Įkraunama...
Įkraunama...

Auksinė nelaimė - stafilokokas, II dalis

QUOTE(baibai @ 2008 06 06, 13:03)
O ar saldumynai sergant koku blogai ??? g.gif Ir gal galit parašyt kokiais AUGALINIAIS VAISTAIS gydėtės ?? 4u.gif

mano galva, saldumynai blogai, kai ya grybelis g.gif tai mergytei buvo ir grybelis...

QUOTE(baibai @ 2008 06 06, 13:24)
Kaip jau rašiau pirmoje temelėj, tai pasikartojo ir auga gausiai pas mano mergytę tas kokas. Į ligoninę nebeguldė, gydomės bakterijomis. jaučiamės neblogai, tik va dukrytė labai nerami naktim, pradeda graudžiai verkti per miegus ir taip nakty kokius 3-5 sykius. Ir dar vakarais pradėjo pūst pilvely, tai labai irzli. Antibiotikų gausim tik jei mergytės sveikata stipriai pablogėtų,net atsparus tik vienam leidžiamam, o dabar tik gerosios bakterijos, bakterijos, ir tik bakterijos. Bet štai nelaimė - pasiskiepijom ir sukilo temperatūra virš 38 tai jau eina antra para, kaip paracetamoliu nenumušam, tik kokiom 2 val ir vėl kyla verysad.gif . tai gyd. prirašė antibijotiką doh.gif  doh.gif  doh.gif , kuris AS neveikia blink.gif  blink.gif  blink.gif tai neduodu dar, stebiu mergaitės būklę, kol kas laikomės. Ir aiškiai žinau, jei gersim tą antibijotiką, tai jis paruoš "dirvą" plėstis tai bjaurybei dar labiau.  verysad.gif

laikykites 4u.gif mums po skiepu irgi buvo problemu ir AS paumejimas, l.gailejausi, kad ikalbejo manr daryti....su tais daktarais...sunku, kai dar uz medikus reikia galvoti ir patikrinti...
Atsakyti
QUOTE(baibai @ 2008 06 06, 14:03)
O ar saldumynai sergant koku blogai ??? g.gif Ir gal galit parašyt kokiais AUGALINIAIS VAISTAIS gydėtės ?? 4u.gif

as savajam, kaip ir kitos mamytes saldumu nedaviau.. tik as dar griezciau: jokiu tyreliu, sulciu.. varskyte-paprasta, su grietine, bandeliu jokiu negaudavo (nes mieles) duona tik be mieliu (labai ieskot reikia tokios).. arbata-tik be cukraus ir pan.. sunku buvo, nes aplinkiniai nesuprasdavo manes, atseit as cia issidirbineju.. verysad.gif mociute taip ir taikydavo paslapciom ka duot.. taip manasis praktiskai iki 3 metuku ir gyveno.. dabar jau gauna kartais koki sureli ar ka..
Tie saldumai sudaro terpe zarnyne vystytis blogoms bakterijoms.. ir sunkiau kovoti su liga..
kaip musu gastro gydyt. sake is zarnyno ilgis keli simtai metru (jei neklystu:) )tai kol jis visas issivalo labai ilgai uztrunka ir nuo tokiu ligu greit nepasveikstama.. o saldumai, mieles dar pasunkina..
o mes gydemes (kazkur jau rasiau smile.gif )kaip ir dauguma daktarinu (cia gryba veikia), ir gerosiomis baterijomis Bifolak (bet jos brangiai iseina g.gif ), tai perejom prie bakteriju is Fito kabineto(ten viena kapsulyte nakciai). Jos mano maziui tiko, truputi naktim normaliau miegot pradejo.. o tai doh.gif .. ir dar gydytoja skyre vaistu is Fito kabineto:super chlorofil, paudarkas..net nebepamenu visokiu ten gerem.. siaip as nelabai uz tuos zolelinius.. o musu gydytoja tik tuos ir kisa..
Papildyta:
QUOTE(baibai @ 2008 06 06, 14:24)
Kaip jau rašiau pirmoje temelėj, tai pasikartojo ir auga gausiai pas mano mergytę tas kokas. Į ligoninę nebeguldė, gydomės bakterijomis. jaučiamės neblogai, tik va dukrytė labai nerami naktim, pradeda graudžiai verkti per miegus ir taip nakty kokius 3-5 sykius. Ir dar vakarais pradėjo pūst pilvely, tai labai irzli. Antibiotikų gausim tik jei mergytės sveikata stipriai pablogėtų,net atsparus tik vienam leidžiamam, o dabar tik gerosios bakterijos, bakterijos, ir tik bakterijos. Bet štai nelaimė - pasiskiepijom ir sukilo temperatūra virš 38 tai jau eina antra para, kaip paracetamoliu nenumušam, tik kokiom 2 val ir vėl kyla verysad.gif . tai gyd. prirašė antibijotiką doh.gif  doh.gif  doh.gif , kuris AS neveikia blink.gif  blink.gif  blink.gif tai neduodu dar, stebiu mergaitės būklę, kol kas laikomės. Ir aiškiai žinau, jei gersim tą antibijotiką, tai jis paruoš "dirvą" plėstis tai bjaurybei dar labiau.  verysad.gif

