Ir tas kelmas labai vilioja, apie kurį čia visos kalbate- tikrai labai gražiai ir įdomiai atrodo- šiemet norėčiau pabandyti- tik kad man kažkaip nelabai eina tie patiekalai, kur būna mėsa mėsuota- t.y. kelių skirtingų rūšių ir paruošimų mėsa viename patiekle (valgau, tiesa, ir juos, nebrokiju- ir kartais l. skanu būna- bet man kažkaip prašosi dažniausiai ne kitos rūšies mėsos, o kokių daržovių- kažko, kas lengvumo suteiktų.. ), taigi, kažkaip norėčiau vietoj faršo į tą kelmą dėti ko kitko- gal kokių daržovių, grybų, ar dar ko...
Gal kas turi idėjų kuo dar, vietoj faršo, galima būtų įdaryti tokį kelmą, kad dailiai atrodytų, ir būtų skanu?
Man buvo kilę visokių minčių- pvz. į vidų, į jau iškepusį kelmą pridėti virtų daržovių (o gal ne virtų- o žalių, tik ar iškeptų orkaitėje kartu su kelmu, ar nesudegtų?)- kokių kalafiorų, brokolių, morkų, šparagų mišinuką...
O gal tiesiog kokių apskrudintų bulvių- su lupena ar pan., arba bulvių košės? (gal jos viršus dailiai apskrustų orkaitėje?
)- o gal paprasčiausiai pakepintų su svogūnais morkų- tarkuotų ar pjaustytų stambiai
? O gal tušintų ar pakepintų raugintų kopūstų?
- mestelkit, merginos, kokią idėją, jei turite kokių minčių tuo klausimu
Nes aš kulinarijoje lavonas- ir svarbiausiai kuo labiau stengiuosi, tuo š...niau gaunasi
O iš pirmo ar iš antro karto dažniausiai man gaunasi nevalgomi dalykai- net jei gaminu pagal visų išgirtus receptus
Taigi, manau, kad kelmą tokį reiktų dabar išbandyti- kad velykoms jau žinočiau kas kaip, nors man aišku kiaulystės dėsnis suveiks kaip visada- kai pirmąkart normaliai gaunasi, o antrą jau taip nebeišeina dėl kažkokių mistinių priežasčių...
Ale šiemet noriu iš anksto tokius didesnius patiekalus išbandyti, kad per velykas netektų nusivilti...