Įkraunama...
Įkraunama...

Auksinė nelaimė - stafilokokas, II dalis

gali būti ir motinos pienuke Stafilokokas iš motinos pieno
Atsakyti
QUOTE(rupestelis @ 2009 05 21, 00:19)
labas kaip gaila mazyles verysad.gif nu bet as vis vien netikiu, kad pienuke gali buti AS, nebent krutyse butu puliniu, nes siaip pienukas yra sterilus!kas tau eme megini-sesutes? dezinfekavo krutis? pasidaryk pati meginius ir nuvesk istirti. pienuka saugok nes jis daro stebuklus.kokius antibiotikus gerei?butent tie antibiuotikai veikai jusu AS? nes jei AS atsparus, tai yra MRSA, vadinamas ligoniniu stamu, tai ji veikai tik keli antibiotikai.

akytes puliuoja-tai 1 pozymis, kad organizme yra AS, dar buna bambyte puliuoja...ar israse jums lasiuku?

megini eme sesute, labai profesionali, pasitikiu - viska dare kaip priklauso. Ir du sykius nustate, tai reiskia tikrai yra. Be to kai mazyle nebegauna MB, tai jai pagerejo, atsigavo per 2 savaites net 700 g priaugo, buvo vieni kauliukai like. unsure.gif
Man leido cefalodekso grupes, sitie ir dar kazkokie kuriu gauti neimanoma veikia sita bjaurybe, pagal tyrima. Kur as stafilokoka gavau nesuprantu, nes sako jeigu toks atsparus tai is stacionaro.
Del pienuko issaugojimo, nebezinau ar verta ji saugoti jeigu jis toks pilnas parazitu. verysad.gif ... tik tiek kad tai viena krutine skaudeti pradeda, kai ta praeina kita uzsidega. Taip ir vargstu. Turbut cia sitas auksinis taip veikia.
del akyciu - lasinom dvieju rusiu antibiotikus, nepadejo ( tik mane apsaukdavo, kad lasinti nemoku, todel nepadeda) dabar jau nieko gydytojai nebeuzsimenu, tik medetkom plaunu.
Atsakyti
QUOTE(bimkutele @ 2009 05 21, 00:05)
gali būti ir motinos pienuke  Stafilokokas iš motinos pieno

tai taip ir raso, kaip as sakiau:

Tačiau į organizmą patekus infekcijai ar susirgus krūties uždegimu (mastitu), piene gali atsirasti auksinis stafilokokas.

siaip jo nebuna piene!!!!

QUOTE(electrica @ 2009 05 21, 08:23)
megini eme sesute, labai profesionali, pasitikiu - viska dare kaip priklauso. Ir du sykius nustate, tai reiskia tikrai yra. Be to kai mazyle nebegauna MB, tai jai pagerejo, atsigavo per 2 savaites net 700 g priaugo, buvo vieni kauliukai like. unsure.gif
Man leido cefalodekso grupes, sitie ir dar kazkokie kuriu gauti neimanoma veikia sita bjaurybe, pagal tyrima. Kur as stafilokoka gavau nesuprantu, nes sako jeigu toks atsparus tai is stacionaro.
Del pienuko issaugojimo, nebezinau ar verta ji saugoti jeigu jis toks pilnas parazitu. verysad.gif ... tik tiek kad tai viena krutine skaudeti pradeda, kai ta praeina kita uzsidega. Taip ir vargstu. Turbut cia sitas auksinis taip veikia.
del akyciu - lasinom dvieju rusiu antibiotikus, nepadejo ( tik mane apsaukdavo, kad lasinti nemoku, todel nepadeda) dabar jau nieko gydytojai nebeuzsimenu, tik medetkom plaunu.

electric: is staripsnio:
Jeigu sergančiai mamai gydytojas skyrė vaistų ir patarė mažylio krūtimi nemaitinti, kad nedingtų pienas ar neprasidėtų krūtų uždegimas, pieną reikia nusitraukti.

sita...jei tau krutys dega, tai yra mastitas ir nuo to gali buti AS!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rupestelis: 21 gegužės 2009 - 12:08
QUOTE(rupestelis @ 2009 05 20, 23:19)
nu bet as vis vien netikiu, kad pienuke gali buti AS, nebent krutyse butu puliniu, nes siaip pienukas yra sterilus!kas tau eme megini-sesutes? dezinfekavo krutis? pasidaryk pati meginius ir nuvesk istirti. pienuka saugok nes jis daro stebuklus.kokius antibiotikus gerei?butent tie antibiuotikai veikai jusu AS? nes jei AS atsparus, tai yra MRSA, vadinamas ligoniniu stamu, tai ji veikai tik keli antibiotikai.

akytes puliuoja-tai 1 pozymis, kad organizme yra AS, dar buna bambyte puliuoja...ar israse jums lasiuku?