jums reikia maista labai ziuret.. mano zuikis nakti dar dazniau keldavos, kas valanda doh.gif.. gal kokiu obuoliu uzvalgot.. ar ko saldaus..maniskiui taip budavo... kokias bakterijas geriat?
matau is Klp? smile.gif ar pas gastro karoso g. buvot?
musu gydytoja sake, jog temperaturai musti jei nekrenta gerai Nimesil (mano 3 metuku maksimum vienas pakelis i para. miltukus padalini i lygias dalis), dar priedo Viburcol zvakute idet.. ax.gif As taip darydavau.. mano taip pat sunkiai skiepus pernesdavo...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vysniuke1: 07 birželio 2008 - 11:45
QUOTE(vysniuke1 @ 2008 06 07, 12:40)
as savajam, kaip ir kitos mamytes saldumu nedaviau.. tik as dar griezciau: jokiu tyreliu, sulciu.. varskyte-paprasta, su grietine, bandeliu jokiu negaudavo (nes mieles) duona tik be mieliu (labai ieskot reikia tokios).. arbata-tik be cukraus ir pan.. sunku buvo, nes aplinkiniai nesuprasdavo manes, atseit as cia issidirbineju.. verysad.gif mociute taip ir taikydavo paslapciom ka duot.. taip manasis praktiskai iki 3 metuku ir gyveno.. dabar jau gauna kartais koki sureli ar ka..
Tie saldumai sudaro terpe zarnyne vystytis blogoms bakterijoms.. ir sunkiau kovoti su liga..
kaip musu gastro gydyt. sake is zarnyno ilgis keli simtai metru (jei neklystu:) )tai kol jis visas issivalo labai ilgai uztrunka ir nuo tokiu ligu greit nepasveikstama..  o saldumai, mieles dar pasunkina..
o mes gydemes (kazkur jau rasiau smile.gif )kaip ir dauguma daktarinu (cia gryba veikia), ir gerosiomis baterijomis Bifolak (bet jos brangiai iseina  g.gif ), tai perejom prie bakteriju is Fito kabineto(ten viena kapsulyte nakciai). Jos mano maziui tiko, truputi naktim normaliau miegot pradejo.. o tai  doh.gif .. ir dar gydytoja skyre vaistu is Fito kabineto:super chlorofil, paudarkas..net nebepamenu visokiu ten gerem.. siaip as nelabai uz tuos zolelinius.. o musu gydytoja tik tuos ir kisa..
Papildyta:

jums reikia maista labai ziuret.. mano zuikis nakti dar dazniau keldavos, kas valanda doh.gif.. gal kokiu obuoliu uzvalgot.. ar ko saldaus..maniskiui taip budavo... kokias bakterijas geriat?
matau is Klp? smile.gif ar pas gastro karoso g. buvot?
musu gydytoja sake, jog temperaturai musti jei nekrenta gerai Nimesil (mano 3 metuku maksimum vienas pakelis i para. miltukus padalini i lygias dalis), dar priedo Viburcol zvakute idet..  ax.gif As taip darydavau.. mano taip pat sunkiai skiepus pernesdavo...

