Įkraunama...
Įkraunama...

Velykų vaišės

jau rašė kažkas, kad kaip tortą, bet kaip jį patikrint, kada iškepęs, mano jau valada ir 20 min. kepa, bet dar faršas minkštas- košė g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MELDA: 07 balandžio 2007 - 18:52
QUOTE(MELDA @ 2007 04 07, 19:37)
jau rašė kažkas, kad kaip tortą, bet kaip jį patikrint, kada iškepęs, mano jau valada ir 20 min. kepa, bet dar faršas minkštas- košė g.gif


Faršas kaip košė? blink.gif Keista. Gal labai didelis kelmas? Aš kepiau valandą apsukus folija, o tada 25 min atidengus skrudinau. Faršo pas mane kažkur 600 g.
Pažiūrėjau, kada žinutę rašei, tai iki dabar jau tikrai turėtų būt iškepęs lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(MELDA @ 2007 04 07, 19:37)
jau rašė kažkas, kad kaip tortą, bet kaip jį patikrint, kada iškepęs, mano jau valada ir 20 min. kepa, bet dar faršas minkštas- košė g.gif


Aciu uz atsakyma, bandysiu pjaustyt kaip torta doh.gif

O jus siandien kepat ir ryt patieksit kaip salta patiekala?-o gal skaniau karsta?-ar jis turi but kaip saltas patiekalas?
Atsakyti
QUOTE(deine @ 2007 04 07, 21:03)
Aciu uz atsakyma, bandysiu pjaustyt kaip torta  doh.gif

O jus siandien kepat ir ryt patieksit kaip salta patiekala?-o gal skaniau karsta?-ar jis turi but kaip saltas patiekalas?


Ir aš susigundžiau kelmą iškepti mirksiukas.gif Eisiu tuoj šonkauliukų marinuoti. Kepsiu tai rytoj iš ryto, ir valgysim kaip karštą patiekalą su orkaitėj keptom bulvytėm essen.gif
Atsakyti
QUOTE(klincari @ 2007 04 07, 17:31)
Aciu uz patarimus, Sonatina. O gal dar galetum parasyti kuo sulipdai tas vistu puseles?


Tai kad nieko lipdyti nereikia - višta ir iškepa tokia vientisa smile.gif
Atsakyti
QUOTE(deine @ 2007 04 07, 21:03)
Aciu uz atsakyma, bandysiu pjaustyt kaip torta  doh.gif

O jus siandien kepat ir ryt patieksit kaip salta patiekala?-o gal skaniau karsta?-ar jis turi but kaip saltas patiekalas?

GAL KAM ATEITYJE PRAVERS: man šiltas skanesnis, o jei valgyti šaltą, tai reikia karšto garnyro, nes šonkauliukai kokie bebūtų vistiek rieboki ax.gif
p.s. maniškis kepė beveik dvi valandas( 200 temp.)
Atsakyti
Na aš irgi kelmą kepiau, tik aš šonkaulių nemarinavau, įtryniau prieskoniais ir tiek, palaikiau valandą ir į orkaitę. Išsikepiau iš vakaro ir ryte valgėm šaltą - labai skanu buvo. Šiltas gal ir skanesnis, bet man ir šaltas labai nieko. Mano kilograminis kepė apie vieną valandą su puse.

Želė kiaušiniai irgi puikiai gavosi. good.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elemire: 09 balandžio 2007 - 10:49
QUOTE(Comma @ 2007 04 07, 23:11)
Ups... Tai dar ir marinuoti reikia blink.gif Neissigaskit - as jo nedariau. Kitai progai masciau apie kelma. Gal kas gali imesti kelmo pilna aprasyma? O tai pasirodo as visai nieko apie ji nezinau lotuliukas.gif


Mano kelmo receptūra:
1 šonkauliukų juosta
1 kg naminio faršo (maišytas kiaulienos ir jautienos per pusę)
1 svogūnas
2 skiltelės česnako
1 kiaušinis
3 riekės batono
steiko/tandori prieskoniai

Šonkauliukus ištrinti prieskoniais su druska pagal skonį. Batono riekeles išmirkyti vandenį: galima ir piene, bet man piene nelabai skanu, turi tokį per švelnų prieskonį, kažkaip nesiderina su aštresniais mėsos prieskoniais kuriuos aš mėgstu. Išmirkinto batono aš imu tik minkštimą, plutą palieku paukščiukams. Svogūną supjaustom labai smulkiai, susmulkinam česnaką. Faršą suminkom su prieskoniais, batonu, kiaušiniu ir svogūnais/česnaku.
Susirandam skardą, įpilam į ją truputį aliejaus - kad pradžioje nepridegtų, paskui taukai išsilydys tai bėdos nebus. Imam šonkauliukų juostą, pastatom ją ratu skadoje ir surišam siūlu (naudojau mezgimo vašeliu siūlą). Tada vidų prikemšam faršo. Paliekam visą tą grožį valandai įsisūrėti (kur nors kambario temperatūroje, spintelėje - sauguti nuo naminių gyvūnų ir įvairių mašalų). Tada kepam 200C orkaitėje apie valandą su puse (gali būti ir ilgiau priklausomai nuo dydžio).

Mano kelmas:
user posted image


Atsakyti
QUOTE(Tolsta laivas @ 2007 04 08, 21:05)
Dalbara, o gal nufotkinai savo sedevra "kelma"?
Na, merginos, siuskit savo Velykiniu grozybiu nuotraukas  clap_1.gif

Nu va mano kelmelis su musmiriais hihihi.gif

user posted image

o vištienos drebučių ir žele kiaušinių nebėspėjau nufotkint doh.gif
Atsakyti
user posted image
cia musu velyku avinelis
Atsakyti
O is ko tas jusu avinelis padarytas? blush2.gif Atrodo lyg koks sviestinis butu lotuliukas.gif
Atsakyti
šiais metais artimiausius pradžiuginome savo gamybos velykiniais šokoladiniais kiaušiniais čia vienas iš 11-kos...
user posted imageuser posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 09 balandžio 2007 - 22:22