Beje, man irgi labai knietėjo pasidaryti pieno pasėlį, bet kai susirinkau visą įmanomą info, priėjau išvados, kad neverta schmoll.gif . Atseit net labai šiuolaikiškose laboratorijose užsieny nėra galimybės super steriliai paimti pieno mėginio. Stafilokoką ras beveik kiekvienu atveju, nes jis papuls iš oro, nuo odos ir t.t. O kadangi man su krūtimis ir su maitinimu anei jokių problemų nebuvo, ir buvau nusprendusi maitinti net ir su stafilokoku piene, nebesidariau to tyrimo, kad pačiai ramiau būtų... Iš daugelio medikų girdėjau, kad nutraukti maitinimą reiktų tik mastito, pūlinių krūtyse atveju.
Tačiau dabar galvoju dar kitaip. Juk pvz, stafilokokas, randamas ant odos skiriasi nuo žarnyno ar kraujo stafilokoko? Be to yra tiriamas dar ir jo kiekis. Jei, pvz. žarnyne 10e3 stafilokoko yra norma, tai ir piene turėtų būti kažkokia norma (tipo, papuolanti iš aplinkos)? Tačiau tas pieno tyrimas Žolyno g. kainuoja apie 11 Lt, tad netikiu, kad jie ten taip viską smulkiai ištirtų už tokią kainą. O tai reiškia, kad tik išgąsdins ir taip jau išsigandusias mamas... Nebent kitoj kokioj laboratorijoj tirti ir viską smulkiai išsiaiškinti.
Atsakyti
Piene buna stafilokokas, as tuo tyrimu tikiu, juk nustato ir kieki, pavyzdziui mano atveju parasyta, kad dengia visa regima lauka, ty labai daug. Nuo odos tiek negalejo patekti. Be to kaip paaiskinti tai, kad nutraukus maitinima ir perejus prie misinuko, mazylei pasidare zymiai geriau (nors ir maitinant MP irn misinuku gerem gerasias bacilas)?
Atsakyti
QUOTE(electrica @ 2009 05 22, 13:42)
Piene buna stafilokokas, as tuo tyrimu tikiu, juk   nustato ir kieki, pavyzdziui mano atveju  parasyta, kad dengia visa regima lauka, ty labai daug. Nuo odos tiek negalejo patekti. Be to kaip paaiskinti tai, kad nutraukus maitinima ir perejus prie misinuko, mazylei pasidare zymiai geriau (nors ir maitinant MP irn misinuku gerem gerasias bacilas)?

gali buti, kad is organizmo pateko infekcija, l. gaila zinoma, kad ju ir antibiotikai nepaveike...

