Įkraunama...
Įkraunama...

Velykų vaišės

QUOTE(svytejimas ezero dugne @ 2008 03 20, 23:34)
O pagrindą, ant kurio jis gulės, irgi darysiu iš sviesto, konditeriniu švirkštu. Tai bus žolytės imitacija, todėl tą pagrindą darysiu iš sviesto, kurį sumaišysiu su įvairiais prieskoniais- džiovintomis prieskoninėmis daržovėmis, krapais, ir pan. ir įbersiu kokių prieskonių, duodanių žalią spalvą, kad nusidažytų žaliai- gal kario, gal ciberžolės, kaparėlis lygtai žaliai dažo...



Karis tai lyg ir ne žaliai, o geltonai dažo g.gif
Žaliai dažo špinatų sultys (kažkur skaičiau), bet aš tai naudočiau ne džiovintas žoleles, o šviežias - smulkiai kapotus krapus, petražoles, svogūno laiškiukus..pagal skonį ir nuotaiką smile.gif Manau būtų žaliau ir skaniau, nei su džiovintomis blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Asta: 21 kovo 2008 - 07:51
O AS VELYKOMS jau zinau ka ruosiu jai galima parasysiu:
bus velykinis keksas su aguonomis,
salotos - paprika, pomidorai poras, kiniskas kopustas, morka, agurka ir uzbalinta butinai su fermentiniu suriu ir sojos padazu, m kaip skanu
kepta lasisa su brokoliais garstyciu - grietineles padaze
sluoksniota zele- vaikams
visniu likerio keksas - suaugusiems
mesa marinuota kepta arba raiges is mesos tik su idaru
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2006 04 17, 12:58)
Dar pagaminau tokius drebučius ir želė kiaušinių lukštuose 4u.gif

user posted image

user posted image



As labai situs kiausinukus uzsimaniau daryt, prisiziurejau cia nuotrauku, kazin iseitu su sokoladu sloksniuot? Det pvz balta, uz poros h juoda, ar nesigautu? g.gif su zele tai butinai reiks daryt thumbup.gif Mamytes tik nepamirskit po svenciu nuotrauku ikelt su savo patiekalais 4u.gif
Papildyta:
O kaip tas avinelis gaminamas? Tiesiog sutarkuojamas sviestas ir viskas? As galvoju gal i vidu bulve reik idet ir aplipdyt tuo sviestu biggrin.gif g.gif Gal kas tiksliai galit pasakyt kaip gaminot? rolleyes.gif
Atsakyti
Klausimas toms, kurios turi patirties darant želė iš jogurto. Noriu tokį sluoksnį padaryt želė kiaušiniuose, tai kaip manot, kiek reikėtų želatinos pvz. 250ml jogurto? Su paprasta želė tai aišku man viskas, pernai jau dariau, bet kaip tą jogurtinį sluoksnį gerą padaryt, kad neištižtęs būtų... ? Retai aš darau kąnors tokio iš želė... blush2.gif
Ačiū iš anksto tam, kas atsakys 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,

Gal galit patart ką galima padaryt iš gabaliuko lašišos? Gal žinot kokį receptuką drebučiuose? Paprastai žuvį paverda drebučiams, o kaip su lašiša? 4u.gif Ar šiaip, ką galima padaryt velykiniam stalui? (labai užsimaniau lašišos, nusipirkau, o dabar nežinau ką su ja veikti doh.gif )
Atsakyti
QUOTE(maripe @ 2008 03 21, 18:03)
Klausimas toms, kurios turi patirties darant želė iš jogurto. Noriu tokį sluoksnį padaryt želė kiaušiniuose, tai kaip manot, kiek reikėtų želatinos pvz. 250ml jogurto? Su paprasta želė tai aišku man viskas, pernai jau dariau, bet kaip tą jogurtinį sluoksnį gerą padaryt, kad neištižtęs būtų... ? Retai aš darau kąnors tokio iš želė...  blush2.gif
Ačiū iš anksto tam, kas atsakys  4u.gif


Pasižiūrėk ant želatinos pakelio kiek reikia vandens tam pakeliui želatinos. Tik vietoj vandens naudosi jogurtą. Jei pakeliui želatinos reik 500ml vandens, tai 250ml jogurto reik pusės pakelio želatinos. Mano paskaičiavimais tiek. Na, kai aš bandžiau daryt su jogurtu, tai bijodama, kad nesustings, įbėriau žiupsnelį želatinos daugiau, nei reikėtų tokiam kiekiui jogurto. Viskas kuo puikiausiai sustingo thumbup.gif
Tiesa, čia buvo pasisakymas, kad naudojant jogurtą reik kiek mažiau želatinos, ne jogurtas tirštesnis, bet, mano gaminiui ir truputuką daugiau nepakenkė ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jurvite: 21 kovo 2008 - 20:17
QUOTE(Marile @ 2008 03 21, 18:38)
Sveikos,

Gal galit patart ką galima padaryt iš gabaliuko lašišos? Gal žinot kokį receptuką drebučiuose? Paprastai žuvį paverda drebučiams, o kaip su lašiša?  4u.gif  Ar šiaip, ką galima padaryt velykiniam stalui? (labai užsimaniau lašišos, nusipirkau, o dabar nežinau ką su ja veikti  doh.gif )

4u.gif

My Webpage

My Webpage

My Webpage

My Webpage
Atsakyti
Mano keli didieji darbai Velykų šventės stalui nuveikti: padarytas tinginys ir pyragėliai, kaip bebūtų neįprasta- pagal šakočio receptą blink.gif biggrin.gif Pavyko kuo pukiausiai thumbup.gif Nors buvo abejojančių šia galimybe ax.gif
user posted image
Atsakyti
Mano Velykinis meniu:

Užkandžiai:
Daug margučių
Keptas netikras zuikis su kiaušiniu viduje
Įdaryta višta su abrikosais
Balta mišrainė blush2.gif (nors banalu, bet pasiilgau)

Karštas patiekalas:
Kepta kiaulienos nugarinė, įdaryta karštai rūkyta šonine
Kopūstų salotos

Desertas:
Sausainiai "per mėsmalę"
Mielinis pyragas su varške
Želė

Žodžiu supertradiciškai, nieko įdomaus blush2.gif Bet užtat - viskas - tik mano pačios gaminta bigsmile.gif
Atsakyti
Virsiu liežuvį velykoms.
Gal kas patartų kaip skaniai išvirti liežuvį? ir ką daryti, kad jis lengvai nusiluptų? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Bite_Maja @ 2008 03 22, 13:26)
Virsiu liežuvį velykoms.
Gal kas patartų kaip skaniai išvirti liežuvį? ir ką daryti, kad jis lengvai nusiluptų? ax.gif

MARINUOK KAIP SASLIKA ,O KAIP ISVIRS LUPK KARSTA KOL NEATVESO.VALGPSI SU KRIENAIS MAJONEZU.
Atsakyti
Dar galima išvirtą trumpam pamerkti į šaltą vandenį, ištraukti ir iškart lupti. Svarbu lupti, kol dar karštas, nes paskui nesilups.
Atsakyti