Apie atvirdangį.
Buvau... Penktadienį. Smagu tiek, kad buvo geras oras ir pabendravau su keletu fainų žmonių. Šiaip organizuota nelabai kaip.. Nežinau ko trūko. Gal dalyvių daugiau, nes iš tiek kiek buvo, tai tik "Daivos menė" įdomu.. Gal aiškesnės ir labiau organizuotos programos. Nežinau..
Be to, valgiau pačio neskaniausio sveiko maisto savo gyvenime. To restoranėlio-kavinės šeimininkai turbūt žalio supratimo neturi, kas tai yra ekologiškas maistas..
Be to, valgiau pačio neskaniausio sveiko maisto savo gyvenime. To restoranėlio-kavinės šeimininkai turbūt žalio supratimo neturi, kas tai yra ekologiškas maistas..
QUOTE(Štai @ 2008 06 16, 10:51)
Buvau... Penktadienį. Smagu tiek, kad buvo geras oras ir pabendravau su keletu fainų žmonių. Šiaip organizuota nelabai kaip.. Nežinau ko trūko. Gal dalyvių daugiau, nes iš tiek kiek buvo, tai tik "Daivos menė" įdomu.. Gal aiškesnės ir labiau organizuotos programos. Nežinau..
Be to, valgiau pačio neskaniausio sveiko maisto savo gyvenime. To restoranėlio-kavinės šeimininkai turbūt žalio supratimo neturi, kas tai yra ekologiškas maistas..
Be to, valgiau pačio neskaniausio sveiko maisto savo gyvenime. To restoranėlio-kavinės šeimininkai turbūt žalio supratimo neturi, kas tai yra ekologiškas maistas..
O kas toj daivos menej buvo? Ir koks tas neskanus maistas? Ar pardavinėjo ekologiškus produktus kas nors ir kokius? man labai įdomu
QUOTE(benedikta @ 2008 06 16, 10:44)
O kas toj daivos menej buvo? Ir koks tas neskanus maistas? Ar pardavinėjo ekologiškus produktus kas nors ir kokius? man labai įdomu
Jie organizuoja visokius rankdarbių kursus. Penktadienį rodė kaip dekupažą daryt
O mes valgėm "virtas apkeptas daržoves su grietinėle", t.y. brokoliai ir kalafijorai virti pervirti, persisunkę vandens, be absoliučiai jokių prieskonių, įtariu ir druskos užmiršo. Ir ant viršaus tiesiai iš pakelio tirštos grietinėlės užpylė. Tai, nenoriu labai nemandagi būti, bet, švelniai tariant, nelabai skaniai pavalgėm. Maži vaikai gavę tokių patiekalų paskui turbūt todėl ir nemėgsta daržovių
Buvo vienas stalas, pavadintas Ekoturgelis. Iš pradžių jis buvo tuščias. Vėliau mačiau porą stiklainių pastatyta, bet jau nebepriėjau. Įtariu, kad medaus turėjo. Prieš išeinant, prie kito staliuko nusipirkom obuolių pyrago ir meduolių aplietų šokoladu. Ten pardavinėjo dar aguonų pyragą ir kelis kitokius meduolius. Tai ir viskas, kas buvo iš maisto.
Iš principo, labai smagu, kad tokius renginius kažkas bando organizuoti. Iš kitos pusės ten buvo pseudo ekologinis renginys. Aš nesu labai didelė ekologijos žinovė, bet... Žodžium tikrai nieko nepraradai, kad ten nebuvai
QUOTE(Štai @ 2008 06 16, 12:31)
Jie organizuoja visokius rankdarbių kursus. Penktadienį rodė kaip dekupažą daryt
O mes valgėm "virtas apkeptas daržoves su grietinėle", t.y. brokoliai ir kalafijorai virti pervirti, persisunkę vandens, be absoliučiai jokių prieskonių, įtariu ir druskos užmiršo. Ir ant viršaus tiesiai iš pakelio tirštos grietinėlės užpylė. Tai, nenoriu labai nemandagi būti, bet, švelniai tariant, nelabai skaniai pavalgėm. Maži vaikai gavę tokių patiekalų paskui turbūt todėl ir nemėgsta daržovių
Buvo vienas stalas, pavadintas Ekoturgelis. Iš pradžių jis buvo tuščias. Vėliau mačiau porą stiklainių pastatyta, bet jau nebepriėjau. Įtariu, kad medaus turėjo. Prieš išeinant, prie kito staliuko nusipirkom obuolių pyrago ir meduolių aplietų šokoladu. Ten pardavinėjo dar aguonų pyragą ir kelis kitokius meduolius. Tai ir viskas, kas buvo iš maisto.
Iš principo, labai smagu, kad tokius renginius kažkas bando organizuoti. Iš kitos pusės ten buvo pseudo ekologinis renginys. Aš nesu labai didelė ekologijos žinovė, bet... Žodžium tikrai nieko nepraradai, kad ten nebuvai
O mes valgėm "virtas apkeptas daržoves su grietinėle", t.y. brokoliai ir kalafijorai virti pervirti, persisunkę vandens, be absoliučiai jokių prieskonių, įtariu ir druskos užmiršo. Ir ant viršaus tiesiai iš pakelio tirštos grietinėlės užpylė. Tai, nenoriu labai nemandagi būti, bet, švelniai tariant, nelabai skaniai pavalgėm. Maži vaikai gavę tokių patiekalų paskui turbūt todėl ir nemėgsta daržovių
Buvo vienas stalas, pavadintas Ekoturgelis. Iš pradžių jis buvo tuščias. Vėliau mačiau porą stiklainių pastatyta, bet jau nebepriėjau. Įtariu, kad medaus turėjo. Prieš išeinant, prie kito staliuko nusipirkom obuolių pyrago ir meduolių aplietų šokoladu. Ten pardavinėjo dar aguonų pyragą ir kelis kitokius meduolius. Tai ir viskas, kas buvo iš maisto.
