Įkraunama...
Įkraunama...

Auksinė nelaimė - stafilokokas, II dalis

QUOTE(gabrieliukas @ 2009 03 11, 11:38)
Manau neesu visskai stipri,paprasciausiai noriu kalbeti,noriu dometis,kaip tai atsitiko,nors jau grazinti nieko negalima deja verysad.gif Noriu kovoti uz savo Mazuti ir noriu bent truputi padeti mamoms,kad tokie atvejai nesikartotu.Galeciau pasivadinti stipria,jeigu buciau bent truputi itarus ta prakeikta meningita ir pati sakyti daktarei ka itariu savo Mazyliui,gal taip buciau ji isgelbejus,bet deja verysad.gif
O paseliai jo mokami,mano MB brolis daresi lt ,tai gal 40lt.O Lukuciui dare nemokamai,nes gulejo ligoninej.Dabar greiciausiai skrisiu i lt ir darysiu Lukciui vel,nes gydytoja sake,kad reikia po kokio menesiuko pakartoti tyrima.Bet man kazkaip paciai pagalvojus,kaip tos dvi ligos mus aplanke ir beveik vienu metu verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif Del to manau ,kad Mazylis sirgo ir jam persimete i meningita,jei taip galejo buti.

As visos tos istorijos nezinojau... Bet as labai labai nuosirdziai uzjauciu.
Atsakyti
Turim ir mes sita nelaime verysad.gif isaugo ismatose verysad.gif
Visa savaite leido antibiotikus, dabar antra diena geriam Bifolac. Po antibiotiku pradejo viduriuoti, tikiuosi, greitai atsikratysim visu ligu, nes vaikucio gaila verysad.gif
Atsakyti
mano dukryte 2 men susirgo stafilakoku. prasidejo visko nuo to, kad musu dukryte pradejo dusti unsure.gif 3 savaites gulejome ligoninei 4 dienos buvome reanimacijoje verysad.gif labai baisu man buvo. 2 savaites leido antibiotikus...
aciu daktarei Malinauskienei 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bubocka: 20 balandžio 2009 - 19:42
QUOTE(nomb @ 2009 02 23, 17:24)
Bėda tik ta, kad pas mus medikai .... Man praktiškai taip ir neteko sutikt, tokio, kuris iš tikrųjų išmanytų ką daryt, kai vaikas turi AS. Patys daugiau informacijos susirinkom internete, negu iš gydytojų gavom. Na ir vaistų pas mus apart gerųjų bakterijų ir antibiotikų kaip ir nėra.
Rusijoje gaminamas stafilakokų bakteriofagas, kuris neturi jokių šalutinių poveikių. Pas mus jo NĖRA  doh.gif  Ten gerosios bakterijos duodamos šalia bakteriofago. Baketriofagas naikina stafilokoką, o bakterijos užsėja palankią mikroflorą. O pas mus... Gerai tiems kam pasiseka. O jei ne... Tada dažniausiai seka miningitai, vidiniai pūliniai, alergija, atopinis dermatitas, bronchinė astma ir t.t.

pas kokį gydytoją imunizavotės? mes keliausim pas gydytoją Bartkevičių į Uteną. šiandien buvom vizitui tik pasikalbėti, ir apsisprendėm leisti savo merginai vakciną.

QUOTE(rupestelis @ 2009 02 25, 16:09)
tai faktas, kad bakteriofagas naikina as, bet salyga ta, kad kaip ir antibiotikai, gali nevisiskai isnaikinti, o tada jau AS sustipreja ir issivysto atsparus stamas.

bent gydytojas, pas kurį buvom, kaip minėjau, sakė dar tokio atvejo per jo ilgą karjerą nebuvo.
Atsakyti
QUOTE(Dewa @ 2009 04 19, 20:52)
Turim ir mes sita nelaime  verysad.gif isaugo ismatose  verysad.gif
Visa savaite leido antibiotikus, dabar antra diena geriam Bifolac. Po antibiotiku pradejo viduriuoti, tikiuosi, greitai atsikratysim visu ligu, nes vaikucio gaila  verysad.gif

Viena ka noreciau patarti, net ir po viso gydymo isitikinkit 130 proc. kad stafilokoko neliko. Bukit budri ir butinai issitirkite.
Atsakyti
QUOTE(nomb @ 2009 05 06, 10:40)
Viena ka noreciau patarti, net  ir po viso gydymo isitikinkit 130 proc. kad stafilokoko neliko. Bukit budri ir butinai issitirkite.

po antibiotiku kurso grizom namo ir parsivezem is kliniku roto virusa, tai teko vel i ligonine gulti, ten padare tyrimus. Auksinio stafilokoko rado gausiai, kaip ir buvo verysad.gif
Ar turi daugiau laiko praeiti? Ar antibiotikai neveikia stafilokoko? g.gif
Atsakyti
QUOTE(žemuogienė @ 2009 04 27, 21:57)
bent gydytojas, pas kurį buvom, kaip minėjau, sakė dar tokio atvejo per jo ilgą karjerą nebuvo.