sita...merginos, cia truputi ne i tema, ar jau pasiraset:
peticijauzmotinystesatostogas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rupestelis: 23 gegužės 2009 - 10:34
Perskaiciau visa tema, nes esu pati sunerimusidel savo maziuko, mums 1,5 men. pries pora sav vaikuti isbere veiduka, is pradziu tokiais smulkiais spuogeliais kurie susiliejo i lopinelius ir veliau pradejo pleiskanoti, buvo isberti tik zandukai, bet gana smarkiai, itariau alergija kazkokiam mano suvalgytam maistui, ejom pas alergologe, ji apziurejo, man griezta dieta, o vaikiukui tepaliuku israse, patepiau pora dienu ir dingo mums tas berimas, bet tada vaikiukas pradejo keistai kakoti, gana skystai ir su gleivemis, bet geltonai, maniau, cia del alergijos mums, bet gal ne?be to dar pradejo atpylineti, neypatingai smarkiai, bet daugiau nei anksciau ir zagsi lb daznai.be to pastebejau, kad ant viso veiduko ir galvyteje vistiek yra tu spuogeliu, tokie smukus raudoni, kai kurie su baltomis virsunytemis.maitinu pati, be to pastebejau, kad pas mane ant koju ir ant ranku atsirado irgi smulkiu spuogiuku, maziuku bet daug visuje su pulinukais.tai gal as cia turiu ta bakterija ir taio vaikiukui perduodu? doh.gif ar verta sunerimti?vaikas siaip ramus, buna, kad paverkia aisku, bet taip budavo ir anksciau, valgo gerai.gydytoja atostogauja dar 2 sav.tai net nezinau ar man cia paciai vesti kakuti priduoti, kad istirtu ar neturim tos bjaurybes ar tiesiog laukti, tiesa jau kelias dienas duodu Bifolac, bet tustinasi dar taip pat, idomu gali tokie pozymiai buti del alergijos?gal kam buvo panasiai? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Dulsija @ 2009 05 23, 20:23)
Perskaiciau visa tema, nes esu pati sunerimusidel savo maziuko, mums 1,5 men. pries pora sav vaikuti isbere veiduka, is pradziu tokiais smulkiais spuogeliais kurie susiliejo i lopinelius ir veliau pradejo pleiskanoti, buvo isberti tik zandukai, bet gana smarkiai, itariau alergija kazkokiam mano suvalgytam maistui, ejom pas alergologe, ji apziurejo, man griezta dieta, o vaikiukui tepaliuku israse, patepiau pora dienu ir dingo mums tas berimas, bet tada vaikiukas pradejo keistai kakoti, gana skystai ir su gleivemis, bet geltonai, maniau, cia del alergijos mums, bet gal ne?be to dar pradejo atpylineti, neypatingai smarkiai, bet daugiau nei anksciau ir zagsi lb daznai.be to pastebejau, kad ant viso veiduko ir galvyteje vistiek yra tu spuogeliu, tokie smukus raudoni, kai kurie su baltomis virsunytemis.maitinu pati, be to pastebejau, kad pas mane ant koju ir ant ranku atsirado irgi smulkiu spuogiuku, maziuku bet daug visuje su pulinukais.tai gal as cia turiu ta bakterija ir taio vaikiukui perduodu? doh.gif ar verta sunerimti?vaikas siaip ramus, buna, kad paverkia aisku, bet taip budavo ir anksciau, valgo gerai.gydytoja atostogauja dar 2 sav.tai net nezinau ar man cia paciai vesti kakuti priduoti, kad istirtu ar neturim tos bjaurybes ar tiesiog laukti, tiesa jau kelias dienas duodu Bifolac, bet tustinasi dar taip pat, idomu gali tokie pozymiai buti del alergijos?gal kam buvo panasiai? unsure.gif

labas, skystesnis kakutis gali buti ir del alergijos-tai zarnyno alergijos forma. del isistyrimo-gali issitirti ramiau paciai bus 4u.gif tyrimas vis vien mokamas
Atsakyti
QUOTE(rupestelis @ 2009 05 24, 02:14)
labas, skystesnis kakutis gali buti ir del alergijos-tai zarnyno alergijos forma. del isistyrimo-gali issitirti ramiau paciai bus 4u.gif tyrimas vis vien mokamas

o kur galima issitirti patiems g.gif ir kiek panasiai kainuoja?cia turbut kakuti reikia nuvezti priduoti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Dulsija @ 2009 05 23, 20:23)

Vat pas mus irgi analogiškai su spuogeliais. Pas sūnų tik vienas kitas - kai užvalgo mano pieno, o aš būnu ką nors ne to suvalgiusi (iš pieno produktų). O savus spuogelius rodžiau santariškėse gydytojai, paminėjusi ir sūnaus stafilokoką. Tai ji tik nusijuokė, kad čia nesusję, ne pūliniai ar votys gi. Patarė tept tepalu su antibiotikais. Pora syk pasitepiau FucidinH berods. Neišnyko, bet ženkliai sumažėjo.
Dulsija, parašyk, jei išsiaiškinsi kokią kitą priežastį.
Atsakyti
QUOTE(Latia @ 2009 05 24, 17:12)
Vat pas mus irgi analogiškai su spuogeliais. Pas sūnų tik vienas kitas - kai užvalgo mano pieno, o aš būnu ką nors ne to suvalgiusi (iš pieno produktų). O savus spuogelius rodžiau santariškėse gydytojai, paminėjusi ir sūnaus stafilokoką. Tai ji tik nusijuokė, kad čia nesusję, ne pūliniai ar votys gi. Patarė tept tepalu su antibiotikais. Pora syk pasitepiau FucidinH berods. Neišnyko, bet ženkliai sumažėjo.

pūliniai,votys,spuogai tikrai susiję su stafilokoku mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Latia @ 2009 05 24, 16:12)

Gerai parsysiu jei ka issiaiskinsime, nes vis dar kakojam su gleivemis, bet snd ryte vel pabudom su veiduku pabertu, kaip tada, pries einant pas alergologe, mums tie jos tepaliukai padejo, isnyko porai dienu, bet snd vel...patepiau vos vos vel isnyko, bet nenoriu as tais vaistais piknaudziauti schmoll.gif ryt bandysiu i poliklinika prisiregistruoti, nes musu daktare atostogauja iki birzelio 3 d. unsure.gif
beja mamytes parasykite jei kuri pati vezete vaiko kakuti istirti, kur ir per kiek lako uzauga ta bacila jei jos yra g.gif
Atsakyti