Įkraunama...
Įkraunama...

Velykų vaišės

QUOTE(Deep Blue @ 2008 03 24, 12:13)
Gal mažai želatinos dėjai į žele? ar žele nebuvo per minkšta, kai nulupai?

nu tikriausiai taip ir buvom,nes is pradziu vaziavom i baznycia,o tada parvaziuojant as juos lupau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Auksesmama @ 2008 03 24, 14:06)
As taip pat dariau tuos zelinius kiausinius,tik niekur nedrisau nestis,nes labai negraziai nusilupo schmoll.gif kaip jums taip pavyksta graziai nulupti g.gif

Reikia keliom sekundėm pakišt po karštu vandeniu, tada labai gražiai ir greitai nusilupa smile.gif
Atsakyti
Čia mano keptas paštetas, aptrauktas drebučiais:
user posted image


Čia kelmas- kaip sakiau, kepiau iš veršienos šonkaulių ir tuščią- be įdaro:
user posted image



Želiniai kiaušiniai
user posted image

user posted image

user posted image

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo svytejimas ezero dugne: 25 kovo 2008 - 02:03
Beje, tas paštetas, aptrauktas drebučiais- o kas ten mėlynuoja- tai žibutės- tie drebučiai dekoruoti į vidų "įšaldytomis" žibutėmis smile.gif Va sakiau išbandysiu- ir išbandžiau- atrodo gerai tos žibutės- ta prasme nepajuosta lapeliai, ir skonio, lygtai, nesuteikia, išlaiko savo mėlynai violetinę spalvą.. Tik va tie raudoni šonai- yra konservuota paprika- tai jie turi tokį karstelna skonį, todėl kitą kart jų nedėsiu- o vietoj jų ką kitą raudoną ryškiai- šįkart suviliojo spalva..

Ir dar, klaidą padariau, kad į drebučius, kuriais aptraukiau paštetą, dėjau ne sultinį, ir ne paprastą vandenį- o marinatą nuo tų visų agurkėlių ir svogūnėlių- na truputį to marinato- tai kažkaip pats tas drebutis nelabai kokio skonio gavosi... Bet paštetas normaliai..

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo svytejimas ezero dugne: 25 kovo 2008 - 02:22
Laukine, man atrodo, kad ten nėra tiek jau daug sviesto- tie avinėliai, man regis, iš kokių bdviejų pakelių sviesto daromi... O du pakelius sunaudoti juk nėra taip sunku, ypač jei kepi kokį pyragą.. O juk per pačias velykas nebūtina jį sunaudoti, galima ir kiek vėliau..
Atsakyti
O aš dar napasigyriau, kad pasha pavyko thumbup.gif thumbup.gif Sukau sukau varškę su grietinėle ir šiek tiek sviesto dar įdėjau prieš tai(kad pirktinę kiek pagerinčiau, kad būtų nors kiek panašiau į naminę). Tada tik kai gerai išsukom (dirbau su ja ne viena) bėriau ir džiov. abrikosus ir vyšnias (džiov. braškių neradau, o labiau jų norėjau...). O paskui suvyniojau į marlę ir paslėgiau. Na, tikros kokybiškos paschos niekad neragavau, bet ši naminė buvo mums visvien ypatingai skani tongue.gif
Nors ta pascha gal kaip varškės sūrio tam tikra rūšis. Mums išėjo keik minkštesnė, nei kad būtų varškės sūris, nors ir sūrių kartasi minkštų būna, kaip kad tie su žele gabaliukais. Mmm... skani... buvo tongue.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jurvite: 25 kovo 2008 - 13:08
Va ir mano foto ,labai aciu uz receptus mirksiukas.gif
kelmas
user posted image
is lovaso
user posted image
rafaello
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Editoshka: 25 kovo 2008 - 13:24
QUOTE(jurvite @ 2008 03 26, 00:07)
O aš dar napasigyriau, kad pasha pavyko  thumbup.gif  thumbup.gif  Sukau sukau varškę su grietinėle ir šiek tiek sviesto dar įdėjau prieš tai(kad pirktinę kiek pagerinčiau, kad būtų nors kiek panašiau į naminę). Tada tik kai gerai išsukom (dirbau su ja ne viena) bėriau ir džiov. abrikosus ir vyšnias (džiov. braškių neradau, o labiau jų norėjau...). O paskui suvyniojau į marlę ir paslėgiau. Na, tikros kokybiškos paschos niekad neragavau, bet ši naminė buvo mums visvien ypatingai skani  tongue.gif
Nors ta pascha gal kaip varškės sūrio tam tikra rūšis. Mums išėjo keik minkštesnė, nei kad būtų varškės sūris, nors ir sūrių kartasi minkštų būna, kaip kad tie su žele gabaliukais. Mmm... skani... buvo tongue.gif  biggrin.gif


