Pernai dažiau su svogūnų lukštais ir ciberžole. Labai graži ir įdomi spalva gavosi su ciberžole. Šiemet vėl dažysiu tokiais pačiais būdais. Turiu nufotografavusi. Vakare pabandysiu įdėti nuotrauką.
Sveikos, kurios ketinat gaminti tuo šokoladinius kiaušinius, tai siūlau dar ir griliažinių. Išlydyt cukrų, suberti labai susmulkintus riešutus ir- į formeles, kaip ir gaminant šokoladinius
QUOTE(Gertruda @ 2008 03 13, 12:25)
Pernai dažiau su svogūnų lukštais ir ciberžole. Labai graži ir įdomi spalva gavosi su ciberžole. Šiemet vėl dažysiu tokiais pačiais būdais. Turiu nufotografavusi. Vakare pabandysiu įdėti nuotrauką.
o kur ta ciberzole gavot?
QUOTE(Auksesmama @ 2008 03 13, 19:25)
o kur ta ciberzole gavot?
Aš pirkau kažkuriam PC, prie prieskonių, tik dabar nepamenu ar SantaMarios ar Saldvos Antrodo, kad Saldvos
QUOTE(Auksesmama @ 2008 03 13, 18:25)
o kur ta ciberzole gavot?
Ciberžolė - Saldvos prieskonių. Taip ir vadinasi. Ryžių kaušelis geltonas ant etiketės
o darant zele kiausinius galima daryti juos su plakta grietinele,isplakus,pasaldinus ir maisant su zelatina? arba jogurta suleisti su zelatina ir pilti i luksta:)) turetu manau skaniai gautis:) ir spalvingai. ideju pasiziureti galima kur zele tortai yra.juk viskas tas pats,tik kad ta spalvotumo ideja. manau reiks velykoms pasibandyti
QUOTE(Neringar @ 2008 03 14, 09:10)
o darant zele kiausinius galima daryti juos su plakta grietinele,isplakus,pasaldinus ir maisant su zelatina? arba jogurta suleisti su zelatina ir pilti i luksta:)) turetu manau skaniai gautis:) ir spalvingai. ideju pasiziureti galima kur zele tortai yra.juk viskas tas pats,tik kad ta spalvotumo ideja. manau reiks velykoms pasibandyti
Manau, kad galima, jei tik pakankamai standžiai padarai, želatinos įvarai kaip reikiant, o ne kokią košę ar kremą palieki..
Aš dariau dryžuotus- pieno ar grietinėlės ir raudonų drebučių- daug plonų dryžių...
Kažkodėl vi9enas sluoksnis (baltas) susiliejo su raudonu, nors pyliau šaltą , jau apstingusį ant raudono.. Bet visi9 kiti gavosi- bet jau darbo su tais spalvotais dryžiukais Bandysiu dar kada marmūriniius daryti- sumaišyti spalvotą želė apstingusią, su balta...
O man įdomu, ar pudingas iš indo išsiimtų kaip želė? Na, ar galima tokį pasidaeyti kaip ant pakelio pavaizduotas- išimtas iš formos ir toks blizgantis visas kaip želė... Gal ir kiaušiniai kaip panašii gautųsi- bet vargu ar išsiimtų gražiai
as noriu zele kiausinius padaryti,bet kazkaip abejoju,ar pavyks normaliai...bandysim
Rasa sventinio mesos apkepo receptuka jei kas noresit pasidaryti
600g.maltos versienos
350 g. malt.kalakutienos
3 riekes batono
150 ml pieno
1 poro baltos dalies
1 saldi raud. paprika
1 did. pomidoras
2 kiausiniai
druska,piprai, muskatai
2 sauksteliai garstyciu
aliejaus
Nu va,batona piene mirkom, pomidora nuplyom ir supjaustom i mase. toliau kiasuinius imusam, kas pjaustosi supjaustom:).dedam i skarda,patepta aliejumi. virsu galima islyginti medine mentele suvilgyta vandeneliu ir darplius udeti slyviniu pjaustytu pomidoreliu ant virsaus.
Pernai dariau,mesyte tokia minksta,sultinga.Skaniai gavosi ir greit dingo nuo stalo:) Bandykit,gal ir jums bus skanu:)
Skaniu Sv.Velyku:)
Papildyta:
nepykit uz klaidas,kol vaikas knarkia,skubu rasyti
Rasa sventinio mesos apkepo receptuka jei kas noresit pasidaryti
600g.maltos versienos
350 g. malt.kalakutienos
3 riekes batono
150 ml pieno
1 poro baltos dalies
1 saldi raud. paprika
1 did. pomidoras
2 kiausiniai
druska,piprai, muskatai
2 sauksteliai garstyciu
aliejaus
Nu va,batona piene mirkom, pomidora nuplyom ir supjaustom i mase. toliau kiasuinius imusam, kas pjaustosi supjaustom:).dedam i skarda,patepta aliejumi. virsu galima islyginti medine mentele suvilgyta vandeneliu ir darplius udeti slyviniu pjaustytu pomidoreliu ant virsaus.
