......Dariau jogurtini torciuka,receptas idetas-"Super skanus varskes pyragas"
QUOTE (Cheburashka @ 2004 04 10, 17:18) |
Remka,dariau as irgi ta torta jogurtini,bet kazkodel man purskiama grietinele po kiek laiko susileido O gal ja tik rytoj reikejo uzpurkst? |
.........tai tau reikejo naudoti ta paprasta grietinele,kur plakti reikia ir dar to standiklio ideti,kur rasiau,tai tikrai-garantuoju neissileidzia,kita diena net laikosi,o man su ta purskiama irgi buvo viena karta,per vaiko antra gimtadieni torta papuosiau,tai pakui valiau,keikiausi ir per nauja puosiau savo naminiu metodu
Man labai skanus gaunasi idaryti kiausiniai su fermentiniu suriu: suri sutarkuoju, sumaisau su kietai virtu kiausiniu tryniais, krapais, cesnakeliu; galima ir smulkiu krabu lazdeliu idet, galima grybu, dar majonezo idedu, issuku, ir sudedu mase i kiausinius perpjautus per puse, po to graziai papuosiu su agurku ir alyvuoge.
Čia kažkas įdarytus kiaušinius minėjo, tai parašysiu, kaip man labai skanu ir visada per šventes darau
6-8 kiaušiniai
200-250 g lieso kumpio
1 mažas agurkas
1 šaukštas smulkiai kapotų svogūnų laiškų
200 g majonezo
druskos, pipirų
žodžiu visos sudedamosios dalys sumaišomos, kartu su išimtais išvirtų kaiušinių tyrniais. ir tą masę įdėti į perpjautus baltymus. lėkšę prieš tai išklojus salotų lapais - papuošimui man labai tas receptukas patinka.
6-8 kiaušiniai
200-250 g lieso kumpio
1 mažas agurkas
1 šaukštas smulkiai kapotų svogūnų laiškų
200 g majonezo
druskos, pipirų
žodžiu visos sudedamosios dalys sumaišomos, kartu su išimtais išvirtų kaiušinių tyrniais. ir tą masę įdėti į perpjautus baltymus. lėkšę prieš tai išklojus salotų lapais - papuošimui man labai tas receptukas patinka.
Na, as tai kelintas velykas gaminu toki nelabai velykini, tiesiog visai ne velykini patiekala...
Tik jis kazkaip prie gausiai apsesto stelo populiariausias, ir labai laukiamas.... Nu niekaip be jo nebeapseinam: salotos su krevetem... Labai vasarishkos, lengvos ir gaivios Ir labai i tema, kai liaudis uzkimshus skrandzius visokiais kumpiais ir kiaushiniais...
Tik jis kazkaip prie gausiai apsesto stelo populiariausias, ir labai laukiamas.... Nu niekaip be jo nebeapseinam: salotos su krevetem... Labai vasarishkos, lengvos ir gaivios Ir labai i tema, kai liaudis uzkimshus skrandzius visokiais kumpiais ir kiaushiniais...
Aš kepu tokį "kelmą
Reikia nupirkti kiaulienos šonkaulių juostą tokią, užmarinuoti ją su prieskoniais, soja ir ttt.Tada paimam faršą, aš dariau su vištienos, į faršą pridedu apkepintų morkų, svogūnų, pievagrybių, visokių prieskonių, biški grietinėlės, kiaušinį..Tada iš šonkaulių juostos padarom tokį "alia šulinį" , galima kad laikytųsi su lininių siūlų apsukt, į tą šulinį dedamas faršas.Aš kepiau suvyniojus į didelį folgos gabalą, prieš kepimo pabaigą ją reikia nuimti. Labai gražiai atrodo ant stalo, galima žalumynų į tą šulinį pamerkti..o ir skanu
Reikia nupirkti kiaulienos šonkaulių juostą tokią, užmarinuoti ją su prieskoniais, soja ir ttt.Tada paimam faršą, aš dariau su vištienos, į faršą pridedu apkepintų morkų, svogūnų, pievagrybių, visokių prieskonių, biški grietinėlės, kiaušinį..Tada iš šonkaulių juostos padarom tokį "alia šulinį" , galima kad laikytųsi su lininių siūlų apsukt, į tą šulinį dedamas faršas.Aš kepiau suvyniojus į didelį folgos gabalą, prieš kepimo pabaigą ją reikia nuimti. Labai gražiai atrodo ant stalo, galima žalumynų į tą šulinį pamerkti..o ir skanu
O kiek mazdaug laiko reikia kepti ta kelma?
QUOTE(vandens laselis @ 2005 03 24, 12:12)
Na, as tai kelintas velykas gaminu toki nelabai velykini, tiesiog visai ne velykini patiekala...
Tik jis kazkaip prie gausiai apsesto stelo populiariausias, ir labai laukiamas.... Nu niekaip be jo nebeapseinam: salotos su krevetem... Labai vasarishkos, lengvos ir gaivios Ir labai i tema, kai liaudis uzkimshus skrandzius visokiais kumpiais ir kiaushiniais...
Tik jis kazkaip prie gausiai apsesto stelo populiariausias, ir labai laukiamas.... Nu niekaip be jo nebeapseinam: salotos su krevetem... Labai vasarishkos, lengvos ir gaivios Ir labai i tema, kai liaudis uzkimshus skrandzius visokiais kumpiais ir kiaushiniais...
Vandens laseli , buk gerute parasyk salotu su krevetem recepta
Gal dar kas zinot daugiau receptu su krevetem , ieskojau forume neradau.
O kazin ka idomaus galima is virtu kiausiniu pasidaryti, nes jauciu po velyku ju bus laaaabai daug like
QUOTE(Shalimar @ 2005 03 26, 17:19)
O kazin ka idomaus galima is virtu kiausiniu pasidaryti, nes jauciu po velyku ju bus laaaabai daug like
Pikantiskos salotos: smulkiai pjaustyti kiausiniai, tarkuotas fermentinis suris, cesnakas, majonezas
Skumbres salotos: Karsto rukymo skumbre, 3 kiausiniai, svogunas, zirneliai, majonezas
Idaryti kiausiniai: su fermentiniu suriu, krabu lazdelem, desryte, t.t.
QUOTE(lengvute @ 2004 02 19, 13:52)
Riešutiniai kiaušiniai
Produktai:
1/2v.š. tirpstančios kavos,
2v.š. karšto vandens,
200g maltų grikinių riešutų,
200g prasijotos cukraus pudros,
1š.tirpstančios kavos,
200g cukraus pudros.
Kavą ištirpinkite karštame vandenyje.
Po truputėlį pilkite maltus riešutus ir cukraus pudrą, kol susidarys kietą masė.
Tešlą kočiokite ant cukrumi pabarstyto stalo 1cm storio lakštais. Kiškučių, kiaušinių bei kitokių formelių pagalba darykite sausainius. Pagaminus dėkite visus ant kepimo popieriaus ir leiskite per naktį išdžiūti.
Kitą rytą visus likusius produktus sumaišykite iki vientisos masės ir aptepkite zuikius bei kiaušinius.
Vaisiniai kiaušiniai
Kelis kartus buvo pamineta tirpstanti kava... tai kaip is tikruju turi buti?