Aš tai darysiu su kulinariniu švirkštu vilneles, o pagrindą iš sviesto "blokų" padarysiu- vienas stačiakampis- kūnui- kitas- galvai- tik snukelį užapvalinti peiliu ar kuo kitu. Ir sudėsiu tuos stačiakampius vieną ant kito- t.y. galvą ant kūno, kad viršutinis išsikištų kažkiek- t.y. ilgesniam snukeliui, galima ir kūnelio kampus ir briaunas apipijaustyti kad nebūtų toks kampuotas, ir tada jau, kai užapvalini snukelį, su kulinariniu švirkštu ar konditeriniu maišeliu spaudi ant to sudėlioto pagrindo vilneles, bangeles, kokios nori formos. Kad gautųsi plonos kaip spagečiai- galima su šesnakų spaustuve spaust , taip pat būna kulinarinio švirkšto antgalis toks ploniems "makaronams". Galima po avinėliu padaryti su kond švirkštu arba česnakų spaustuve sviestinę žolytę, į kurią pridėti žalią spalvą suteikiančių prieskonių arba paprasčiausiai krapų, petražolių- aš renkuosi džiovintus, kad negestų ilgai ir būtų pakankamai susmulkinti. Kario kokio galima dėl spalvos įmaišyti.
Papildyta:
QUOTE(vikka @ 2009 03 09, 21:36)
Mergaitės,noriu paklausti tų,kurios jau gamino tuos želė kiaušinius. O tą želatinos šaukštelį reikia berti į patį kiaušinį ar koks kitas būdas yra???Taip nuostabiai jie atrodo,kad norėtųsi šiais metais papuošti Velykų stalą.
Aš gaminau, bet jokių želatinos šaukštelių į kiaušinį nebėriau
Paimi dr oetker želatinos spalvotos, pili ant tos želatinos karšto vandens perpus mažiau nei parašyta ant pakelio, išmaišai paprastame inde, kol ištirpsta, ir tada supilstai į kiaušinius, ir šaldytuvan- o prie ko čia bėrimas kažkokių miltelių į patį kiaušinį
taip pat ir jei bespalvę želatiną naudoji- pasidarai su mažu kiekiu skysčio (vandens, sulčių ir pan.)kad būtų standūs ir laikytų formą kiaušiniai, užsimaišai ir ištirpini tą želatiną su vandeniu atskirame inde, ir iš jo supili į kiaušinį- per piltuvėlį, arba šaukšteliu, arba dar kaip nors, kaip tau patogiau.