Patarkit kaip pasidaryt skysta sokolada, nes man neiseina, susoka kazkaip iskart bandau sokoladinius kiausinius daryt, bet jei nepasidarysiu skysto sokolado nieko nebus
QUOTE(Marge @ 2008 03 22, 16:45)
Patarkit kaip pasidaryt skysta sokolada, nes man neiseina, susoka kazkaip iskart bandau sokoladinius kiausinius daryt, bet jei nepasidarysiu skysto sokolado nieko nebus
o taiis ko tu ji darai ? as sokolado zinove ir dauk ka galiu tau patart nes 15 m prie jo dirbau
QUOTE(irmulia @ 2007 04 09, 22:20)
Aciu, jau padariau siaip ne taip pas mane kazkas panasaus turetu gautis, kiausiniai jau saldytuve tik galvoju, ar iki vakaro jie jau bus sustenge? As virtuvej naujoke, tai nelabai gaudausi kiek laiko laikyt reik
QUOTE(jurvite @ 2008 03 21, 20:37)
Mano keli didieji darbai Velykų šventės stalui nuveikti: padarytas tinginys ir pyragėliai, kaip bebūtų neįprasta- pagal šakočio receptą Pavyko kuo pukiausiai Nors buvo abejojančių šia galimybe
O kur galima būtų receptą surasti?
mano velykiniai atributai
QUOTE(vaivos juosta @ 2008 03 22, 21:04)
kaip grazu
Papildyta:
o as kol kas turiu tik toki parsiuka:
ir dar bus, kaip sonatinos, vista (bet neturiu nuotraukos, nes dar liko pagrazinti)
O kur galima būtų receptą surasti?
O gi tai pagal šakočio receptą, kurį radau turimoj senoj knygoj:
Rašau sumažintą kiekį (juk 60 kiaušinių nenodojau)
6 kiaušiniai, 120g sviesto, 120g miltų, 120g cukraus, 40ml grietinėlės. Dar bėriau truputį vanil.cukraus ir maltų džiov.apelsinų žievelių ir truputį kepimo miltelių.
Dubeny reik išsukti gerai sviestą. Tada dėti po trynį ir po šaukštą miltų, po šaukštą cukraus. Kai masė sutirštės, įpilti grietinėlės. Prieš kepant sudėti gerai išplaktus baltymus. Kepiau keksų formelėse. Iš pradžių išsikėlė gerai, bet nors palikau ataušti orkaitėje, kiek pakrito... Bet išliko vis vien geri, o jau koks skonis ir kvapas
O gi tai pagal šakočio receptą, kurį radau turimoj senoj knygoj:
Rašau sumažintą kiekį (juk 60 kiaušinių nenodojau)
6 kiaušiniai, 120g sviesto, 120g miltų, 120g cukraus, 40ml grietinėlės. Dar bėriau truputį vanil.cukraus ir maltų džiov.apelsinų žievelių ir truputį kepimo miltelių.
Dubeny reik išsukti gerai sviestą. Tada dėti po trynį ir po šaukštą miltų, po šaukštą cukraus. Kai masė sutirštės, įpilti grietinėlės. Prieš kepant sudėti gerai išplaktus baltymus. Kepiau keksų formelėse. Iš pradžių išsikėlė gerai, bet nors palikau ataušti orkaitėje, kiek pakrito... Bet išliko vis vien geri, o jau koks skonis ir kvapas
Šiandien kiaušinius dažiau tik natūraliais dažais, galiu pasidalinti patirtim
Gražūs Bet kažkodėl nesiskiria nuo kiaušinių virtų geltonųjų svogūnų lukštuose
Nuostabūs ryškiai rgeltoni Net dažai taip gražiai ir tolygiai niekada nenudažydavo
Bandžiau burokėliuose, gavosi kažkokie neaiškiai rudi
Neblogi Netolygiai kažkodėl nusidažė
Špinatai nieko nenudažė Tik vieno trūkusio kiaušinio baltymą
Violetinės neturėjau, tai sodos įdėjau į mėlyną spalvą, gavosi kažkas panašaus į žalią
Gražiausi
Nebebandžiau, nes rudi gavosi burokėliuose
Dar tiesa bandžiau dažyti koncentruotoj vaisinėj arbatoj, arbata raudona, o kiaušiniai tokio apsiniaukusio dangaus spalvos
QUOTE(Auges @ 2004 04 06, 08:09)
Ochra tonai
4 pilni puodeliai (suslėgti) raudonojo svogūno lukštų. Virkite nuo 30 minučių iki valandos. Priklausomai nuo lukštų kiekio ir mirkymo laiko spalva bus nuo šviesiai iki tamsiai raudonos.
4 pilni puodeliai (suslėgti) raudonojo svogūno lukštų. Virkite nuo 30 minučių iki valandos. Priklausomai nuo lukštų kiekio ir mirkymo laiko spalva bus nuo šviesiai iki tamsiai raudonos.
