Įkraunama...
Įkraunama...

Velykų vaišės

QUOTE(jurvite @ 2009 03 08, 22:01)
paukščių pieno saldanukai,



namie gaminti? bigsmile.gif recepta isduosi? bigsmile.gif
Atsakyti
Mergaitės,noriu paklausti tų,kurios jau gamino tuos želė kiaušinius. ax.gif O tą želatinos šaukštelį reikia berti į patį kiaušinį ar koks kitas būdas yra???Taip nuostabiai jie atrodo,kad norėtųsi šiais metais papuošti Velykų stalą. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikka: 09 kovo 2009 - 10:37
QUOTE(KibirVibir @ 2009 03 09, 08:30)
namie gaminti?  bigsmile.gif recepta isduosi?  bigsmile.gif


Truputį iš galvos receptas. Bandysiu iš tokių produktų: želė (kokio nors skonio arba tik paprastos želatinos), pieno (jei dėsiu paprastą želatiną, vietoj pieno reikėtų jogurto su kokiu nors skoniu), truputis "Mūsų švelniosios" varškės, cukraus. Piene ištirpint žele, pakaitinti, kai atvės įmaišyt varškę, cukrų. Kai truputį apstings- trintuvu sutrinti iki putų, kad baigę stingti saldainukai būtų purūs kaip tikras paukščių pienas tongue.gif O jei naudojamas jogurtas, tai želatiną ištirpint šaukšte vandens, pakaitint, kai atvės, supilt į jogurtą, įdėt varškę, cukraus ir bepradedant stingti-sutrint. Manau, kad pavyktų ax.gif
Atsakyti
Beje, galima pasigaminti obuolinių želinių saldainukų. Reikėtų jiems tik virtos obuolių košės (obuolienės) ir želatinos. Žinoma, galima rinktis ir kitokią uogienę, tai jie jau nebus obuoliniai biggrin.gif Želatiną ištirpinti keliuose šaukštuose vandens, tada pakaitinti, sumaišyti su obuoliene ar kt. uogiene. Kai bus apstingusi, tada trintuvu sutrinti iki baltumo, kurį suteikia daugybė smulkių oro burbuliukų. Tada padėti į šaldytuvą toliau stingti. Kai sustings, supjaustyti gabaliukais. Taip dariau kai reikėjo neseniai tortuko biskvitus pertepti, tai pagal tokį pertepimą sugalvojau, kad galima ir saldainukų pasigaminti, panašių į "paukščių pieną" ax.gif
Atsakyti
QUOTE(KibirVibir @ 2009 03 09, 08:30)
namie gaminti?  bigsmile.gif recepta isduosi?  bigsmile.gif

aš darau tokį paukščių pieną:

išplakti 1 indelį kondensuoto nesaldaus pieno ir į gautą plakinį (putos gaunasi) supilti 200ml vandens ištirpintą želė pokelį su skoniu ir viską išmaišyti bei supiltį į formeles... labai greitai pasigamina ir labai skanu smile.gif beje, želė naudoju Dr others, kitų firmų reikėtų dar mažiau vandens pilti... sustingsta per valandą, kameroje dar greičiau
Atsakyti
Šitas irgi geras receptas thumbup.gif Bet aš noriu daryti mažiau kaloringus, be kondensuoto pieno, tai tenka pačiai kurti ir eksperimentuoti iš ko galima ką nors panašaus pagaminti lotuliukas.gif doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jurvite: 09 kovo 2009 - 20:03
QUOTE(jurvite @ 2009 03 09, 18:35)
Truputį iš galvos receptas. Bandysiu iš tokių produktų: želė (kokio nors skonio arba tik paprastos želatinos), pieno (jei dėsiu paprastą želatiną, vietoj pieno reikėtų jogurto su kokiu nors skoniu), truputis "Mūsų švelniosios" varškės, cukraus. Piene ištirpint žele, pakaitinti, kai atvės įmaišyt varškę, cukrų. Kai truputį apstings- trintuvu sutrinti iki putų, kad baigę stingti saldainukai būtų purūs kaip tikras paukščių pienas tongue.gif O jei naudojamas jogurtas, tai želatiną ištirpint šaukšte vandens, pakaitint, kai atvės, supilt į jogurtą, įdėt varškę, cukraus ir bepradedant stingti-sutrint. Manau, kad pavyktų ax.gif



Man atrodo, kad jei įdėsi į pieną želė ir pakaitinsi, jį sutrauks. Tiksliai nežinau, jei klystu, tegul mane pataiso smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jurvite @ 2009 03 09, 20:02)
Šitas irgi geras receptas thumbup.gif Bet aš noriu daryti mažiau kaloringus, be kondensuoto pieno, tai tenka pačiai kurti ir eksperimentuoti iš ko galima ką nors panašaus pagaminti lotuliukas.gif doh.gif

niu drįsčiau abejoti, kad su varške gaunasi mažiau kaloringas smile.gif net nuėjau pažiūrėti į šaldytuvą, 100g nesaldaus kondensuoto pieno 135kcal. Varškėje panašiai, jei riebi dar daugiau ir kai kondensuoto išsiplaka tas indelis (350ml) ir įpilam 200ml dar želė ištirpintos, paukščių pieno gaunasi apie 1,5l smile.gif

O dėl pieno paprasto tai nežinau ar sutrauks želatina... niekad nedariau. Jogurto tai nesutraukia, tik reik jį prieš tai palaikyti kambario temperatūroje kokią valandą, gal ir su pienu taip pat. Į kondensuotą tai pilu iškart išimtą iš šldytuvo ir suplaktą. Bet kondensuotas turi būti be cukraus..
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2006 04 17, 13:24)
O dariau labai paprastai - kiaušinio storgalyje peiliu padariau apie 1 - 1,5 cm skersmens skylutes ir iškračiau kiaušo turinį lauk (sunaudojau kiaušinienėms ir pyragams...) smile.gif
Tuščius lukštus iškaitinau verdančiu vandeniu.
Pasiruošiau vyšninės ir citrininės želė iš pakelių, ant dugno įpyliau po kelis arbatinius šaukštelius želė, palaukiau kol sustings, dėjau įvairių šaldytų uogų (atšildytų) ir užpyliau želė.
Sudėjau į kiaušinių dėžutę skylėmis į viršų ir sušaldžiau. O paskiau atsargiai nulupau lukštą 4u.gif

vat kaip kiaušiniai daromi... aš ir bandysiu vėlykoms pasigaminti smile.gif
Atsakyti
O kodėl neiškepus Velykoms meduolių? Receptų įvairiausių galima "susižvejoti", o štai kaip gražiai galima juos pagamint bigsmile.gif

user posted image
user posted image
user posted image

Daugiau ir dar gražesnių ir Velykoms, ir Kalėdoms yra čia:
http://picasaweb.goo...ovnikyVianocne#
Atsakyti
QUOTE(jurvite @ 2009 03 11, 14:18)
Daugiau ir dar gražesnių ir Velykoms, ir Kalėdoms yra čia:
http://picasaweb.goo...ovnikyVianocne#

Dar pasižvalgykit ir kitame Monikos albume:
http://picasaweb.goo...nikyVelkonocne#

Meduolių receptų daug rasti galima čia:
http://www.supermama...howtopic=253934
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jurvite: 11 kovo 2009 - 16:23
Labai patiko avinelio, pagaminto is sviesto, ideja biggrin.gif gal zinote, kaip toki pasigaminti?

Papildyta:
avinelio nuotrauka sios temos 25 psl. smile.gif
Atsakyti