susimaišiau. kalbėjau apie antitoksinų vakciną blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Latia @ 2009 02 13, 20:21)
Šiandien ir aš sužinojau, kad žarnyne pas sūnų Stafilokokas Aureus. Kol kas kiekio nei jautrumo antibiotikams nežinau, nes atsakymą sužinojau telefonu. Tad ir gydytoja telefonu patarė gerti kol kas Linex. Sūnui dabar beveik 5 mėn. Nuo pat gimimo jo išmatos dažniau žalios nei geltonos, ir skystos, ir dažnos. Darėm išmatų tyrimą gal kokių 2 mėn - viskas tvarkoje. Kadangi maitinu MP ir jokios dietos nesilaikau, gydytoja "kaltę" dėl žalios spalvos suvertė mano racionui. Bet prieš savaitę pastebėjau kraujo priemaišų (lašiuką-du) ir kreipėmės į gydytoją vėl. Išmatų tyrimas blogas, reik daryt pasėlį. Bet, kad patekt pas trečio lygio gydytoją (tik ji gali skirti pasėlio tyrimą), reik tris dienas laukti. Nutariau nuvežti tyrimą pasėliui privačiai į Žolyno g. (~32 Lt). Tai mane tik suglumino priėmime gautas atsakymas (telefonu): "rastas Stafilokokas Aureus" ... "ne, čia nerašo jokio kiekio" ... "o kam tas jautrumo antibiotikams tyrimas, juk tai negydoma antibiotikais, gerkite gerąsias bakterijas" . Aš pati su savo gydytoja nuspręsiu, kaip verta gydyti. Tai šiaip ne taip prižadėjo padaryti bent jau jautrumą antibiotikams, jei dar laborantai neišmetė mūsų išaugintos kultūros. Po švenčių važiuosiu pati, pasiaiškinti su tenykšte gydytoja kas kaip. Bet man kažkaip pasitikėjimo nesukėlė ta laboratorija...

Beje, sūnelis kaip joks kitas vaikas (o ypač mano pirmagimė) ramus, linksmas, puikiai miega, verkia tik iš reikalo, jokių baisių pilvuko dieglių ir t.t. Net nesuvokiu, verta susirūpinti, ar ne smile.gif