Gražūs Bet kažkodėl nesiskiria nuo kiaušinių virtų geltonųjų svogūnų lukštuose
QUOTE(Auges @ 2004 04 06, 08:09)
Auksinė
Įdėkite 2-3 šaukštelį ciberžolės (kurkumos) į karštą vandenį arba pavirkite (jei norite intensyvesnės spalvos).
Įdėkite 2-3 šaukštelį ciberžolės (kurkumos) į karštą vandenį arba pavirkite (jei norite intensyvesnės spalvos).
Nuostabūs ryškiai rgeltoni Net dažai taip gražiai ir tolygiai niekada nenudažydavo
QUOTE(Auges @ 2004 04 06, 08:09)
Bandžiau burokėliuose, gavosi kažkokie neaiškiai rudi
QUOTE(Auges @ 2004 04 06, 08:09)
Mėlyna
Dvi susmulkintos galvos (16 puodelių) raudonojo kopūsto, 2 litrai vandens ir 6 šaukštai balto acto. Mirkykite per naktį, jei norite ryškiai mėlynos spalvos.
Dvi susmulkintos galvos (16 puodelių) raudonojo kopūsto, 2 litrai vandens ir 6 šaukštai balto acto. Mirkykite per naktį, jei norite ryškiai mėlynos spalvos.
Neblogi Netolygiai kažkodėl nusidažė
QUOTE(Auges @ 2004 04 06, 08:09)
Žalia
Į violetinės spalvos mišinį įdėkite šaukštelį sodos arba virkite kiaušinius su špinatais.
Į violetinės spalvos mišinį įdėkite šaukštelį sodos arba virkite kiaušinius su špinatais.
Špinatai nieko nenudažė Tik vieno trūkusio kiaušinio baltymą
Violetinės neturėjau, tai sodos įdėjau į mėlyną spalvą, gavosi kažkas panašaus į žalią
QUOTE(Auges @ 2004 04 06, 08:09)
Smėlio (rusvai-gelsva)
4 suslėgti puodeliai geltonų svogūnų lukštų. Virkite nuo 30 minučių iki valandos. Spalvos intensyvumas priklauso nuo lukštų kiekio ir mirkymo laiko.
4 suslėgti puodeliai geltonų svogūnų lukštų. Virkite nuo 30 minučių iki valandos. Spalvos intensyvumas priklauso nuo lukštų kiekio ir mirkymo laiko.
Gražiausi
QUOTE(Auges @ 2004 04 06, 08:09)
Nebebandžiau, nes rudi gavosi burokėliuose
Dar tiesa bandžiau dažyti koncentruotoj vaisinėj arbatoj, arbata raudona, o kiaušiniai tokio apsiniaukusio dangaus spalvos
reiks pabandyti,nes sakoti dievinu.O kaip skonis identiskas kaip sakocio?
Na, šakotį retai kada tenka valgyti ... Ir šakočiai nebūna apelsinų skonio, bet šitų naminių kepinukų skonis tikrai kaip šaskočio- tirpsta burnoje Juk pagal receptą šakočio O kepinukus iki Velykų laikėm spintelėje, tai ko prireikus ir atidarius dureles vos galima buvo susilaikyti neparagavus- toks aromatas
O kiaulaitė su paršiukais- nuostabi. Šauniai pasidarbuota Tik gaila būtų tokį grožį valgyti Čia panašiai, kaip man labai gaila tų žvakučių- angeliukų, nykštukų, kiškučių- kaip juos galima deginti?! Nors, žinoma, čia kepta kiaulaitė, o juk žmonės kiaules valgo...
Na, šakotį retai kada tenka valgyti ... Ir šakočiai nebūna apelsinų skonio, bet šitų naminių kepinukų skonis tikrai kaip šaskočio- tirpsta burnoje Juk pagal receptą šakočio O kepinukus iki Velykų laikėm spintelėje, tai ko prireikus ir atidarius dureles vos galima buvo susilaikyti neparagavus- toks aromatas
O kiaulaitė su paršiukais- nuostabi. Šauniai pasidarbuota Tik gaila būtų tokį grožį valgyti Čia panašiai, kaip man labai gaila tų žvakučių- angeliukų, nykštukų, kiškučių- kaip juos galima deginti?! Nors, žinoma, čia kepta kiaulaitė, o juk žmonės kiaules valgo...
QUOTE(Girasol @ 2008 03 23, 18:02)
As taip pat dariau tuos zelinius kiausinius,tik niekur nedrisau nestis,nes labai negraziai nusilupo kaip jums taip pavyksta graziai nulupti
QUOTE(Auksesmama @ 2008 03 24, 13:06)
As taip pat dariau tuos zelinius kiausinius,tik niekur nedrisau nestis,nes labai negraziai nusilupo kaip jums taip pavyksta graziai nulupti
Gal mažai želatinos dėjai į žele? ar žele nebuvo per minkšta, kai nulupai?