As kiausiniu nemegeja, bet siandien saldytuvas tuscias buvo, tai teko kazka meistraut pusryciam

Turbut nieko naujo, bet vienas is variantu...
4 kietai virti kiausiniai,
~7 sprotai (idarui),
kelios riekes smulkiai pjaustyto svoguno,
3-4 rauginti agurkeliai - mazi pirktiniai (ju galejo ir daugiau but, bet nenorejau perdaug idaro prisigamint) ,
krapu,
cesnakines druskos,
pipiriuku,
3 arbatiniai sauksteliai majonezo
Kiausinius perpjaut pusiau, isimt trynius. Juos sutrint, sutrint sprotus. Svoguna smulkiai supjaustyt, sutarkuot (arba smulkiai supjaustyt) raugintus agurkelius, viska sumaisyt, bert krapu, prieskoniu, majonezo ir ismaisyt. O po to idara det i kiausiniu puseles.
Likusi idara sutepiau ant paskrudintos bulkytes - man net labiau taip patiko.