Galiu papasakoti, kaip mums toliau sekėsi gydytis. Po savaitės probiotikų (linex, enherol) vartojimo pasidarėm dar vieną pasėlio tyrimą bei išmatų kaprologinį. Pagerėjimo nebuvo, išmatose ne tik kraujo, gleivių, bet ir berods leukocitų rasta. Stafilokokas taip pat išaugo, nors kiekio nenustatė (Žolyno g. paaiškino, kad kiekybinis tyrimas atliekamas visoms - ir geroms, ir blogoms baktrerijoms - o mes kadangi gėrėm probiotikus, tai gerųjų bakterijų dirbtinai prigaminom, ir bus neinformatyvu la la la doh.gif ). Mūsų gydytoja primygtinai rekomendavo arba gultis į Santariškes, arba gerti antibiotikus. Pasirinkome antrą variantą, sugėrėm 7 d. Biseptolį (pagal antibiogramą), o pagerėjimas nežymus (kaprologiniam tyrime), vaikas vis tiek viduriuoja. Tai kovo viduryje atsigulėm į ligoninę. Ligoninėje pasėlyje AS gausumas 10*6, bet gydytoja į tą mūsų stafilokoką mažiausiai kreipia dėmesio. Atseit mums jau tuoj 6 mėnesiai, t.y. nuo tokio amžiaus stafilokokas skaitomas nepatologiniu (čia turbūt tik apie žarnyno kalbama buvo), o mes jau visokokį gydymą praėję. Nes mano 3,5 metų dukrai irgi AS rastas žarnyne, tai gyd. net nepasiūlė gert probiotikų...Ką gi, ligoninėj nutarė (ne nustatė), kad greičiausiai viduriavimas ir kaprologinio tyrimo rezultatai yra alergijos padarinys. Alergija mano pienui (nes kol kas maitinau tik krūtimi). Toliau maitinti žinoma privalau, tik turiu laikytis dietos - jokių pieno produktų, o ir kt. alergizuojančių (šokolado, citrusų). O svarbiausia - vaikui reikia normalaus maisto, nes ir svoris neauga. Taigi, grįžę namo 10 d. sugėrem Bifolac, pradėjau pratinti prie košyčių (lygiai nuo 6 mėn) ir viduriukai susitvarkė. Dietos stengiuosi laikytis, nors esu beprotiška pieno mėgėja. Jei kartais "sugriešiju" - pastebiu viduriukų suskystėjimą ar pažaliavimą. Vaikas kakoja 3 -4 kart per dieną (vietoj 8-9 kartų), gana tirštai. Stafilokokas aišku, gyvena, bet tik tiek, kad mes žinome apie jį. neseniai darėmės nedidelę chirurginę operaciją su pilna narkoze - gydytojams AS irgi netrukdė... Mano išvada - reikėjo savo vaiką pradėti maitinti košėmis nuo 4 mėn. smile.gif. Savo vyresnėlę pradėjau primaitinti nuo 4,5 mėn ir apie AS sužinojau po 3 metų smile.gif. Tikiuosi čia mūsų bėdelių, susijusių su AS galas.
Atsakyti
QUOTE(Latia @ 2009 05 07, 09:09)
Galiu papasakoti, kaip mums toliau sekėsi gydytis. Po savaitės probiotikų (linex, enherol) vartojimo pasidarėm dar vieną pasėlio tyrimą bei išmatų kaprologinį. Pagerėjimo nebuvo, išmatose ne tik kraujo, gleivių, bet ir berods leukocitų rasta. Stafilokokas taip pat išaugo, nors kiekio nenustatė (Žolyno g. paaiškino, kad kiekybinis tyrimas atliekamas visoms - ir geroms, ir blogoms baktrerijoms - o mes kadangi gėrėm probiotikus, tai gerųjų bakterijų dirbtinai prigaminom, ir bus neinformatyvu la la la  doh.gif ). Mūsų gydytoja primygtinai rekomendavo arba gultis į Santariškes, arba gerti antibiotikus. Pasirinkome antrą variantą, sugėrėm 7 d. Biseptolį (pagal antibiogramą), o pagerėjimas nežymus (kaprologiniam tyrime), vaikas vis tiek viduriuoja. Tai kovo viduryje atsigulėm į ligoninę. Ligoninėje pasėlyje AS gausumas 10*6, bet gydytoja į tą mūsų stafilokoką mažiausiai kreipia dėmesio. Atseit mums jau tuoj 6 mėnesiai, t.y. nuo tokio amžiaus stafilokokas skaitomas nepatologiniu (čia turbūt tik apie žarnyno kalbama buvo), o mes jau visokokį gydymą praėję. Nes mano 3,5 metų dukrai irgi AS rastas žarnyne, tai gyd. net nepasiūlė gert probiotikų...Ką gi, ligoninėj nutarė (ne nustatė), kad greičiausiai viduriavimas ir kaprologinio tyrimo rezultatai yra alergijos padarinys. Alergija mano pienui (nes kol kas maitinau tik krūtimi). Toliau maitinti žinoma privalau, tik turiu laikytis dietos - jokių pieno produktų, o ir kt. alergizuojančių (šokolado, citrusų). O svarbiausia - vaikui reikia normalaus maisto, nes ir svoris neauga. Taigi, grįžę namo 10 d. sugėrem Bifolac,  pradėjau pratinti prie košyčių (lygiai nuo 6 mėn) ir viduriukai susitvarkė. Dietos stengiuosi laikytis, nors esu beprotiška pieno mėgėja. Jei kartais "sugriešiju" - pastebiu viduriukų suskystėjimą ar pažaliavimą. Vaikas kakoja 3 -4 kart per dieną (vietoj 8-9 kartų), gana tirštai. Stafilokokas aišku, gyvena, bet tik tiek, kad mes žinome apie jį. neseniai darėmės nedidelę chirurginę operaciją su pilna narkoze - gydytojams AS irgi netrukdė... Mano išvada - reikėjo savo vaiką pradėti maitinti košėmis nuo 4 mėn. smile.gif. Savo vyresnėlę pradėjau primaitinti nuo 4,5 mėn ir apie AS sužinojau po 3 metų smile.gif. Tikiuosi čia mūsų bėdelių, susijusių su AS galas.

butent su AS ir suisjusios visos alergijos!
Atsakyti
sveikutes 4u.gif

norejau jusu paklausti patarimo, nes uzmaciau labai aktualia temele rolleyes.gif

pati sergu atopiniu dermatitu ir manes niekada nepalieka auksinis stafilokokas, tokios puliuojancios zaizdeles ant odos.. verysad.gif viska isbandziau ir tiesiog pasidaviau, nes niekas negelbsti verysad.gif

dabar turiu suneli, kuriam dar net nera 3 menesiuku, labai bijau jam perduoti sia liga, nors gal jau ir perdaviau verysad.gif kokie pozymiai AS? mazasis valgo misinukus ir svorio priauga gan daug, jau sveriam 7170g g.gif

