Su Šv. Velykom!
O čia mūsų velykos
:
Kai atsikėlėme- pirmas patiekalas pagal tradiciją buvo margučiai- mes paprastai dažome kelių rūšių- vieni būna skirti valgyti, o kiti papuošti kambariui, stalui. Tuos, kurie skirti valgyti- pas mus būna tik natūralūs- be jokių dažų, ir žinoma jie būna paprastesnio dizaino, kad nebūtų gaila kruopštaus darbo. Čia yra tie, kuriuos valgėme- dažyti su svogūnų lukštais, petražolių lapeliais:
Čia iš arčiau (bet kažkaip nufotkinta nekokybiškai, nes nuotraukose šiltų spalvų nerodo- čia margučiuose buvo ryškiai geltonos, bet jos nesimato):
Šiemet pirmą kartą pabandžiau gaminti sviestinį avinėlį
Vietoj avinėlio gavosi liūtas- galva perdidelė
Be to aš neįgudusi kulinariniu švirkštu dirbti, ir perdaug sušilusį sviestą naudojau, todėl vilnelės neryškios ir neaiškios formos. Kalnelis ant kurio yra avinėlis padaytas iš apverstos plastikinės vienkartinės lėkštutės, kuri kulinariniu švirkštu išdekoruota sviestu (lėkštutė paslėpta). Geltonas ir gelsvai žalsvas sviestas dažytas ciberžole, ir dar įdėta džiovintų krapų- visi šie prieskoniai priduoda spalvą ir skonį. Papuošta gėlytėmis iš pomidoro ir paprikos, lapeliai iš poro. ragelius neturėjau iš ko padaryti
Pirmas blynas.
Šiemet pirmą kart pabandžiau gaminti velykinę paschą -gavosi vietoj sūrio varškė- bet formą laiko. Viršus puoštas geltonos želė sluoksniuku, gėlytės cukrinės. Viduj džiovintos braškės ir migdolai.
Šiūmetinis kelmas- susmego, nes buvo labai minkštas