Geriam linex, bifolax mums netinka. 2 mėn. kai pabandėm bifolax tai po 3,4 dienas nekakojo, bijau ir prisimint, kiek dukrytė kankinosi. O dabar tuštinosi normaliai, tik žalsvai taip, bat sako ir maistas čia turi įtakos (valgom mišinuką be laktozės) net nebeįtariau, kad gali vėl taip suintensyvėt tos bakterijos, bet pasidarėm tyrimuką ir ... doh.gif O pas gastro Obolevičiene buvom 1,5 mėn. Nors jau turėjom tą "dovanėlę", bet nežinojom dar ir gyd. pažiūrėjus eho nieko įtartino nerado. Po to ligoninėj 2,5 mėn. žiūrėjo, apart besikaupiančių dujų, vėl sakė, kad viskas tvarkoj. Reikės vėt apsilankyti pas gastroenterologus, nes kažkaip dėl neramaus miego kreipėmės tik į neurologą..... O kaip čia suprast maista žiūrėt. Saldumynų nevalgom- mažos dar, košę kartkartėmis pasaldindavau, o gal čia kokia tyrelė, ar jogurtas kalti, bet ir tai prieš migą labai retai jų paragaujam, o verkiam kas nakt. Esam nuo kudikystės baisios nevalgiukės ir visada 24-01 val nakties dar duodu mišinuko, kitaip beveik jo visai negaus, nes kai nemiegos ir beveik negers verysad.gif... P.S temperatūra jau krito ir be antibijotikų thumbup.gif
Atsakyti
[quote=baibai,2008 06 06, 18:15]
Ot man ir įdomu sužinoti, kaip mamytės su saldžiais jogurtais, tyrelėm, varškytėm, sausainukais, ar duodat sergantiems AS vaikučiams tokių skanėstų, nes iš gyd. perspėjimo neišgirdau mirksiukas.gif
Papildyta:
mano dukryte valgo ir varskytes saldzias, ir jogurtus, ir surelius...aisku - pirmoj eilej rimtas maistas - mesyte, darzoves, kruopos, o po to paskui paskanaut gauna ir jogurto , varskytes, vaisiu. pilvelis gerai reaguoja. tik kruopu 1 karta dienoj gali valgyt, nes jeigu 2 kartus pavalgo - viduriai kaip akmuo uzkieteje.
Dar noriu pasidziaugt - kaip jau rasiau anoj temelej, 1 metu svere 7,5 kg, del ko vaziavom pas endokrinologa, kur suleido steroidu vienkartinai. Ko labai bijojau... tai va, pasalinis poveikis joks nepasireiske, o dukryte per 3 savaites pasunkejo 500 gr thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gintute.j: 07 birželio 2008 - 12:43
[quote=gintute.j,2008 06 07, 13:42]
Ot man ir įdomu sužinoti, kaip mamytės su saldžiais jogurtais, tyrelėm, varškytėm, sausainukais, ar duodat sergantiems AS vaikučiams tokių skanėstų, nes iš gyd. perspėjimo neišgirdau mirksiukas.gif
Papildyta:
mano dukryte valgo ir varskytes saldzias, ir jogurtus, ir surelius...aisku - pirmoj eilej rimtas maistas - mesyte, darzoves, kruopos, o po to paskui paskanaut gauna ir jogurto , varskytes, vaisiu. pilvelis gerai reaguoja. tik kruopu 1 karta dienoj gali valgyt, nes jeigu 2 kartus pavalgo - viduriai kaip akmuo uzkieteje.
Dar noriu pasidziaugt - kaip jau rasiau anoj temelej, 1 metu svere 7,5 kg, del ko vaziavom pas endokrinologa, kur suleido steroidu vienkartinai. Ko labai bijojau... tai va, pasalinis poveikis joks nepasireiske, o dukryte per 3 savaites pasunkejo 500 gr thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