Pernai dariau,mesyte tokia minksta,sultinga.Skaniai gavosi ir greit dingo nuo stalo:) Bandykit,gal ir jums bus skanu:)
Skaniu Sv.Velyku:)
Papildyta:
nepykit uz klaidas,kol vaikas knarkia,skubu rasyti
Ir dar!galiu pasidalinti,gal kas ir zinot,labai skaniu pyrago "Bonjour" receptu.Velykom kepsiu.
1 pak.karameliniu segla sausainiu
120 g sviesto
70 g.cukraus
Kremui:5 kiausiniai
90g.cukr.
2ind.kremo "creme bonjour"be priedu!
30g.miltu
miltinio cukr.pabarstymui
Sausainius sutrupinam,sumaisom su sviestu ir cukrumi.Dedam i skarda kaip pagrinda.
Trynius atskiriam nuo baltymu. Trynius isplakam su miltais,suriu,o kitame inde baltyus su cukr. Viska sudedam i viena inda,atsargiai ismaisome.pilam i paruosta skarda. Kepam 180 temp. apie 1 h. atvesusi isimam ir pabarstom milt.cukr.
Irgi kepiau,labai skanu buvo.Noriu dar:))Kepsiu Velykom.
Tikiuosi ir jums patiks:)
1 pak.karameliniu segla sausainiu
120 g sviesto
70 g.cukraus
Kremui:5 kiausiniai
90g.cukr.
2ind.kremo "creme bonjour"be priedu!
30g.miltu
miltinio cukr.pabarstymui
Sausainius sutrupinam,sumaisom su sviestu ir cukrumi.Dedam i skarda kaip pagrinda.
Trynius atskiriam nuo baltymu. Trynius isplakam su miltais,suriu,o kitame inde baltyus su cukr. Viska sudedam i viena inda,atsargiai ismaisome.pilam i paruosta skarda. Kepam 180 temp. apie 1 h. atvesusi isimam ir pabarstom milt.cukr.
Irgi kepiau,labai skanu buvo.Noriu dar:))Kepsiu Velykom.
Tikiuosi ir jums patiks:)
Neringar, tikrai galima su jogurtu ar grietinėle. Aš kažkada kai dariau sluoksniuotą žele, tai vieną sluoksnį dariau kaip tik su natūr. jogurtu ( dariau skanų kakavinį žele sluoksnį, tai dėjau cukraus ir kakavos. Įbėriau želatinos truputuką kiek daugiau nei kad reikėtų į tokį vandens kiekį dėti.
O tas tortukas visai neblogas Reikės kada išbandyti, tik niekad nekepiau torto su sausainių pagrindu... Prašyčiau nuotraukėlės, jei būtų galima Šiaip man nelabai patinka žemi tortukai ir pyragai bet gal kada... Visgi įtrauksiu šį receptuką tarp visų savo turimų...
Papildyta:
Ohoho, kokias vaišes ruoš Švytėjimas ežero dugne O kaip gaminamas tas velykinis sūris pascha????
Na, planuojamos tokios mūsų velykinės vaišės:
1. Virti žuvies suktinukai
2. Agurkų salotos
3. Burokėlių salotos
4. Sumuštinukai
5. Tinginys
6. Maži pyragėliai (bandysim juos kepti pagal šakočio receptą)
7. Obuoliai
8. Margučiai
Gal dar ką sugalvosim iki Velykų ... O gal ir užteks
O tas tortukas visai neblogas Reikės kada išbandyti, tik niekad nekepiau torto su sausainių pagrindu... Prašyčiau nuotraukėlės, jei būtų galima Šiaip man nelabai patinka žemi tortukai ir pyragai bet gal kada... Visgi įtrauksiu šį receptuką tarp visų savo turimų...
Papildyta:
Ohoho, kokias vaišes ruoš Švytėjimas ežero dugne O kaip gaminamas tas velykinis sūris pascha????
Na, planuojamos tokios mūsų velykinės vaišės:
1. Virti žuvies suktinukai
2. Agurkų salotos
3. Burokėlių salotos
4. Sumuštinukai
5. Tinginys
6. Maži pyragėliai (bandysim juos kepti pagal šakočio receptą)
7. Obuoliai
8. Margučiai
Gal dar ką sugalvosim iki Velykų ... O gal ir užteks
QUOTE(jurvite @ 2008 03 14, 18:06)
Aš kažkada kai dariau sluoksniuotą žele, tai vieną sluoksnį dariau kaip tik su natūr. jogurtu ( dariau skanų kakavinį žele sluoksnį, tai dėjau cukraus ir kakavos. Įbėriau želatinos truputuką kiek daugiau nei kad reikėtų į tokį vandens kiekį dėti.
O kodėl daugiau? Kaip tik mažiau pakanka, juk jogurtas, grietinė, grietinėlė yra tirštesni už vandenį Aš dedu mažiau priklausomai nuo masės tirštumo/ skystumo
O aš dar nežinau ką tiksliai gaminsim Velykoms Žinau, kad bus:
* margučiai,
* želė kiaušiniai,
* šokoladiniai kiaušiniai,
* balta mišrainė (visada darom per šventes )
O daugiau ekspromtu bus ką tuo metu norėsis gaminti. Reikia kokį tortuką padaryti, karštą patiekalą. Ir dar vieną tortuką, nes esam į svečius pakviesti