jau rašė kažkas, kad kaip tortą, bet kaip jį patikrint, kada iškepęs, mano jau valada ir 20 min. kepa, bet dar faršas minkštas- košė
QUOTE(MELDA @ 2007 04 07, 19:37)
jau rašė kažkas, kad kaip tortą, bet kaip jį patikrint, kada iškepęs, mano jau valada ir 20 min. kepa, bet dar faršas minkštas- košė
Faršas kaip košė? Keista. Gal labai didelis kelmas? Aš kepiau valandą apsukus folija, o tada 25 min atidengus skrudinau. Faršo pas mane kažkur 600 g.
Pažiūrėjau, kada žinutę rašei, tai iki dabar jau tikrai turėtų būt iškepęs
QUOTE(MELDA @ 2007 04 07, 19:37)
jau rašė kažkas, kad kaip tortą, bet kaip jį patikrint, kada iškepęs, mano jau valada ir 20 min. kepa, bet dar faršas minkštas- košė
Aciu uz atsakyma, bandysiu pjaustyt kaip torta
O jus siandien kepat ir ryt patieksit kaip salta patiekala?-o gal skaniau karsta?-ar jis turi but kaip saltas patiekalas?
QUOTE(deine @ 2007 04 07, 21:03)
Aciu uz atsakyma, bandysiu pjaustyt kaip torta
O jus siandien kepat ir ryt patieksit kaip salta patiekala?-o gal skaniau karsta?-ar jis turi but kaip saltas patiekalas?
O jus siandien kepat ir ryt patieksit kaip salta patiekala?-o gal skaniau karsta?-ar jis turi but kaip saltas patiekalas?
Ir aš susigundžiau kelmą iškepti Eisiu tuoj šonkauliukų marinuoti. Kepsiu tai rytoj iš ryto, ir valgysim kaip karštą patiekalą su orkaitėj keptom bulvytėm
QUOTE(klincari @ 2007 04 07, 17:31)
Aciu uz patarimus, Sonatina. O gal dar galetum parasyti kuo sulipdai tas vistu puseles?
Tai kad nieko lipdyti nereikia - višta ir iškepa tokia vientisa
QUOTE(deine @ 2007 04 07, 21:03)
Aciu uz atsakyma, bandysiu pjaustyt kaip torta
O jus siandien kepat ir ryt patieksit kaip salta patiekala?-o gal skaniau karsta?-ar jis turi but kaip saltas patiekalas?
O jus siandien kepat ir ryt patieksit kaip salta patiekala?-o gal skaniau karsta?-ar jis turi but kaip saltas patiekalas?
GAL KAM ATEITYJE PRAVERS: man šiltas skanesnis, o jei valgyti šaltą, tai reikia karšto garnyro, nes šonkauliukai kokie bebūtų vistiek rieboki
p.s. maniškis kepė beveik dvi valandas( 200 temp.)
Na aš irgi kelmą kepiau, tik aš šonkaulių nemarinavau, įtryniau prieskoniais ir tiek, palaikiau valandą ir į orkaitę. Išsikepiau iš vakaro ir ryte valgėm šaltą - labai skanu buvo. Šiltas gal ir skanesnis, bet man ir šaltas labai nieko. Mano kilograminis kepė apie vieną valandą su puse.
Želė kiaušiniai irgi puikiai gavosi.
Želė kiaušiniai irgi puikiai gavosi.
QUOTE(Comma @ 2007 04 07, 23:11)
Ups... Tai dar ir marinuoti reikia Neissigaskit - as jo nedariau. Kitai progai masciau apie kelma. Gal kas gali imesti kelmo pilna aprasyma? O tai pasirodo as visai nieko apie ji nezinau
Mano kelmo receptūra:
1 šonkauliukų juosta
1 kg naminio faršo (maišytas kiaulienos ir jautienos per pusę)
1 svogūnas
2 skiltelės česnako
1 kiaušinis
3 riekės batono
steiko/tandori prieskoniai
Šonkauliukus ištrinti prieskoniais su druska pagal skonį. Batono riekeles išmirkyti vandenį: galima ir piene, bet man piene nelabai skanu, turi tokį per švelnų prieskonį, kažkaip nesiderina su aštresniais mėsos prieskoniais kuriuos aš mėgstu. Išmirkinto batono aš imu tik minkštimą, plutą palieku paukščiukams. Svogūną supjaustom labai smulkiai, susmulkinam česnaką. Faršą suminkom su prieskoniais, batonu, kiaušiniu ir svogūnais/česnaku.
Susirandam skardą, įpilam į ją truputį aliejaus - kad pradžioje nepridegtų, paskui taukai išsilydys tai bėdos nebus. Imam šonkauliukų juostą, pastatom ją ratu skadoje ir surišam siūlu (naudojau mezgimo vašeliu siūlą). Tada vidų prikemšam faršo. Paliekam visą tą grožį valandai įsisūrėti (kur nors kambario temperatūroje, spintelėje - sauguti nuo naminių gyvūnų ir įvairių mašalų). Tada kepam 200C orkaitėje apie valandą su puse (gali būti ir ilgiau priklausomai nuo dydžio).
Mano kelmas:
QUOTE(Tolsta laivas @ 2007 04 08, 21:05)
Dalbara, o gal nufotkinai savo sedevra "kelma"?
Na, merginos, siuskit savo Velykiniu grozybiu nuotraukas
Na, merginos, siuskit savo Velykiniu grozybiu nuotraukas
Nu va mano kelmelis su musmiriais
o vištienos drebučių ir žele kiaušinių nebėspėjau nufotkint
cia musu velyku avinelis
O is ko tas jusu avinelis padarytas? Atrodo lyg koks sviestinis butu
šiais metais artimiausius pradžiuginome savo gamybos velykiniais šokoladiniais kiaušiniais čia vienas iš 11-kos...