nuoširdžiausiai sveikinu 4u.gif thumbup.gif (nes gerai žinau, ka tas reiškia auginant nevalgiuką mirksiukas.gif ) O tai valgyti geriau pradėjo ? biggrin.gif Ai dar , gal ne į temą, bet paskaičiau 10mėn vaikiukų valgiaraščius ir kiek jie ten suvalgo ir ko, t tai mano mažylei tai tolimas kosmosas biggrin.gif Juokai juokais, bet toliau kemšam savo košes ir viskas. Jokių sriubyčių, jokio kramtymo, o vat duonos gabaliukus ir sausainius kramto g.gif... Ir dar matau , kad ne visi vaikučiai sirgdami koku praranda apetito dovaną, mums deja deja nepasisekė...
[/quote]
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo baibai: 07 birželio 2008 - 13:31
labas, mamytes! reika konsultacijos, nes siais laikais aklai pasitiketi gytojais negalima:( mamos turi viska zinoti? eidama pas gydytoja su tyrimo rezultatais, noriu zinoti, ko is jos reikalauti. pasidarem paseli, auksinis stafilakokas 10*3, lyg ir norma, bet auga. Ar tai reiskia patologija, ar ne?
Atsakyti
QUOTE(nastiuna @ 2008 06 08, 00:11)
labas, mamytes! reika konsultacijos, nes siais laikais aklai pasitiketi gytojais negalima:( mamos turi viska zinoti? eidama pas gydytoja su tyrimo rezultatais, noriu zinoti, ko is jos reikalauti. pasidarem paseli, auksinis stafilakokas 10*3, lyg ir norma, bet auga. Ar tai reiskia patologija, ar ne?

tai norma. as kai klausiau mikrobiologu, tai jie pasake, kad tai norma tokie skaiciai .O kas jau daugiau virs 10*3 - tas jau perdaug. O pas visus jis auga, nes visi jo turim. kai pagauseja stipriai, tada ir problemos atsiranda
Atsakyti
Mums dabar 10.5mėn. mes nuo gimimo turėjom AS,kai maža buvo jinai man vis paviduriuodavo ir su putom, (aš pati dirbu laboratorijoje) pradėjau daryti pasėlius, tai atrado visą puokštę balterijų, ir AS, klebsiela, e.coli, e.coli laktoze. kiekvieną mėn. po kelis kartus tuos pasėlius darydavau.Gėrėm geras bakt. bet spjoviau į visus pasėlius(sako man jeigu nebūčiau medikė tai ir vaikas sveikas būtų) ir dabar jau fu, fu, fu viduriukai normalūs. Konsultavausi su doc. Urbonu tai ir nuramino, pas mus tų balterijų ir turi būti, tik jų yra kiek per daug, ir su laiku turi susitvarkyti, net liepė gerasias bakterijas nutraukti. na atrodo sulaukėm mes tą laiką thumbup.gif
Atsakyti
[quote=baibai,2008 06 07, 12:10]
. Esam nuo kudikystės baisios nevalgiukės ir visada 24-01 val nakties dar duodu mišinuko, kitaip beveik jo visai negaus, nes kai nemiegos ir beveik negers verysad.gif... P.S temperatūra jau krito ir be antibijotikų thumbup.gif
[/quote]

mes irgi nakti valgom, kai apsimiegojus maze nesuprnta kas kaip unsure.gif
[quote=gintute.j,2008 06 07, 12:42]
tai va, pasalinis poveikis joks nepasireiske, o dukryte per 3 savaites pasunkejo 500 gr thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
[/quote]

saunuoles, tikrai daug priaugot. maniske irgi per ta valgymo diena 2oo gramu priaugo, tai vel per menesi gavosi 800, mama patekinta ax.gif
[quote=baibai,2008 06 07, 13:29]

[/quote]

[quote=nastiuna,2008 06 07, 23:11]
[/quote]

[quote=gintute.j,2008 06 08, 06:55]
tai norma. as kai klausiau mikrobiologu, tai jie pasake, kad tai norma tokie skaiciai .O kas jau daugiau virs 10*3 - tas jau perdaug. O pas visus jis auga, nes visi jo turim. kai pagauseja stipriai, tada ir problemos atsiranda
[/quote]
10*3 yra normalu, o auga AS tikrai ne visiems mirksiukas.gif ir dar reikia ziureti kaip vaikelis jauciasi, nes paselis kartais, jei pakliuna mazaiau uzterstos, tai neatspindi tikros padeties.