Kaip šaunu, Jurvite, Kad pavyko thumbup.gif Kiaulystės dėsnis- tau pavyko, o man pačiai - ne. Nu pykau nerealiai- kiek produktų sugadinau- net baisu pagalvoti- keturis indelius grietinės, du litrus grietinėlės, dešimt kiaušinių- viskas per niek- nu pykau nerealiai-tiek pinigų sukišta
gun_rifle.gif

O buvo kaip ir nujaučiau- nu kaip aš nepasimokau iš savo klaidų.... O kalti dėl visko, manau, parduotuviniai produktai, kurie nesurūgo, nes privaryti konservantų, todėl juos virink nevirinus, ir varškė nepasidarė verysad.gif Kažkada seniau esu bandžiusi iš parduotuvinių produktų daryti, ir irgi nesigavo, nes nesurūgo kaip reikia ir parškė nepasidarė- viriau viriau- jau užvirė- kas šiaip negeerai darant sūrius (kad užvirtų negerai, reik tik pakaitinti)- ir virė virė- ir nesutirštėjo... O kiaušinių dešimt jau sudėta buvo- stovi dabar ta masė- jau būtų gal parūgusi, per tiek laiko, matomai parduotuviniams produktams daug daugiau laiko reikia surūgti- būtų galima dabar iš jos dabar bandyti tą sūrį virti, brt gi kiaušiniai įmušti ir pastovėję kelias dienas toje masėje- tai juk bus sugedę, užsikrėsti tikriausiai galima- taigi- matyt tik išmesti- nu supykau juodai ant parduotuvių su jų konservantais- nes kiek darius iš kaimiško- visad išeidavo puikiausiai...

Bet kad tau gavosi- labai šaunu 4u.gif - gal kitais metais bandysiu pagal tą kur tu darei- nes dabar man kilo abejonių, ar pagal tą receptą kas gausis, nes atrodo taip paprasta- varškę išsuki su grietinėle ir įdedi kokių džiovintų vaisių - nu tai man kažkaip nerimtai pasirodė- pabijojau, kad nesigautų košė vietoj sūrio- nu bet jei gaunasi- tai valio- reik matyt man nuo paprastesnių pradėti, bo kai aš užsimoju- tai paskui persistengiu.
Atsakyti
Sveikos,prisijungsiu ir as. Na kadangi cia tema velykoms,tai norejau paklaust gal kuri zinot netikro zuikio recepta (P.S. is farso)? biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Monika_150 @ 2008 11 07, 15:36)
Sveikos,prisijungsiu ir as. Na kadangi cia tema velykoms,tai norejau paklaust gal kuri zinot netikro zuikio recepta (P.S. is farso)?  biggrin.gif  4u.gif

čia viskas apie faršą 4u.gif čia
Atsakyti
labai tau aciu 4u.gif smile.gif


Beje siandien kepiau varskes apkepa. Gavosi tikrai labai skanus.. 4u.gif

Varskes apkepas

Reiks:
0.5kg varskes
4 kiausiniai
3 saukstai sviesto
5-7 saukstai cukraus
3-4 saukstai manu kruopu
1/2 stiklines pieno

Eiga:
Manu kruopas uzpilti pienu ir 30min. palikti,kad siek tiek isbrinktu. Kiausiniu tryniai issukami su cukrumi,sudedama varske,issuktas arba gabaliukais supjaustytas sviestas,manu kruopas ir viskas gerai istrinama. Baltymai isplakami iki standziu putu. I mase sudedami isplakti kiausiniu baltymai,lengvai ismaisom,sukreciama i sviestu istepta ir dziuveseliais pabarstyta kepimo inda ir kepama orkaiteje 25-40min.

Aciu recepto autorei uz si skanu recepta. 4u.gif
Beje as kepiau apie valanda nes apkepas labai nenoriai rudavo..


user posted imageuser posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Monika_150: 07 lapkričio 2008 - 17:51
Beveik mėnesiukas liko iki šv. Velykų, tai keliu temelę į viršų. Sukam sukam galveles rinkdamosi ką čia gardesnio, įmantresnio paruoti šventiniam stalui tongue.gif
Aš galvoju kad reikėtų ką nors iš tokių dalykų pagaminti:
Mėsos-omleto suktinukai, paukštienos-daržovių paštetas, "Zuikis", mini bandelės, paukščių pieno saldanukai, varškinis tinginys su sausainukasi ir džiov. vaisiais(pakeistų tradicinę paschą), velykinė boba, daržovių salotos, naminė duona (jau kepiau, pavyko iškepti tikrą ruginę thumbup.gif ) Kol kas tiek minčių... Na, mėgstu susirinkti nemažai gaminių receptų, o vėliau iš jų rinktis ką gi gaminti... bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jurvite: 08 kovo 2009 - 21:01