31
O aš dar kepu Velykinę bobą doh.gif Šįmet ji išprotėjus blink.gif doh.gif baisiai lipa per formos kraštą doh.gif lotuliukas.gif Bet gi iš pradžių maniau kad mažutė bus ir kad vietos kilti tikrai pakaks unsure.gif Pasirodo ji mėgsta didesnę laisvę lotuliukas.gif Na, nieko, žiūrėsim kaip bus. Manau bus ir boba, ir bandelė pusryčiams lotuliukas.gif doh.gif
Atsakyti
Pavyko boba gerai thumbup.gif Na, bent iš išvaizdos rolleyes.gif Iškepė ir mažuliukų bandukų iš nubėgusios tešlos... Išimsiu iš formos ryt kai atvės rolleyes.gif
Atsakyti
Su Šv. Velykom!

O čia mūsų velykos smile.gif :

Kai atsikėlėme- pirmas patiekalas pagal tradiciją buvo margučiai- mes paprastai dažome kelių rūšių- vieni būna skirti valgyti, o kiti papuošti kambariui, stalui. Tuos, kurie skirti valgyti- pas mus būna tik natūralūs- be jokių dažų, ir žinoma jie būna paprastesnio dizaino, kad nebūtų gaila kruopštaus darbo. Čia yra tie, kuriuos valgėme- dažyti su svogūnų lukštais, petražolių lapeliais:

user posted image

Čia iš arčiau (bet kažkaip nufotkinta nekokybiškai, nes nuotraukose šiltų spalvų nerodo- čia margučiuose buvo ryškiai geltonos, bet jos nesimato):

user posted image

Šiemet pirmą kartą pabandžiau gaminti sviestinį avinėlį biggrin.gif Vietoj avinėlio gavosi liūtas- galva perdidelė lotuliukas.gif Be to aš neįgudusi kulinariniu švirkštu dirbti, ir perdaug sušilusį sviestą naudojau, todėl vilnelės neryškios ir neaiškios formos. Kalnelis ant kurio yra avinėlis padaytas iš apverstos plastikinės vienkartinės lėkštutės, kuri kulinariniu švirkštu išdekoruota sviestu (lėkštutė paslėpta). Geltonas ir gelsvai žalsvas sviestas dažytas ciberžole, ir dar įdėta džiovintų krapų- visi šie prieskoniai priduoda spalvą ir skonį. Papuošta gėlytėmis iš pomidoro ir paprikos, lapeliai iš poro. ragelius neturėjau iš ko padaryti blush2.gif Pirmas blynas.
user posted image

Šiemet pirmą kart pabandžiau gaminti velykinę paschą -gavosi vietoj sūrio varškė- bet formą laiko. Viršus puoštas geltonos želė sluoksniuku, gėlytės cukrinės. Viduj džiovintos braškės ir migdolai.
user posted image

Šiūmetinis kelmas- susmego, nes buvo labai minkštas doh.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo svytejimas ezero dugne: 12 balandžio 2009 - 21:23
Su sventem 4u.gif
QUOTE(svytejimas ezero dugne @ 2009 04 12, 22:06)
Su Šv. Velykom!
O čia mūsų velykos smile.gif :

Tiesiog super wub.gif thumbup.gif
Norejau paklaust del marguciu blush2.gif Nu man tokie nerealus, labai traukia aki. wub.gif Tai vat, ant vieno margucio uzmaciau zvaigdutes tokias. Ka daret, kad jas isgautumet? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(svytejimas ezero dugne @ 2009 04 12, 22:09)
Ačiū Neryte 4u.gif -privargau, vos ant kojų pastovėjau- ir tai daug kas nesigavo gerai doh.gif

bet tikrai buvo verta siek tiek pavargti del tokiu groziu

QUOTE(simoselis @ 2009 04 13, 08:12)
Norejau paklaust del marguciu blush2.gif  Nu man tokie nerealus, labai traukia aki. wub.gif  Tai vat, ant vieno margucio uzmaciau zvaigdutes tokias. Ka daret, kad jas isgautumet? blush2.gif

nesu tikra, bet as dazydavau su iv. popiereliu karpiniais ir man panasiai gaudavosi ax.gif issikarpau is popieriaus iv. formos karpinius, uzdedu ant suslapinto kiausinio, po to i kojine ir i kiausinio lukstus 4u.gif
Atsakyti