[quote=kristinalm,2008 06 08, 08:20]
Mums dabar 10.5mėn. mes nuo gimimo turėjom AS,kai maža buvo jinai man vis paviduriuodavo ir su putom, (aš pati dirbu laboratorijoje) pradėjau daryti pasėlius, tai atrado visą puokštę balterijų, ir AS, klebsiela, e.coli, e.coli laktoze. kiekvieną mėn. po kelis kartus tuos pasėlius darydavau.Gėrėm geras bakt. bet spjoviau į visus pasėlius(sako man jeigu nebūčiau medikė tai ir vaikas sveikas būtų) ir dabar jau fu, fu, fu viduriukai normalūs. Konsultavausi su doc. Urbonu tai ir nuramino, pas mus tų balterijų ir turi būti, tik jų yra kiek per daug, ir su laiku turi susitvarkyti, net liepė gerasias bakterijas nutraukti. na atrodo sulaukėm mes tą laiką thumbup.gif
[/quote]
smagu, kad susitvarket, linkiu visiems musu maziukams to 4u.gif
Atsakyti
Labas 4u.gif

Norėjau pasiteirauti, kaip jūs savo leliukams suduodate gerąsias bakterijas. Mes ką tik pradėjom valgyti mišinuką, tai kažin, ar galima jas tiesiai į mišinuką supilti? g.gif Ir kaip dažnai jas savo leliams duodate?
Aš vieną pakelį Bifolac padalinu į 2dalis ir duodu po dalį ryte ir vakare. Kol valgėm MP, tai tirpindavau jame, o dabar galvoju, gal galima į patį mišinuką dėti ir ar nereikėtų duoti jas 3k. dienoje g.gif
Atsakyti
QUOTE(Selga @ 2008 06 08, 14:11)
Labas  4u.gif

Norėjau pasiteirauti, kaip jūs savo leliukams suduodate gerąsias bakterijas. Mes ką tik pradėjom valgyti mišinuką, tai kažin, ar galima jas tiesiai į mišinuką supilti?  g.gif  Ir kaip dažnai jas savo leliams duodate?
Aš vieną pakelį Bifolac padalinu į 2dalis ir duodu po dalį ryte ir vakare. Kol valgėm MP, tai tirpindavau jame, o dabar galvoju, gal galima į patį mišinuką dėti ir ar nereikėtų duoti jas 3k. dienoje  g.gif

aš tai su maistu kartu, arba į mišinį galima, o dėl dažnumo tai informaciniam lapelyje paskaityk.
Atsakyti
QUOTE(Selga @ 2008 06 08, 13:11)
Labas  4u.gif

Norėjau pasiteirauti, kaip jūs savo leliukams suduodate gerąsias bakterijas. Mes ką tik pradėjom valgyti mišinuką, tai kažin, ar galima jas tiesiai į mišinuką supilti?  g.gif  Ir kaip dažnai jas savo leliams duodate?
Aš vieną pakelį Bifolac padalinu į 2dalis ir duodu po dalį ryte ir vakare. Kol valgėm MP, tai tirpindavau jame, o dabar galvoju, gal galima į patį mišinuką dėti ir ar nereikėtų duoti jas 3k. dienoje  g.gif

labutis
as tai tirpinu vandenuke blush2.gif geriausia 20 min pries maitinima suduot...girdejau, kad reikia pries kiekviena maitinima duoti, nes bakterijos tuoj pat pasalinamos, neprigyja zarnyne.zodziu per daug nebus.

o maniske jau 100 gr. prateriojo, nevalgo vel...dar sloga, snargliuku tiek daug net ziema nebuvo... verysad.gif verysad.gif verysad.gif nieko gero zodziu, ech...

kai pagalvoju, kad reiks taip ilgai kaip gintutei kankintis...t.y. vaiko daugiau gaila, nei saves... verysad.gif verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rupestelis: 08 birželio 2008 - 22:31