Įkraunama...
Įkraunama...

Velykų vaišės

QUOTE(irmulia @ 2007 04 09, 20:20)
šiais metais artimiausius pradžiuginome savo gamybos velykiniais šokoladiniais kiaušiniais čia vienas iš 11-kos...
user posted imageuser posted image

Wow!
Fantastika thumbup.gif
Kaip pagaminai tokius???
Atsakyti
QUOTE(LIAN @ 2007 04 10, 07:38)
Wow!
Fantastika  thumbup.gif
Kaip pagaminai tokius???



Reikia formelių (čia jau atskira istorija, nes spec. kiaušinio formos formelių taip ir neradau teko išsukti kitaip biggrin.gif ) šokolado ir viso kito (cukatos, razinos, riešutai žodžiu pagal fantaziją ar idėją), šokoladas išlydomas, supilamas į formeles sudedamas įdaras ir į šaldiklį. Sustingęs šokoladas turi pats atšokti nuo formelių sienelių, jei šokolado lydymosi temperatūra buvo nei per aukšta nei per žema. Ir viskas. biggrin.gif

O čia akims paganyti biggrin.gif
user posted image
user posted image



Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2007 04 09, 22:20)
šiais metais artimiausius pradžiuginome savo gamybos velykiniais šokoladiniais kiaušiniais čia vienas iš 11-kos...



Aš tiesiog sužavėta thumbup.gif . Labai super idėja. Kaip manot - gal galima juos daryt išpūstų kiaušinių lukštuose, kaip Sonatinos želinius kiaušinius?
Atsakyti
QUOTE(Ugnužė @ 2007 04 10, 13:36)
Aš tiesiog sužavėta  thumbup.gif . Labai super idėja. Kaip manot  - gal galima juos daryt išpūstų kiaušinių lukštuose, kaip Sonatinos želinius kiaušinius?


ačiū merginos už liaupses 4u.gif
Be abejo galima o jei norite natūralaus dydžio šokoladinių kiaušinių štai tokių user posted image užsukite štai ČIA (aprašytas ir nufilmuotas visas gaminimo procesas )
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2007 04 10, 13:59)
ačiū merginos už liaupses  4u.gif
Be abejo galima o jei norite natūralaus dydžio šokoladinių kiaušinių štai tokių user posted image užsukite štai ČIA (aprašytas ir nufilmuotas visas gaminimo procesas )

Aš čia gal ne į temą.
Labai norėjau pažiūrėti visą procesą, bet pas mane stringa. Parodo kelias sekundes ir sustoja, paskui po kurio laiko vėl kelias sek rodo. Na vienu žodžiu nervų tampymas. Ką reikia daryti kad normaliai rodytų g.gif
Atsakyti
QUOTE(Delta-2 @ 2007 04 10, 16:09)
Aš čia gal ne į temą.
Labai norėjau pažiūrėti visą procesą, bet pas mane stringa. Parodo kelias sekundes ir sustoja, paskui po kurio laiko vėl kelias sek rodo. Na vienu žodžiu nervų tampymas. Ką reikia daryti kad normaliai rodytų g.gif


Gal pabandyk paspaust pauzę ir palauk truputį kol "pasikraus" - dažniausiai video striginėja kai kompiuteris groja greičiau, nei internetas siunčia duomenis (nuo interneto greičio priklauso). Jei paspausi pauzę, internetas turėtų visą video persiųsti į tavo kompiuką ir tuomet jau iš kompiuko gros greitai.

Veikia nevisada beje, yra ten visokių kvailų saitų kurie tokius video daro negalvodami kad kai kurie vartotojai turi žymiai prastesnius kompiuterius negu kad pas juos ofice stovi.
Atsakyti
O cia mano pirmieji bandymai 4u.gif
Atsakyti
avinelis is sviesto bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(aidi @ 2008 02 22, 00:23)
Laikas ateina siai temai - ta menuo taip greit prabegs...
Su malonumu viska perskaiciau ir pasisemiau ideju sioms Velykoms.
O sioms sventems butinai pabandysiu zele kiausinius  biggrin.gif


Aš irgi šioms velykoms vis planuoju žele kiaušinius- tai šiandien eksperimentinius dariau- dabar stingsta- kol kas vienspalvius dariau, pabandymui- o per velykas margų- kaip tikrų margučių norėčiau biggrin.gif Kažin kaip sustings, labiausiai neramina kaip pavyks nuimti lukštą nesugadinus želatininio kiaušinio...