Iš principo, labai smagu, kad tokius renginius kažkas bando organizuoti. Iš kitos pusės ten buvo pseudo ekologinis renginys. Aš nesu labai didelė ekologijos žinovė, bet... Žodžium tikrai nieko nepraradai, kad ten nebuvai
Na tada širdies neskauda, kad jame ir nesudalyvavau O aš sekmadienį nužygiavau į Paryžiaus kavinę ir prisipirkau sūrių bei naminės ruginės (be proto skanios) duonos...Gaila vyno rezervai namuose buvo išsekę, bet šiandien ką nors pakeliui nusipirksiu prie sūrio...
QUOTE(benedikta @ 2008 06 16, 12:07)
Na tada širdies neskauda, kad jame ir nesudalyvavau O aš sekmadienį nužygiavau į Paryžiaus kavinę ir prisipirkau sūrių bei naminės ruginės (be proto skanios) duonos...Gaila vyno rezervai namuose buvo išsekę, bet šiandien ką nors pakeliui nusipirksiu prie sūrio...
Tą sūrį, kur su pilku pelėsiuku? Turiu dabar šaldytuve, skanėstas, tik gaila, kad mažai paėmiau. Galvojau, kad lietuviai skanių sūrių negamina, o pasirodo gamina, ir dar ekologiškus
QUOTE(Žirklutės @ 2008 06 16, 13:42)
Tą sūrį, kur su pilku pelėsiuku? Turiu dabar šaldytuve, skanėstas, tik gaila, kad mažai paėmiau. Galvojau, kad lietuviai skanių sūrių negamina, o pasirodo gamina, ir dar ekologiškus
Sūrio prisigriebiau visokio, ir su pelėsiuku, ir padžiovinto, ir šviežio minkštutėlio...Prisigriebiau daug, bo dalį brinzos sugrūdau į stiklainį su visokiais prieskoniais ir alyvuogių aliejum (zagatovkė salotoms), na o kita sūri su vyneliu dorosiu dieviškas malonumas, žodžiu ir sau, ir svečiams...tai va, ekologiški gurmanai
QUOTE(Štai @ 2008 06 16, 15:05)
Čia ta, kur pilies gatvėj yra?
Ta pati, aš irgi galvojau kaip čia dabar turgus Paryžiuj, o pasirodo tikrai ten
QUOTE(Štai @ 2008 06 16, 16:09)
Ačiū Bandysiu eit ten
dabar turgelis vyks po 2 savaičių, birželio 29 d.
QUOTE(benedikta @ 2008 06 16, 14:36)
Sūrio prisigriebiau visokio, ir su pelėsiuku, ir padžiovinto, ir šviežio minkštutėlio...Prisigriebiau daug, bo dalį brinzos sugrūdau į stiklainį su visokiais prieskoniais ir alyvuogių aliejum (zagatovkė salotoms), na o kita sūri su vyneliu dorosiu dieviškas malonumas, žodžiu ir sau, ir svečiams...tai va, ekologiški gurmanai
Ta pati, aš irgi galvojau kaip čia dabar turgus Paryžiuj, o pasirodo tikrai ten
Ta pati, aš irgi galvojau kaip čia dabar turgus Paryžiuj, o pasirodo tikrai ten
mmm... kaip skaniai skamba :
o siaip idomu, kokios ten kainos? labiausiai domina brinzos surio, nes jo NIEKUR nerandu.
ir nuo kelintos val reikia jau but ten,kad atejus negrizt tusciom rankom?
QUOTE(alexxandra @ 2008 06 18, 23:15)
mmm... kaip skaniai skamba :
o siaip idomu, kokios ten kainos? labiausiai domina brinzos surio, nes jo NIEKUR nerandu.
ir nuo kelintos val reikia jau but ten,kad atejus negrizt tusciom rankom?
o siaip idomu, kokios ten kainos? labiausiai domina brinzos surio, nes jo NIEKUR nerandu.
ir nuo kelintos val reikia jau but ten,kad atejus negrizt tusciom rankom?
Tikrai žiauriai skanu Ypač pavyko "zagatovkė" salotoms su brinza, alyvuogėmis, džiovintais pomidorais ir česnakais...Mano diedas 100 proc. mėsinis, bet vis bėgiojo ragauti mano salotų (ne kiek salotų, kiek tos brinzos )
Turgelyje buvau apie 11 val., tai prisipirkau pilnus krepšius..Na bet po tokios reklamos matyt reikes begti iš ankstaus ryto
Dar pareklamuok kas tai per turgus kaip suprantu nekiekvieną savaitgalį vyksta? Pilies gatvėj? Kuom dar prekiauja?
Praėjusį savaitgalį ekologiškame turgelyje Paryžiaus kavinėje buvo ne tik naminės duonos ir įvairiausių sūrių, buvo prekiaujama ir ekologiškomis daržovėmis - cukinijomis, brokoliais, salotomis, svogūnų laiškais, agurkėliais, krapais, bazilikais...Buvo medaus, miško žemuogių, mėlynių
Prisipirkau 2 savaitėm
Prisipirkau 2 savaitėm