ir kur man paciai lietuvoje galima butu issitirti? kur daromi tie meginelaii? ir gal ka pataartumete, maciau, kalbejot apie gerasias bakterijas, gal ju pagert g.gif o kodel negalima saldumynu ir mieliu??? unsure.gif

aciu visoms uz atsakymus 4u.gif
Atsakyti
Sveikutes, noreciau patarimo, gal kas susidurete?
Mano mazylei 3, 5 men. Pries pora savaiciu nustate zarnyne AS, nes baisiai viduriavo. Be to rado AS ir mano pienuke. Labai atsparus bjaurybe - padare atsparuma antibiotikams. Gydytoja neleido maitinti toliau, perejom prie misinuku, geriam gefilus plius. Suleido man kursa antibiotiku savaite ir dabar po savaiteles pakartojo pienuko tyrima ir vel rado AS!!! As taip norejau toliau maitinti unsure.gif . dabar nezinau ka daryti, ar man vel kartos ta antibiotika, juk turbut mano visa seima nesiotojai, tai ka visiems gydytis reik???
Nebezinau ar man stengtis pienuka saugoti, ar yra vilties kad maitinsiu, ar as tik mazyle susargdinsiu....
Koks baisus jausmas, kai suvokiu kad butent mano pienukas ja susargdino verysad.gif

p.s. mazylei puliuoja akytes, niekaip neissigydom, ar gali tureti itakos AS?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo electrica: 20 gegužės 2009 - 21:32
ramiakas, nepanikuokit 4u.gif

QUOTE(Angliuuke @ 2009 05 20, 15:06)
sveikutes  4u.gif

norejau jusu paklausti patarimo, nes uzmaciau labai aktualia temele  rolleyes.gif

pati sergu atopiniu dermatitu ir manes niekada nepalieka auksinis stafilokokas, tokios puliuojancios zaizdeles ant odos..  verysad.gif viska isbandziau ir tiesiog pasidaviau, nes niekas negelbsti verysad.gif

dabar turiu suneli, kuriam dar net nera 3 menesiuku, labai bijau jam perduoti sia liga, nors gal jau ir perdaviau  verysad.gif kokie pozymiai AS? mazasis valgo misinukus ir svorio priauga gan daug, jau sveriam 7170g  g.gif

ir kur man paciai lietuvoje galima butu issitirti? kur daromi tie meginelaii? ir gal ka pataartumete, maciau, kalbejot apie gerasias bakterijas, gal ju pagert  g.gif o kodel negalima saldumynu ir mieliu??? unsure.gif

aciu visoms uz atsakymus  4u.gif

jei vaikiuciui viskas gerai, ner ko pergyventi 4u.gif nebutinai jam perdavei as. nieko nereikia nei gerti nei saldumynu vengti-cia tiems vaikuciams kas turi zarnyno problemu, ir tai manau ne nuo AS o nuo grybelio. per daug prisiiskiatet sioj tempj bigsmile.gif
o pati ar bandei fucidin H tepti oda?

QUOTE(electrica @ 2009 05 20, 21:21)
Sveikutes, noreciau patarimo, gal kas susidurete?
Mano mazylei 3, 5 men. Pries pora savaiciu nustate zarnyne AS, nes baisiai viduriavo. Be to rado AS ir mano pienuke. Labai atsparus bjaurybe - padare atsparuma antibiotikams. Gydytoja neleido maitinti toliau, perejom prie misinuku,  geriam gefilus plius.  Suleido man kursa antibiotiku savaite ir dabar po savaiteles pakartojo pienuko tyrima ir vel rado AS!!! As taip norejau toliau maitinti unsure.gif . dabar nezinau ka daryti, ar man vel kartos ta antibiotika, juk turbut mano visa seima nesiotojai, tai ka visiems gydytis reik???
Nebezinau ar man stengtis pienuka saugoti, ar yra vilties kad maitinsiu, ar as tik mazyle susargdinsiu....
Koks baisus jausmas, kai suvokiu kad butent mano pienukas ja susargdino verysad.gif

p.s. mazylei puliuoja akytes, niekaip neissigydom, ar gali tureti itakos AS?

labas kaip gaila mazyles :verysad:nu bet as vis vien netikiu, kad pienuke gali buti AS, nebent krutyse butu puliniu, nes siaip pienukas yra sterilus!kas tau eme megini-sesutes? dezinfekavo krutis? pasidaryk pati meginius ir nuvesk istirti. pienuka saugok nes jis daro stebuklus.kokius antibiotikus gerei?butent tie antibiuotikai veikai jusu AS? nes jei AS atsparus, tai yra MRSA, vadinamas ligoniniu stamu, tai ji veikai tik keli antibiotikai.

akytes puliuoja-tai 1 pozymis, kad organizme yra AS, dar buna bambyte puliuoja...ar israse jums lasiuku?
Atsakyti