Dar turiu kažkada Kaune, parduotuvėje "Kepėjas" nprisipirkusi kepimo formų- vištos pavidalo, ir avinėlio pavidalo. Tai labai norėčiau kažką tose formose padaryti- gal keksą kokį, ar pyragą, ir nuglaistyti jį kokiu šokoladu, ar želatina (jei tai įmanoma)- išpiešti sparnelius, akytes, vilneles- nes neglaistyti ir neišpiešti tose formose kepti - šiaip sau atrodo... Ir tą vikštelę ar avinėlį apdėti kiaušinukais kokiais želiniais ar pyraginiais, ar šokoladiniais, margais visokiais, pamaišyti gal ir pirktinių spalvotų kokių saldaininiu kiaušinuku mažu ir nemažu smile.gif Žodžiu tokį linksmą velykų stalo atributą padaryti- žibučių dar šalia padėti thumbup.gif


Tik kad aš perfekcionistė- matau, kad biškį kas ne pagal mano norus- tuoj metu viska ir nededu ant stalo, ar toliau nedarau- tai po truputį mėginu to bruožo atsikratyti- tai šiemt labai norėčiau padaryti tą vištelę su kiaušiniais- kokią ne kokią- bet kad būtų- vis tiek linksma turėtų būti lotuliukas.gif

Dabar suku galvą, kuo ją nuglaistyti, kad neprarastų formos ir kad būtų galima išpiešti akis, skiauterę, visą kūną nuglaistyti , sparnelius išpiešti rolleyes.gif
Atsakyti
Va va, tik dabar pavarčiau giliau ir pastebėjau, kad sonatinos vištytė tokia pati kaip mano (na forma tokia pati)- ir kaip tik apdėta taip, kaip sakiau- kiaušinukais.. biggrin.gif Kažkada labai norėjau grietininę tokią vištą pasidaryti- kad vidus būtų su plakta grietinėle, želatina ir t.t.- o ne tik pyraginis- tai iš želatinos labai kietą reikėjo daryti- kitaisp susmegdavo- tai gavosi faktiškai nevalgoma lotuliukas.gif
Atsakyti
Mes dar kepame kartais per Velykas paštetą tokį formoje, su morkomis, lašinukais (jų galima ir nedėti)- tik gražiai papuošti dar nebandžiau, nes dar tik kokie antri metai kaip kepame. Bet skaičiau, kad puošia kaip tortą- su konditeriniais švirkštais spaudžia visokias majonezines mases, spec. paruoštas, morkomis virtomis puošia, visaip išpjaustytomis, netgi drebučius ant virršaus daro su daržovėmis, kad gražiau atrodytų, žalumynais puošia ir t.t. Mes iki šiol paprastai darydavome- iškepi pyragų skardoje, ir išimi ant lėkštės. o tada jau prieš valgant daržovių- ridikų riekelių, salotų lapų, grybukų konservuotų ar pan. dedam ant viršaus. Šiemet norėčiau jį gražiai papuošti išmokt, kad stalas linksmiau atrodytų... smile.gif
Atsakyti
Ir tas kelmas labai vilioja, apie kurį čia visos kalbate- tikrai labai gražiai ir įdomiai atrodo- šiemet norėčiau pabandyti- tik kad man kažkaip nelabai eina tie patiekalai, kur būna mėsa mėsuota- t.y. kelių skirtingų rūšių ir paruošimų mėsa viename patiekle (valgau, tiesa, ir juos, nebrokiju- ir kartais l. skanu būna- bet man kažkaip prašosi dažniausiai ne kitos rūšies mėsos, o kokių daržovių- kažko, kas lengvumo suteiktų.. ), taigi, kažkaip norėčiau vietoj faršo į tą kelmą dėti ko kitko- gal kokių daržovių, grybų, ar dar ko...

Gal kas turi idėjų kuo dar, vietoj faršo, galima būtų įdaryti tokį kelmą, kad dailiai atrodytų, ir būtų skanu? g.gif

Man buvo kilę visokių minčių- pvz. į vidų, į jau iškepusį kelmą pridėti virtų daržovių (o gal ne virtų- o žalių, tik ar iškeptų orkaitėje kartu su kelmu, ar nesudegtų?)- kokių kalafiorų, brokolių, morkų, šparagų mišinuką... g.gif O gal tiesiog kokių apskrudintų bulvių- su lupena ar pan., arba bulvių košės? (gal jos viršus dailiai apskrustų orkaitėje? g.gif )- o gal paprasčiausiai pakepintų su svogūnais morkų- tarkuotų ar pjaustytų stambiai g.gif ? O gal tušintų ar pakepintų raugintų kopūstų? g.gif

- mestelkit, merginos, kokią idėją, jei turite kokių minčių tuo klausimu 4u.gif Nes aš kulinarijoje lavonas- ir svarbiausiai kuo labiau stengiuosi, tuo š...niau gaunasi dry.gif bicycle.gif

O iš pirmo ar iš antro karto dažniausiai man gaunasi nevalgomi dalykai- net jei gaminu pagal visų išgirtus receptus verysad.gif

Taigi, manau, kad kelmą tokį reiktų dabar išbandyti- kad velykoms jau žinočiau kas kaip, nors man aišku kiaulystės dėsnis suveiks kaip visada- kai pirmąkart normaliai gaunasi, o antrą jau taip nebeišeina dėl kažkokių mistinių priežasčių... g.gif

Ale šiemet noriu iš anksto tokius didesnius patiekalus išbandyti, kad per velykas netektų nusivilti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo svytejimas ezero dugne: 27 vasario 2008 - 06:38